bende taktıracagım inşalhh ama ahhh şu kararsızlığın gözü kör olsun benim çarpıklığım bıraz fazla doktor 2 yıl kalacak dedi oyuzden karar veremedım bır turlu şeffaf mı taktırsam metal mı diye??kızlar sonunda üst dişlerime seffaf teller takıldı. acaba kaç ay sonra gözle görebilrim değişmeyi merak ediyorum. bir ay sonrada alt dişlerime takılacak.dişlerim resmen geriliyor. canım yanmıyor suan için. tek sorun ekmek filan yiyemiyorum. ciğneyemiyorum hiç bişeyiki sene bunlarla nasıl duracağım merak ediyorum doğrusu ama güzel olacaklar eminim
şeffaf diş teli kullanan kızlar temizliği zor mu ya şeffafların yediğiniz herşeyin kırıntıları şeffaf braketin cıkamayacak yerlerıne falan takılıyor mu? ne biliym bı corba falan içtiğinizde pul biberidir nanesidir kalıo mu ? sankı diş fırcası diş telinin her yerıne ulaşamazmış gibi gelıo
kızlar benim 7.aya giriyor benmklerde seffaf ama benm tedavm 5 küsüre mal olucak galiba:S
daha artar neden derseniz tel tedavm bitince açık kalıcak yerlere ımplant yapılcak...
2 tane...
nişanım olucak düğünüm galiba çıkmıycak ağzım kapalı gülmekten bunaldım ağzımın içi yara gecen hafta sonu yay takıldı filan pöff zor valla allah hepmize kolaylık versin...
bende taktıracagım inşalhh ama ahhh şu kararsızlığın gözü kör olsun benim çarpıklığım bıraz fazla doktor 2 yıl kalacak dedi oyuzden karar veremedım bır turlu şeffaf mı taktırsam metal mı diye??
şeffaf diş teli kullanan kızlar temizliği zor mu ya şeffafların yediğiniz herşeyin kırıntıları şeffaf braketin cıkamayacak yerlerıne falan takılıyor mu? ne biliym bı corba falan içtiğinizde pul biberidir nanesidir kalıo mu ? sankı diş fırcası diş telinin her yerıne ulaşamazmış gibi gelıo
metallere göre nasıl bilmiyorum ama yediklerin hemen arasına kacıyor braketlerin birde camdan olduğu için benimkiler üstüne yapısıyorbende oral-b nin ara yüz fırcasıyla temizliyorum braketlerin aralarını cok yardımcı hiç bişey kalmıyor aralarında. bide normal diş fırcamla temizliyorum. doktor hiç korkma istediğin gibi fırcala hiç bişey olmaz dedi hatta gösterdide. sert fırcalayabilirsin. hatta diş etlerinden asağı yukarı doğru fırcala dedi.
haklısın vakiy geçirmeden taktırmam lazım. benim sorunum üst dişlerim önde yani dişleklik var diyebilirim ve de diş çektirdikten sonra bazı dişlerim kaydı ve boşluk oluştu çok kötü bir görünümü var. dr 2 sene takarsın dedi ama fiyat makul gelmedi metal için 4000 çok bence ..ben şeffaf istiyorum ama şeffaf denilen tamamen mi şeffaf yoksa braketler porselen teli metal mi ?
kızlar sonunda üst dişlerime seffaf teller takıldı. acaba kaç ay sonra gözle görebilrim değişmeyi merak ediyorum. bir ay sonrada alt dişlerime takılacak.dişlerim resmen geriliyor. canım yanmıyor suan için. tek sorun ekmek filan yiyemiyorum. ciğneyemiyorum hiç bişeyiki sene bunlarla nasıl duracağım merak ediyorum doğrusu ama güzel olacaklar eminim
şeffaf metal fark etmez, hepsinde yemek artıkları diş tellerinin ve braketlerin arasında kalır. şeffafın tek dezavantajı, üzerindeki lastiklerin çay, kahve, sigara gibi şeylerin tüketiminde sararması. neyse ki doktor lastikleri her ay değiştiriyor.
şeffaf metal fark etmez, hepsinde yemek artıkları diş tellerinin ve braketlerin arasında kalır. şeffafın tek dezavantajı, üzerindeki lastiklerin çay, kahve, sigara gibi şeylerin tüketiminde sararması. neyse ki doktor lastikleri her ay değiştiriyor.
selam kızlar ben 2 doktor arasında kararsızım ikiside ortodontist.şeffaf braket takrıacagım biri 4300 tl ücret verdi biride 3000 tl verdi.uygun söyleyen yar.doç dr üstelik yardımcı docent olmasına rağmen cok daha ucuz söyledi.sizce bunun sebebi nedır kızlar ya kafam cok karışık hangisine gitsem ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?