pek mi :18: farkında yani birazcıkta olsa. nenaa bana yardım et metal tele alışamıyorum beni motive eder misin nolurrr:26: damağım ezildi telin uç kısmındaki igne gibi şeyden. şişti şuan dudagım sarktı resmen. neden var o igne gibi şey ya anlamadım ben. bir dişte var bir dişte yok öyle simetrik olarak devam ediyor
merhaba kızlar banada bu ay tel takıldı benim merak ettiğim 2 hafta oldu ve dişlerimde sararmalar oldu sizde de böyle renk değişimi oldumu acaba?
evet canım, aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum. çok dikkat etmeme rağmen oluyor. günde 3 kez fırçalıyorum, arayüz fırçası ve ağız duşuyla temizliyorum, gargara yapıyorum ama yine de sarılık var. benim braketler porselen. doktorum porselen sararma yapmaz sadece üstündeki lastikler sararır dedi. yansımadan mıdır nedir, böyle evsizler gibi bütün dişlerim sarı gözüküo :86:
sendeki metal mi, şeffaf mı?
bendeki metal bende ne zaman birşey yesem hemn fırçalarım ama genede sarama oluyor.kimileri tellerin görünümünden şikayet eder ama ben sararmasından şikayetçiyim
farkında olmasa zaten aklından şüphe ederim..bak keyfine..benimde bazı braketlerimin üstünde var ama mantıken de düzeltilmesi gerekn dişlerin üzerindedir onlar en azından benim öyle.. bi de bu metal tellerin bir ismi var akıllı telmiş yani baskı zedelenmede yön değiştirmeyen tel v doktorum bana ağzın kapalı kaldığı sürece teller baskıya devam eder dedi.termostatikmi neydi hatırlayamadım. ben ilk zamanlar o çıkıntılar yüzünden dudağımı kapatamıyodum o çivimsi şeye takılıyodu elimle düzeltiyodum sonra isim taktım telime.. Adı sami Onun benim için çalıştığına 1 sene sonra beni kuğuya çevireceğine inandım. 2 ay gibi bi sürede alıştım şimdi telin farkında değilm.Sigara içiyorum haftada bir kendime (doktor korkutsada) hediye olarak kola veriyorum, arada sakız çiğniyorum eskisiden güzel gülüyorum telimde olsa dişlerim artık güzel çunku,arada bir photoshopta gülen resimlerimde tellerimi siliyorum çıktığında ki alacağı görüntüyü tahmin etmek için, burger ya da mc donalds'a gittiğimde utanmadan elimle parçalayarak yiyorum (zaten patatesi çatalla yemiyoruz ya) yani benim için çok kolay geçiyor ve böyle olduğu içinde aylar çabucak geçmiş geliyor bak 10 gün sonra 6.ayım bitiyor gülüyorum kendime..Ha delirdiğim zamanlar olmadı mı değil sökmeyi bile düşündüm yeter artık diyerek ama güldükçe yine görüyorum ya düzeldiğini misss misss yani kıssadan hisse bunların ağzından çıkacak herşeyi kontrollüce ye zevkine baka baka ye aç kal öl diye takılmadı..özel hayat kısmını takma eğer durumun önemi hakkında bilgiye sahipse zaten karşı tarafın umrunda olmaz o konuda çok şanslıyım ben hatta uzunca süre kalmasını bile istiyor çok sevimli oluyomuşum gülerken pehh böyle işte umarım katkısı olmuştur aklına takıldığında, üzüldüğünde kafana bişey takıldığında mesaj hakkında 50yi geçtiyse pm at hep yardımcı olurum ben sana ve diğer teldaşlara
diş teli taktırmak istıyorum panoramk filmi çektirdim ama altta sağ sol gömük cıkmamış 20 lık dişlerım var sol tarafta ki zaman zaman ufak ağrılar yapıyor.diş teli taktırrısam bunlar sorun olur mu acaba ilerde veya tedavi sürecinde?
nena nasıl yani ağzımı kapattıgımda tellerim dahamı baskı yapıyor yani dahamı cabuk düzelme gösteriyor çok teşekkür ederim tatlım sana yemin ediyorum içimi rahatlattın allah razı olsunbu arada kaç yaşındasın. yarın sevgilim gelıyor bakalım ne diyecek çok korkuyorum begenmemesinden bende bazen başlarım kötü dişe istemıyorum tel falan dedim şu 4 gün içinde ama dayanmak zorundayım. dayanıcam başarıcam inci gibi dişlerim olucak. daha 4. günüm bitermi ki 1.5 yıl
bugün takıldı braketlerim.hafiften ağrım var ama olsun.tecrübeli arkadaşlara bişi sormak istiyorum.üstten 2 dişim çekildi.boşluğa denk gelen yere yay takıldı nedir bu?çok acelem olduğundan konuşamadım doktorla.
eğer gömük dişin varsa ya da yarısı çıkan dişin oraların kapanmasını engelleerek beklenen dişin oraya yerleşmesi içindir.zira benimde şuan köpek dişim ve sol ön dişim arasında yay var köpeğin önündekinin düzelmesi için.
yani benim doktorum ağzıma hava girmediği sürece baskının devam edeceğini söyledi..(sende doktoruna sor tabiki) ne mutlu bana biraz su serptiyse23üm ben 24üme bir hafta kala çıkıcak öyle anlaştık peşin peşin biter kuzum biter sen ona alış o sana kendini hissettirmicek. valla 1.5 sene sonra harika gülüşlü bir kız istiyorsa katlanıcak ilk gün bende korktum braz yadırgar ama alışır kuğu olucaz kuğu
evet kuğu olucaz.nena kaç ayda tam anlamıyla düzelıyor. 4 diyorlar doğrumu. yani 4. aydan sonra dişler inci gibi oluyormuş.
tam olarak değil ama sorunlu dişler 3-4 ay içinde düzeliyor sonra revizyonlar başlıyor simetri sağlanıyor sonra inci gibi oluyorfırçalamaya devam..Nahide Ekengil gibi Şarkı yapıcam valla Küçük Braket diye..
diş teli taktırmak istıyorum panoramk filmi çektirdim ama altta sağ sol gömük cıkmamış 20 lık dişlerım var sol tarafta ki zaman zaman ufak ağrılar yapıyor.diş teli taktırrısam bunlar sorun olur mu acaba ilerde veya tedavi sürecinde?
ben de 28 im. bi sene önce taktırdım şeffaf braket. işlevi aynı. metal yuvalı olanlar tabii.. tel metale sürtündüğü sürece sorun yok, aynı metal el gibi.kızlar bende tel taktırmak istiyorum ama görünüşü ve yaşım beni düşüdürüyor ve tabi 2 sene sürecek olması ...bana porselen tel taktıranlarınız fiyatı ve işlevi konusunda bilgi verip yardımcı olursanız çok sevinirim.. bu arada 28 yaşındayım
ben de 28 im. bi sene önce taktırdım şeffaf braket. işlevi aynı. metal yuvalı olanlar tabii.. tel metale sürtündüğü sürece sorun yok, aynı metal el gibi.
benim orta derecedeydi sorunum. sanırım sonbahara doğru çıkacaklar. tavsiye ederim. geç kaldım diye düşünme. çünkü aklında kalıyor...
sevgilime tel taktırdım dedim bana telli turnam dedi :111:yarın geliyor bakalım ne diyecek. begenmediğini hissedersem çıkarabilirim fırçalıyorum hergün 3 kere deli gibi 5. gün bitti bunada şükür. alışacağım alışacağım alışacağım ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?