• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Arkadaşım sana nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum.Sen söylemeseydin böyle bir şeyden haberim olmazdı.Çok ama çok sağol umarım mükemmel dişlere kavuşursun,kavuşuruz.

Arkadaşlar daha önceki postlarımda ayrıntılı şekilde nasıl sevk alınabileceğini yazmıştım, ben 29 yaşındayım ve sevkimi verdiler,18 yaş üstü diye birşey yok hem neden olsun?
ben Adana da yaşıyorum,burada oturanları yönlendirebilirim ama istanbul hakkında nerden sevk alınır bilmiorum,ağız diş sağlığı polikliniği vardır orada da

Benim anlamadığım şey hani ssk karşılıyor dediniz ya.Peki bu sistem nasıl işliyor.Yani özel sigortam var benim.Bir hizmet aldığımda 100 tl ise %80 anlaşmam olduğu için 80 lirasını anında sigortadan çekiyorlar.Ben elden 20 veriyorum sadece.Peki bu ssk da dişlerim için böyle mi olacak atıyorum 5.000 tl ise 1.000 tl mi ödeyeceğim.Yoksa 5.000 ödeyip baştan sonra ssk 'dan ödediğimi talep mi edeceğim.Hangisi acaba ?

Daha önce ki mesajlarınızı okuyunca şimdi anladım.Adım adım anlatmışsınız.Paranın bir kısmı ya da tamamı ödenecek diye.Peki bu halde size ne kadar mal oldu acaba.Devlette ki diş teli ne kadara geliyormuş onu öğrenmek isterim.

Son düzenleme:
Daha önce ki mesajlarınızı okuyunca şimdi anladım.Adım adım anlatmışsınız.Paranın bir kısmı ya da tamamı ödenecek diye.Peki bu halde size ne kadar mal oldu acaba.Devlette ki diş teli ne kadara geliyormuş onu öğrenmek isterim.

benim sevk aldıktan sonra gittiğim diş hekimi amcamın kızı olduğu için ben herhangi bir ödeme yapmadım,sen emekli sandığından paranı alınca bana getirirsin dedi ;)
Devlet hastanesinde falan ne kadar bilmiyorum açıkcası

Bi dahaki kontrolüne kadar kapanmış olur canım

ciddimisin canım bu kadar kısa süredee kapanırmı zaten 2 ayda yolu yarıladık gibi bişey eğer onalr sağa ve sola giderse aşağı inen dişimi yukarı çekicek ee başka bişey kalmıyo yani 6 ay gibi sürede dişler hizaya gelicek gibi bişey sonra herhalde orta hat düzeltmesi başlıyo dimi her diş bu kadar hızlı ilerliyomu neden 2 sene diyolar acaba :))) mutluyummmmm hızla düzeliyorrrr

Son düzenleme:
benim sevk aldıktan sonra gittiğim diş hekimi amcamın kızı olduğu için ben herhangi bir ödeme yapmadım,sen emekli sandığından paranı alınca bana getirirsin dedi ;)
Devlet hastanesinde falan ne kadar bilmiyorum açıkcası

Ortodontik tedaviye başlayabilmek için ben 3 dişime dolgu,diş temizliği ve 3 20 yaş dişimi çektirdim,bunların tamamı bana 600 tl ye mal oldu,bu işlemleri kendisi yapmıyor,başka bir hekime yönlendiriyor,kendisi yapsaydı muhtemelen onu da faturaya yansıtırdı,yani o işlemlerin de ücretlerini sgk dan alabilirdim...

yok yaa şaka falan değil, gayet ciddiyim,ben yaptırıyorum işte,yaş sınırlaması fln da yok ben 29 yaşındayım...diyorum ya benim gittiğim hekimin başını kaşıyacak vakti yok sevkli hastalardan dolayı, sevkini aldıktan sonra istediğin özel muayene-klinik gidebiliyorsun...sadece kanal ve ortodonti karşılanıyormuş...Cebinizden boşuna milyarlar vermeyin.En iyisi en yakın ağız diş sağlığı polikliniğine gidin oradan öğrenin,benim yazdıklarım tatmin etmedi galiba ;)
Sevgiler

ben taktırmıs bulundum bu saatten sonra gerı donus olurmu kıı..onu aslında doktorumla konsuamk lazım..ozel bı saglık yerınden alırım sevkı doktoruma verırım..ay ınsallah olur ya

lifeislife-64878 Üniversite Öğrencisi
Sonraki soru
Ortodonti / Genel
Merhaba..
Diş teli taktırmak istiyorum da.Ortodontide özele sevk engeli kalkmış sanırım.Devlete bağlı bir yerde muayene olduktan sonra ordan sevk alıp herhangi bir yerde tedavimi olabiliyor muyum?Ve bu tedavimi devlet mi karşılayacak? Yaşım 20 bağkurluyum bu benim için de geçerli mi?
Cevaplarsanız çok memnun olurum..Teşekkürler şimdiden.

doktor sitesi.com - Doktor, Doktorlar, Diş hekimi, Dr, Uzman, Sağlık, Doğum, Gebelik, Kadın Hastalıkları, İlaç, Tedavi, Cerrahi 'dan alıntıdır.''megilara ''nickli arkadaşa gerçekten teşekkürler.Sizin sayenizde bizde haberdar olduk.Geriye kaldı tek işlem.Sevki aldıktan sonra sıradan bir dişçi mi yoksa fahiş rakamlarla en iyi hizmeti verdiklerini iddia eden diş tasarım yerlerine mi gitmeliyiz.ssk ödesede başta rakam cepten çıkacak : )) o yüzden yine en ekonomik olanı sanırım devlettir.Ne kadar sürede geri ödeme yaparlar acaba ! Sanrım 4-5 ay da o sürer.
21.02.2011 12:27:00 tarihinde sorulmuştur.
Üyeye mesaj gönder Şikayet Et

Dr. Dt. Ali Bahadır
HOR Ortodonti

Cevap : Sevk alabildiğiniz takdirde tedavinizi istediğiniz yerde yaptırabilirsiniz. Yüksek ihtimalle tedavi ucretini hekime ödeyeceksiniz. Alacağınız faturayla sgkya başvurup geriödemenizi bekleyeceksiniz...

Resmi sağlık kurumlarında tedavisi yapılamadığı gerekçesiyle SGK ile sözleşmesi bulunmayan kuruluş ve muayenehanelerde yapılan ortodontik tedaviler sonunda fatura ödemesi sırasında neler yapılması gerektiğini içeren bir genelge yayımlandı.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü
Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi
2.11.2010
Sayı : B.13.2.SGK.4.07.20.01 — 16726886

Konu : Ortodonti Tedavisi

Genel Sağlık Sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerden ortodonti tedavisi görmesi gerekliliği durumlarında, resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında tedavilerinin sağlanamaması halinde sevkle kurumumuzla sözleşmesi bulunmayan kuruluş ve muayenehaneler tarafından tedavinin sağlanması sonrası faturalarının ödenmesi esnasında, 2010 Sağlık Uygulama Tebliği ve 2010/41 Sayılı Genelge gereği;
• Sevklerin resmi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinden Ek-7 sevk formuyla sevk edilmesi,
• EK-7 sevk formu üzerinde sevk tanısının, gerekçesinin ve yapılacak tedavinin ayrıntılı bir şekilde belirtilmesi,
•EK-7 sevk formu üzerinde “sevk sonrası kontrol” ünün sevk eden birim tarafından yapılması ve tedavinin tamamlandığının onaylanması,
• Yapılacak tedavi kalemlerinin 2010 Sağlık Uygulama tebliği Ek-7 diş tedavi puan listesinde bulunması,
• Ortodonti tedavilerinim sonuçlanmasının uzun sürmesi sebebiyle sevk ile fatura tarihi arasında makul bir sürenin ( ortalama 1 yıl ) olması, tıbbi bir gerekçe olup, sevk sonrası kontrol onaylarının ilgili genelgenin ve Sağlık Uygulama Tebliğinin hükümlerine riayet edilerek tedavi tamamlandıktan sonra onaylarının verilmesine dikkat edilmesi gerekmektedir.
Hasta mağduriyetinin önlenmesi açısından bu hususlarda odanıza bağlı diş hekimlerinin bilgilendirilmesini rica ederim.

Dr.Memiş KILIÇARSLAN
S Müdürü V.

EKLER:
EKİ -EK-7/Diş Tedavileri Sevk Formu
EK2-20 10/41 Sayılı Genelge
Adres: Anafartalar Cad. TRT Kavşağı No:84 ANTALYA
Tel :0 242 243 32 11 F :0 242 248 05 38
İrtibat Tel:0242 243 32 11

mayısda tedavim bitiyor. en büyük korkum leke kalması. tedavisi bitenler bu konuda yardımcı olabilirmi kızlar. leke oluşuyormu braketler çıktıktan sonra.

merhaba ben diş teli taktıralı 1 ay oldu, ilk kontrole gittim geçen hafta ama konuşma sorunum oluştuğu için doktora sormak istediklerimi soramadım. dişlerimin arası ayrık benim ama lstik takılacak falan demişlerdi, bir de tellerim kalınlaşacakmış diğer aylarda porselen taktırdım belli olmasın diye ama :/ bi de lastik takmaktan çok korkuyorum :( zor mu, konuşmamda daha çok mu kötü olacak acaba :((

merhaba ben diş teli taktıralı 1 ay oldu, ilk kontrole gittim geçen hafta ama konuşma sorunum oluştuğu için doktora diğer sorunlarımı anlatamadım :) yani sormak istediklerimi soramadım. dişlerimin arası ayrık benim ama lstik takılacak falan demişlerdi, bir de tellerim kalınlaşacakmış diğer aylarda porselen taktırdım belli olmasın diye ama :/ bi de lastik takmaktan çok korkuyorum :( zor mu, konuşmamda daha çok mu kötü olacak acaba :((

merhaba ben diş teli taktıralı 1 ay oldu, ilk kontrole gittim geçen hafta ama konuşma sorunum oluştuğu için doktora diğer sorunlarımı anlatamadım :) yani sormak istediklerimi soramadım. dişlerimin arası ayrık benim ama lstik takılacak falan demişlerdi, bir de tellerim kalınlaşacakmış diğer aylarda porselen taktırdım belli olmasın diye ama :/ bi de lastik takmaktan çok korkuyorum :( zor mu, konuşmamda daha çok mu kötü olacak acaba :((

benimde aynı senin gibi konuşmam çok bozulmuştu ama zamanla konuşma düzeliyor sana bunu söyleyebilirim lastik kullanmadım yorum yapamıycam ama konuşma düzelicek :))

arkadaşlar tedavisi başlayanlar bu kanundan yararlanıyormu bizede bilgi verin dünya para ödedik dişlere bari bizde yararlanalım

ciddimisin canım bu kadar kısa süredee kapanırmı zaten 2 ayda yolu yarıladık gibi bişey eğer onalr sağa ve sola giderse aşağı inen dişimi yukarı çekicek ee başka bişey kalmıyo yani 6 ay gibi sürede dişler hizaya gelicek gibi bişey sonra herhalde orta hat düzeltmesi başlıyo dimi her diş bu kadar hızlı ilerliyomu neden 2 sene diyolar acaba :))) mutluyummmmm hızla düzeliyorrrr

ya benimki dediğim gibi öncekilerde çok kötü değildi köpeklerim üstteydi epey bi dişimde gömüklük vardı kasımdan bu yana şuan abartısız inci gibiler milimtrik bişey kaldı tabi dilimle arkadan farkediyorum e bu durumlarda kafayı yemeyen yoktur.. :) sende de gördüğüm resim kadarı ile nisana bitmiş olabileceğini düşünüyorum ilerlemene sen şahitsin kuvvet evet dişleri hemen yıkıp yerine sokar yön baskısı ile o kalan süreç evet çok sıkıntılı 2 sene diyorlar çünkü bu kadar hızda düzelen bi diş 1 haftada eski haline yahut kötüsüne bile dönüşebilir işte doku sağlamlaşsın kemikler oturuşsun bla bl a teldaşım :) herşeyin gönlünce hızlı olsun:3:

çok teşekkür ederim, içim rahatladı biraz :))

eminim lastiğin acısı yaydan iyidir.. konuşma kısmını çabuk atlatırsın biraz da "şyi basamıyorum rezil oluyorum ya neden böyle?" gibi psikolojik olarak kendini azarlamazsan eminim kısa sürede düzelir.. misal ben ilk tktırdığımda ağzımı kapatamıyordum teller dudaklarıma takılıyodu elimle çekip kapatıyodum bir hafta nerdeyse bi süre sonra üst dudakların şişmeye aslında öne gelmeye başlıyor ve tele alıştığında hissetmeyecek kıvama geliyosun.. herşey çok kolay ve hızlı kendini hiç sıkma kuğu olacağın günleri bekle...:54:

Back