Canım,benim amcamın kızı ortodontist,kendi özel kliniği var,ben ona tedaviye başlamak için dolgularımı,20liklerin çekimlerini falan yaptırırken yayınlandı bu yasa,yani ben 4000tl yi gözden çıkarmışken birden sevk meselesi çıktı :)
Neyse amcamın kızı bu sevk olayının 2 sene önce de olduğunu ama bazı kötü süistimallerden dolayı 2-3 ay içinde geri kaldırıldığını söyledi,şimdi de seçim yatırımı diyorlar. Bu arada sevkten dolayı acaip bir yoğunluk yaşıyor hasta bazında,başını kaşıyacak vakti yok,Adananın en iyi ortodontisti.
Şimdi 1. adım : devlete bağlı ağız diş sağlığı polikliniğine gidiyorsun,muayeneni oluyorsun,tedavi orada yapılamayacağından dolayı hekim sana sevk yazıyor.
2. adım: aldığın sevkle istediğin diş hekimine gidiyorsun,tedaviye başlıyorsun (tedaviye başlarken hekimin istediği ücreti ya da bir kısmını veriyorsun)
3. adım: hekimin uygun gördüğü bir aşamada kendisinden aldığın faturayla (tellerin takıldıktan 2-3 ay sonra) sevki aldığın-muayene olduğun yere tekrar gidiyorsun,tellerinin takılmış olduğunu görüp sevkini işliyorlar. Bu sevki ve faturanı kurumuna verip paranı alıyorsun,paranı almak 4-5 ay sürüyormuş :)
Umarım anlatabildim
Sevgiler