• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Nerde yaptırıyorsunuz .Fiyat diğerlerine nazaran daha hesaplı.İnşaallah tam istediğiniz gibi olur.Ben hala daha ucuz bir yer bulacağım ümidi ile bir iki ay daha sürüncemeye bıraktım diş telini

canım benım bulundugum ılde doktor yok dısardan gelıyor,şeffat taktırdım ben bellı olmuyor cok,insallh sende uygun bı yer bulursun ama en kısa zamnda taktır bence,farkı görmek cok güzel gercekten,para aklıma bıle gelmıyor::1:

Arkadaşımmm ..Canımmm : )) tamam tamam abarttım ama gerçekten aradığım rakam bu işte.Rica etsem yaptırdığınız yerin iletişim bilgilerini özelden ya da forumdan atabilir misiniz ? Bir de merak ediyorum bu diş telleri hani biri herkesin ağzında gri diğerleri ise daha şeffaf ve şık duruyor.1.500 usd verip çirkin görünümlü klişe olandan mı takacaklar acaba ! O yüzden mi fiyat ucuz.Bir de siz taktırmışsınız memnun musunuz? Diş teli madem aynı neden beşiktaşa yönlendirdiniz beni acaba ? Çok merak ettim farkı nedir acaba ?

Ben çocukluktan ber gittiğim yere gittim yeri Büyükçekmece'de.. çirkin görünüm dediğin şey sonucu görmen ve finale gitmen açısından en iyisidir.. utanılcak gibi değil bak yine diyorum tel teldir:D hepsi gri dediğini önerir çunku tedavi süresinde en iyisidir..işin kalitesine ve dikkat edişine bağlı olarak asla çıkmaz ama düşündüğün şekilde şeffaf porselenlerde kırılmaz riski kat be kat fazla ve tedavi süresi gri dediklerine oranla 3 katı geç gelişme kaydediliyor.Brdan yola çıkarsak gündelik yaşama dönersek bence hiç bi sakıncası yok hem öyle trabzon altınları gibi kalın kalın değil inceik artık ben memnunmuyum evet ağzımda bu gri şeyler varken daha rahat gülüyorum çünkü 3.ayım biitti ve dişlerim dümdüz köpek dişlerimde sıkıntı vardı bi dişimde gömüğe yakın bişeydi..Beşiktaşa neden yönlendirdim fiyat politikaları tatmin edici şekilde..Tavsiyedir zaten bunlar..Daha önceden taktıran ve 4 sene kullanmış bir arkadaşımda olduğundan düşünmen içindi..Yinede en iyi sonucu sen bilirsin biraz fazla uzattım ama kusuruma bakmazsın..1 sene 1.5 sene nerelere boş yere gitmiyor varsın bu şekilde gtsin

Arkadaşlar artık devlet yaklaşık 2 aydır ortodontik tedaviyi karşılıyor biliyorsunuz dimi?
Ben ayın 11inde ağız dş sağlığı polikliniğine gidip sevk aldım,sonrada istediğim ortodontistin muayenehanesine gidip tedavime başladım,kurum tamamını karşılıyor

Arkadaşlar artık devlet yaklaşık 2 aydır ortodontik tedaviyi karşılıyor biliyorsunuz dimi?
Ben ayın 11inde ağız dş sağlığı polikliniğine gidip sevk aldım,sonrada istediğim ortodontistin muayenehanesine gidip tedavime başladım,kurum tamamını karşılıyor

gerçekten mi ya bizim hiç haberimiz omadı 4 ay öncesinde doktorum belki olabilir bekkeyin demişti bekldik bizde ama baktık bi hareketllilk yok taktırdım ben bence bu konud herkes bilgilendirilmeli

devlet ile anlaşması olan özel polikliniklerdir galiba yoksa hepsi mi bu konu ile ilgili yasayı nerde okudun ???

hadi ya barış beye giden birini buldum yuppi:))bende barış beye başlamak üzereyim ama benm dişerim fazla sorunlu..7000 tl ye yaptırıcam(cerrahi içinde)..gittiğim tüm dişçilerden farklı bir tedavi yöntemi sundu barış bey doğrumudur bilmem ama ona başlıcam..sen nasıl memnun musun??Doğru yerdemiyim acaba??bende iki cerrahi operasyon geçiricem ilki çene genişletme:(korkuyorum)dediklerini başarabilirse ne ala..umarımm başarır..Sence dediğini yapar mı sen ne düşünüosun bu doktor hakkında??????

benimkide çok sorunlu.. ama benim sırf tellerim 6000 tl. Bende cerrahi operasyon geçirecem ama aynı değil galiba, çünkü benim cerrahi operasyonum özelde yapılırsa yaklaşıl 10000 tl civarı ben cerrahpaşada yaptıracam. Cene genişletmeyi özel tasarladığı şeyler ile yapıo galiba. Ben barış beyden menunum sadece geçen braketimi kırdımmm, onun için ekstra para aldı, hep öyleymişş lan zaten veriom 6000 tl. Benim anlamadığım iki cerrahi oparasyon artı bide teller 7000 çok iyi. Cerrahi oparasyonun arklı galiba, benimki ortognatik cerrahi.

Canım,benim amcamın kızı ortodontist,kendi özel kliniği var,ben ona tedaviye başlamak için dolgularımı,20liklerin çekimlerini falan yaptırırken yayınlandı bu yasa,yani ben 4000tl yi gözden çıkarmışken birden sevk meselesi çıktı :)
Neyse amcamın kızı bu sevk olayının 2 sene önce de olduğunu ama bazı kötü süistimallerden dolayı 2-3 ay içinde geri kaldırıldığını söyledi,şimdi de seçim yatırımı diyorlar. Bu arada sevkten dolayı acaip bir yoğunluk yaşıyor hasta bazında,başını kaşıyacak vakti yok,Adananın en iyi ortodontisti.
Şimdi 1. adım : devlete bağlı ağız diş sağlığı polikliniğine gidiyorsun,muayeneni oluyorsun,tedavi orada yapılamayacağından dolayı hekim sana sevk yazıyor.
2. adım: aldığın sevkle istediğin diş hekimine gidiyorsun,tedaviye başlıyorsun (tedaviye başlarken hekimin istediği ücreti ya da bir kısmını veriyorsun)
3. adım: hekimin uygun gördüğü bir aşamada kendisinden aldığın faturayla (tellerin takıldıktan 2-3 ay sonra) sevki aldığın-muayene olduğun yere tekrar gidiyorsun,tellerinin takılmış olduğunu görüp sevkini işliyorlar. Bu sevki ve faturanı kurumuna verip paranı alıyorsun,paranı almak 4-5 ay sürüyormuş :)
Umarım anlatabildim
Sevgiler

Ya çok güzel bir haber bu.Peki ben devlete bağlı ağız diş polikliniğine gittikten sonra istediğim özel bir klnikte yaptırabilir miyim?

bişey sorcam. istanbulda istanbul diş merkezi okmeydanı ssk yani. neyse o binada herşey yapılıyor. cerrahi işlemler bile ama benim işlemimi 1 sene sonraya attı. ben tekrar oraya gidip sevk isteyebilir miyim ? nasıl olcak bu süreç bilmiyorum. ayrıca özel bi klinikte diş teli taktırdım ama 20 lik dişlerimin alınması gerekiyor. o klinik e 400-500tl daha vermek istemiyorum açıkçası alt 2 diş için. bunu detaylı anlatabilirmisin canım yaa :(

benimkide çok sorunlu.. ama benim sırf tellerim 6000 tl. Bende cerrahi operasyon geçirecem ama aynı değil galiba, çünkü benim cerrahi operasyonum özelde yapılırsa yaklaşıl 10000 tl civarı ben cerrahpaşada yaptıracam. Cene genişletmeyi özel tasarladığı şeyler ile yapıo galiba. Ben barış beyden menunum sadece geçen braketimi kırdımmm, onun için ekstra para aldı, hep öyleymişş lan zaten veriom 6000 tl. Benim anlamadığım iki cerrahi oparasyon artı bide teller 7000 çok iyi. Cerrahi oparasyonun arklı galiba, benimki ortognatik cerrahi.

benmki altı ay kortikotomi(çene genişletme evren bey yapıo bunu) ve altı ay sonra iki adet zigoma aralığı(çivi gibi bişe yapıolar ağıziçine) ve amaç iki sene ama dört sene sürme ihtimali olan altlı üstlü metal tel tedavisi dedi ve 7 bin.Küçük bi tel kırmasından bile para alıyo ha işe bak ya.tamm güven flan verio ii ama bu para kolay kazanılmıo ya bide öğrenciyim üstüne benmde teller kırılırsa bi diş uğruna servet harcıcaz heralde.nese güvensem mi tamamen bu adama ne yapsam en az 5 6 doktor dolaşmıştım şimdi bi daha dolaşsam.??ne kadar aldı sziden bi tel kırması uğruna, bide iyi ilgileniomu, dişlerinde şimdilik bi değişmae var mı, nasıl,bu doktor hakkında güven verici sözlere ihtiyacım var galiba???Üniversite 2deyim çifte masraf ve dört yıl ve cerrahiler korkuyorummmmmm:(:(:(

Canım,benim amcamın kızı ortodontist,kendi özel kliniği var,ben ona tedaviye başlamak için dolgularımı,20liklerin çekimlerini falan yaptırırken yayınlandı bu yasa,yani ben 4000tl yi gözden çıkarmışken birden sevk meselesi çıktı :)
Neyse amcamın kızı bu sevk olayının 2 sene önce de olduğunu ama bazı kötü süistimallerden dolayı 2-3 ay içinde geri kaldırıldığını söyledi,şimdi de seçim yatırımı diyorlar. Bu arada sevkten dolayı acaip bir yoğunluk yaşıyor hasta bazında,başını kaşıyacak vakti yok,Adananın en iyi ortodontisti.
Şimdi 1. adım : devlete bağlı ağız diş sağlığı polikliniğine gidiyorsun,muayeneni oluyorsun,tedavi orada yapılamayacağından dolayı hekim sana sevk yazıyor.
2. adım: aldığın sevkle istediğin diş hekimine gidiyorsun,tedaviye başlıyorsun (tedaviye başlarken hekimin istediği ücreti ya da bir kısmını veriyorsun)
3. adım: hekimin uygun gördüğü bir aşamada kendisinden aldığın faturayla (tellerin takıldıktan 2-3 ay sonra) sevki aldığın-muayene olduğun yere tekrar gidiyorsun,tellerinin takılmış olduğunu görüp sevkini işliyorlar. Bu sevki ve faturanı kurumuna verip paranı alıyorsun,paranı almak 4-5 ay sürüyormuş :)
Umarım anlatabildim
Sevgiler

şaka flan mı bu ya ciddi misin gerçekten İSTEDİĞİN ORTODONTİSTE yaptırabilio musun yani yaş sınırı flan olmasın sakın.18 yaşa altı devlette karşılanan ortodonti tedavisi değil dimi bu?EMİN misin??Ak parti bi işe mi yarıyacak dersin seçim ayağına olur mu acaba böyle şey??yarın ilk işim araştırmak.Öğrendiğim tüm detayları sizlerle paylaşırım arkadaşlar merak etmeyin.Aynı yolun yolcusuyuz sonuçta.Eğer doğruysa varya....

Umarım anlatabildim
Sevgiler

şaka flan mı bu ya ciddi misin gerçekten İSTEDİĞİN ORTODONTİSTE yaptırabilio musun yani yaş sınırı flan olmasın sakın.18 yaşa altı devlette karşılanan ortodonti tedavisi değil dimi bu?EMİN misin??Ak parti bi işe mi yarıyacak dersin seçim ayağına olur mu acaba böyle şey??yarın ilk işim araştırmak.Öğrendiğim tüm detayları sizlerle paylaşırım arkadaşlar merak etmeyin.Aynı yolun yolcusuyuz sonuçta.Eğer doğruysa varya....

Arkadaşlar cumartesi 2 randevum vardı gittim ortadan geçen teli kalınlaştırdı braket kenarlarındaki lastikleri değiştirdi 1 ay sonra gelmemi söyledi köpek dişlerimde acayip baskı var bi dişimi aşağı iterek nerdeyse yerine geldi şimdi olması gereken sağa ve sola doğru gitmeleri boşlukları kapatmaları acaba o boşluklar ne kadar sürede kapanır

yok yaa şaka falan değil, gayet ciddiyim,ben yaptırıyorum işte,yaş sınırlaması fln da yok ben 29 yaşındayım...diyorum ya benim gittiğim hekimin başını kaşıyacak vakti yok sevkli hastalardan dolayı, sevkini aldıktan sonra istediğin özel muayene-klinik gidebiliyorsun...sadece kanal ve ortodonti karşılanıyormuş...Cebinizden boşuna milyarlar vermeyin.En iyisi en yakın ağız diş sağlığı polikliniğine gidin oradan öğrenin,benim yazdıklarım tatmin etmedi galiba ;)
Sevgiler

yok yaa şaka falan değil, gayet ciddiyim,ben yaptırıyorum işte,yaş sınırlaması fln da yok ben 29 yaşındayım...diyorum ya benim gittiğim hekimin başını kaşıyacak vakti yok sevkli hastalardan dolayı, sevkini aldıktan sonra istediğin özel muayene-klinik gidebiliyorsun...sadece kanal ve ortodonti karşılanıyormuş...Cebinizden boşuna milyarlar vermeyin.En iyisi en yakın ağız diş sağlığı polikliniğine gidin oradan öğrenin,benim yazdıklarım tatmin etmedi galiba ;)
Sevgiler

Ben ağız ve diş sağlığından sevk aldım ama sgk yı aradım, 18 yaşından büyükler için olmaz dedi, size sevki yanlışlıkla vermişler dediler. Ben de ümidi kestim.Eğer böyle bi şey varsa iş ve işlemleri nasıl yardımcı olursanız çok sevinirm :)

Arkadaşlar cumartesi 2 randevum vardı gittim ortadan geçen teli kalınlaştırdı braket kenarlarındaki lastikleri değiştirdi 1 ay sonra gelmemi söyledi köpek dişlerimde acayip baskı var bi dişimi aşağı iterek nerdeyse yerine geldi şimdi olması gereken sağa ve sola doğru gitmeleri boşlukları kapatmaları acaba o boşluklar ne kadar sürede kapanır

Bi dahaki kontrolüne kadar kapanmış olur canım

Arkadaşlar daha önceki postlarımda ayrıntılı şekilde nasıl sevk alınabileceğini yazmıştım, ben 29 yaşındayım ve sevkimi verdiler,18 yaş üstü diye birşey yok hem neden olsun?
ben Adana da yaşıyorum,burada oturanları yönlendirebilirim ama istanbul hakkında nerden sevk alınır bilmiorum,ağız diş sağlığı polikliniği vardır orada da

Back