Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

hoşgeldiniz :)) benimki metal çok kötü durmuyo sizinki porselenmiş yakından anlaşılır sadece :)) içiniz rahat olsun soonu güzel olcak :)

sağol cnm üst dişlerime takıldı.çene yapımda bi sorun yok ön iki dişim ilerde her ikisinin yanındaki dişlerim geride.yani asıl problem ön 4 dişimde =)
senin nasıl?

üst iki köpek disim olması gerektiginden usteydi onları indiriyolar egrilik var bide hafif arkadaki dişlerdende 2 si içe gömükmüş tel takıldıktan sonra farkettim kaydirigubbakcemile3

canım bende öğretmenim ve hiçbir sorun yaşamadım. çocuklar yetişkinlerden daha makul yaklaşıyorlar bu duruma. olsun öğretmenim çok yakışmış, geçmiş olsun gibi tepkiler aldım. ben de beklemiyordum açıkçası. oyüzden içiniz rahat olsun.

selam siteye yeni üye oldum. siteyi keşke daha önceden farketseymişim.bende uzun bi karasızlıktan sonra tedaviye başladım. bugün braketlerim takılalı tam 1 ay oldu. dişlerimdeki sorun alt köpek dişlerim dışarıdaydı (vampir gibi) .kararsızlığım şu konudaydı. 2 farklı ortodontiste gittim. 2 side farklı tedavi önerdiler. birisi köpek dişlerini çekelim arkada az bi mesafe var onu kısa sürede kapatırız dedi. diğeri arkadaki azı dişlerini çekelim köpek dişlerini yerine oturtalım ama bayabi uzun sürer belki 3 sene bile sürer dedi. bana tabiki ilk yöntem daha cazip geldi ama köpek dişleri çekilmez çekilirse sorun olur şöyleydi böyleydi derken 6 ay geçti. baktım zaman geçiyor yanlış bir karar mı bilmiyorum ama ben köpek dişlerimi çektirdim. tedavi süresi 1 sene. hayırlısı bakalım.

öğretmenim dediklerine göre ilköğretim öğrencileriniz var. lisedekilerin aynı tepkiyi vereceginiz zannetmiyorum.

hmm ne cektim bi ben bilirim 1yıl 7 ay tel taktım ve suanda sabitleyici olan diş kabımı takıyoruum iiyki tek takmışım dişleri bozuk olanlar ksnlkle takın bence pşman olmazsınız

Kızlar merhaba..
Bende bir kaç güne kadar diş teli taktırıcam.. Diş teli öncesi tedaviye başladım..
Birkaç sorum olacak, ben metal diş teli taktırmak istemiyorum.. Metal taktıran arkadaşım var ve kötü duruyor.. Porselen taktırmayı düşünüyorum, metale göre pahalı olduğunu biliyorum.. Porselen diş teli taktıran var mı aranızda? Buna doktor mu karar veriyor yoksa biz mi? Birde metale göre arada kaç lira oynuyor?

merhaba benmde alt tellerımı taktıralı bır ay 2 gun ust tellerımı taktıralıda 26 gün oldu
dişlerimi die fırçalamama rağmen alt dişlerde beyaz beyaz lekeler oluşmaya başladı ilk çok rahatsız oldum yorumlarınız biraz rahatlattı 2 dun sonra randevum var daha detaylı bılgı almayı umuyorum doktorumdan.umarım beyazlıklar zamanla gıder :1no2:

özel mi? özelse sen karar verebilirsin devletse bilmiyorum .ben metal kullanıyorum bnmkı kotu durmuyor ama dedıgını anladım bazlarında kotu duruyor.ilk zamanlar bir arkadaşı gördüğümde çok tereddüt etmişti bende mi böyle olucam diye ama daha farklı pek belli olmuyorda zaten zamanla insan alısıyor

Evet canım özelde taktırıcam.. :) Bir ortodontistle görüştüm ama porselen veya metal diş teli konusuna hiç değinmedim.. Aslında birçok doktorla grüşmek istiyorum.. Bu aralar ortodontist arıyorum.

Dediğin gibi bazılarında metal çok kötü duruyor ya.. Yani şu an hafif çarpıklığı var dişlerimin metal takmaktansa böyle dururum daha iyi diyorum Ama bazılarında da kötü durmuyor.. Bilmiyorum. Birde porselen metale göre daha mı pahalı? Ben öğrenciyim arada büyük fark varsa mecburen metal taktırırım..

Aramıza hoşgeldin öncelikle:) Bende 20 gündür telliyim.Benimkiler porselen.Başlangıçta tel takma konusunda önyargı sahibiydim.Doktorum da bana porselen braketleri önerdi.Biraz tedaviyi geciktirebilir ama dişlerinin ömür boyu böyle kalmasındansa 1-2 aylık gecikmeyi kabullenebilirsin dedi.Biraz da tabi kullanımı metallere göre zor. Sararmaması için her daim temiz tutman gerekli. İyi yanı da tabiki şüphesiz, kimse tel taktığınızı kolay kolay anlamıyor.Fiyat konusuna gelince, benim doktorum 500liralık bir fark söylemişti.Tabi bu fiyat değişiklik gösterir.

canım ben de ankarada ortodontik tedaviye başlamak istiyorum,doktorunun ismini öğrenebilirmiyim,teşekkürler canım şimdiden olumunekankayizsmile

öncelikle hoşgeldinnnnn :))

canım o beyazlık lekeler surup dondurdukları yapıştırıcı olabilir... telden dolayı disler çok çabuk çürüyomuş düzenli fırcalamayı ihmal etme.. doktorun lekelerin nedenini kontrolde diyecektir ..ama bana yapıştırıcının lekesi gibi geliyobilmiyorumkismile

sende hoşgeldin simdiden :)) canım özellerde biri tl cinsinden isterken digeri dolar cinsinden alıyo biri 2.5 bin isterken digeri 5 bin istiyo çok fiyat oynuyo araştır iyice ve güvenebilecegin bi doktorla başla tedaviye.. simdiden hayırlı olsun

Teşekkürlerr canım.. :) 1 2 aylık gecikme önemli değil de fiyatı pahalı geldi açıkcası..Pazar günü bir doktorla görüşmüştüm tedavimin 1.5 yıl olacağını sölemişti. Metal braketler için öyle konuştu ama porseleni sormak aklıma gelmedi keşke sorsaydım. :) Birkaç yere daha randevu aldım, bakalım bir de onlarla görüşeyim.
Peki nasıl teller ağrı yapıyor mu? kaydirigubbakcemile3
Alışması kolaydır umarım. 20 gün olmuş bir değişiklik var mı dişlerinde?

Evet canım biliyorum.. :) Bende araştırıyorum zaten.. uygun ve güvenilir bir yer bulayım hemen taktırıcam.. kaydirigubbakcemile3

Evet canım biliyorum.. :) Bende araştırıyorum zaten.. uygun ve güvenilir bir yer bulayım hemen taktırıcam.. kaydirigubbakcemile3[/QUOTE]

aramıza bekliyoruz :))) inşallah uygun bi fiyat bulur en kısa zamanda taktırırsın.. bizle paylaşırsın.. yardımcı destek olabilirsek oluruz canım kaydirigubbakcemile3

bu arada canm porselenle metal arası 300 350 tl fark alanda var.. benim 1ay 5 gün falan oldu 2 dişim üsteydi onlar indi resmen kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 ama agrıyo ve oynuyolar :S metalde bazılarında kötü duruyo göze batabiliyo ama hepsinde öyle degil.. doktor banada 1.5 yıl dedi çoguna öyle diyolar diş yapına göre uzayadabilir 1-2 ay erkende bitebilir...

Hmm anladım canım.. Doktora göre fiyat değişiyor.. kaydirigubbakcemile3
Benimde üst iki dişim üstte.. sırnaşık şey 1 ayda inmesi ne güzel.. :)
Ya metal diş teli dediğin gibi bazılarında kötü duruyor, öyle olcaksa hiç taktırmam daha iyi.. kaydirigubbakcemile3 Galiba dişin büyüklüğüne göre de değişiyor.. bilmiyorum.. Ben porselen braketlerden yanayım..

Evet birçok doktorla görüş derim. Hem fiyat açısından hem güvenirlik açısından önemli.Metal takmak zorunda kalırsan da hiç çekinme tak bence.Bende metal takmam diyordum ama fikirlerim değişti,Porselen olmasaydı şimdi gider takardım metalleri.Dişlerindeki düzelmeyi görünce insanın hiç umrunda olmuyor açıkçası ne taktığın.Benimde bir dişim yukarıdan cıkmıştı ve ortadaki bir dişimde oldukça yamuktu.Şimdi o yamuk olan hareketlendi, çevreden gözle görülür şekilde.
İlk 3 gün ağrı vardı, diş etlerim çok şişti.Şimdi ağrım hiç yok ama ağız içi yaralarımla başım fena dertte :1rolleyes:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…