kızlar bu siteye yeni üye oldum ve diş teli hakkında yazdığınız yorumları okudukça moralim düzeldi.Ben de bir kaç gün sonra tel taktırıyorumm şu porselen olanlardan.ama hala endişeliyim ya kötü görünür çok bellii olursa diye..yaşım 26 öğretmenim ister istemezz görüntü olarak nasıl olucak diye kafama takıyorum...ama sonucu düşünerek rahatlamaya çalışıyorumm..
sağol cnm üst dişlerime takıldı.çene yapımda bi sorun yok ön iki dişim ilerde her ikisinin yanındaki dişlerim geride.yani asıl problem ön 4 dişimde =)
senin nasıl?
canım bende öğretmenim ve hiçbir sorun yaşamadım. çocuklar yetişkinlerden daha makul yaklaşıyorlar bu duruma. olsun öğretmenim çok yakışmış, geçmiş olsun gibi tepkiler aldım. ben de beklemiyordum açıkçası. oyüzden içiniz rahat olsun.
Kızlar merhaba..
Bende bir kaç güne kadar diş teli taktırıcam.. Diş teli öncesi tedaviye başladım..
Birkaç sorum olacak, ben metal diş teli taktırmak istemiyorum.. Metal taktıran arkadaşım var ve kötü duruyor.. Porselen taktırmayı düşünüyorum, metale göre pahalı olduğunu biliyorum.. Porselen diş teli taktıran var mı aranızda? Buna doktor mu karar veriyor yoksa biz mi? Birde metale göre arada kaç lira oynuyor?
€l!F*;14836905 .!.:özel mi? özelse sen karar verebilirsin devletse bilmiyorum .ben metal kullanıyorum bnmkı kotu durmuyor ama dedıgını anladım bazlarında kotu duruyor.ilk zamanlar bir arkadaşı gördüğümde çok tereddüt etmişti bende mi böyle olucam diye ama daha farklı pek belli olmuyorda zaten zamanla insan alısıyor
Kızlar merhaba..
Bende bir kaç güne kadar diş teli taktırıcam.. Diş teli öncesi tedaviye başladım..
Birkaç sorum olacak, ben metal diş teli taktırmak istemiyorum.. Metal taktıran arkadaşım var ve kötü duruyor.. Porselen taktırmayı düşünüyorum, metale göre pahalı olduğunu biliyorum.. Porselen diş teli taktıran var mı aranızda? Buna doktor mu karar veriyor yoksa biz mi? Birde metale göre arada kaç lira oynuyor?
Aramıza hoşgeldin öncelikle:) Bende 20 gündür telliyim.Benimkiler porselen.Başlangıçta tel takma konusunda önyargı sahibiydim.Doktorum da bana porselen braketleri önerdi.Biraz tedaviyi geciktirebilir ama dişlerinin ömür boyu böyle kalmasındansa 1-2 aylık gecikmeyi kabullenebilirsin dedi.Biraz da tabi kullanımı metallere göre zor. Sararmaması için her daim temiz tutman gerekli. İyi yanı da tabiki şüphesiz, kimse tel taktığınızı kolay kolay anlamıyor.Fiyat konusuna gelince, benim doktorum 500liralık bir fark söylemişti.Tabi bu fiyat değişiklik gösterir.
canım ben de ankarada ortodontik tedaviye başlamak istiyorum,doktorunun ismini öğrenebilirmiyim,teşekkürler canım şimdiden olumunekankayizsmile
€l!F*;14836854 .!.:merhaba benmde alt tellerımı taktıralı bır ay 2 gun ust tellerımı taktıralıda 26 gün oldu
dişlerimi die fırçalamama rağmen alt dişlerde beyaz beyaz lekeler oluşmaya başladı ilk çok rahatsız oldum yorumlarınız biraz rahatlattı 2 dun sonra randevum var daha detaylı bılgı almayı umuyorum doktorumdan.umarım beyazlıklar zamanla gıder:1no2:
Evet canım özelde taktırıcam.. :) Bir ortodontistle görüştüm ama porselen veya metal diş teli konusuna hiç değinmedim.. Aslında birçok doktorla grüşmek istiyorum.. Bu aralar ortodontist arıyorum.
Dediğin gibi bazılarında metal çok kötü duruyor ya.. Yani şu an hafif çarpıklığı var dişlerimin metal takmaktansa böyle dururum daha iyi diyorumAma bazılarında da kötü durmuyor.. Bilmiyorum. Birde porselen metale göre daha mı pahalı? Ben öğrenciyim arada büyük fark varsa mecburen metal taktırırım..
Teşekkürlerr canım.. :) 1 2 aylık gecikme önemli değil de fiyatı pahalı geldi açıkcası..Pazar günü bir doktorla görüşmüştüm tedavimin 1.5 yıl olacağını sölemişti. Metal braketler için öyle konuştu ama porseleni sormak aklıma gelmedi keşke sorsaydım. :) Birkaç yere daha randevu aldım, bakalım bir de onlarla görüşeyim.Aramıza hoşgeldin öncelikle:) Bende 20 gündür telliyim.Benimkiler porselen.Başlangıçta tel takma konusunda önyargı sahibiydim.Doktorum da bana porselen braketleri önerdi.Biraz tedaviyi geciktirebilir ama dişlerinin ömür boyu böyle kalmasındansa 1-2 aylık gecikmeyi kabullenebilirsin dedi.Biraz da tabi kullanımı metallere göre zor. Sararmaması için her daim temiz tutman gerekli. İyi yanı da tabiki şüphesiz, kimse tel taktığınızı kolay kolay anlamıyor.Fiyat konusuna gelince, benim doktorum 500liralık bir fark söylemişti.Tabi bu fiyat değişiklik gösterir.
sende hoşgeldin simdiden :)) canım özellerde biri tl cinsinden isterken digeri dolar cinsinden alıyo biri 2.5 bin isterken digeri 5 bin istiyo çok fiyat oynuyo araştır iyice ve güvenebilecegin bi doktorla başla tedaviye.. simdiden hayırlı olsun
bu arada canm porselenle metal arası 300 350 tl fark alanda var.. benim 1ay 5 gün falan oldu 2 dişim üsteydi onlar indi resmen kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 ama agrıyo ve oynuyolar :S metalde bazılarında kötü duruyo göze batabiliyo ama hepsinde öyle degil.. doktor banada 1.5 yıl dedi çoguna öyle diyolar diş yapına göre uzayadabilir 1-2 ay erkende bitebilir...
Teşekkürlerr canım.. :) 1 2 aylık gecikme önemli değil de fiyatı pahalı geldi açıkcası..Pazar günü bir doktorla görüşmüştüm tedavimin 1.5 yıl olacağını sölemişti. Metal braketler için öyle konuştu ama porseleni sormak aklıma gelmedi keşke sorsaydım. :) Birkaç yere daha randevu aldım, bakalım bir de onlarla görüşeyim.
Peki nasıl teller ağrı yapıyor mu? kaydirigubbakcemile3
Alışması kolaydır umarım. 20 gün olmuş bir değişiklik var mı dişlerinde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?