• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ladyysm hiç dert edilecek bişe yok benim konuşmamda da yemek yememde de bi problem olmadı herşeyi rahatça yedim :))) daha fazla konuşmaya başladığımı bile söyleyen oldu :))) herkes zayıfladı telleri takınca bende tam tersi kilo aldım :)))) sıkma kendini

Ya acaba bende mi böyle olucam :D
Konuşman nasıl peki? s lerle aran nasıl?.. eyvahedigeldismile üff.. ben nasıl alışıcam acaba.. :D Bugün randevum var bir doktorla.. Umarım iyi geçer.. kaydirigubbakcemile3

canım rahat ol yayerimseniben benim suan üstte var ilerleyen günlerde alta takılcak.. arkadaslar bi sosis de bakıyım falan yapıyo sempatiksalakcinni konuşmam normal z de diyorum s de ama konuşurken hafif tellilere has bi sssss lama ouyo :3: ama 3gün önce dersanem başladı herkes konuşmamın fazla etkilenmedigini ve daha tatlı konuştugumu soyluyo.. (((erkek arkadaşlarım bilee)) olumunekankayizsmile
sen telini kendin sorun yapmazsan millet alay bile etse güler geçersin viz gelir tırıs gider.. benim suan tek sorunum dışarda yemek yemek.... :kedi:

bu arada 1 ayda 3 gün bebe maması yiyince kiloda veriliyo :Daklinialirimsmile

vallahi bende tellerimden hiç rahatsız olmadımm :)))))))tellerim ile nişan yaptımmmçok da güzel oldu benim için bi hatıra kaç kıza nasip olur böyle bişee:))))))))))))))) telli duvaklı gelin olucam diye de dalga geçiyorummm :)))))))))))))) allah başka sıkıntı vermesin bunlar geçici şeylerr vallahi artık çıkarılıcak az kaldı :)))))))))sabrın sonu selamet

:))) süpersin :)))alkisalkisalkis kendinle barışık olman hepimize örnek valla :) valla telsizken yoktu sevgili simdi olursa ugur bile getirmiş olcak bana kaydirigubbakcemile2

valla benim tek özlediğim sakızz birtek onu çiğnemedim onun dışında dikkat etmek koşulu ile erik bile yedimm hahaha ben zayıflamadım tersine kilo aldımmmmm :))))))))))))))))))))))

Bende plastik hakkında pek bilgi sahibi değilim.Doktor bana sadece metalin ve porselenin örneğini göstermişti.Plastiğin görünümü nasıl peki??Saydam mı oluyor?

Evet, saydam gibi. sert bi plastikten yapılıyormuş. ben neden porselen kullanmadıgını sordugumda porselenlerin daha ağır ve kırılma riskinin daha çok oldugunu söylemişti. ben memnunum şeffaflardan. benim s ya da z lerim hatta konuşmam hiç hiç değişmedi. dudaklarımın göüntüsü de...sanırım ince de bunlar. sadece f de zorlandım bikaç ay sonra alıştım şimdi normal çıkıyo. beş buçuk ay oldu

artık bu diş telleri yerine yeni yöntemler olmalı.zira yıllarca çocuk yaştakilerin bu diş telleri yüzünden psikolojileri bozuldu

insan mucizevi bir varlık. biyolojik açıdan.. yapılan bu müdahaleye cevap vermesi bile mucize. tel tedavisnin zaman alması problemi değiştirilemez. ancak arkadan takılan teller var pahalı baya. bi de herkese olmuyor. ya da dişlerinizden vazgeçip porselen gibi şeyler yaptırıcaksınız. bence teknoloji ilerlese de buna yapılacak bişey olamaz.

Yok biliyorum braket çeşitlerini..
Bazılarında metalin hangisi olursa olsun kötü duruyor.. Şunu farkettim diş boyutuyla alakalı bence.. Bugün metal telli birine rastladım, başkasıyla konuşurken baya bi inceledim..kaydirigubbakcemile3 Uzun dişleri vardı kötü durmuyordu metal.. Ama küçük dişlerde ağızda sanki metal kaplama varmış gibi duruyor..a.s

olabilir. siz en küçük ve en açık renkli olanı seçin. yapacak başka bişey yok. damon braket mesela..

sallanıyo ve feci agrı ... haraket etmesindendir diye umuyorum... :kedi:

elifin beyaz lekeleride yapıştırıcının izi gibi geliyo ??bilmiyorumkismile
bu kadar kısa sürede düzenli fırçalarken leke yapabilirmiki ??

yapıstırıcı ızı degıl doktoruma gıdıncede soyledım kıvırdıgı teller vrya hanı onlar ıce kıvrılıyo hanı onlar dıs fırcasının haeket alanını kısıtladıgı ıcın olusdu doktorum ıyı fırcala fılan dedı arayuz fırcası tasıye ettı sımdı lekeler yok temızledı arayuz fırcasıda cok esnek ne tur bır yararı olacak kavrayamadım fisfisfis
birde diş macunu ile mi kullanıcam arayuz fırcasını ?braket fırcası mı ne varmıs o nasıl kullanan memnun mu hangısı daha ıyı acba

Son düzenleme:
Ben tel takalı çok bir şey olmadı. 6 aydır takıyorum. Ama çok sıkıldım artık. Dün kontrolüm vardı. Doktor dişlerimi iteledikçe beynim delindi resmen. Şimdi de acıyor. Görüntüsü filan umrumda değil. Acısından bıktım, kısıtlamalarından bıktım, sürekli fırçalamaktan bıktım. Bu kadar emek veriyoruz acı çekiyoruz. Sonu güzel olur inşallah. Ara fırçası kullanıyor musunuz? Bunu sormak istiyorum. Kullanıyorsanız tekniği hakkında bilgi verebilir misiniz?

Ben ara fırçası kullanıyordum.
Onun ucu zaten ince. Telin aralıkları arasından geçirip temizliyordum tek tek.
Doktorum göstermişti nasıl olacağını.

kızlarr ben ankarada iyi bir diş hekimi araştırıyorum üstteki dişlerim yamuk ve artık yaptırmak istiyorum bu görüntüden kurtulmak istiyorum
ankarada tel taktırmış ve doktorundan memnun olan varsa aranızda bilgilendirebilirmi acaba

€l!F*;14901539 .!.:
yapıstırıcı ızı degıl doktoruma gıdıncede soyledım kıvırdıgı teller vrya hanı onlar ıce kıvrılıyo hanı onlar dıs fırcasının haeket alanını kısıtladıgı ıcın olusdu doktorum ıyı fırcala fılan dedı arayuz fırcası tasıye ettı sımdı lekeler yok temızledı arayuz fırcasıda cok esnek ne tur bır yararı olacak kavrayamadım fisfisfis
birde diş macunu ile mi kullanıcam arayuz fırcasını ?braket fırcası mı ne varmıs o nasıl kullanan memnun mu hangısı daha ıyı acba

arayüz fırçasına diş macunu sürülmüyormuş..muş diyorum çünkü ben 1 ay hep sürerek kullandım meğer yanlış biliyormusum..braket fırçasını kullanmadığım için yorum yapamayacağım,ben ortodontik fırça kullanıyorum..

Ya acaba bende mi böyle olucam :D
Konuşman nasıl peki? s lerle aran nasıl?.. eyvahedigeldismile üff.. ben nasıl alışıcam acaba.. :D Bugün randevum var bir doktorla.. Umarım iyi geçer.. kaydirigubbakcemile3

bnm damağımda plastik bi aparat var ve konuşmamı etkiliyor..söylediklerim bazen anlaşılmıyor.biay kadar önce dolgu yaptırmaya gittiğim doktor adımı sorduğunda onu bile söyleyemedm..yani söyledim de o anlamadıkaydirigubbakcemile3..ve uzun süre kalacak bu aparat..ama gitgide alışıyor insan..etrafındakiler de öyle..ben öğretmen olduğum halde dert etmiyorum bu durumu..o yüzden hiç canını sıkma..geçici birşey sonuçta..a.s

bnm damağımda plastik bi aparat var ve konuşmamı etkiliyor..söylediklerim bazen anlaşılmıyor.biay kadar önce dolgu yaptırmaya gittiğim doktor adımı sorduğunda onu bile söyleyemedm..yani söyledim de o anlamadıkaydirigubbakcemile3..ve uzun süre kalacak bu aparat..ama gitgide alışıyor insan..etrafındakiler de öyle..ben öğretmen olduğum halde dert etmiyorum bu durumu..o yüzden hiç canını sıkma..geçici birşey sonuçta..a.s

Benim üst damağımda da vardı o aparattan. Konuşurken k,g,ğ gibi harfleri zor diyordum:) Yutkunurken zor oluyordu bir de. 4 ay taktım onu, daha dün çıkardı doktor . Bi boşluk varmış gibi orada şimdi de yokluğuna alışmaya çalışıyorum:)

Ben ara fırçası kullanıyordum.
Onun ucu zaten ince. Telin aralıkları arasından geçirip temizliyordum tek tek.
Doktorum göstermişti nasıl olacağını.

Teşekkürler cevabın için. Benim doktor göstermedi bana :) Doğru kullanıyormuşum o vakit. Ama aksatıyorum ben onu uzun süredir ara fırçası kullanmıyordum bugün tekrar başladım onu kullanmaya. Bir sorun teşkil etmez umarım.

Teşekkürler cevabın için. Benim doktor göstermedi bana :) Doğru kullanıyormuşum o vakit. Ama aksatıyorum ben onu uzun süredir ara fırçası kullanmıyordum bugün tekrar başladım onu kullanmaya. Bir sorun teşkil etmez umarım.

Tellerin arasında kalan yemek artıklarını temizlemek için diş fırçası yetmiyor.
Bu yüzden aksatmadan kullanmak lazım. Benim dişlerim teller çıktıktan sonra tertemizdi.
Çok dikkat ediyordum.
Bu yüzden ihmale gelmez. Ama macun falan sürmüyorsun bu arada. ;)

kızlarr ben ankarada iyi bir diş hekimi araştırıyorum üstteki dişlerim yamuk ve artık yaptırmak istiyorum bu görüntüden kurtulmak istiyorum
ankarada tel taktırmış ve doktorundan memnun olan varsa aranızda bilgilendirebilirmi acaba

ben ankarada taktırdım canım 1.5 ay oldu suan için memnunum fiyat ve ödeme kolaylıgıda yaptı ... ortodontistim gaziden geliyo doktorum dolgularıda kendi yaptı ek bir ücret istemeden

Back