1 saat önce tel takıldktan snra ilk kontrolüme gittim üsten gelen 2 köpek dişime aşagı indirmek için baskı uygulandı alta tel takılmadı.. asıl merak edip sormak istedigim alt arka 2. ve 3. dişime braketi yapıştırmk için sürülen yapıştırıcı sürüldü ve dişin renginde macunumsu bisey dökülüp donduruldu .. agzımı kapattıgımda dolgu yuzunden kapanmıyo ve epey acık kalıyo bilmiyorumkismile aranızda dişine böyle bisey uygulanan varmı? varsa ne ise yarıyo? çürüme gibi bisey içinmi yapılıyo yoksa kapanışlamı ilgili :S :S :S
çok soru soruyorum ama doktorum pek konuşmayı sevmiyove fazla meraklıyım:)
Selam arkadaşlar,
Daha önce de bu sayfada tedavim sırasında yaşadığım şeyleri paylaşmıştım.Vee bugünki kontroller sonucunda sonunda doktorum müjdeli haberi verdi.Tellerim 29 eylülde çıkıyor inşallah..Şuan dişlerim çok hassas son defa telleri gerdi..tam 21 ay oldu benimde..Kasımda 2 senem olacaktı..O iki senede neler çektim Allah bilir..çoğunuzda yaşıyorsunuzdur..Ama hepsine değdi..Darısı hepinizin başına inşallah..
Kızlar yeni katıldım aranıza sayılır =)
ben 1 ay önce taktırdım tel üst dişlerime.doktor ilk müdahalede 2 yan kesici dişime braket takmadı.1 ay öyle dolandım.hiç gelişme olmadı tabiki.bugün gittim yandaki o kesici dişlerede braket taktı tellerle bağladı birbirine.ve sol arka azı dişimin oraya mavi macun gibi büyük bişi yapıştırıp çiviledi.ağzımı kapatamıyorum kızlar moralim çok bozuk.kapatmak istediğimde normal kapattığımdan yan tarafa kayıyıor kapanışım.çene şeklim fln bozulur diye korkuyourm.olurmu böle bişi.o mavi şey nedir açıklarmısnız hep kalcakmı o yada alışcakmıyım zamanla lütfen yardım edin.
hOŞGELDİİNNN :))
benimde 1 ay olmak üzere sadece üste takıldı ve aynı macundan banada sürüldü 2gün önce :) neye yarıyo diye sordum yıldızlarvegece saolsun aydınlattı :) agzın kapanmaması içinmiş alt dişler brakete degiyosa yada ilerlemsini önlüyosa agız kapanmasın diye yapıyolarmış .. nekadar kalcagını bilmiyorum ama yemek yerken agız kapanmadıgıı için büyük srun oldugu kesin
çok teşekkr ederm cnm seninkide hayırlı olsun.ya dilimi tahriş ediyor çok canımı yakıyor ne kadr kalcak bilmiyorum ama inş uzun kalmaz.evet dediğin gibi ağızımı kapatamıyorum dişlermi kapatmk isteidğimde ordan kapanmadığı için sola kayıyor alt çenem öyle oturuyor.doktor macunu yamuk sürmüş gibi bi tarafı yüksekte yani anladınmı.seninkide ölemi cnm
slm kızlar bende tel taktırmak istiyorum ama üniv diş hastanesine pek güvenemiyorum iyi mi olur kötü mü olur bilmiyorum.. muayeneye gittim ve tel takılması için 2 sağlam dişimi çekeceklerini söylediler korkuyorum sizlerde tel taktırırken böyle mi oldu yani diş çekimi yapıldı mı? birde ücretler ne civarda cevaplarsanız çok sevinirim kızlar
slm kızlar bende tel taktırmak istiyorum ama üniv diş hastanesine pek güvenemiyorum iyi mi olur kötü mü olur bilmiyorum.. muayeneye gittim ve tel takılması için 2 sağlam dişimi çekeceklerini söylediler korkuyorum sizlerde tel taktırırken böyle mi oldu yani diş çekimi yapıldı mı? birde ücretler ne civarda cevaplarsanız çok sevinirim kızlar
dilinin ucu yradır büyük ihtimalbişey olmz canım agızda tek kapanan yer o macunlu yer zatn ilk gün feci taktım hafif konuşmamı etkiledi falan ama suan tek sorun yemek yerken oluyo.. agız kapanmadıgı için cigniyemiyosun çünkü.. bunun içinde çözüm buldum macunlu yerde cigniorum :)ordan kapanmadıgı için sola kayıp oturuyo demişsin amacı agzı kapatmamak o macunlu yere getir kapanmamasını sagla tedavinide cene yapınıda etkileme.. uye olmana sewindim tedavimiz aynı anda baslamış bu arada dişlerinin sorunu neydi?
kızlar bu siteye yeni üye oldum ve diş teli hakkında yazdığınız yorumları okudukça moralim düzeldi.Ben de bir kaç gün sonra tel taktırıyorumm şu porselen olanlardan.ama hala endişeliyim ya kötü görünür çok bellii olursa diye..yaşım 26 öğretmenim ister istemezz görüntü olarak nasıl olucak diye kafama takıyorum...ama sonucu düşünerek rahatlamaya çalışıyorumm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?