• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

inşallah canım... bazen çok takıyorum kafaya bazen unutuyorum varlıklarını...
ama bu ara valla aklımdan çıkmıyorlar...

orta hattının kaydığını diş hekimin biliyor mu; yoksa bir sonraki kontrolde mi haberi olacak?

biliyorr:oklava: ve hala mudahele etmıyor sınır oluyorum ya her muaynede diyoki sana lastık verıcem onu kullanıcaksınnn duzeltıcezzz sonra dıyo bıdakı ay bıdakı ayyy offfff.

kızlar benımde on dıslerım ayrıktı şuan birleşti ama ortadakı et toplandı bırazzz doktora soyledım en son da onu kesebılırız dedi sıızn oyle olduummuu
benim de ön dişler ayrıktı, birleştiler şu an. ortada çok az et toplansada yinede alınması gerekiyor. tekrar eski haline dönmesine sebep olabilirmiş.

herkese merhaba:) ben 22 yaşındayım dişlerime tel taktırmaya karar verdim, benim üst çenem önde doktorumla görüştüm 1 -1.5 yıl takmam gerekiyormuş şeffaf tel takılacak fiyatı 3000 tl tutuyor sizce iyi mi? ve bu arada üstten 2 dişim çekilecek ve dolgularım yapılacak bi yandan çok hevesliyim ama bi yandan da çok tırsıyorum :bbo:

herkese merhaba:) ben 22 yaşındayım dişlerime tel taktırmaya karar verdim, benim üst çenem önde doktorumla görüştüm 1 -1.5 yıl takmam gerekiyormuş şeffaf tel takılacak fiyatı 3000 tl tutuyor sizce iyi mi? ve bu arada üstten 2 dişim çekilecek ve dolgularım yapılacak bi yandan çok hevesliyim ama bi yandan da çok tırsıyorum :bbo:
Merhaba. Önde olan üst çeneniz için nasıl bir tedavi yapacakmış ortodontist? İstanbul'daysanız eğer, 3000 tl çok uygun fiyat bence. teller şeffaf birde..

benim geçen sene Ağustosta takıldı
haziranda 10 ay olacak 15 ay süre vermişti
bu gittiğimde soracağım 5 ay sonra şimdi çıkacakmı diye çünkü artık
acayip sıkıldım yüzüm zayıfladı ne kadar yesemde kilo yüzüme gitmiyor sanki
şu ana önler geriye gitme çalışmaları var 3 ayda toparla demişti
ama benim köpekler çok ağır ilerliyor off bazen
vazgeçip kendim sökesim geliyor bazende unutuyorum varlığını
ama şu aralar unutamıyorum her nedense

benim geçen sene Ağustosta takıldı
haziranda 10 ay olacak 15 ay süre vermişti
bu gittiğimde soracağım 5 ay sonra şimdi çıkacakmı diye çünkü artık
acayip sıkıldım yüzüm zayıfladı ne kadar yesemde kilo yüzüme gitmiyor sanki
şu ana önler geriye gitme çalışmaları var 3 ayda toparla demişti
ama benim köpekler çok ağır ilerliyor off bazen
vazgeçip kendim sökesim geliyor bazende unutuyorum varlığını
ama şu aralar unutamıyorum her nedense

canım bence sorma ... daha 5 ay varmış ... muhtemelen çok da doğru bir tarih olmayacak... çünkü tedavi süresince dişler bazen düşünülenden başka şekilde tepki veriyor... bence sen dişlerinde düzelme hissediyorsan ve az kaldığını düşünüyorsan sor... öbür türlü hayal kırıklığı oluyor...

benim altlarda 2,5 senedir var ; üstlerde 1... üstler bitti ama çıkartmıyor... altlar düzelmeden de çıkarmam diyor...belki üstteki braketlere ihtiyacım olacak diyor...

daha salı günü sordum ; bu soruyu sormadın ben de cevaplamıyorum dedi... hani dedim üstler bitmişti ; çok süper olmuştu ; çok sıkıldım dedim ama nafile... çıkarmıyor işte; sabredeceğim mecburen bilmiyorumkismile

canım bence sorma ... daha 5 ay varmış ... muhtemelen çok da doğru bir tarih olmayacak... çünkü tedavi süresince dişler bazen düşünülenden başka şekilde tepki veriyor... bence sen dişlerinde düzelme hissediyorsan ve az kaldığını düşünüyorsan sor... öbür türlü hayal kırıklığı oluyor...

benim altlarda 2,5 senedir var ; üstlerde 1... üstler bitti ama çıkartmıyor... altlar düzelmeden de çıkarmam diyor...belki üstteki braketlere ihtiyacım olacak diyor...

daha salı günü sordum ; bu soruyu sormadın ben de cevaplamıyorum dedi... hani dedim üstler bitmişti ; çok süper olmuştu ; çok sıkıldım dedim ama nafile... çıkarmıyor işte; sabredeceğim mecburen bilmiyorumkismile

birde senin hem alt hem üst müş valla Allah sabır versin
ben bir üstte bunaldım düzelme var tabiki en azından şimdilik hizaya girdi dişlerim ve
beni sonradan görenler biraz geriye gitmiş diyor
zaten dişlerimin birbirine çarpmasından anlıyorum kötü bir duygu ama
yaş 33 olunca tabi geç hareket ediyor sanırsam
5 aya bitecekmi diyeyim bakalım zaten artık 15 günde bir gidiyorum
ama cidden bazen sabır tükeniyor birde ben sabırsız bir insanım ama
dayanıklı bir yapıya sahibim o yönden yırtıyorum sanırsam

birde senin hem alt hem üst müş valla Allah sabır versin
ben bir üstte bunaldım düzelme var tabiki en azından şimdilik hizaya girdi dişlerim ve
beni sonradan görenler biraz geriye gitmiş diyor
zaten dişlerimin birbirine çarpmasından anlıyorum kötü bir duygu ama
yaş 33 olunca tabi geç hareket ediyor sanırsam
5 aya bitecekmi diyeyim bakalım zaten artık 15 günde bir gidiyorum
ama cidden bazen sabır tükeniyor birde ben sabırsız bir insanım ama
dayanıklı bir yapıya sahibim o yönden yırtıyorum sanırsam

ben de 29 yaşındayım... 30umda telsiz olmak istiyorum artık sempatiksalakcinni
aslında ben de sabırsızdım ama hayat sabırlı olmayı da öğretti valla... aklinialirimsmile

ama allah daha çok sabır versin yine de hepimize...

neden moralını bozmak ıstemem ama tedavı nasıl bu sekılde sonuclanr
diş etlerın gercekten cok gorunuyor.bence sonlandırma baska doktorlara gıt gooruss

Eki Görüntüle 45699

Eki Görüntüle 45700

Eki Görüntüle 45701

Eki Görüntüle 45702

Eki Görüntüle 45703

arkadaşlar daha önceki mesajlarıma dönerseniz konuyu anlarsınız bir iki ay sonra tedavim bitecek tedavimin bitmiş hali bu olacak sizce normalmi???benim kapanış bozukluğum vardı üst dişlerim biraz ilerideydi doktorum çekimli tedavi uygulayarak bu şekile getirdi.keşke keşke tel takmasaydım gülüşüm ağzımın şekli bir acaip değişti.dikkatli bakarsanız üst damağım dişetlerim olduğu gibi dışarıd
a alt çene dişlerim ise hiç görünmüyor...üst damağım aşağı indi gülünce konuşunca dişetlerim hep dışarıda çok üzülüyorum çok kahroluyorum doktorla konuşunca senin tedavin bu şekilde sonuçlanacak diyor.inanın eski hali daha iyiydi.eski fotolardanda yükleyeceğim.

ya ben bi iyileşme etkisi göremedim pek kesinlikle başka doktorla görüş

arkadaşlar daha önceki mesajlarıma dönerseniz konuyu anlarsınız bir iki ay sonra tedavim bitecek tedavimin bitmiş hali bu olacak sizce normalmi???benim kapanış bozukluğum vardı üst dişlerim biraz ilerideydi doktorum çekimli tedavi uygulayarak bu şekile getirdi.keşke keşke tel takmasaydım gülüşüm ağzımın şekli bir acaip değişti.dikkatli bakarsanız üst damağım dişetlerim olduğu gibi dışarıd
a alt çene dişlerim ise hiç görünmüyor...üst damağım aşağı indi gülünce konuşunca dişetlerim hep dışarıda çok üzülüyorum çok kahroluyorum doktorla konuşunca senin tedavin bu şekilde sonuçlanacak diyor.inanın eski hali daha iyiydi.eski fotolardanda yükleyeceğim.[/QUOTE]

Eski hallerini cok merak ettim.cnm bir de senin dudakların kapanıyor mu? sanki asıl problemin ust dudağın gulumseyince fazla yukarı cıkıyor gibi.

Eki Görüntüle 45733

Eki Görüntüle 45734

evet arkadaşlar eski halimi gördünüz.elimde olan resimlerden şuanda bilgisayarıma eski halimden fotolar koyuyorum.benim üst dişlerim alt dişlerimden biraz daha ileri ve ve hafif yukarıda idi.kolay kolay ön dişlerimle bişey ısırıp yiyemiyor sıcak soğuğa hassasiyet veriyordu.bundan dolayı tel taktırdım.tedaviye başlayınca alt üst toplam 4 diş çekildi.alt çenem hafif geride olduğu için çene ileri gelsin diye lastikte taktırıyor bana.önceden dişetlerim çok hafif bir şekilde görünüyordu ama şimdi ise çok kötü duruyor.değil gülerken konuşurken bile görünüyor.ne yapayım ben şimdi başka doktora utanıyorum gidip göstermeye ilgilenmezler başkasının hastasıyım diye..

canım bence bundan utanmana hiç gerek yok... elbette memnun değilsen gidip başkası ile görüşüp fikir alabilirsin... ben de geçen haftalarda aldığım cevaplardan pek tatmin olmamıştım... netten ortodonti ile ilgili 3 sitedeki adrese durumumu bildiren mail attım... 2 tanesi geri döndü.. birisi muayaneye gitmemi istedi ama tabii istanbulda oldukları için gidemedim... birisi de yine muayaneye çağırdı ama gelemiyorsam panoramik yani tüm çenemin röntgeni istedi... ama benim öyle bir filmim de olmadığı için gönderemedim...

senin varsa öyle bir çekimin netten danış ilk başta... hatta bu fotolarını gönder... ben şimdilik dişçimin dediğine göre sabretmeye karar verdim ama daha sonra istediğim sonuca ulaşamazsam film çektirip mail ile gönderirim...

yani bundan çekinecek bir durum yok... hem fiziksel hem de psikolojik olarak kolay bir süreç değil... önemli olan senin sonuçtan memnun olman ya da gerçekten tedavin o şekilde sonuçlanacaksa da bu konuda tatmin olman lazım...

arkadaşım başka bir ortodontis ayarladı akşam dişlerimi ona göstereceğim.sonucu yazacağım arkadaşlar beklemek heyecanlandırıyor beni..

Eki Görüntüle 45733

Eki Görüntüle 45734

evet arkadaşlar eski halimi gördünüz.elimde olan resimlerden şuanda bilgisayarıma eski halimden fotolar koyuyorum.benim üst dişlerim alt dişlerimden biraz daha ileri ve ve hafif yukarıda idi.kolay kolay ön dişlerimle bişey ısırıp yiyemiyor sıcak soğuğa hassasiyet veriyordu.bundan dolayı tel taktırdım.tedaviye başlayınca alt üst toplam 4 diş çekildi.alt çenem hafif geride olduğu için çene ileri gelsin diye lastikte taktırıyor bana.önceden dişetlerim çok hafif bir şekilde görünüyordu ama şimdi ise çok kötü duruyor.değil gülerken konuşurken bile görünüyor.ne yapayım ben şimdi başka doktora utanıyorum gidip göstermeye ilgilenmezler başkasının hastasıyım diye..

Canım sen ustteki resimler de dudağını bilerek mi içe kıvırıp yukarı kaldırdın? Çok garip o resimler daha doğal halin yok mu?

Canım sen ustteki resimler de dudağını bilerek mi içe kıvırıp yukarı kaldırdın? Çok garip o resimler daha doğal halin yok mu?

bunlar tel takılmadan önceki halim o an bilgisayarda onlar vardı onları koydum.biraz garipliği görüntü net değil belki ondandır.ama üst dudağım öyleydi ilk halim kabul ediyorum kötü ama şuanki halim öncesinden daha kötü.buakşam alanında daha iyi başka bir ortodontistle konuştum sağolsun çok güzel ilgilenip baktı önceki halimi de gösterdim.dediğine göre benim dişeti kitlem fazlaymış yani yoğunmuş her insanda olmuyormuş.ayrıca burunla dudak arasındaki mesafem kısaymış.dişler aşağı inince dudak yukarıda kaldı.önerisi ise dudak egzersizi oldu.ağzımı açıp üst dudağımı aşağı doğru ittireceğim ve üst dudağıma aşağı doğru yoğunluk vererek esneme hareketleri yapacaksın dedi bu hareketler bir ölçü düzelme yapıyormuş.tedavin bitincede diş estetisyenine yönlendirdi beni.dişetlerim kesilip üst dudak biraz daha aşağı dikilirse bu problemin tamamen hallolacağını söyledi.örnek olarakta meltem cumbulu gösterdi.biraz rahatladım moralim yerine geldi

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım dişetleri kolay ve dikkat edersen birçok insanda da dişetli gülüş oluyor.ustteki resimler derken telli halindeki resimlerde sen dudağını bilerek mi oyle yaptın dedim dişlerin de ben cok problem goremedim.düzgünler dişetleri de kısaltıldı mı tamam.Birde şoyle bir durum var eğer gelişim çagında yaptırsaydık bu ortodontiyi o zmn gelişirken yuzumuzde ona gore şekillencekti insanın elmacık kemikleri bile farklı gelişebiliyor o zmn belki senin dudağında olması gereken yerde olurdu.

Bak aşağıda iki linkte de dişeti operasyonu geçirip deneyimlerini anlatan bayanlar var.Ayrıca bir tanesinde doktorunun sana dediği dudağı aşağı dikme ameliyatı da var.

http://www.kadinlarkulubu.com/agiz-dis-sagligi-bakimi/350878-gulerken-ust-dis-etlerim-gorunuyor.html

http://www.kadinlarkulubu.com/agiz-dis-sagligi-bakimi/235095-diseti-estetigi-gingivoplasti.html

Back