5 mm canım ...canım kalan kök büyükmüydü bazen çok ufaksa bırakılıyor galiba alma ihtiyacı duymuyolar.
canım hayırlı olsun çok sevindim kaydirigubbakcemile5 . nekadar durmuş olacak şimdi tellerin? darısı başımıza.
inş cnm herkesin başına:)) üsttekiler 17 ay alttakiler 14 ay durmuş olucak canım bir de başlangıçta 3 ay gibi üst damağıma dar olduğu için genişletme amaçlı bi aperey taktı damağıma o hızlandırdı sanırım tedaviyi..
kızlar çooookkkkkk mutluyumm bulutların üstündeyim adetasırnaşık şey tellerim 30unda çııkıyor:dance: ben mart-nisan gibi bir tarih beklerken o bi dahaki gelişinde tellerini çıkartıyorum dedi:sm_coolzamana kadar soldaki lastiğimi sürekli sağdakini de geceleri takıcakmışımkaydirigubbakcemile2 randevuyu da benim beklediğimden çok daha erken bi zamana verdi.o gün sadece benim için gelicekmiş.1,5-2 saat sürer işimiz dedi braketlerin tek tek sökülüp dişlerin temizlenmesi o kadar uzun mu sürüyor?
iremcim sen naptın yardırdın mı dişini?acıdı mı?
merhaba arkadaşlar.. uzun yıllar süren ve hala devam eden bir ortodonti hayatım var :sinifsinif: ama bu yükseltici dediğiniz şeyi hiç duymadım.. nasıl bişe oluyo? ne işe yarıyo?
kızlar çooookkkkkk mutluyumm bulutların üstündeyim adetasırnaşık şey tellerim 30unda çııkıyor:dance: ben mart-nisan gibi bir tarih beklerken o bi dahaki gelişinde tellerini çıkartıyorum dedi:sm_coolzamana kadar soldaki lastiğimi sürekli sağdakini de geceleri takıcakmışımkaydirigubbakcemile2 randevuyu da benim beklediğimden çok daha erken bi zamana verdi.o gün sadece benim için gelicekmiş.1,5-2 saat sürer işimiz dedi braketlerin tek tek sökülüp dişlerin temizlenmesi o kadar uzun mu sürüyor?
iremcim sen naptın yardırdın mı dişini?acıdı mı?
uzun suren emeklerin sonunda cıkarıosun ne guzel cnm:) pekiştirme tedavinde cok dikkatli ol.ince gibi kalsunlar emeğine değsin.benmde cok farklı birşey yapılmadı:) lastikler teller değişti biraz daha sıktılar:) bir daha ki ay için not alındı alt 6.diş tüp diye artık ne oluyorsa:)) 9.ayı da geçirmiş olduk
irem naptı acaba inş rahat geçmiştir operasyonu
saol cnm bi çıksın da çekerim bol bol sizlere de gösteririm:) en kötü doktorumun sitesinden onun çektiği resimlerimi çalarımçok sevindim, çıkınca resmini de çek göster :) bizimde sabrımız artar :))
9.aya geldiysen sen artık doktorun 1,5 sene dedi demiştin diye hatılıyorum seninde güzel haberlerini yaza kadar alıcaz o zmn :) cnm benim pekiştirme tedavim kolay bi arkadaşımla doktorlarımız onun telleri benden çok daha önce çıktı dişlerin arkasına ince tel gibi bişiler yapıştırıyor adının ne olduğunu bilmiyorum ama hiçbir rahatsızlık vermediğini biliyorum.bana da aynı şeyi yapar herhalde.bana tellerini çıkartıcam şu saatte burda olabilir misin dediğinde tmm ben o derse girmem sonra da rahat rahat yemeğimi yer dersime girerim dediğimden ne dersi 1,5-2 saat sürcek işimiz dediakannehirinş dişlerim bozulmaz bi daha da sürekli 32 diş sırıtırım:))şu anda öleyim gerçi:))uzun suren emeklerin sonunda cıkarıosun ne guzel cnm:) pekiştirme tedavinde cok dikkatli ol.ince gibi kalsunlar emeğine değsin.benmde cok farklı birşey yapılmadı:) lastikler teller değişti biraz daha sıktılar:) bir daha ki ay için not alındı alt 6.diş tüp diye artık ne oluyorsa:)) 9.ayı da geçirmiş olduk
Canım vallahi cok sevindim ya sonunda cıkıyo desene :) Zaten dişlerinin resmini koymustunda dümdüzdü, ne güzel cıkıyolar şimdi :) Ohh beyazlatcaklarda valla yaşadın
I]
cnm çok geçmiş olsun.doktorunun dediklerini tam olarak yaptığın sürece 2-3 gün sonra hiçbişeyin kalmıcak merak etme:) en zor kısmını atlattın artık o gerginlik geçti ya rahatsın gerisi de hallolur:))
öyle mi diyorsun cnm ya çıkartıcam dediğinden beri ben acaba biraz daha dursa mıydı deyip duruyorum kendi kendimekaydirigubbakcemile3 ilk defa böyle bi şeyde kontrolümü kaybettim.dün çıktığımda direk annemi aradım ağlıyorum bana bişi oldum zannetmiş
Eğerki kırılacak kadar sağlam bir köke sahipsen ve kırıldıysa bu kök iğneyler falan çıkmaz mutlaka cerrahi operasyon gerektirir ilginç açıkcası ...anladım canım benimde kırıldı işte sonra iğneyle böyle onu cıkardı galiba bişeyler yaptı ama ufaktı heralde sonra filmini aldı işte sorun yok tamam dedi. bende şuanda şüphelendim ama sorun olsa ole bırakmazlardı heralde dımı bıde ortodonti tedavisi başladı yani :S
Damakta kalan diş kökleri ortodontik tedaviye engel olur sonuçta o boşluklara diğer kökler yerleşecektir ve haliyle sorun olacaktır yanılıyor muyum?çıkardı demedim canım çıkardı galiba bişeyler yaptı dedim.sonra sorun yok ama her ihtimale karşı röntgen çekelim dedi sonra röntgen çekti sorun olmadığını söyledi eğer sorun teşkil edecek olsa bu riskle tedaviye başlarmıydı bilemiyorum.
cnm benimde öyle bir dişim vardı da sanırım damağımı düzeltmek için taktığı aperey sayesinde düzeldi.normalde nasıl yaparlar bilmiyorum:)
doktorla ilgili kararını daha önce de söylediğim gibi destekliyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?