• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

diş taşı temizliği diş minesine zarar verir mi?

selam;
soruna cevap almışsın zaten ben de bilen varsa bişey sormak istiyorum. ben 3,5 aylık hamileyim ve ben de yaptırmak istiyorum diş taşı temizliği..bildiğim kadarıyla ilaç falan kullanılmıyor yaparken ama hamilelikte bi sakıncası olur mu merak ettim:26:

ne güzel ya şu sigara öyle bi illet ki dişlerime nasıl zarar vermiş,vücuduma verdiği zararı göremiyorum bile.
inşallah benimde lekelerim gider.uygun fiyata yaptırmışsınız sanırım.
devlet hastanesinde ne kadardır acaba..

cnmm ben devlet hastanesinde yaptırdım bilmiyorum aynı şey mi ama
dr.dişlerin taşlanmış yıkayalım dedi yıkadı ücret almadılar...

dişlerimi temizletmek istiyorum diş minesine zararı var mıdır?internette yazanları okudum aksine daha da iyidir diyor.
bu arada sigarayı da bıraktım ama diş arkasında çok hafif lekeler var onları da temizliyorlar mı.son olarak ücret ne kadar?yaptıran arkadaşlar bilgi verirseniz sevinirim.
teşekkürler..
Dıs etını temızlettıkten sonra dıs tasınızı temızletmenız gerekmektedır cogu ınsan bılmıyor bu durumu!!!!!

Canım dişçi fobisi olan biri olarak cevap vereyim:
ben acıbadem hastanesinde 3 yıl önce 90 liraya yaptırdım geçen hafta tekrar yaptırdım yalnız dolgu falan da yaptırdığım için diştaşı temizletmenin bu seneki fiyatını tam olarak bilmiyorum.
Dişleri inceltir mi diye sormuşsun ,galiba dişlerin arası açılır mı diye soruyorsun dişlerinin üzerinde ve arasında diştaşları durdukça dişlerinin arasını açarlar ,bunları temizletmen lazım hatta doktor temizler temizlemez aynaya bakarsan aralar boşluk gibi görünür ama bi yarım saat sonra falan dişetleri orayı tekrar kapatıyor.Diştaşlarının mutlaka temizlenmesi lazım temizletince daha sağlıklı görünecek dişlerin ve ağız kokusu falan varsa o da bitecek ,bak çok memnun kalacaksın.
Doktor diştaşı temizliğini böyle hava ve su üfleyen bir aletle yapıyor ya da ben öyle zannediyorum ,biraz dişetlerini acıtabilir ,öncelikle doktora aman ben çok korkuyom falan dersen ağzına uyuşturan bi ilaç var fısfıs gibi onu boca eder hiçbirşey hissetmezsin.Zaten toplasan 10 dk falan anca sürüyor.
Yaptırdıktan sonra oh ya dünya varmış,bu kadar kolay olduğunu bilsem daha önce yaptırırdım diyeceksin.

Dıs etını temızlettıkten sonra dıs tasınızı temızletmenız gerekmektedır cogu ınsan bılmıyor bu durumu!!!!!
tabikide bilmiyorum cnm onu doktorun söylemesi lazım aslında.bilgilendirme için teşekkürler.:31:
Canım dişçi fobisi olan biri olarak cevap vereyim:
ben acıbadem hastanesinde 3 yıl önce 90 liraya yaptırdım geçen hafta tekrar yaptırdım yalnız dolgu falan da yaptırdığım için diştaşı temizletmenin bu seneki fiyatını tam olarak bilmiyorum.
Dişleri inceltir mi diye sormuşsun ,galiba dişlerin arası açılır mı diye soruyorsun dişlerinin üzerinde ve arasında diştaşları durdukça dişlerinin arasını açarlar ,bunları temizletmen lazım hatta doktor temizler temizlemez aynaya bakarsan aralar boşluk gibi görünür ama bi yarım saat sonra falan dişetleri orayı tekrar kapatıyor.Diştaşlarının mutlaka temizlenmesi lazım temizletince daha sağlıklı görünecek dişlerin ve ağız kokusu falan varsa o da bitecek ,bak çok memnun kalacaksın.
Doktor diştaşı temizliğini böyle hava ve su üfleyen bir aletle yapıyor ya da ben öyle zannediyorum ,biraz dişetlerini acıtabilir ,öncelikle doktora aman ben çok korkuyom falan dersen ağzına uyuşturan bi ilaç var fısfıs gibi onu boca eder hiçbirşey hissetmezsin.Zaten toplasan 10 dk falan anca sürüyor.
Yaptırdıktan sonra oh ya dünya varmış,bu kadar kolay olduğunu bilsem daha önce yaptırırdım diyeceksin.
teşekkür ederim cnm kararımı verdim korkmadan gidiyorum.
pazartesiye randevumu aldım.
belki bu konum ile birlikte yaptıracak arkadaşlara hatırlatmış olmuşumdur:40:

dişlerimi temizletmek istiyorum diş minesine zararı var mıdır?internette yazanları okudum aksine daha da iyidir diyor.
bu arada sigarayı da bıraktım ama diş arkasında çok hafif lekeler var onları da temizliyorlar mı.son olarak ücret ne kadar?yaptıran arkadaşlar bilgi verirseniz sevinirim.
teşekkürler..

canım ben bu konuyu çok araştrdım bazı dişçiler onaylıyor bazıları ise istemıyor özellikle genç kişilerde hiç önermiyorlar genelde sigara içen ve ileri yaslara yapmak istiolar çünkü diş minelerini inceltip hassasiyet sağlıyormuş.. onun yerine temizletin diolar ama nasıl temizlendiğide önemliymiş dişlerdeki lekeler için (sigara ,kahve falan)

dişçiye gittim sonundaaaaaaa
hiçte korktuğum gibi olmadı şansıma çok şen şakrak bayan bi diş hekimine denk geldim:1:
diş taşlarımı temizleyip gerekli bakımı yaptı 6 ayda bir gelmemi söyledi
normalde zaten 6 ayda bir dişlerimizi kontrol ettirmeliymişiz de biz ağrımayınca gitmiyoruz işte:9:
bu arada devlet hastanesinde yaptırdım ücret ödemedim:6:

bunca yıllık diş hekimiyim bundan benim neden haberim yok ki acaba :)

ayrıca diş eti temizliği diye bir şey yoktur. diş taşı temizliği zaten diş ve diş etinin arasına giren taşların temizliğidir ve diş taşı temizliği ile hem dişler hem diş etleri temizlenir. diş taşı temizliği yapılabilmesi için önce diş eti temizliği diye bir basamak yoktur zaten öyle bir işlem de yoktur. bazen diş etleri çok iltihaplı olan hastalarda temizlik sırasında fazla kanama olmaması için önce gargara kullanması istenir ancak ne bunun adı diş eti temizliğidir ne de her diş taşı temizliğinden önce rutin uygulanması gereken bir işlemdir.

selam;
soruna cevap almışsın zaten ben de bilen varsa bişey sormak istiyorum. ben 3,5 aylık hamileyim ve ben de yaptırmak istiyorum diş taşı temizliği..bildiğim kadarıyla ilaç falan kullanılmıyor yaparken ama hamilelikte bi sakıncası olur mu merak ettim:26:

hamileliğin her döneminde diş taşı temizliği yaptırılabilir hatta annenin ve bebeğin sağlığı için her 3 aylık dönemde en az 1 kere mutlaka yaptırılması önerilir.

aşağıdaki yazıya göz atmanızı öneririm.

http://www.kadinlarkulubu.com/agiz-dis-sagligi-bakimi/571829-hamilelikte-dis-bakimi.html

Back