Diş sorunum, çekilen dişlerimin fotoğrafı, zirkonyum ve yaprak porselen:)

Arkadaşlar öndeki 6 dişime zirkonyum yaptırdım. 0Yaklaşık 1 yıl oldu.

İlk başta bende sizin gibiydim kendi dişlerimi istiyorum yemek yiyemicem sanki çıkıcak yerinden gibi düşünüyordum ama inanın bana hiiiçbirşey olmuyor. :)

Doktoruma sorduğumda, sanki kendi dişin gibi düşün istediğini ye korkma demişti ama nerdeyse ilk 2 ay çok dikkatli olmuştum. Şimdi unutuyorum bile ve gerçek dişe en yakın diş zirkonyumdan yapılıyor bunu unutmayın. Kimse anlamıyor söylediklerim de şaşırıyor gerçekten senin dişinmiş gibi diyorlar.. Pişman olmayın sakın keyfini çıkarın :)

süreç şöyle işliyor , kim ne kadar yapma etme dese de gidip yaptıracaksınız. garip bir psikoloji kesim bittikten sonra anestezi geçemeye başlayınca aynaya bakıcaksın ne yaptım ben diceksin. hayatının pişmanlığı olacak. asla geri gelmeyecek. dişlerin güzel olacak gülüşün parlak olacak ama asla eskisi gibi konforlu rahat ısıramayacaksın , konuşmanı sıkacak. çok memnunum yazmışlar tavsiye etmişler ama hiç biri gidip 1 tane daha dişini kestirmez bir daha asla. çok üzüldüm kafa yordum aradım sordum. tel tedavisi kompozit dolgu ile yapılamayacak diş kırık çürük çarpık yokmuş. bunu kendinize yapmayın yol yakınken vazgeçin. SARI ÇÜRÜK ÇARPIK DİŞLERİM GÖRÜNMESİN DİYE GÜLEMEMEK , 25 YAşINDA SAHTE TAKMA DİŞLERİM GÖRÜNMESİN DİYE GÜLEMEMEKTEN 1000 KAT DAHA İYİDİR

bunu her yere niye yazıyorum belki 1 kişi bile kurtulur diye. hayatınız asla eskisi gibi olmaycak. doğum tarihinizi bile belki unutacaksın ama o tarihi asla unutmuycaksın. milat olacak. dişçilerin yarısından çoğu direkt cehennemlik

siz problemli ağız görmemişsiniz :)))

dişleriniz gayet güzel gözüküyor.bence sağlam dişlerinize biraz daha fazla gözüksün diye yaprak yada tüm porselen kullanarak yazık etmeyin.
yaprak porselenler kapanışta sıkıntı olmadığı zaman rahatlıkla kullanıp bir sıkıntı yaşamayacağınız protezlerdir. Ancak tel tedavisi de görmüşsünüz doktorunuz sıkıntı olur demiş, doktorunuza güvenmelisiniz sizin kötülüğünüzü istemez.

acaba o süt dişleri yapıları sağlam ise çekilmek yerine bonding ile kaplama yapılarak genişletilip aralıkların kapanması sağlansa nasıl olurdu

acaba o süt dişleri yapıları sağlam ise çekilmek yerine bonding ile kaplama yapılarak genişletilip aralıkların kapanması sağlansa nasıl olurdu

süt dişleri bonding sonrası üzerine binecek yükü taşıyamazdı dişler sallanır belki şişer, diş etinde de çekilmeler başlardı.

Benim sadece 4 gun once bitti ve yaprak porselen yaptirdim ust 8 disime falan. Inanin ilk gun haric gram sizlamadi dislerim ve inanilmaz dogal gozukuyor zaten mat olmamasi vs. kesinlikle en dogru secim yaprak lamine. Ama tabii ki isirirken biraz korkuyorum zaten hala cok yeni biraz yerine alismasi gerek. Ben zaten elmayi falan isirarak yiyen bir insan degildim hicbir zaman ama durum, sandvic falan isirabiliyor musunuz artik sorunsuz olarak? Neredeyse butun ailemin disleri tum porselen kaplama ama herseyi gayet rahat yiyorlar.

en ince lamine yaprak porselen bile. diş etine insan etine sokulan yabancı bir maddedir. mutlaka vucut ya ondan kurtulmaya itmeye çalışacak başaramayınca uzun zamanda diş eti yukarıya geriye çekilecek. uzak durun yaptıracağınız şey bounding kompozit dolgu olsun. hiç bir protez yaptırmayın

öncelikle yorumunuz için teşekkürler, ama gerçekten dişlerim aşırı problemliydi üst dişlerim o hale gelene kadar bayağı bir uğraşıldı zaten alt dişlerim fotoğrafta görüldüğü gibi masum durmuyor ağrısını ne yazık ki ben çekiyorum. Yaprak porseleni gerçekten çok merak etmiştim tel tedavisinden dolayı değilde dişi kestikleri için önermedi üst dişlerimde fotoğrafta görülmeyen aralıklar var onları kapatmak için yaprak porselen düşünmüştüm ama kompozit dolguyla da tamamlanabilirmiş. Dediğiniz gibi doktoruma güvenim sonsuz:) Çok teşekkürler

----------------

süt dişleri bonding sonrası üzerine binecek yükü taşıyamazdı dişler sallanır belki şişer, diş etinde de çekilmeler başlardı.

Evet ne yazık ki o dişlerim aşırı derecede sallanıyordu. Bu yüzden çekildiler :)

----------------

Benimde şuan dişlerime zirkonyumlar yerleştirildi ve inanın dediğiniz gibi çok rahat 2 hafta olucak ağrısı olması gerekiyormuş normalde ama kendi dişimmiş gibi normal herşeyi yiyebiliyorum ısırabiliyorum en önemlisi çiğneyebiliyorum çünkü benim arkada ki dişlerim yani kök dişlerim üst dişlerimle birbirine dokunmuyordu kapanış olmadığı için çiğnemek çok zor oluyordu yaptırdığıma hiç pişman değilim zaten metal destekli olmadığı için aşırı doğal duruyorlar kimsede birşey anlamıyor:)) her şeyi geçtim ben çok rahat ediyorum. 6 ayda bir kontrollerini yaptırdığım sürece sorun olmaz diye düşünüyorum 11 sene her hafta sonu dişçide geçirdiğim için 6 ayda bir gitmek bana az gelir:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…