Diş sorunsalı

Demek yalnız değilim
Ben de 16 yaşından beri böyleyim
İnsanlar dişlerine bakmıyor bile ve çürümüyor
Ben titizlensem de her yıl dişçideyim
Yeni kaplamalar, dolgular vs bıktım
Benim de ben değil ama eşim bıktı bir diş 6 kere dolgu yapılırmı yapılıyor doktorum son ana kadar kurtarmaya çalışıyor ama sonunda kanal tedavisi ve kaplamaya mecbur kalıyorum öyle ucuz bir tedavide olmuyor üstelik bir diş 500 liraya mal oluyor şu anda bile iki tane kanal tedavisi ve üstüne kaplama olacak dişim var maddi olarak biraz rahatladığımda onlar yapılacak bir kızım var İnşallah o bana çekmemiştir diyorum 28 ay emzirdim ben sadece 5 ay emmişim ve doktorum bunu daha 12 yaşımda ilk gittiğimde sen çok fazla anne sütü almamışsın 30 yaşında birçok dişine işlem yapmış olacağım demişti

Anne sütüyle mi ilgiliymiş
Ben de sadece 6 ay o da zorla emmişim ya :/
Ne kadar önemli işte
Aynı şekilde şu an daha önce kanal tedavisi olduğum bir dişime kaplama yaptırıyorum hatta
Gerçekten kolaylık ve sabır diliyorum bize ömür boyu uğraşacağız herhalde

Evet anne sütü büyük rol oynuyormuş emmeyi bıraktıktan sonra annem bir yaşımı doldurana kadar mama takviyesi yapmış pramatüre bir bebek olduğum için sürekli doktor kontrolünde beslenme uygulamış çok uğraşmış beslenmemle ama anne sütünün yerini tutmuyor demek ki 33 yaşındayım şu ana kadar çok şükür başka bir sağlık problemim yok ama dişler erken yaşta kaybedilmeye mahkum sanırım
Sizede çok geçmiş olsun

Benim bildiğim genetik bu diş meselesi. 1 ay bile emmeyen bir bebek olarak 22 yaşındayım ve daha dolgum, çürüğüm bile olmadı.

Dişçiye gitmek daha kolay ve zahmetsiz değil mi ? Hemde risksiz

Eki Görüntüle 2015342
İşte o öndeki afacan Bazen koparasım geliyor.Doktora gideceğim ama korkuyorum canım acır diye

Bence dis teliyle duzelebilir bir durum. Yamuk olan disin yerine oturmasi icin gereken bos alan oldugu var yani yer acmak icin baska dis cekmezler gibi gorunuyor.

Sadece bilgi edinmek amaciyla birkac farkli doktora gorunebilirsiniz aninda islem yaptiracaksiniz diye bir kural yok ki kafaniza uymazsa kacarsiniz

Benim bildiğim genetik bu diş meselesi. 1 ay bile emmeyen bir bebek olarak 22 yaşındayım ve daha dolgum, çürüğüm bile olmadı.
Genetik faktörlerde var tabiki ama anne sütüde büyük rol oynuyormuş hem genetik iyi olmayıp hem anne sütü almayınca işin içinden çıkılınamıyor maalesef

Benimde tecrübeli üyeler her akıllarına eseni bdvye açınca başım dönüyor, bayılasım geliyor
BDV kurallarını okurlarsa bdvye öyle her akıllarına eseni açmayı alışkanlık haline getirenlere uyarı verileceği yazıyor, açılacak bdvye uygun olmayan başka konularda uyarı alırlarsa şaşırmasınlar, şimdi gülümseyin patates deyin çekiyorum

doktorun eli hafif ise anestezi iğnesinin yapıldığını anlamazsınız bile. Size ağrı yaşatmasın ve doktor rahat çalışsın diye anestezi şart ama ben dayanırım acısına derseniz doktor anestezisiz de operasyonu yapar bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…