• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş ipi kullanan var mı ?

zerdust

Guru
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2011
34
1
286
İstanbul
arkadaşlar konulara baktım da hep diş eti problemleri, diş çürükleri, macunlar, fırçalar, diş beyazlatma üzerinde durmuşsunuz. benim de konum diş ipi. aranızda diş ipi kullanan hiç yok mu? ben diş ipi kullanmasam dişlerimin tam temiz olduklarını hissetmiyorum.

ben kullanıyorum canım aksatmadan.fırça görünen yüzü temizliyo.fırçaladıktan sonra bile iple temizlendiğinde dişlerde artık kaldığını görüyorum.colgatein naneli diş ipini tavsiye ederim

bir ara bende kullandim ama dislerimin altina ip gecince cok korktum dislerim yerinden cikacak sandim
öylede biraktim

Valla bende diş ipi kullanıyorum diş aralarını gayet temizliyo ama çok alıştırmamak gerek bence siş etine zarar verebilir ben 2haftada bir kullanıyorum yoksa önceden her akşam temzliyordum diş aralarım daha çok kir dolmaya başladı ve iki diş arasındaki mesafa artmş gibi geldi bana belki psikolojktr ama herşeyin azı karar:)

evet ne kadar fırçalarsam fırçalayayım mutlaka dişlerimin arasında artık kalıyor. ben 4-5 günde bir kullanıyorum. bazen haftada 1. benim alttaki dişlerim bitişik. özellikle onlar için kullanıyorum. kullandıktan sonra rahatlıyorum. yoksa fıttırıyorum yahu. :D

Bana dişçim "diş ipi ile diş etlerine zarar veren çok insan var o yüzden tavsiye etmem güzelce ve dikkatlice bir fırçalama işe yarar" demişti, bende diş ipi kullanmaktan vazgeçmiştim.

diş etim kanayınca kullanmaya ara vermiştim uzunca bir süre.
sonra olan oldu.. diş aralarında bir sürü çürük!!
pişman oldum. doktorlar da kullanın diyor arkadaşlar aksatmadan kullanın bence
fırçanın ulaşamadığı yerlere ip ulaşacak başka bir çözümü mü var :51:

Son düzenleme:
dişleri sık olan kişilerin çürüklerden korunması için gerekli.. bana diş hekimim özellikle mumlu(waxed) floss önermişti ben de oral b essential floss kullanıyorum..

bende yeni kullanmaya başladım. diş taşlarını temizlettikten sonra.
hergün kullanmıyorum dişlerim ayrık duruyo gibi geliyo bana ama gerçekten güzel temizliyo.

ben diş ipini takıntı haline getirmiş durumdayımşuan:) dişlermde çarpklıklr olduğu için rahtsz oluyorum her öğünden sonra diş ipi kullanmaya çalşyorum. ama tabi diş etlerime zarar vermeden sadeve diş araları için. diş etlerme değdirmemeye çalışıyorum.benm ipim nane kokulu ferahlatıcı hem nefesiminde güzelkokmasna yardmcı oluyo.tavsiye ederim..

ben diş ipi kullanamıyorum.. dişlerim çok sıkı ip bile girmiyor aralarına bir kez denedim girmedi arasına girincede çıkmadı:27: bunun yerine ne önerirsiniz kızlar ağız kokusundan şikayetçiyim:50:

arkadaşlar benim dişlerim baya sıkı.. bir kez denedim ip girmedi dişlerimin arasına çok zor oldu yani.. yinede uğraşıp kullanmalımıyım diş ipini??? yoksa dişlerim sıkı zaten gerek yokmu demeliyim?

kullanıyorum ve diş ipi kullanmadan uyuyamıyorum o derece biterse diye yedeği va tavsiye ederim diş doktorum bile dişlerin böyle çok daha sağlıklı diyor:52:

bir arkadaşım ayrılma olmuyor mu demişti kesinlikle öyle şeylere de sebep olmuyor kızlar sağlıklı dişler için mutlaka kullanın

Diş ipiyle ben de diş etimi kanatıyorum hep. Doktorum arayüz fırçası önerdi. Diş ipinden çok daha etkili olacağını düşünüyorum.

kizlar merhaba.. dis ipinin disler fircalanmadan once kullanilmasi gerekir sonra degil.. sonrada kullanilir fakat once kullanilmasi kadar etkili olmaz.

Back