- 7 Ağustos 2017
- 817
- 723
- 23
- 37
- Konu Sahibi dishekimim
-
Kemoterapi görürken bu işlemler yaptırabilir mi?Amaçsız olur mu, doktorunuza başvurun renklenmeler için öncelikle "bleaching" dediğimiz beyazlatma tedavisi var ve bu tarz renklenmelerde oldukça başarılı. Eğer doktorunuz bunun işe yaramayacağını dşünrse kaplama önerecektir zaten. O kadının da rahatça gülmeye ihtiyacı var.
Kemoterapi tedavisinden sonra doktorunuzdan konsültasyon alarak diş hekimine başvurmanız daha sağlıklı olurKemoterapi görürken bu işlemler yaptırabilir mi?
Ben cevabınızı ancak gördüm kusura bakmayın cok cok tesekkur ederim, cok faydalı ve guzel acıklayıcı cevap vermissiniz.Diş temizliği dediğimiz işlem dişin üzerinde biriken plak ve diştaşlarını temizlemeye yönelik bir işlemdir.Maalesef ki belki de diş konusunda bilinen en büyük yanlış diş temizliğinin dişe zarar vermesidir. Diş temizliği dişe zarar vermez,ultrasonik titreşimlerle çalışan araçlarla dişler temizlendiği için gönlünüz rahat olabilir. Eğer sigara kullanmıyorsanız,yoğun bir şekilde çay-kahve gibi içecekler tüketmiyorsanız yılda 1 defa yaptırmanız yeterli. Ancak dediğim şeyler hayatınızda varsa yılda 2-3 defa yaptırmanız gerekebilir,doktorunuz dişinize bakarak bu işlemi yaptırmanız gereken doğru sıklığı söyleyecektir. Diş beyazlatma işlemine gelecek olursak; dişin en dışında mine dediğimiz bir tabaka var. Mine vücudumuzdaki en sert yapıdır. Kemiklerinizden bile sert. Bazı insanlarda bu mine tabakası inceyken bazı insanlarda normaldir. İnce mineye sahip hastalarda ve de diş eti çekilmesi olan hastalarda dişlerde hassasiyet yaratmaktadır. Hassasiyet dışında bir şikayetiniz olmaz ancak bu tedavi ömürlük bir işlem değildir. Dişlerinizin gerçekten ciddi anlamda renginden şikayetçiyseniz yaptırmanızı öneririm, yoksa ister istemez beyazlattıktan sonra zaman geçtikçe dişler eski rengine döndükçe tedaviyi yenileme ihtiyacı duyacaksınız. Ayrıca beyazlatma işleminden sonra da çay-kahve-sigara gibi şeylere daha fazla dikkat etmeniz gerekecek bunlar olduğu sürece ne kadar tedavi olursanız olun rengin geri dönüş süresi kısalacaktır. Devlet hastanelerinde de bu işlemleri uygulatabilirsiniz.
Arkadaşlar forumda gerçekten ciddi anlamda çok fazla yanlış bilgi içeren mesajlar görüyorum. Bu sağlık konusunda olunca ve kendi alanımda olunca yazmadan edemedim. Diş hekimiyim herhangi bir sorunuz varsa buraya yazın gün içinde sizlere cevaplar vermeye çalışacağım sevgiler
Not: Fiyat ve diş hekimi önerisi sormayınız.
Merhaba, böyle bir başlık açmanız güzel olmuş. Benim ön dişlerimin arasında küçük bir dolgu var. Bir aydır soğuğa karşı hassasiyet başladı o noktada. Dolguda mı bir sorun vardır acaba? Yeniden mi yapılması gerekiyor. Doktora gideceğim ama bilirsiniz böyle şeyler genelde ihmalkarlık edilir. Size sormak istedim başka bir sebepten olabilir mi? Dolgular normalde ne kadar süre dayanması lazım böyle bir süreleri var mı ya daArkadaşlar forumda gerçekten ciddi anlamda çok fazla yanlış bilgi içeren mesajlar görüyorum. Bu sağlık konusunda olunca ve kendi alanımda olunca yazmadan edemedim. Diş hekimiyim herhangi bir sorunuz varsa buraya yazın gün içinde sizlere cevaplar vermeye çalışacağım sevgiler
Kendi sorduğum soruya, kendim cevap vereyimSağ alt çenemde diş etimde 1haftadan beri kızarıklık ağrı şişlik var. Bugünde iyice bi şişlik var.Nasıl geçer, evde yapabileceğim yöntem varmı.
merhaba diş fırçasını kaç ayda bir değiştirmek lazım? neden? hangi marka fırça tavsiye edersiniz? hangi marka diş macunu tavsiye edersiniz? neden?Arkadaşlar forumda gerçekten ciddi anlamda çok fazla yanlış bilgi içeren mesajlar görüyorum. Bu sağlık konusunda olunca ve kendi alanımda olunca yazmadan edemedim. Diş hekimiyim herhangi bir sorunuz varsa buraya yazın gün içinde sizlere cevaplar vermeye çalışacağım sevgiler
merhaba ben bugun sag ust kısmın da bir dis cektirdim arkadan bir öndeki oyuktu çünkü ama doktorada solemeyi unuttm en arkadaki dişim cok olmasada sallaniyor etkiledi glb o cekilwn dişim. Birde cekilen dişim in bir önündeki sallaniyor hafif arkadaki ve önündeki yani.curuk deil bunlsr en arkadakini bilmiorm gerci icinde curukluk basladimi baslamadi ama cekilen disimin onundeki sallanan diş de çürük yok ama sallantı vsr hafif sizce bu dislerim neden sallaniyor acaba ne gibi bir tedabi uygularlar kiArkadaşlar forumda gerçekten ciddi anlamda çok fazla yanlış bilgi içeren mesajlar görüyorum. Bu sağlık konusunda olunca ve kendi alanımda olunca yazmadan edemedim. Diş hekimiyim herhangi bir sorunuz varsa buraya yazın gün içinde sizlere cevaplar vermeye çalışacağım sevgiler
Merhaba, ben dis eti grefti yaptridim 1ay once ama dis eti cekilmesi olan yere dikilen parca tumsek oldu hic dogal degil. Ayrica dislerim eskisinden daha cok sizliyor. Cok pisman oldum yaptirdigima. Simdi korkuyorum baska doktora da gitmeye.. acaba ayni yere tekrar bir islem yapilabilir mi....coooooooooookkk üzgümMaalesef düzeltmesi için bir periodontoloğa başvurmanız gerekiyor. İlerlememesi adına ise yumuşak bir diş fırçası edinin, beyazlatıcı özelliği olmayan bir diş macunu kullanın
Amalgam dolgular gebelikte zararlimiArkadaşlar forumda gerçekten ciddi anlamda çok fazla yanlış bilgi içeren mesajlar görüyorum. Bu sağlık konusunda olunca ve kendi alanımda olunca yazmadan edemedim. Diş hekimiyim herhangi bir sorunuz varsa buraya yazın gün içinde sizlere cevaplar vermeye çalışacağım sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?