Arkadaşlar forumda gerçekten ciddi anlamda çok fazla yanlış bilgi içeren mesajlar görüyorum. Bu sağlık konusunda olunca ve kendi alanımda olunca yazmadan edemedim. Diş hekimiyim herhangi bir sorunuz varsa buraya yazın gün içinde sizlere cevaplar vermeye çalışacağım sevgiler
Not: Fiyat ve diş hekimi önerisi sormayınız.
Öncelikle böylesine faydalı bir başlık açtığın için çok teşekkür ederim.
Konuyu tam vaktinde görmek ayrı bir sevindirdi :)
Benim babamla ilgili bir sorum olacak.
Yıllardır diş sorunu vardı ve tedaviyi geciktirince sağ yemek dişleri hariç alt damaktaki dişlerinin hepsi çekildi bundan bir buçuk ay kadar önce ve bugün itibariyle yerlerine 4 adet implant takıldı.
İmplant öncesi diş etinin iltihabı çok fazla olduğu için ilaç kullanmıştı 1 ay sonra kontrole gittiğinde hekim damak iyi durumda implant yapabiliriz dedi bir 10-15 gün sonra randevu vermişti(bugün için) 4 implant takıldı bugün.
Fakat implantlı damakta hala iltihap var sanki veya dikişler sıkıştırdığı için mi beyaz beyaz görünüyor ağrısı da oldu sanki yeni çıkacak dişler gibi beyaz kök görüntüsü olmuş diye kafama takıldı.
Bu normal midir? Biraz daha beklenmeli miydi acaba implant için.
Şu an doktorun yazdığı ilaçları kullanıyor bakalım inşallah ağrısı olmaz artık.
Kalp ilacını da içmeden gitmiş bugün eve geldikten sonra öğrendim içmeden gittiğini, biraz kızdım. Diş yapılacak diye içmedim diyor olur mu baba aksatma dedim.
Diş koltuğunda kalbim çok hızlı attı dedi daha da üzüldüm zaten.
Yemek yedikten sonra kalp ilacını da verdim içti.
Diş yaptırmadan önce kalp ilacını içmesinde sakınca yok bildiğim kadarıyla, bu konuda da teyit almak isterim senden.