Diş hekimiyim sorularınızı dinleyebilirim

Şimdi size yine yanlış bilinen şeylerden bahsedeyim biraz :) Çürük ağrı yapan bir şey değildir. Siz eğer ki dişinizde ağrı hissetmeye başladıysanız ve o dişinizde çürük varsa çürüğünüz çok ilerlediği için sinirlere yaklaşmış durumdadır ve o yüzden ağrı hissediyorsunuzdur. Sizin durumunuz ise bambaşka. Doktor arkadaşım da muayene edip çürük olmadığını söylemiş zaten. Dişlerinizde hafif diş eti çekilmeleriniz var ve bu bölgelere diş taşı dolmuş. Buraların temizlenmesi gerekiyor. Şöyle ki, diş taşları temizlendikten sonra da hassasiyetiniz olacak ama diş taşı orada kaldığı müddetçe diş eti çekilmeleriniz daha hızlı devam edecek. Yani yapmanız gereken ilk önce temizliği yaptırmak, daha sonra şikayetlerinizin şiddetine göre bir periodontologa başvurup gerekirse diş eti tedavisi görmenizdir. Sevgiler :)
 
İçimi çok çok rahatlattınız teşekkür ederim. Ever doğumsal anormallik hiç oluşmamış bütün dişlerim var bi o yok ama boyut olarak sırıtmıyor da. Günde 2 kez fırçalıyorum gargara yapıyorum ağrımasa da bi diş hekimine gidip kontrollerimi yaptırırım. İleride umarım zorluk çekmem.. :)
 
Herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız merak etmeyin :)
 
Merhaba tesekkurler oncelikle :)
Dis beyazlatma ya da temizleme isleminin bir zararı var mıdır? Yok ise ne kadar aralıklarla yaptırılması gerekir ve devlet hastanelerinde bu hizmet saglanır mı?
 
Merhaba tesekkurler oncelikle :)
Dis beyazlatma ya da temizleme isleminin bir zararı var mıdır? Yok ise ne kadar aralıklarla yaptırılması gerekir ve devlet hastanelerinde bu hizmet saglanır mı?
Diş temizliği dediğimiz işlem dişin üzerinde biriken plak ve diştaşlarını temizlemeye yönelik bir işlemdir.Maalesef ki belki de diş konusunda bilinen en büyük yanlış diş temizliğinin dişe zarar vermesidir. Diş temizliği dişe zarar vermez,ultrasonik titreşimlerle çalışan araçlarla dişler temizlendiği için gönlünüz rahat olabilir. Eğer sigara kullanmıyorsanız,yoğun bir şekilde çay-kahve gibi içecekler tüketmiyorsanız yılda 1 defa yaptırmanız yeterli. Ancak dediğim şeyler hayatınızda varsa yılda 2-3 defa yaptırmanız gerekebilir,doktorunuz dişinize bakarak bu işlemi yaptırmanız gereken doğru sıklığı söyleyecektir. Diş beyazlatma işlemine gelecek olursak; dişin en dışında mine dediğimiz bir tabaka var. Mine vücudumuzdaki en sert yapıdır. Kemiklerinizden bile sert. Bazı insanlarda bu mine tabakası inceyken bazı insanlarda normaldir. İnce mineye sahip hastalarda ve de diş eti çekilmesi olan hastalarda dişlerde hassasiyet yaratmaktadır. Hassasiyet dışında bir şikayetiniz olmaz ancak bu tedavi ömürlük bir işlem değildir. Dişlerinizin gerçekten ciddi anlamda renginden şikayetçiyseniz yaptırmanızı öneririm, yoksa ister istemez beyazlattıktan sonra zaman geçtikçe dişler eski rengine döndükçe tedaviyi yenileme ihtiyacı duyacaksınız. Ayrıca beyazlatma işleminden sonra da çay-kahve-sigara gibi şeylere daha fazla dikkat etmeniz gerekecek bunlar olduğu sürece ne kadar tedavi olursanız olun rengin geri dönüş süresi kısalacaktır. Devlet hastanelerinde de bu işlemleri uygulatabilirsiniz.
 
Teşekkür ederim :)
 
Hamileyken diş taşı temizliği veya dolgu yapılmasında sakınca var mıdır?
 

yaklaşık 6 aydır diş teli var ağzımda. çok sorunlu bir diş ve ağız yapım olmadığı için doktorum en fazla 1 sene sürer dedi tedavi..çok sık olmasa da çay kahve tüketen bi insanım. bi de diş temizliğimi bu aralar çok yapamıyorum.. tellerim çıktıktan sonra çok leke kalır mı dişlerimde. ? teşekkürler.
 
Merhaba,

İnternette dolgu kanal tedavisi arastirirken yazınızı gördüm ve uyeligimi actirdim:))

Ben 22 haftalik hamileyim,2 yıl once kanal tedavisi olmuştum.bir parcasi kirildi bir süre once.cok küçük bir parcasi.fazla ağrım yok suan icin.ama bu kırık ilerlerse mutlaka tedavi yaptırmam gerekecek.size sorum,hamilelikte dis cekiminin bebege zarari var midir? Ben bu disten kurtulmak istiyorum acikcasi.tekrar bi kanal tedavisi vs ile ugrasmak istemiyorum.cokta kurtarilabilecek bi dis degil zaten.doktorum adrenalin icermeyen anesteziyle yaptirabilirsin dedi.farki nedir diğer anestezi turlerinden?ve bebegime zarar verir mi? Cevaplarsaniz cok sevinirim.her agriya katlanmaya razıyım yeterki bebegim iyi olsun.en ufak bi riski dahi goze alamiyorum
 
Merhaba son bir soru soracağım; bize diş ve diş köklerini güçlendirmeyle ilgili bilgiler verebilir misin acaba? :) ve süt dişime nasıl bakmalıyım sence günde 2 kez güzelce fırçalıyorum gargara yapıyorum diş etlerim sağlıklı sayılabilecek düzeyde. Sence bu yeterli mi çürümesine engel olabilir miyim böyle :) şimdiden cevabın için teşekkür ediyorum.. :)
 
Arka disimin içinde bosluk var dolgu yaptirmayi düşünüyorum ama merak ettigim agzimda koku olusturur mu?
 
Hamileyken diş taşı temizliği veya dolgu yapılmasında sakınca var mıdır?
Diş taşı temizliği yaptırabilirsiniz ama dolgu işlemini doğumdan sonraya erteleseniz daha sağlıklı olabilir. Yani şöyle söyleyim, dolgu da yapılabilir yapılamaz diye bir şey yok ama çürük derinse dolgu değil de kanal tedavisi gerekirse vs gibi durumlarda risk almaya değmez. O yüzden eğer şiddetli bir şikayetiniz yok ise doğum sonrasına ertelemenizi ama illa yaptırmak istiyorsanız da kadın doğum doktorunuza da danışarak 3.-6. Ay aralığında yaptırabilirsiniz
 
Çay kahve lekelenmeleri halledilebilir bir renklenme merak etmeyin telleriniz çıktıktan sonra öyle renk farkı yaşamayacaksınız. Ancak diş temizliğimi yapamıyorum dediğiniz yere çok takıldım. Bu kadar sıkıntı çekiyorsunuz tek taktırıyorsunuz ama dişlerinize bakmıyorsunuz Neden? Diş eti sağlığının iyi olmadığı ağızda hiçbir tedavi gerçek başarısına ulaşamaz. Belki de temizliğinize en önem vermeniz gereken dönemden geçiyorsunuz. Bence uyarımı dikkate alın ve günde 3 kez mutlaka dişinizi fırçalayın ve ardından mutlaka gargara kullanın
 
Şimdi şöyle; eğer çok şiddetli bir ağrınız yok ise işlemi doğum sonrasına ertelemenizi öneririm. Hamilelerde eğer bir işlem yapılacaksa 3.-6.ay arasında olmasını tercih ederiz. Siz de 6.aya yaklaşmışsınız. Dişinizdeki ağrı kırık sebebiyle oluyor, anladığım kadarıyla da kırılmadan önce bir ağrınız yoktu. Bu durumda başarılı bir kanal tedavisi olmuşsunuz demektir. Kırığın durumuna göre dişi çektirmeyip başka türlü restore edilebilir durumdaysa kesinlikle çektirmemenizi öneririm. Ama zaten kırık ileri boyuttaysa hekim arkadaşım başka çare olmadığını söyleyecektir. Çok hasta geliyor bize bu şekilde “ben ağrımasından bıktım çekilsin gitsin bu diş istemiyorum” diye. İkna etmek için dil döküyoruz çekilmesin diye. İnanın para için falan değil bu dil döküşümüz, biz hipokrat yemini ettik hastaya en doğru yolu göstermek için. Hiçbir şey gerçek dişiniz kadar etkili sonuç vermez. Dişinizi ağızda tutabileceğiniz kadar tutmalısınız, bir gün son çare çekim olana dek. Adrenalinsiz anestezi yani vazokonstriktörsüz anestezi dediğimiz anestezi yüksek tansiyon hastalarına,hamilelere vb durumlarda uyguladığımız bir anestezi. O kısımla ilgilenmeyin tıbbi kısım bu, sizin tercih edebileceğiniz bir şey değil doktorun alanına giriyor bu kısım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…