Dış gebelikten dolayı laparoskopi olanlar

huysuz12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2021
28
4
31
Merhaba arkadaşlar ben iki hafta önce hamile olduğumu öğrendim 4.5 haftalık demişti doktor değerlerim günden güne yükselıyordu ama kese görünmüyordu doktor sürekli daha küçük görünmeyebilir diye diye dış gebelik olabilme ihtimalımı gözden kaçırdı bende yeni evliydim ve tecrübesizdim yurt dışına iş seyhatıne çıkmam gerekiyordu daha aylar öncesinden planlanmıştı ve erteleyemedim yurt dışına geldikten iki gün sonra ağrı ve kanama yaşadım öncesinde de kanamalarım vardı ama lekelenme şeklindeydi gebelikte normal olduğunu söylemişlerdi yurt dışında kesin tanı dış gebelik teşhisi konuldu sağ tüpüm alındı iletişim kurmak çok zor bulunduğum yerde sağlıklı bilgi alamıyorum 4 gün oldu laparoskopi olalı 3. Gün adet kanaması gibi kanamalarım ve sol tarafımda ağırlarım var doktora gidip soramıyorum çünkü hiç ilgilenmıyorlar onların dilini bilmeyince benimle aynı durumu yaşayan var mı ameliyattan sonra kanama ve ağrısı olan lütfen yardımcı olur msnz

Merhaba öncelikle geçmiş olsun çok zor bir deneyim. Ben iki kere yaşadım.ilkinde geç teşhis oldu ve çok ciddi bir iç kanama geçirdim. 4 gün hastahanede uzunca bir sürede evde yattım. Çok ağrılıydı. Kanın boşalması için diren takılmıştı,bir kaç gün o şekilde boşaltıldı.

Evet banada takıldı iki gün sağ kaşığımda o çıkarıldıktan sonra kanamam alttan vajinadan gelmeye başladı

Kacinci haftada teshis konuldu ben 4+2 belim cok agriyor onun dışında hic kendimi hamile gibi hissedemiyorum kasik agrisi olurdu herkeste ben de yok az kahverengi leke geldi bir daha gelmedi sadece belim işte yerinde yokmus gibi ağrıyor kslcama vuruyor fitik gibi..doktor disgebelik ise dite iki gün sonra kese gormeye calisacak ama kese gorunmez diyolar 5 haftayi geçmeyince sizin nasil ilerledi süreç? Birde belirtin var miydi bel agrisi gibu?

Bende de aynı belirtiler olmuştu inşallah seninki öyle değildir çünkü çok zor bir süreç benim bi hafta oldu bugun amelyat olalım toparlanamadım sana tavsiyem erken teşhis konulmasını istıyorsan 5. Hafta kese görünmez ise alttan ultrasona gir orda kesin teşhis koyması lazım benim eğer erken teşhis olsaydı tüpümün alınmasına gerek kalmazdı

Yaklaşık 7. Haftada teşhis koyuldu daha küçük kese görünmez diye diye bekletildi sonuç laparoskopi

Alttan muayene ile dış gebelik tespit edilebiliyor mu kesin olarak?

Benim bel ağrım adetten bir hafta önce başladı simdi biraz azaldi çünkü dinleniyorum rapor aldım fazla gezeyim geri başlıyor ama benim benim sorunlu gecen yilda cok ağrırdı ama düzelmisti hamile oldugumu bilmeden ev supurdum biraz iş yaptım sonra geri basladi ve gecmiyor bilemedim dış gebelikte olabilir dediğin zaten iki gün sonra dr kese görmeye çalışacak 4+4 hafta görünmez varsada ama dr tecrübesine güveniyor ondan çağırıyor...
Bel agrini tam tarif edebilir misin bir de kacinci hafta agrimaya başladı? Leke ne zmn geldi kesildiği dönem olmadi mi?

Bel ağrım adetimden bi kaç gün önce başlamıştı bende hamile olduğumu bilmıyordum adet olmam gereken gün test yaptım pozitif çıktı ve ondan bi gün sonra lekelenmelerim başladı sırt ağırlarım da aynı şekilde dayanılmayacak gibi değildi ama ağrım vardı doktora danıştık lekelenmeler hakkında 4.5 haftalık hamilesin yerleşme kanamasıdır dedi meğer değilmiş kanamalarım bi gün kesiliyordu ertesi gün devam edıyordu başlarda sadece lekelenmeydi antalyadan İstanbul’a gittim çok iyi bir doktora göründüm ve radyoloğa o ultrasona aldı alttan kesin olarak bebeğin olmadığını söyledi 5. Haftadaydım ama benim şansızlığım yine kesin olarak dış gebelik teşhisi koyulmadı düşük olabilir dedi yurt dışına çıktım o hafta orda kesin olarak kesenin tüpde kaldığını söyledi hatta dolu keseydi ve kalp atışını duydum 6. Haftanın sonuydu laparoskopi oldum

Canim benim ya cok geçmiş olsun Rabbim tekrarını yasatmasin sana kolayca nurtopu gibi hayırlı evlat versin Allah kerimdir... imtihanımız olabiliyor iste böyle seyler bize düşen sabretmek ayık olmak senin gibi cogu dış gebe sezilmemis oysa iki günde bir beta yapilsaydi anlaşılırdı. Benim gittigim dr cok tecrübeli 30 yıllık hic aman vermiyor erken teshis icin çağırıyor dikkat ediyorlar demekki gecmiste cok yasamislar.

Sağol canım teşekkür ederim allah isteyen herkese nasip etsin

Bana teşhis konamadı maalesef. Tüpler patladı,iç kanama geçirdim,onu da anlayamadılar. En son bilincim kapanınca çözdüler işi ameliyata aldılar,4gün yattım hastanede.

Bana teşhis konamadı maalesef. Tüpler patladı,iç kanama geçirdim,onu da anlayamadılar. En son bilincim kapanınca çözdüler işi ameliyata aldılar,4gün yattım hastanede.
Çok geçmiş olsun rabbim birdaha yaşatmasın benimde patlama noktasına gelmişti ameliyata alındığımda

Evet kanama bende yaşadım 10 gün kadar, ameliyatta tam temizlenmiyor hatta ameliyat sonrası büyükce parçalar düştü. normal ağrıların da çok normal benim ameliyat olalı 15 gün oldu , dün ağrılarım azaldı. Geçiyor zamanla çoook geçmiş olsun.

Evet bugun 11. Günüm benimde kanamam 10 gün devam etti dediğiniz gibi parça düşüyordu inşallah kanama tekrarlanmaz ağrım da azaldı çok şükür. Siz dikişlerinizi kaçıncı gün aldınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…