• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik

başına gelmeyince zorluğunu anlayamayacağın bir süreçmiş teşhis süresi çok yıpratıcı biz mutlaka bebek olsun düşünmüyorduk aslında sürpriz oldu benim evde yaptığım testler negatif çıktı 6 gün leke 2 gün sonra tekrar başlayan kanamam oldu kanamanın 12. Günü bir enfeksiyon ya da düzensizlikten şüphelenerek doktora gittim muayenenin 8. Gününde iğne yapıldı henüz bekleme süreci ile ilgili konuşmadık. O anın gerginliğinden tam hatırlayamıyorum ama iğnenin dozu 79 mg dı galiba sizin ne kadardı.korunma süreci bitince sağlıklı gebeliklerimiz olsun inşallah 🤲🏻
Evet zor bir süreç canım. Bana yapılan 90 mg idi. Kilo boy hesaplayarak ayarlıyor doktorlar onu. Ne oldu son durumunuz?

Evet haklısın bende bi kere çektircem tüpler temizse bi daha çektirmem zaten 5 10dklık şeye 1700 istiyorlar sürekli çektirilcek iş değil özeller tam bi soyguncu muayene bile 200 ama bebek hayali için gözümüz görmüyor işte:)
Kızlar ben de geçen sene ağustos ayında dış gebelik geçirdim. Methotreksat ile sonlandırıldı. Çok zor bir süreçti. Şükür geçti. İnşallah hiç kimse yaşamaz bu süreci. Tanıdık bir arkadaşımda geçirmşti. Şimdi tam net değil ama karın içerisinde rahmin ters dönmesiyle alakalı olabilir mi benim ve arkadaşımın rahmi ters dönmüş zam düşmesi derler zeytinyağı ile masaj yapılarak yerine getirilebiliyor bilmiyorum belki ondanda olmayabilri ama çevrenizde bunı yapan birileri varsa paralı ebeler anneleriniz illa yapan olur doktorlar genelde bunu bilmiyorlar sanırım siz bi baktırın ben baktırdım ters dönmüş masajşa yerine getirildi. Şu an gebelik düşünüyorum hayırlısı olur inşallah

Evet haklısın bende bi kere çektircem tüpler temizse bi daha çektirmem zaten 5 10dklık şeye 1700 istiyorlar sürekli çektirilcek iş değil özeller tam bi soyguncu muayene bile 200 ama bebek hayali için gözümüz görmüyor işte:)
Kızlar ben de geçen sene ağustos ayında dış gebelik geçirdim. Methotreksat ile sonlandırıldı. Çok zor bir süreçti. Şükür geçti. İnşallah hiç kimse yaşamaz bu süreci. Tanıdık bir arkadaşımda geçirmşti. Şimdi tam net değil ama karın içerisinde rahmin ters dönmesiyle alakalı olabilir mi benim ve arkadaşımın rahmi ters dönmüş zam düşmesi derler zeytinyağı ile masaj yapılarak yerine getirilebiliyor bilmiyorum belki ondanda olmayabilri ama çevrenizde bunı yapan birileri varsa paralı ebeler anneleriniz illa yapan olur doktorlar genelde bunu bilmiyorlar sanırım siz bi baktırın ben baktırdım ters dönmüş masajşa yerine getirildi. Şu an gebelik düşünüyorum hayırlısı olur

Kızlar ben de geçen sene ağustos ayında dış gebelik geçirdim. Methotreksat ile sonlandırıldı. Çok zor bir süreçti. Şükür geçti. İnşallah hiç kimse yaşamaz bu süreci. Tanıdık bir arkadaşımda geçirmşti. Şimdi tam net değil ama karın içerisinde rahmin ters dönmesiyle alakalı olabilir mi benim ve arkadaşımın rahmi ters dönmüş zam düşmesi derler zeytinyağı ile masaj yapılarak yerine getirilebiliyor bilmiyorum belki ondanda olmayabilri ama çevrenizde bunı yapan birileri varsa paralı ebeler anneleriniz illa yapan olur doktorlar genelde bunu bilmiyorlar sanırım siz bi baktırın ben baktırdım ters dönmüş masajşa yerine getirildi. Şu an gebelik düşünüyorum hayırlısı olur inşallah
Bazı insanların rahmi ters olabiliyor
Hsg yani rahim filmi ile bu görülebiliyor zaten
Hamile kalmak için ters rahim pozisyonu bile var hatta
Dış gebeliğin birçok nedeni var ama bunlardan hiçbiri rahmin yapısıyla ilgili değil. Daha çok tüplerde sorun varsa yumurta rahme inemiyor oraya tutunuyor
Bence öyle eski ebelere falan güvenip organlarınıza müdahele ettirmeyin farklı sıkıntılara yol açabilir. Dış gebelikten sonra sağlıklı gebelik elde eden birçok kadın var. Bazen rahimle ilgili sorunlar enfeksiyon vs, bazen de tamamen şans. Yaşanacak olan yaşanıyor malesef.

Merhabalar dış gebelik geçiren ve medikal tedavi geçiren arkadaşlar iğne vurulduğunuzda tespit edilen odak kaç mm idi ve ilk dozda sonuç aldınız mı bana dün dün iğne yapıldı beta hgc 265 ve odak 24 mm idi sonuç almayı bekliyorum. Bir de iğneden sonra ağrılarınız devam etti mi tedirginim yaşayan arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşabilirsebiz çok mutlu olurum
Konu açalı biraz zaman geçmiş ama ağrılar hakkında yorum yapabilirim geçen sene Ocak ayında yaşadım dış gebeliği ondan sonra hep ağrı kaldı doktorlara hep dedim umursamadilar bile benim sağ tarafımdaydi kasığım bacağım kalcam hep ağrıyor ara ara mesela şuan var yine adetimde geçti korkuyrm aynı şeyler olcak diye büyük ihtimalle iğnenin etkisiyle oluşan bir ağrı

Cevabınıza teşekkür ediyorum çok şükür süreç sonuçlandı ciddi boyutta bir ağrım da kalmadı ama sizin gibi uzun süre ağrısı kalanlar oluyormuş size de çok geçmiş olsun inşallah tekrarını yaşamazsınız.

Benım sonucum cıktı 390 a düşmüş,dr atlattın dış gebeliği 10 gune kadar bı kontrol daha yaparız dedı.senın sonucun ne oldu hadı guzel haberlerı ver bana❤️
Kızlar igne sonrası kanamaniz falan oldu mu atlattigini nasıl anliyo ya benm ilk değer 208 di 4 haftalık sonra 5w4g de kanamam oldu az düştü dedi dış gebelikten şüphe etti kan verdim 140 ti 2 gun sonra 136 4 gun sonra 59 3 gun sonra 62 ve 2 gun sonra 88 artmaya başlıyordu erken teşhis koydu benm. Doktorum şükür 100 mg igne yapıldım ama ertesi. Gun pihtili kanama başladı belim ve akinti. Olanda sancı. Giriyo böyle. Olan. Yok mu hiç :( yada bilgisi olan 1 hafta sonra gel Demisti

Kızlar igne sonrası kanamaniz falan oldu mu atlattigini nasıl anliyo ya benm ilk değer 208 di 4 haftalık sonra 5w4g de kanamam oldu az düştü dedi dış gebelikten şüphe etti kan verdim 140 ti 2 gun sonra 136 4 gun sonra 59 3 gun sonra 62 ve 2 gun sonra 88 artmaya başlıyordu erken teşhis koydu benm. Doktorum şükür 100 mg igne yapıldım ama ertesi. Gun pihtili kanama başladı belim ve akinti. Olanda sancı. Giriyo böyle. Olan. Yok mu hiç :KK43: yada bilgisi olan 1 hafta sonra gel Demisti
Ben iğneden bir gün önce kürtaj olmuştum kürtajla birlikte bir kaç gün kanamam durdu iğneden sonra tekrar başladı sıfırı görene kadar devam etti. İğneden sonra 4. Gün test verdiğimde değer yükselmişti ama çok az 7. Gün düşüşü görmüştük. Değerleriniz çok yüksek değilmiş iğne işe yarayacaktır korkmayın.

Ben iğneden bir gün önce kürtaj olmuştum kürtajla birlikte bir kaç gün kanamam durdu iğneden sonra tekrar başladı sıfırı görene kadar devam etti. İğneden sonra 4. Gün test verdiğimde değer yükselmişti ama çok az 7. Gün düşüşü görmüştük. Değerleriniz çok yüksek değilmiş iğne işe yarayacaktır korkmayın.
Ama igneden hemen 1 gun sonra benm kanamam başladı az sanki parçalı jöle gibi normal mi sizce karnm Cok agiriyo adet sancisindan bi tik fazla cuma vurulmuştm iğneyi

doktorum bana hep günde 2-3 pedden fazla kanamanız olursa gelin daha azsa normaldir dedi benim de hiç geçmedi. İğneden sonra benim ağrılarım da adet ağrısına dönüşmüştü ama dayanılmaz değildi.ağrı hususundaysa bıçak sağlanması şeklinde olursa gel demişti.26 mayısta iğne oldum. 18 hazıranda tamamen sonlanmıştı. Süreç yavaş ilerleyebilir. Korkmayın. Ama imkanınız varsa doktorunuzu arayabilirsiniz içinizi rahatlatmak için her bünye farklı sonuçta bizler yaşadık ama sizi yanlış yönlendirmek de istemem

doktorum bana hep günde 2-3 pedden fazla kanamanız olursa gelin daha azsa normaldir dedi benim de hiç geçmedi. İğneden sonra benim ağrılarım da adet ağrısına dönüşmüştü ama dayanılmaz değildi.ağrı hususundaysa bıçak sağlanması şeklinde olursa gel demişti.26 mayısta iğne oldum. 18 hazıranda tamamen sonlanmıştı. Süreç yavaş ilerleyebilir. Korkmayın. Ama imkanınız varsa doktorunuzu arayabilirsiniz içinizi rahatlatmak için her bünye farklı sonuçta bizler yaşadık ama sizi yanlış yönlendirmek de istemem
Merhaba, metotreksat ignesinin 6.gunundeyim hafif agri ve lekenlenme basladi, igne sonrasi kanama normal mi acaba sizlerde nasil oldmuatu igne sonrasi hafif lekelenme veya kanama surec iicn olumlu mudur deneyimi olan var. Mi arkadaşlar, geçmiş olsun herkese

Merhaba, metotreksat ignesinin 6.gunundeyim hafif agri ve lekenlenme basladi, igne sonrasi kanama normal mi acaba sizlerde nasil oldmuatu igne sonrasi hafif lekelenme veya kanama surec iicn olumlu mudur deneyimi olan var. Mi arkadaşlar, geçmiş olsun herkese
Geçmiş olsun iğnenin ertesi günün kanamam başlamıştı. Fazla olmayan kanama normal diye biliyorum. Ağrılarınız değerler düştükçe hafifleyecektir. Değer sıfırlandıktan sonra da ağrı ara ara oluyor.

Geçmiş olsun iğnenin ertesi günün kanamam başlamıştı. Fazla olmayan kanama normal diye biliyorum. Ağrılarınız değerler düştükçe hafifleyecektir. Değer sıfırlandıktan sonra da ağrı ara ara oluyor.
Cok teşekkür ederim, 20 ye düştü deger sol kasik bicak batmasi seklinde agri yapior hala endiseleniyorum ama yapacak bisi yok sanirim hayırlısıyla bitsin süreç...

Benim metotreksat vurulduğum gün değerim 100dü bugün 4.gün ve 105 e cıkmış. Aksilikten doolayı dr a yetişemedim napmam lazım bilmiyorum. Bu durum beenni zora sokaar mı. Cok az bi kanamam oldu bugün ve ağrım da cok az. Lütfen benimle Tecrübenizi paylaşır mısınız

Merhaba benim değerim iğnenin 4. Günü 100den 105e cıktı. Sonuçlarımı dr a gösteremedim. Sizce sorun mu bu artış. Siz de nasıl oldu Ağrım yok kanamam bugün başladı.
4. Gün artış olabiliyormuş benim de olmuştu hatta daha fazlaydı

Back