• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dış gebelik yaşayanlar yardım eder misiniz ?

Ateacherlady

🎀
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2015
1.762
5.863
158
Selam kızlar 3 eylülde adetim bitti 6 eylülde prolaktin yanında bhcg bakıldı 20 çıktı adet sandığım üstüne görmeymiş bu tarihten sonra değerlerim
6 eylül 20
8 eylül 24
10 eylül 22
12 eylül 29
12 eylül günü doktor dış gebelik dedi metotreksat iğne oldum 14 eylülde bhcg 40 çıktı 0 olması gerekirken o akşam ağrıdan acillik oldum acildeki doktor gebeliğin ilk zamanları böyle dengesizlik olur dedi progesteron verdi benim hala kanamam yok iğnenin üstünden 6 gün geçti yarın tekrar kan vericem böyle birşey yaşayan oldu mu kendi düşmez ameliyat olurum diye korkuyorum lütfen bir fikir verin sizler ne yaptınız dış gebelikte

Normal adetti belirti yoktu prolaktin tedavisi gördüğüm için kontrole gittim yine yüksek çıkınca bhcg istedi
Cnm ben de dış gebelikten şüpheleniyorum idrar testi yaptım bişey yok geçen ay asilama oldum adet oldum ama bel agrim hiç geçmedi çok şiddetli oturunca kalkamıyorum sakat gibi oldum ve sol kasikta bakmaları var sol boşlukta da agri

Ben dis gebelik yasiyorum suan. Ama benim deger 165. 171. 174.134 tü. Normal dusuk yapiyosun deyip yolladilar.kanamam durmadi tekrar gittim.550 olmus ertesi gun 602 oldu. Kurtaj olup igne vurundum. Igne sonrasi 540. 275. 172. 140. 139. 124 tü ve dün 107 ye dustu. Bugun 22.gün halen sifirlamadi

Ben dis gebelik yasiyorum suan. Ama benim deger 165. 171. 174.134 tü. Normal dusuk yapiyosun deyip yolladilar.kanamam durmadi tekrar gittim.550 olmus ertesi gun 602 oldu. Kurtaj olup igne vurundum. Igne sonrasi 540. 275. 172. 140. 139. 124 tü ve dün 107 ye dustu. Bugun 22.gün halen sifirlamadi
Belirtin neydi cnm

Durmayan kanama. Bel ve kasik agrisi.mide bulantisi cnm
Benim son adetten sonra bel agrim çok arttı ve geçmedi asiri ağırı var kırılmış gibi bir de kahve kanamalarım oldu adet bittikten sonra akabinde tekrar göğüsler şişti kasınmaya başladı iğne bakıyormuş gibi oluyor goguslerim sol boşluğum da ağrıyor ne oluyor bilmiyorum

ben de geçirdim.. ben değerlerimi bilmiyordum 4286 dıydı kese tüpte gözüktü sonra iğne oldum değerim 5000 küsüre çıktı ama önemli olan iğneden sonraki 4. ve 7. gün değerleri.. değerlerimin sıfırlanması 20 günü buldu kanama 40 günü buluyor

bu arada progesteron u niye veriyor onu anlamadım. ben ağrı kesici bile almadım ki çok kötüydü ağrılarım.. iğneden sonra değer artar 4. günden itibaren düşmeye başlar..

ben de geçirdim.. ben değerlerimi bilmiyordum 4286 dıydı kese tüpte gözüktü sonra iğne oldum değerim 5000 küsüre çıktı ama önemli olan iğneden sonraki 4. ve 7. gün değerleri.. değerlerimin sıfırlanması 20 günü buldu kanama 40 günü buluyor
Senin belirtin neydi canim

Hala kanamam yok yarın bir hafta dolmuş olacak progesteron verdi ama kullanmadım ne olur ne olmaz diye ameliyatsız bitme imkanı yok mu ya

6 hafta olmadan doktora gitmeyeyim kalp atisini duyariz hem diye dusunmustum.. Sag tarafimda sanki ruzgar yemis gibi bi agri vardi havadan sandim ekim ayiydi cunku siki siki giyindim yine agridi.doktor a gitmeden onceki gece baya agridi hatta sabaha kadar zonkladi sag karin boşluğu m.. Doktora gittik ve kese sag tupteydi

6 hafta olmadan doktora gitmeyeyim kalp atisini duyariz hem diye dusunmustum.. Sag tarafimda sanki ruzgar yemis gibi bi agri vardi havadan sandim ekim ayiydi cunku siki siki giyindim yine agridi.doktor a gitmeden onceki gece baya agridi hatta sabaha kadar zonkladi sag karin boşluğu m.. Doktora gittik ve kese sag tupteydi
Peki cnm idrarda belli miydi ben kaç defa yaptım yok bisey ve belim çok kötü bir de sol karın boşluğum arada sol kasik da sızlıyor ve zaten sol tüpüm kapaliydi asilamada da üç yumurta orda gelişmişti

bende dış gebelik geçirenlerdenim. allah kimseye yaşatmasın psikolojik olaran insanı çok yoruyor. 4500 ken değerim 75mg metotreksat uygulandı ve ile yaramadı değerim 7500 e çıktı 2. doz uygulamasından sonra düşüşe geçti. yaklaşık 40 gün sonra geçtiğimiz cuma günü hcg sıfırlandı. doktorum 3 ay sonra hsg çekceğini söyledi. ama 6 ay korunma verdi. 6 ay korunmayı rahimin kendisini toparlaması için olmadığını metotreksatın gebelik kategorisinin x olduğu için ne gibi sonuçlar doğuracağını bilemediğini söyledi. ilacın etkisinin vucuttan tamamen atılması için 6 ay korunmam gerektiğini söyledi

Back