Dış gebelik yaşayanlar belirtileriniz nelerdi? Tecrübelerinizi paylaşın lütfen

İnşallah canım güzel haberlerini belliyoruz. Sakın dış gebelik falandır dur de araştırma pozitif düşün hiç okuma yazıları

Tuplere hasar veriyor tabi ama sonra normal hamile kalanlar da cok fazla ben hala kalamadimm
Anladım canım allah yardımcın olsun az önce kuzenimle konuştum onada doktor dis gebelik demiş değerleri yüzünden artmamis fazla diye sonra 10 gün bekledim yaptim artmıştı gittim gösterdim doktor tamam dış gebelik değil normal gebelik mis demis

Ne yaptın canım gittin mi ?

Selam arkadaşlar son adete göre 5 haftalık hamileyim ve dun ilk kırmızı bi peçete kadar kanamam oldu düşük önleyici iğne vuruldum kanama durdu kan testi alındı 2001 'di sabah yine kahverengi siyahımsı bi ped doldurmayacak kadar akıntı kanama gibi dr. Gittim vajinal usg baktı kese görünmüyor dedi betaya batırdı 14 saat sonra 2540 yükselmişti iki seçenek var ya diş gebelik ya yerleşme dedi çarşamba gene bakacak sizce ne olabilir şuanprogesteron kulla iyorum hafif tortulukahverengi akıntı var sizce ne olmuş olabilir

Tamam çok tessekkür ederim:)
Merhabalar,

aradan 1 sene geçmiş,belki denk gelirde cevabınızı alırım
bende reglime 2 gün varken kan testi yaptırmıştım 27 çıkmıştı regli günümde yaptırdığım 37 çıktı doktorum tekrar kan istedi ama çok umutlu değilim..Sizde nasıl durum ilerlemişti?
Şimdiden çokça teşekkürlerimle

Merhabalar
Normal gebelikte hcg değerinin iki güne bir iki kat artması bekleniyor, ama bu ortalama bir değer. İki güne bir %60 artış da normal kabul ediliyor. Önemli olan hcg belli bir seviyeye çıktığında (bu rakam doktorunuzun kullandığı ultrason aletinin gelişmişliğine göre değişiyor) kesenin görülmesi. Yani hcg 1500ün altında ilken dış gebelik tanısı çok makul değil bence. Moralinizi hiç bozmayın. Ben geçen sene dış gebelik yaşadım ve iğne ile sonlandırıldı. Hcg 3000lere gelene kadar iğne yapmadı bile doktor, bir ihtimal geç döllenme olmuştur ve ortaya çıkar diye.

Bir diğer konu dış gebelik belirtileri ile erken gebelik belirtileri farklılaşmıyor. Ağrınızın olması, kanama falan ancak hcg yükseldikçe yumurtalık kanallarının çatlaması ile oluyor, bu da hemen olmuyor. Yani hamileliğinizi öğrenince düzenli hcg kontrolü yaptırmak, iğne seçeneğinin kullanılabilmesi açısından çok önemli.

Ben de yaşadığım için anlıyorum, insan dış gebelik geçirince ikincisinde doktora gidesi bile gelmiyor, gerginlikten ve korkudan. Ama inanın umutlu olmak çok önemli, inşallah umudunuzu hiç kaybetmeyin. Kontrollerinizi yaptırdıktan sonra, Bel ağrısı, kasık ağrısı, kalça ağrısı falan hiç takılmayın, doktorum hemilelikte tabii ki ağrı olacak dedi bana. Çünkü özellikle dış gebelik yaşandıktan sonraki gebeliklerde insan internetten arıyor haliyle ve dış gebelikte de ağrıdan bahsediliyor. Ama benim anladığım kadarıyla her bünye farklı ve aynı kişinin farklı gebelikleri bile farklı olabiliyor. İnternetten genel belirtiler, herkesin farklı olabiliyor anladığım kadarıyla.

Bunları niye yazıyorum, ben de çok araştırdım internetten ve sürekli moralim bozuldu ve bir dolu yanlış/kısmi yanlış bilgilerle moralimi bozdum. Moralinizi bozmamanız için yazıyorum. İnşallah Allah ve Resul’ünün izniyle isteyen herkes kolaylıkla bebek sahip olur.

Merhaba, 2gün önce hamile olduğumu öğrendim ancak 1.5 yıl önce dış gebelik geçirdim ve iç kanama ile ameliyata alındım. Tüpüm patladı ancak dikildi ve kurtarıldı. Tekrar etme olsaılığı yüksek demişiti doktor. Dün 776 olan değerim bugün 847 çıktı. Ağrımda olduğu için muayene sonrası dış gebelik tanısı kondu. Ve bugün 17:00 gibi metotreksat iğne yapıldı 50mg. Ağrım ve hafif sancım var. Bu ağrı normal mi? Düşük bir seviyede olduğu için beta değerleri ilacın etki etmeisini umuyorum. İğne sonrası nasıl hissettiğinizi ve nasıl sonuçlandığını paylaşır, bana da yardımcı olursanız çok sevinirim. Gerçekten tekrar bir ameliyat geçirmek istemiyorum. İğne de çok acıtan ve ağrı yapan bir iğne. Cevaplarınızı bekliyorum, yardım lütfen...

bende dış gebelikten korkuyorum siz de kendiniz ile ilgili sormuşsunuz ama benim de sorum var sağ leğen kemiğime yakın sanki kist varmış gibi batma var sizde dış gebelikte bu durum oldu mu. Bu arada geçmiş olsun..

Merhaba 2 yıl önce dış gebelik geçirdim yazmışsınız nasıl bir süreç geçirdiniz tekrar çocuğunuz oldu mu acaba ? Ben malesef dış gebelik surecindeyim ilac tedavisi alıyorum şu an düşmezse ameliyat dediler.

243. 30 Kasım
812. 3 Aralık
2082. 5 aralık
2970. 6 Aralık
kızlar degerlerim bu şekildeydi 5 aralıkta doktora gittim 1600 üstü çıkarsa sıkıntı yok demişti 2082 çıktı degerim artış güzel fakat dış gebelik olabir iki ultrason ile keseyi göremedigi için sonlandırmak istedi dış gebelikten şüphelenip. var da demedi yokta
sonra başka hastane başka doktora gittim degerimin güzel arttıgını söyledi ve iki ultrasyonda da keseyi gördü. 4+3 günlük şuan ve 5. haftadan sonra kese net görülür dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…