Dış gebelik ve Mtx sonrası yaşadıklarım !!

Gecebella

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2024
1
0
32
Merhabalar

Bu yazıyı birilerine faydam olur belki diye yazıyorum kendi yaşadıklarımı anlatacağım

İlk olarak 2024 yılı içinde ikinci dış gebeliğimi geçirdim hiç çocuğum yok ilki sağ tüpümün alınması ile sonuçlandı ikincisi ise mtx yani dış gebeliği düşürmek için yapılan iğne ile şöyleki beta hcg düzenli olarak yükselmiyordu 2 kat kesinlikle artmadı böyle bir durum yaşarsanız kesinlikle sürekli olarak doktor kontrolüne ve kan vermeyi unutmayın tam olarak betam 481 e kadar tek kat artarak ulaştı ve dış gebelik kesinleşti (ilk önce kürtaj oldum belki sağlıksız gebeliktir diye daha sonrasında betam artmaya devam ettiği için kesinleşti) kese vardı bişey büyüyordu ama rahim içinde değildi bana ilk doz mtx iğnesi vuuldu iki kalçadan beta 481 idi vurulduğumda 7 gün hastanede kalıcaksın dediler kontrol etmemiz lazım çünkü dış gebelik iç kanama riski olan bir durum bende tamam dedim iğnenin 4. Günü kan alındı beta hcg fırlamış 900 civarı olmuş 7. Güne bakıcaz dediler baktılar 7. Gün çok fazla düşmemiş en az %15 lik düşüş bekleniyor dediler ve ikinci dozu oldum o gün ikinci dozda düşmesse ameliyat dediler ve başımdan aşşağı kaynar sular döküldü aynı yıl içinde iki tüpümüde alıcaklardı ameliyat acısıda tuzu biberi neyse ikinci iğne sonrası 7. Gün kan alındı ve 15 lik düşüş olmuştu toplam 14 gün hastanede kaldım o kadar yıpranmıştım ki nefes alamıyordum sıkıntıdan düşüş olduğu gün çıkardılar stresim bitmiştiki ve sıfırlanana kadar kan takibi yapılcaktı hastaneden çıktıktan 3 gün sonra kan verdim baktık ki kan sabit kalmış şok olduk bi doktora gittim bekleyelim biraz daha dedi tek tüpüm kaldığı için hemen ameliyat etmek istemedi bidaha ver 3 gün sonra dedi benim eve gittikten sonra ağrılarım ve kanamalarım başladı hastanede kaldığım süre boyunca olmadı yani iğne bana geç etki etmişti belkide bilemiyorum ettiğim duaların da etkisi olduğuna kalben inanıyorum ( ayetel kürsi okumanızı öneririm ) düşmeye başladı sonra kan takibi 3 günde bir hastaneye git gel git gel takip edildi Şimdi sizlere madde madde sorabileceğiniz yada aklınıza takılacak olan şeyleri yazacağım bunlar dışında başka varsa yardımcı olabileceğim bir şey ise cevaplayabilirim çünkü bunu yaşayan bilir

1. Mtx iğnesi zannedildiği kadar acıtan bir iğne değil hatta bence penisilin daha çok acıtıyo
  2. Beta hcg niz düzenlide artsa düzensizde artsa muhakkak kan vermeyi ihmal etmeyin ve kese görmek için gerekirse iki doktora gidin
  3. Hafif ve orta ağrı ,kanamanız olması normal ama şiddetli ise mutlaka doktora gidin
  4. Sıfırlanana kadar bakmanın önemli olduğunu doktorum hep söyledi o yüzden bende buraya yazıyorum
  5. Şuanda bu durumu yaşayan okuyan kişi yanlız değilsin bol bol dua et ❤️

Geçmiş olsun Rabbim şifa versin çok zor bir durum inşallah Rabbim daha sağlıklı bir gebelik nasip etsin benimde 4 gün lekem gelmişti doktor yerleşme kanamasıdır demişti hatta ultrasonda keseyi bebeği görmüştük kese büyük bebek küçüktü ilaç verdi takip edelim demişti ağrım falan hiç bişeyim yoktu doktor kontrolüne gitmiştim bianda kanamam yoğunlaştı doktor kanama alanın çok kese çok büyük bebek çok küçük ama kalp atımı var diyip Peritanologa yönlendirdi doktora gittiğimde 8 haftalıktı kesem iç kanamam çok vardı doktor kalbi durcak almazsak sana zararı büyük dedi rahimin 2 kat büyümüş normal bir durum değil dedi gittiğimde beta değerim 53binlerdeydi kürtaja aldılar tabi kürtajdan sonra doktor tam zamanında gelmişsin bebek rahimle tüp arasında kalmış patlamaya hazır bomba gibiymiş rahimin parçalanabilirdi dedi dış gebelikmiş dedi 1 gün yattım bende 12bine değerim düştü 1 hafta sonra tekrar çağırdı çarşamba gidicem nasipse inşallah düşüş olmuştur baya benimde uzun bekleyiş sonrası ilk gebeliğimdi her şey normaldi beta artışım normaldi böyle olunca yıkıldım baya ama her şeyden önce bizim sağlığımız daha önce Rabbim şifa versin daha sağlikli gebelik yaşamayı nasip etsin

Çok geçmiş olsun. Bende mayısta sol tüpümü kaybettim. İki defa Dış gebelik geçirdim. İkisi de soldaydi ilki iğne ile sonlandırıldı. Ama ikincisinde şanslı olamadım iç kanamayla ameliyata aldılar. Allah o günleri bidaha yaşatmasın. Şimdi tekrar deniyoruz inşallah Rabbım yüzümüze güler. O iğne acısı ağlatti beni ameliyat ağrısından beter bence

Çok geçmiş olsun. Bende mayısta sol tüpümü kaybettim. İki defa Dış gebelik geçirdim. İkisi de soldaydi ilki iğne ile sonlandırıldı. Ama ikincisinde şanslı olamadım iç kanamayla ameliyata aldılar. Allah o günleri bidaha yaşatmasın. Şimdi tekrar deniyoruz inşallah Rabbım yüzümüze güler. O iğne acısı ağlatti beni ameliyat ağrısından beter bence
Allah razı olsun canım benimde iç kanamam çoktu bebeğin kalp atışı vardı beklemek istedim kalbi dursun diye ama doktor izin vermedi bizim sağlığımız ilk öncelik benim arkadaşım tek tüpüyle hamile kaldı içini ferah tut Allahın izniyle Rabbim bize o güzel duyguyu tekrar yaşatacak içimizi ferah tutalım.

X