Benm tupum alinmadi ama sol tarafim ve böbreğim.regl.donemlerimde hep agriyorHanimlar 2 hafta once dis gebelikten dolayi ameliyat oldum ve sag tüpüm alindi. Simdi belimin sag tarafi ve sag böbreğimin olduğu kisim agriyor. Sizin boyle sikayetleriniz olmus muydu?
Bobregimle alakali bi sorun olmasindan endiseleniyorum. Cevaplarsaniz sevinirim.
Hadi ya. Boyle bisey olabilecegini hic dusunmemistim. En azindan geçici biseydir diyodum. Bu sorunu surekli yasamaniz cok üzücü. Ben de korktum simdi. Gecmis olsun bu arada.Benm tupum alinmadi ama sol tarafim ve böbreğim.regl.donemlerimde hep agriyor
Tesekkur ederim canim ayni arkdsm da gecirdi sol.tupunden aynisini oda soyluyor allahim birdaha yasatmasin kimseyeHadi ya. Boyle bisey olabilecegini hic dusunmemistim. En azindan geçici biseydir diyodum. Bu sorunu surekli yasamaniz cok üzücü. Ben de korktum simdi. Gecmis olsun bu arada.
Yine bir adet dönemi yine başladı akıntılar...
Strese girmek istemiyorum ama sanırım psikolojim bozuldu hemen dış gebelik mi diye üzülmeye başlıyorum... test yaptım negatif ama kanda baktırsam daha kesin olacak içim rahatlar sıfırı görünce...
Allahım hepimizin yardımcısı olsun..
Lekelerin tek anlami varmis gb oluyor insan degil mi...
Allah bir daha yasatmasın canim❤
Merhaba ben düşük yapmadım ama benimde sağ tüpüm alındı Ameliyatdan 3 ay sonra yani korunmam bittiği ay hamile kaldım we sağlıklı bi bebeğim oldu yani sol tüpde bi sıkıntı yoksa tek tüplede hamile kalınanilioAranizda hem normal dusuk hem de dis gebelik gecirip tek tüpünü kaybeden ama yine de bebek sahibi olan var mi?
Merhaba kızlar. Ben de geçen yıl dış gebelik yaşayanlardanım ve 10.haftaya kadar hiçbir doktor buna dair bir riskten bahsetmedi. En son özelde gittiğim bir doktor dış gebelik olduğunu ve testlere göre tedavi sürecine başlamamız gerektiğini söyledi. Ancak doktordan çıktıktan sonra şiddetli bir sancı başladı ve tüpüm patlamış. Acil ameliyata aldılar sağ tüpüm alındı ne yazık ki. Ben de çok umutsuzdum tek tüple şansımın çok azaldığını düşünüyordum. Ama ameliyattan 7 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım ve şu an 24.haftadayım her şey yolunda gözüküyor çok şükür. Dış gebelik yaşayanlar veya şüphesi olanlar umutsuzluğa kapılmayın
Igne olmus sonuçta cnm korunMerhaba kızlar bende 1er hafta arayla 2 doz methotrexat iğne oldum değerim yaklaşık 20 günde en fazla 60 ı gördü herhangi bir azalıp yükselme de olmadı sadece çok az az ilerledi 60 tan sonra iğne etkisiyle olcak ki dün 17 ye düştü çok şükür şuan kahve lekelenmem var doktorum en başta dış gebelik veya tutunmaya çalışan sağlıksız bir gebelik olabilir dedi dün de 3 ay korunma verdi sebebini sordum sonuçta dış gebelik dedi tüpte olup olmadığını bilmiyorduk 3 aylık korumayı uygulayım mı yoksa 1 regl sonrası tekrar deneyelim mi?
Fikirlerinizi yazarmısınız?
İlk adetimi olduktan sonra hsg çektiriyim sonra bir ay daha korunuyum yani 2 ay korunuyum diyorum ama iyi mi ederim kötü mü bilemedimIgne olmus sonuçta cnm korun
Neticede igneyle sonlanmis bile olsa dis gebelik gecirmissiniz. Sadece rahimin degil, tüpün de kendini toparlamasi icin doktorun soyledigi sureyi dikkate almalisiniz bence. Hem niye bu acele?İlk adetimi olduktan sonra hsg çektiriyim sonra bir ay daha korunuyum yani 2 ay korunuyum diyorum ama iyi mi ederim kötü mü bilemedim
Ignenin de yan etkilerinden3 ay korunmali iliski yazıyordu ama sanirm hucre oldurucu etkisinden dolayi yumurta kalitesini bozuyor bebek olmaz olsa da riskliİlk adetimi olduktan sonra hsg çektiriyim sonra bir ay daha korunuyum yani 2 ay korunuyum diyorum ama iyi mi ederim kötü mü bilemedim
Herhangi bir acelem yok sadce çözümleyemediğim noktalar var benim değerlerim araştırdığım dış gebelik değerleri gibi değil di hiç düşüp çıkmadı ya da 500lere felan fırlamadı sadece en fazla 60 ı gördü ki doktorum da başta sağlıksız normal gebelik ya da dış gebelik dedi kesin tanı konulmadı iğnenin etkileriyse araştırdım onu da hatta karşı komşum ebe 5 gün de atıyorsun vücuttan dedi zaten doz olarak fazla almıyoruz üstelik haftada bir aldık o yüzden sorguluyorum canımNeticede igneyle sonlanmis bile olsa dis gebelik gecirmissiniz. Sadece rahimin degil, tüpün de kendini toparlamasi icin doktorun soyledigi sureyi dikkate almalisiniz bence. Hem niye bu acele?
Bugün başka bir doktorla görüşcem canım sorcam ona da bu iğnenin vücuttan atımını felan zaten kim ister ki riske atmayı 3 ay sabredemeyip ömür boyu çekmeyi kimse istemezIgnenin de yan etkilerinden3 ay korunmali iliski yazıyordu ama sanirm hucre oldurucu etkisinden dolayi yumurta kalitesini bozuyor bebek olmaz olsa da riskli
Dış gebelik geçiren hanımlar;
Benim gala ara ara tüpüm ağrıyo gibi hissediyorum, hatt hapşırınca falan bile resmen elimde tutma zorunluluğu hissediyorum.
Psikolojik mi sizce?
İlk gebe kaldığım dönemde de sanki tüpüm ağrımıştı, sonrasında dış gebelik denmişti.
Hala ağrıyan tüp bana stres sebebi oldu, var mı aranızda böyle durum yaşayan?
benimde hala arada bir agriyor, üzerinden 6 ay gecti, benim sol tüpümde olmustu igneyle sonlandirildi