Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Merhabalar polikistik over hastasiyim 10 aylik deneme sonunda hamile oldugumu ogrendim tabi dunyalar benim oldu ama mutlulugum kisa surdu degerim 11500 du doktor 4_5 haftalik dedi acilde ogrenmistim 1 hafta daha bekliyeyimde doktora oyle gidiyim kalp seslerinide duyarim diye dusundum ama nasip olmadi pazartesi doktora gidicektim kutlama icin cumartesi yemekteyken birden bir agri saplandi hemen hastaneye kostuk tahliller ultfasonlar derken dis gebrlik oldugunu ve ic kanama gecirdigimi soyleyip apar topar ameliyata alindim acik ameliyat ve sol tupum alindi doktor yumurtalikta ve diger tupte sorun yok dedinormal yolla hamile kalabilirsin dedi ama basta korunma suresi 3 ay demis esime ancak bana 6 ay dedi sizler ne kadar korundunuz benim durumumu yasayan var mi acaba korkularim var
Bana doktor 3 adet geçireceksin demişti kürtajdan sonra.tüpüm alınmadı fakat ameliyat ile tüp alınması durumunda rahmin ve tüplerin dinlenip kendini toparlaması için bu süreyi daha uzun tutmamız gerekir demişti.her doktor farklı birşey söylüyor konu ile alakalı

Seni en iyi ben anlarım canım biliyosun iki ay öncede sen bana teselli veriyodun :KK43: ben biraz daha iyiyim rahim filmi sonucu iyi çıkınca biraz daha rahatladım.Aslında çok korkuyorum ama adam hangi tüpünde geçirdiğini net olarak bilip o tüpünü almamız lazım diyor.Hasarlı tüpün orda durmasına gerek yok dedi.Tüp bebek yapın diyemem dedi tüp bebekte dış gebelik riski daha fazlaymş.Napıcamı bemde bilmez durumdayım şuanda.Bir kaç doktorla daha görüşüp karar vericem tüpleri aldırsak bu sefer normal yolla hamile kalamayacağız.Allahım sanada sabır ve dayanma gücü versin :KK43:bu arada dua okuttunmu canım okuttuğun haldemi oldu
Çok şaşırdım tüp bebekte dış gebelik riski daha fazlamıymış ilk kez duydum bunu.tüplerin tıkalı yada sorunlu ise beslenemeyeceği ve tutunamayacağı için düşük riski var tüp bebekten önce bu ameliyatı olman gerekiyorsa olacaksın demişti ama dış gebelik riskinden hiç sözetmemişti ve bende en son ihtimal umutlarımı tüp bebeğe bağlamıştım

İlk dış gebeligimde ultrasonla muyenede görünmüyordu tabi.ama sol tarafımda hep ağrı vardi ve muayene esnasinda sol tarafimda sivi toplandigini söylemişti doktor.emin olmamakla birlikte solda olabilir diyordu.kesin degil yani.beta degerim 700 lerdeyken iğne olmuştum hizla artmaya başlamıştı.şimdiki düşüşe geçti anlam veremiyorum.211 le başladı 161 e düşmüş.dis gebelik olsa ilk etapta artmaz miydi ya.kimyasal olabilir dedi doktorun biri.yarın kendi doktorumla gorusucem testi de tekrarliycaz.yarın belli olur artik dış mi yoksa kimyasal mi diye.çok çaresiziz gerçekten.bunu 3 kere yaşamak o kadar zor ki.hangi kapiyi calacagimi şaşırdım.diyosun ki tüp bebek de riskli.hepsi riskli güzelim ona bakarsan.5 binden mi başlıyor tüp bebek tedavileri acaba fiyat biliyor musun?psikolojik olarak çok yıprandım bilmiyorum ne yapacagimi.ama icimdeki ses tüp bebek yaptir diyor.para da sorun degil.giden para olsun tek .peki sen dis gebeliklerinin sağda oldugundan kesin emin misin yani kesin aldiracak misin sağ tupunu?bir de rahimde perde varsa düşük oluyormus canim.perde olması film esnasinda anlasilirdi degil mi yani olsa doktor söylerdi herhalde.yarın bunu da sorayım diyorum.neyim varsa öğrenmek istiyorum ya
Bülent tıraşta 2016 eylül de ilaçlar içinde 10 bin tl idi

Offff ya yinemi neden biz diye sormaktan bazen kendimi alamıyorum isyan etmiyorum Allah'ın gücüne gitmesin ama...inşallah kimyasaldır insan artık denemek de istemiyor böyle olunca.hamile kalmak için uğraş aylarca dış gebelik olsun değerin düşsün diye uğraş haftalarca çok çok geçmiş olsun
Teşekkür ederim.Allah kimselere yasatmasin bu durumu.kendimde değilim ogrendigimden beri.6 ay geçti diğer dış gebeligimin de üzerinden.hayir yani hemen hamile de kalmadım vucudumu dinlendirdim ne soylendiyse yaptim ama sonuç yine ortada.çok zor ya çok.neden ben neden biz diye ben de soruyorum ama kader galiba.bazi şeylerin önüne geçilmiyor.çok üzgünüm:KK43:

Bülent tıraşta 2016 eylül de ilaçlar içinde 10 bin tl idi
Bilgi için teşekkür ederim arkadaşım.şu gebelik sonlansin yine vücut dinlenecek vs vs artik ne zaman hazır olursa biz eşimle karar verdik normal denemiycez tüp bebek deneyelim diyoruz.cesaretim kalmadi ki hiç.

Bilgi için teşekkür ederim arkadaşım.şu gebelik sonlansin yine vücut dinlenecek vs vs artik ne zaman hazır olursa biz eşimle karar verdik normal denemiycez tüp bebek deneyelim diyoruz.cesaretim kalmadi ki hiç.
çok haklısın o iğnenin vurulduğu an gözümün önünden hiç gitmiyor resmen bağırarak ağladım kürtajın sersemliği üstüne birde iğnenin acısı Allah inşallah sana da yaşatmaz tekrarını.tüp bebekte de aynı risk aynı oranda var ise yani doktorumla bu konuyu henüz konuşmadım ama Eğer normal yolla yaşadığımız dış gebelik ile tüp yaptığımız zaman başımıza gelecek dış gebelik oranı aynı ise ben tüp bebeğe de temkinli yaklaşmaya başlarım.çünkü doğal Yol ile hamile kalabiliyoruz.tüpü genelde olmayanlara öneriyorlar.bende senin gibi düşünüyordum tüp bebek yaparım diye ama hal böyle ise tüp de yapmam kanımca

çok haklısın o iğnenin vurulduğu an gözümün önünden hiç gitmiyor resmen bağırarak ağladım kürtajın sersemliği üstüne birde iğnenin acısı Allah inşallah sana da yaşatmaz tekrarını.tüp bebekte de aynı risk aynı oranda var ise yani doktorumla bu konuyu henüz konuşmadım ama Eğer normal yolla yaşadığımız dış gebelik ile tüp yaptığımız zaman başımıza gelecek dış gebelik oranı aynı ise ben tüp bebeğe de temkinli yaklaşmaya başlarım.çünkü doğal Yol ile hamile kalabiliyoruz.tüpü genelde olmayanlara öneriyorlar.bende senin gibi düşünüyordum tüp bebek yaparım diye ama hal böyle ise tüp de yapmam kanımca
İnsallah suan tek temennim su yaşadığım şey yine dış gebelik olmasin.ağlayarak vuruldum hem de iki kez.sonra bekleyis betanin dusmesi için Dualar okumalar haftalarca kan vermeler...benim bildiğim canim tüp bebekteki dış gebelik riski hic dış gebelik geçirmemis biriyle eşit yuzdeye sahip yani yüzde bir.ama Ames88 adli arkadaşa prof demiş ki tüp bebekte de dış gebelik ihtimali yüksek demiş.bilmiyorum ki ya .tüpleri baglatip mi tüp bebek yaptirmak gerekiyor acaba o zaman dış gebelik ihtimali ortadan kalkar mi...mücadele ettigimiz şey ne kadar korkunç ya düşündükçe deliriyorum.ben de şaşırdım ne yapacagimi.suan çok korkuyorum tekrardan hamile kalmaya da çok korkuyorum.

Canım yumurtalr ekstra hormonlarla büyğtüldüğü için tüpe takılma riski normale oranla çok daha fazlaymış.her doktor farklı birşey söylüyor ama iki doktorda bunu bana söyledi ama tüpü aldırmakta ilk aşamada çok korkutucu geliyor.Tüpleri aldırmak demek yani ikisnide aldırırsak normal yoldan birdaha hamile kalamamak demek o yüzden hsarlı tüpü aldırmak çok daha mantıklı.tek tüplede hamile kalınabilşyormş.En son ihtimal tüpleri aldırıp tüp bebek diye düşünüyorum ben.Tıp bile çaresiz

Bana doktor 3 adet geçireceksin demişti kürtajdan sonra.tüpüm alınmadı fakat ameliyat ile tüp alınması durumunda rahmin ve tüplerin dinlenip kendini toparlaması için bu süreyi daha uzun tutmamız gerekir demişti.her doktor farklı birşey söylüyor konu ile alakalı
Zaten adetlerimde duzensizdi 12 sinde kontrolum var bakalim yine danisiyim snirim cok aceleci davraniyorum cok kafama takiyorum

İnsallah suan tek temennim su yaşadığım şey yine dış gebelik olmasin.ağlayarak vuruldum hem de iki kez.sonra bekleyis betanin dusmesi için Dualar okumalar haftalarca kan vermeler...benim bildiğim canim tüp bebekteki dış gebelik riski hic dış gebelik geçirmemis biriyle eşit yuzdeye sahip yani yüzde bir.ama Ames88 adli arkadaşa prof demiş ki tüp bebekte de dış gebelik ihtimali yüksek demiş.bilmiyorum ki ya .tüpleri baglatip mi tüp bebek yaptirmak gerekiyor acaba o zaman dış gebelik ihtimali ortadan kalkar mi...mücadele ettigimiz şey ne kadar korkunç ya düşündükçe deliriyorum.ben de şaşırdım ne yapacagimi.suan çok korkuyorum tekrardan hamile kalmaya da çok korkuyorum.
Naptın arkadaşım gittin mi doktora sonuç ne dedi inşallah hayırlı bir haber vardır

ebru çok üzüldüm ya onca uğraşla hamile kalıp bebeğini kaybetmene sanırım hepimizin ortak derdi bu bin bir uğraş hamile kalıyoruz ve yine bin bir uğraşla düşüyoruz... benim de beta 283 oldu en yüksek sonra düşmeye başladı şu an 33 ama düşmeye başladıktan sonra benim kanamam olmuştu adet gibi. bana da dr hsg çekecek daha sonra tüplerin durumuna göre hangisinde problem varsa onu bağlatıp tekrar deneyeceğim eğer ikisinde de sorun varsa ikisini de bağlatıp tüp yaptırcam. dr bana tüpleri bağlayıp tüp bebeğe geçiş yapacaksın yoksa tüplerden zarar gören yere tekrar tutunma riski var çünkü muhtemelen yer edinmiş dedi. tekrar deneyedebilrsin ancak muhtemelen aynı yere yine takılacak ve yine aynı şeyleri yaşabilirsin karar senin dedi. ilk önce bi tüp deyince soguk duş etkisi yaptı başladım ağlamaya ama allah dermansız dert vermesin inş bi şekilde bebğimiz olacak bizim için zorlu bi süreç olacak fakat nasipte yaşamammız gerekiyorsada yapacak bişey yok.hsg sonucuna göre karar vericem ben.

ebru çok üzüldüm ya onca uğraşla hamile kalıp bebeğini kaybetmene sanırım hepimizin ortak derdi bu bin bir uğraş hamile kalıyoruz ve yine bin bir uğraşla düşüyoruz... benim de beta 283 oldu en yüksek sonra düşmeye başladı şu an 33 ama düşmeye başladıktan sonra benim kanamam olmuştu adet gibi. bana da dr hsg çekecek daha sonra tüplerin durumuna göre hangisinde problem varsa onu bağlatıp tekrar deneyeceğim eğer ikisinde de sorun varsa ikisini de bağlatıp tüp yaptırcam. dr bana tüpleri bağlayıp tüp bebeğe geçiş yapacaksın yoksa tüplerden zarar gören yere tekrar tutunma riski var çünkü muhtemelen yer edinmiş dedi. tekrar deneyedebilrsin ancak muhtemelen aynı yere yine takılacak ve yine aynı şeyleri yaşabilirsin karar senin dedi. ilk önce bi tüp deyince soguk duş etkisi yaptı başladım ağlamaya ama allah dermansız dert vermesin inş bi şekilde bebğimiz olacak bizim için zorlu bi süreç olacak fakat nasipte yaşamammız gerekiyorsada yapacak bişey yok.hsg sonucuna göre karar vericem ben.
peki tüplerimizi bağlatınca tüp bebeğin oluşma şansı tüpleri sağlıklı olup da çocuğu olmayan bir kadınınki ile aynı oranda mı acaba onu sordun mu yani tüpler yok diye bebeğin tutunması vs daha riskli bir durum mu acaba.pufff ya valla sıkıntı basıyor artık

aras25 aras25
Canım değerin çok da yükselmedi aslında senin, kesin dış gebelik denilebilir mi buna ? Belki de kimyasal ya da sağlıksız bir gebelik, olamaz Mı? Bir de şu var her hamilelik aynı tüpte oluşacak diye bir şey yok ki, yer yapmış yine oraya tutunur vs diye çok olumsuz konuşmuş doktorun, bir sonraki gebeliğin diğer tüpte de oluşabilir sonuçta... inşallah bu son olmuştur ya hepimiz için..

aras25 aras25
Canım değerin çok da yükselmedi aslında senin, kesin dış gebelik denilebilir mi buna ? Belki de kimyasal ya da sağlıksız bir gebelik, olamaz Mı? Bir de şu var her hamilelik aynı tüpte oluşacak diye bir şey yok ki, yer yapmış yine oraya tutunur vs diye çok olumsuz konuşmuş doktorun, bir sonraki gebeliğin diğer tüpte de oluşabilir sonuçta... inşallah bu son olmuştur ya hepimiz için..
Ben de bilemedim ki hiç kimyasal felandır diye bi ihtimal üzerinde durmadı zaten bebekler gözükmediği için hangi tüp olduğu konusunda da emin olamadı yoksa direk tüpleri bağlayıp üçüncü için şansa bırakmazdık dedi ki ben de bu konuda drla aynı fikirdeyim çünkü artık takatim kalmadı. Hsg sonucuna göre karar vericez eğer iki tüpte de sorun varsa tüp bebek yoksa bi kere daha deniycem. Dr yaşım genç bi şans daha veririz dedi. Bakalım süreç ne gösterecek en azından hamile kalabildiğim için mutluyum bi şekilde bebek doğru yere tutunur diye ümit ediyorum bizim sabrımızı zorluyorlar şimdiden

peki tüplerimizi bağlatınca tüp bebeğin oluşma şansı tüpleri sağlıklı olup da çocuğu olmayan bir kadınınki ile aynı oranda mı acaba onu sordun mu yani tüpler yok diye bebeğin tutunması vs daha riskli bir durum mu acaba.pufff ya valla sıkıntı basıyor artık
Valla onu tam bilmiyorum ama en azından tüpe tutunma olasılığı kalmaz fakat inatla başka yere tutunursa da artık nasıl bi bahtsızlık diye halimize ağlarız. Bi kadın doğumcu da teyzeme mtx iğnesinin bebeği içerde yok ederken tüplere de zarar verdiğini ve orda dokuları incelttiiğini söylemiş ona göre ameliyat daha iyiymiş anlıycan her kafada. Bir ses çıkıyor bu süreçte hepimize dayanma ve irade gücü versin Allah

İğnenin tuplere zarar verdiğini benim doktorum da söyledi ben de 2 kez dış gebelik geçirdim rahim filmimde tuplerimin her ikisinde de tıkanıklık çıktı geçiş var ama sıvı karın boşluğuna dolmuyor tüp bebek yapmamı uygun gormedi doktorum laparoskopi ile açmaya çalışacak tıkanıklıklari acilmazsa direk tüpleri alıp tüp bebek yapacaklar ben de bu ay ameliyat olacağım ins
Valla onu tam bilmiyorum ama en azından tüpe tutunma olasılığı kalmaz fakat inatla başka yere tutunursa da artık nasıl bi bahtsızlık diye halimize ağlarız. Bi kadın doğumcu da teyzeme mtx iğnesinin bebeği içerde yok ederken tüplere de zarar verdiğini ve orda dokuları incelttiiğini söylemiş ona göre ameliyat daha iyiymiş anlıycan her kafada. Bir ses çıkıyor bu süreçte hepimize dayanma ve irade gücü versin Allah

Naptın arkadaşım gittin mi doktora sonuç ne dedi inşallah hayırlı bir haber vardır
Merhaba canim bizim bir akrabanin cenazesi vardi da iki gündür giremiyorum bu yogunlukta doktora gidip kan da verdim dış gebelik riskim var diye.çok şükür değilmiş beta hcg düşüşe geçti.spontan düşük yapiyorsun dedi doktor.hayirli bir haber mi bilmiyorum ama yine bir kayip sonuçta...doktor da çaresiz bana.sebepsiz düşük yapıyorum yine.

Sorma be canim ya basima neler geldi yine.kaç aydir hamile kalmaya çalışıyordum yine düşük yapiyorum bak.dış gebelik değilmiş bu sefer.spontan düşük.kurtaja da gerek yok dedi.henüz kanama başlamadı.kanaman fazla olabilir kanamayla atacaksin dedi.zaten kurtaj hikayem de var.sık sık kürtaj olmaya gerek yok her yerimiz tahribatla dolu oldu zaten.moralim çok bozuk kac gündür.tamam dedim bu artik devam eder saglikli olacak diye çok umitliydim ama yine sagliksiz cikti.doktor bebege ait bir sakatliktan ileri geldigini söylüyor.vücut sagliksiz gebeligi atiyor diyor.tip hem dış gebelik hem de düşük konusunda çaresiz durumda.ne yapacagimi ben de şaşırdım.düşük yapmamin hiçbir gözle görülür sebebi de yok.tüm testlerim temiz eşimin de öyle.bugün dedi ki dr. iki seçeneğiniz var ya deneye deneye saglikli çocuğu bulacaksiniz.ya da tüp bebek yaptiracaksiniz ama onun da garantisi yok dedi.:KK43: biz tabi çok üzgün ve çaresiz yine.sana da çok geçmiş olsn.yasamadigimiz bir molar gebelik mi kaldi canim bizim?onu da yasarsak tamam olacak :KK43:

Merhaba canim bizim bir akrabanin cenazesi vardi da iki gündür giremiyorum bu yogunlukta doktora gidip kan da verdim dış gebelik riskim var diye.çok şükür değilmiş beta hcg düşüşe geçti.spontan düşük yapiyorsun dedi doktor.hayirli bir haber mi bilmiyorum ama yine bir kayip sonuçta...doktor da çaresiz bana.sebepsiz düşük yapıyorum yine.
Öncelikle başın saolsun Allah kalanlara sabır versin.diğer konu içinde hayırlı olsun diyeceğim dış gebelikten daha iyi bir haber bu.yine hayırlısı buymuş hasta sakat olacağına allahtan vücut atıyor baştan.kadere bak ya ölümü gösterip sıtmaya razı ediyor tabiri Tam olarak bu işte nelere şükreder olduk.allah beterinden korusun yine maratona devam napıyoruz tabiiki kaldığımız yerden devam ediyoruz

Sorma be canim ya basima neler geldi yine.kaç aydir hamile kalmaya çalışıyordum yine düşük yapiyorum bak.dış gebelik değilmiş bu sefer.spontan düşük.kurtaja da gerek yok dedi.henüz kanama başlamadı.kanaman fazla olabilir kanamayla atacaksin dedi.zaten kurtaj hikayem de var.sık sık kürtaj olmaya gerek yok her yerimiz tahribatla dolu oldu zaten.moralim çok bozuk kac gündür.tamam dedim bu artik devam eder saglikli olacak diye çok umitliydim ama yine sagliksiz cikti.doktor bebege ait bir sakatliktan ileri geldigini söylüyor.vücut sagliksiz gebeligi atiyor diyor.tip hem dış gebelik hem de düşük konusunda çaresiz durumda.ne yapacagimi ben de şaşırdım.düşük yapmamin hiçbir gözle görülür sebebi de yok.tüm testlerim temiz eşimin de öyle.bugün dedi ki dr. iki seçeneğiniz var ya deneye deneye saglikli çocuğu bulacaksiniz.ya da tüp bebek yaptiracaksiniz ama onun da garantisi yok dedi.:KK43: biz tabi çok üzgün ve çaresiz yine.sana da çok geçmiş olsn.yasamadigimiz bir molar gebelik mi kaldi canim bizim?onu da yasarsak tamam olacak :KK43:
artık ben kendimle dalga geçer oldum bugün arkadaş dyor bu sene erkek yulı heralde dimi diye dedim ben henüz o aşamaya gelemedim. ağlanacak halime gülüyorum naptın diyorlar düşük yapıyorum diyorum nekadar rahat söylüyorsun diyorlar üzülsen çok takma derler takmasan ne rahatsın derler offf offff. benim ikinci de düşük müydü acabadr hiçbu ihtimal üzerinde durmadı gidince tekrar sorcam. eğer dayanacak gücün yoksa maddi olarak da imkanların varsa patlat bi tüp bebek gitsin ya belki o vesile olacaktır. bakalım hsg sonucuna göre belki el ele çıkarız bi yola zamangeçmek bilmiyor:KK50:

X