Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

Selam kızlar uzun zamandan sonra tekrar burdayım,kendimi biraz sajinleştirmek için girmedim uzun müddet,bugün dış gebeliğimin üstünden tam 6 ay geçti ve ben HSG çektirmek istedim çünki 3 aydır korunmuyorduk ama hala hamile kalamamıştım oysa dış gebelik yaşdığım tecrübemde ilk denememizde oluvermişti,bende doğal olarak seneryolar yazdım kafamda yok ameliyat sonrası yapışıklıktı,oydu buydu derken zorluda olsa hsg mi çektirdim,ve bir arkadaşımız vardı TUNEMı sanırım antalyaya gelip MEDıKAL PARKDA ERTUĞRUL BEYE giden onun tavsiyesiyle ertuğrul beye muayenemi oldum fakat,hepsinden daha kötüsünü duydum ve yıkıldım,rahminde bir perde varmış rahmime doğru sarkan,ve buda bebeğim daha büyüyemeden ya düşükle sonuçlanırmış yada erken doğum riski varmış yani arkadaşlar büyük hüsraan büyük hayal kırıklığı oysa ne umutla gitmiştim...ve eşim o kadar çok bir bebeğimiz olmasını istiyorki yıkıldı adamcığaz benim sağlıklı bir gebelik yaşaıyamayacağımı duyunca...biliyorum biraz uzun oldu ama napim çok doluyum:S

günaydın kızlar.eminecim sağol canım içim rahatladı gerçekten anlattıklarınla.
ebrucum hemen öyle kötü düşünme rahimdeki perde küçük bir operasyonla alınıyor.peki sen muayene sırasındamı perde olduğunu öğrendin yoksa rahim filminden sonramı.bu çok basit bir işlem.bu şekilde operasyon geçiren birkaç tanıdığım var ve akabinde hemen hamile kaldılar.önemli olan tüplerin açık,rahminde sağlıklı olması.sanrıım tüpünde bir sorun yok perdede büyük bi engel değil merak etme.ama tabiki tamda korunmayı bırakıyorum deyip rahatlmak istediğin anda engellerin çıkması insanı yıpratıyor.
bende dün diğer tüp bebek merkeziyle görüşmeye gittim,ve kime inanacağımı şaşırmış durumdayım.burdaki doktorda rahim filmiyle ilgili pek olumsuz bir yorum yapmadı.sadece yumurtlaman düzenli gözüküyor(düzenli adet olmamdan dolayı bu yorumu yaptı muayene olmadım) normal yolla bir hamilelik geçirmişsin,yaşın genç :))))))) (buna çok sevindim ama tabiki o tüp bebek için söyledi bunu çünkü görseniz hastanede 40 yaşının üstünde insanlar vardı yıllardır bebk sahibi olamayp hala uğraşan allah yardım etsin herkese) dedi ve hatta bu yaşadığım hamileliğin bile dış gebelik olmayabileceğini söyledi.doktorum çok emindi dedim dış gebelik olduğuna hatta ultrasonda gördü dedim ama bilemiyorum kızlar kafam karıştı iyice.tekrar bu doktora muayeneye gidicem ne diyecek acaba ama inanın tekrar başa dönmüş hissediyorum kendimi.oluruna bıraksam aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum ortada bir rahim filmi var ve pekte olumlu gözükmğyo durum.ya tekrar dış gebelik olursa.nerdeyse 1 yıla yakın zaman kaybım olacak.kafam çok karıştı napcam ben şimdi.

günaydın kızlar ne oluyor bize kimsede pek umut klamadı bende öyle herkestte bi soun çıkıyor ahh emine sana dedim şu opiğin ismini değiştirdiye fatmacım ben senin yeinde olsam direk tp bebek yaparım en azından ikiz olurda kurtulursun bebek bek olmuyor diye işllah our mma ben olsaydım daha fazla vakit kaybetmeden şansımı zorlardım ama sen bilirsin kafan şimdi çok karışık gtel umudumuz tuğba kaldı şallah olmuştur benimde dediyim gibi saddeece bir buçuk gün kannam oldu ve hiç olmadı başka bi parçada geldi büyük kistir büyük ihtimalle ve yüzümde bi sürü sivilce çıktı acaba diyorum ben yenimi adet olacamda doğum kontrol hapıda içiyoum ebru seniin tüpün dış gebelikte alınmışmıyıdı bende hsg çekirmek istiyorum ama doktor istemiyor açıkır dedi amma kist patlaması olduya belkide kapanmış olmasından çok korkuyoum allahım bize yardım et

oyooooo oyyyyyyyy ne oluyor kızlar...
ebru bı gıttın pır geldıın... perde hakkında bır bılgım yok benım ama ertugrul bey sana bundan sonrakı
asamayı anlatmıstır?!! ya da bu umutsuzluga onun soyledıklerı ıle mı dustun??? ertugrul bey bu durum
ıcın ne dedı..??
ayse o gordugun 1.5 gunluk adetın sebebını belırledın mı doktora gıderek?
fatma ayse hemen tup bebek yaptır dıyor ama ben bıraz beklemenı tavsıye ederım. ve mutlaka bu
durumda alacagın kararları esınle ozellıkle sen almalısın. kımsenın dedıgı ıle yola cıkma! doktor senın
dısgebelık sandıgın gebelıgının aslında normal gebelık olmus olabılecegını mı soyledı??? hayret bırseyya
degısık doktorlara gıdelım el elden ustundur bırnın arastırmadıgını bır dıgerı konu almıstır dıyerek gıdıyoruz
ıyıce kafamız karısıyor...
buna ragmen gunaydın kızlar:))))

hıpatıa orada oyle durma, nasılsın halınden haber ver?!!!

canım benim :KK70: teşekkür ederim ilgin için .....offf ne bilim kafam allak bullak biraz hamiş haberleri aldım benle yaşıt komşum doğum yapıcak ptesi ...ovülasyon günlerim başladı sanırım ama adetlerim düzensiz ovülasyon testi alıcaktım almadım ... bu ay nedense düne kadar umutluydum ama bugün pufff uçup gittiler ...dr 6 ay içinde hamile kalamazsan gel dedi gitsemmi gitmesemmi bilmiyorum ... :KK70: sorduğuna pişman olmadın dimi canım böle işte ... sen nasılsın canım kızlar sizler nasılsınız ..

günaydın kızlar.eminecim sağol canım içim rahatladı gerçekten anlattıklarınla.
ebrucum hemen öyle kötü düşünme rahimdeki perde küçük bir operasyonla alınıyor.peki sen muayene sırasındamı perde olduğunu öğrendin yoksa rahim filminden sonramı.bu çok basit bir işlem.bu şekilde operasyon geçiren birkaç tanıdığım var ve akabinde hemen hamile kaldılar.önemli olan tüplerin açık,rahminde sağlıklı olması.sanrıım tüpünde bir sorun yok perdede büyük bi engel değil merak etme.ama tabiki tamda korunmayı bırakıyorum deyip rahatlmak istediğin anda engellerin çıkması insanı yıpratıyor.
bende dün diğer tüp bebek merkeziyle görüşmeye gittim,ve kime inanacağımı şaşırmış durumdayım.burdaki doktorda rahim filmiyle ilgili pek olumsuz bir yorum yapmadı.sadece yumurtlaman düzenli gözüküyor(düzenli adet olmamdan dolayı bu yorumu yaptı muayene olmadım) normal yolla bir hamilelik geçirmişsin,yaşın genç :))))))) (buna çok sevindim ama tabiki o tüp bebek için söyledi bunu çünkü görseniz hastanede 40 yaşının üstünde insanlar vardı yıllardır bebk sahibi olamayp hala uğraşan allah yardım etsin herkese) dedi ve hatta bu yaşadığım hamileliğin bile dış gebelik olmayabileceğini söyledi.doktorum çok emindi dedim dış gebelik olduğuna hatta ultrasonda gördü dedim ama bilemiyorum kızlar kafam karıştı iyice.tekrar bu doktora muayeneye gidicem ne diyecek acaba ama inanın tekrar başa dönmüş hissediyorum kendimi.oluruna bıraksam aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum ortada bir rahim filmi var ve pekte olumlu gözükmğyo durum.ya tekrar dış gebelik olursa.nerdeyse 1 yıla yakın zaman kaybım olacak.kafam çok karıştı napcam ben şimdi.

her kafadan bir ses var canım insan bocalıyor nasıl hareket edeceğini bilmiyor... benimde ilk gebeliğimde herşey normaldi ama 7. haftada kalbi atışını duyamadığımız için dr kürtaj olmalısın dedi ve oldum...daha sonra başka bir dr a durumu anlattığımda neden izin verdin dedi 7 hafta çok erken biraz daha beklenmeliydi dedi.. çok pişman oldum çok kötü oldum ama ilklerin verdiği acemilikti yaşanan herşey insana o kadar çok şey katıyorki..gerçi bu seferde her ihtimali bildiğimizden paranoyak oluyoruz..

Selam kızlar uzun zamandan sonra tekrar burdayım,kendimi biraz sajinleştirmek için girmedim uzun müddet,bugün dış gebeliğimin üstünden tam 6 ay geçti ve ben HSG çektirmek istedim çünki 3 aydır korunmuyorduk ama hala hamile kalamamıştım oysa dış gebelik yaşdığım tecrübemde ilk denememizde oluvermişti,bende doğal olarak seneryolar yazdım kafamda yok ameliyat sonrası yapışıklıktı,oydu buydu derken zorluda olsa hsg mi çektirdim,ve bir arkadaşımız vardı TUNEMİ sanırım antalyaya gelip MEDİKAL PARKDA ERTUĞRUL BEYE giden onun tavsiyesiyle ertuğrul beye muayenemi oldum fakat,hepsinden daha kötüsünü duydum ve yıkıldım,rahminde bir perde varmış rahmime doğru sarkan,ve buda bebeğim daha büyüyemeden ya düşükle sonuçlanırmış yada erken doğum riski varmış yani arkadaşlar büyük hüsraan büyük hayal kırıklığı oysa ne umutla gitmiştim...ve eşim o kadar çok bir bebeğimiz olmasını istiyorki yıkıldı adamcığaz benim sağlıklı bir gebelik yaşaıyamayacağımı duyunca...biliyorum biraz uzun oldu ama napim çok doluyum:S

canım merhaba sanada çok büyük geçmiş olsun ...rahimdeki perde ufak bi operasyonla düzeltiliyor diye biliyorum kafana çok fazla takma tatlımiyi düşünmeye çalış ...umarım herşey yolunda gider cnm

evet kızlar ya ne bu böyle ben dış gebelik sırasında bi kutulayım gerisi kolay diyodum ama meğer asıl zor olan sonrasıymış.ya birimiz de sorun çıkmasa şaşırcam artık.valla kızlar benimde kafam allak bullak.ayşecim senin dediğin gibi bende hiç riske atmadan direkt tüp bebekmi yaptırsam diyorum bu fikrede okadar alıştırmıştımki kendimi şimdi iki arad bi derede kaldım.eminecim senin söylediklerinde geçiyo aklımdan oluruna bıraksammı diye.ahhh ahhh bir çıkış yolu bulmak istiyorum yaa.
sağlık bulkadar göreceli yoruma açık bi konumu ya.bi doktor bişey diyo diğeri başka bişey.ayşecim sen neden kan testi yaptırmadın söylediğin gibiyse normal bi adet görmemişsin yada doktor ne dedi bu durumla ilgili sordunmu.dış gebelikten sonra düzenli olan şeylerinde düzeni bozuldu.allah yardımcımız olsun.zor durumdayız gerçekten.bende yeni hamile haberleri aldım kızlar.çoculuk arkadaşım geçen yıl evlenmişti şimdi hamileymiş.çevremde bir hamile daha var.güçlü oalyım diyorum ama kızlar gerçekten gitgide tükeniyo ümidim.

hıpatıa ne demek sayfalarca yazsan yıne okuruz bız:) bana baksana hep uzun uzuuuun yazıyorum.
sen ılk yazdıgında ben soracaktım hemen kalp atmayınca kurtaja karar mı verdın dıye? buyuk bır ıhtımal
yasamayacaktı ama emın olmus olurdun. arkaya bakma sımdı ılerıyı dusun...

evet kızlar ya ne bu böyle ben dış gebelik sırasında bi kutulayım gerisi kolay diyodum ama meğer asıl zor olan sonrasıymış.ya birimiz de sorun çıkmasa şaşırcam artık.valla kızlar benimde kafam allak bullak.ayşecim senin dediğin gibi bende hiç riske atmadan direkt tüp bebekmi yaptırsam diyorum bu fikrede okadar alıştırmıştımki kendimi şimdi iki arad bi derede kaldım.eminecim senin söylediklerinde geçiyo aklımdan oluruna bıraksammı diye.ahhh ahhh bir çıkış yolu bulmak istiyorum yaa.
sağlık bulkadar göreceli yoruma açık bi konumu ya.bi doktor bişey diyo diğeri başka bişey.ayşecim sen neden kan testi yaptırmadın söylediğin gibiyse normal bi adet görmemişsin yada doktor ne dedi bu durumla ilgili sordunmu.dış gebelikten sonra düzenli olan şeylerinde düzeni bozuldu.allah yardımcımız olsun.zor durumdayız gerçekten.bende yeni hamile haberleri aldım kızlar.çoculuk arkadaşım geçen yıl evlenmişti şimdi hamileymiş.çevremde bir hamile daha var.güçlü oalyım diyorum ama kızlar gerçekten gitgide tükeniyo ümidim.

ya aslında tüp bbek benimde fazlasıyla aklımda ama çevremden özellikle kayınvalidem ve görümcemden olumlu tepkiler alacağımı sanmıyorum çünkü hekesin ağzında yaşın çok genç lafı var ..bazen diyorum keşke sadece eşimle olduğum başka tanıdık kimsenin olmadığı bi şehirde olsaydık .

slm kızlar beklenen gün geldi bakalım hiç adet olacakmısım gibi degil eger bebiş yoksa insallh hemen adet olurum günüm gecmez arkadaslar az cok hepimizde bi hasar bıraktı bu dıs gebelk bizimde kadermiz boleymiş belkide bazı hasarlarımız dıs gebelk yasamamıza sebep oldu kendi adıma bn daha önce bir apandist ame gecirmiştim patlamıstı aslında cok arastıran bi insanm hiç aklıma gelmedi dıs gebelik ama bnm sansızlıgım ikiz olası ve bir tane kese görmüş olmamız ondan dsnmedm sanırım bu ihtimali düsnseydim ne mi olurdu onuda bilmiyom tüpüm alındı belki daha iyi oldu ama işte bi garibim o olmasaydı bu olmasydı die yasıyorum sanki hep

hıpatıa ne demek sayfalarca yazsan yıne okuruz bız:) bana baksana hep uzun uzuuuun yazıyorum.
sen ılk yazdıgında ben soracaktım hemen kalp atmayınca kurtaja karar mı verdın dıye? buyuk bır ıhtımal
yasamayacaktı ama emın olmus olurdun. arkaya bakma sımdı ılerıyı dusun...

:) saol canım burada bir iki şey anlatmak bile rahatlatıyor beni..ya arkaya bakmıyorum tatlım ama martta dış gebelik operasyonu geçirdim temmuzda korunmayı bıraktım hala bişi yok ...dr sölüyorum kurcalatma kendini diyo biraz zaman ver kendine diyo ama diğer dr umda 6 ay olmazsa gel demişti ...sanırım marta kadar bekliycem ama biri de deseki gel gidelim diye yine hemen giderim :)

benım bır problemım yok kı fatma yıne de benden umudunuzu kesmeyınyaa..
ben kendımden cok umutluyum.. hatta akımeradan sonra ılk hamıle kalacak olan benım. oyuzden
sıranın sıze gelmesını ıstıyorsanız bana ıyı bakın:))))
polıkıstık over sendromu yumurtlayamamanın en baslıca sebebıymıs.. nedenlerı ıse kılo(ınsulın duzensızlıgı), adet duzensızlıgı falan bunların hıcbırı bende olmayan seyler saat gıbı regl goruyorum
kılom normal bayanlarla karsılastırılacak turden degıl:) bır kac kılo yag var bende gerısı kas... yanı
yumurtlamamı olmam bu aya aıt! tam da doktorun tetkık ıstedıgı aya denk geldı... bır de esım kımyager
benım doktora gıtmeden once de bana gecıcı problem yasayacaksın dıyordu. cunku basım agrısa bıle
en ufak hapı bıle kullanmayan ben (kı sınusıt hastasıyım, yuzmeden dolayı) antıbıyotık ve fıtıl kullandım bu ay. falan fılannnn:)))) ınanmak ıstedıkten umutlanmak ıstedıkten sonra bende hıkaye coooook:))))

tuğba hadi bakalım inşallah bukadra umutsuzun arasında sen bi umut olursun bu ay için.inşallah bekledğimiz o güzel haberi verirsin.
hipatiacım ben gurbette ailemden uzaktayım ama tüp bebek fikri dediğin gibi ilk başta bi tuhaf geliyo insana helede böyle normal yoll ahmile kalmış birileri olarak.bende kendi ailemden çok eşimin ailesi açısından düşündüm hatta insan suçluluk bile hissediyor çok gereksiz olmasına rağmen. ama çokta takmadım .benim burda sadece görümcem var ona söylemiştim bu durumu ama anlayışlıdır allahtan hatta kendisi millet bilir bilmez yorum yapar kimseye söylemek zorunda değiliz söylemeyellim demişti.
hadi tuğba bu ay tek umudumuz sensin ver güzel haberi

eminecim zaten kesinlikle senden umutluyum :)))) sadece bu ay için deidm yani bu ay ilk sırada tuğba gözüküyo.ama sendende her an bir sürpriz gelebilir.tabi şampiyona ağır basıl bebeği ertelemzsen

hıpatıa evet benım doktorumda hıc bır problemı olmayan cıftlerın bır ayda hamıle kalma olasılıgı %20-25tır
dogal olarak bır kac ay korunmasız ılıskı ıle o olasılıgı tutturmayı beklemek bu zamanı sunmak laızm dıyor. her doktorun da soyledıgı gıbı. normal bır cıft ıcın 1yıl korunmasız ılıskı derız. yası 35ın ustunde ve dısgebelık gecırmıs bır bayanda bu sure 6 aydır. ancak ondan sonra muayene olunmalı oncesınde
kendısını kurcalatmamalı falan fılan.... ya bılıyorum bosuna konusuyorum.. bunu bıze kım anlatabılır:))))

bnm umudum var gibide yok gibide malesef yumurta yok demişti doktorum ondan bıaz umudum kırılıyo ama ya olduysa 11 gün gittim belki sonradan oldu die üsten baktı belki görememiştir die umut ediyom bnde işte allh büyük

X