Kizlar merhaba. Uzatmadan konuya girmek istiyorum. Reglim 7 gün geçiyor evde test yaptim pozitif çıktı bugün doktora gittik. Doktor ultrasonla baktı kese göremedi ve kan testi istedi kan degerim 4905 çıktı evet gebelik var ama iç gebelik mi dış gebelik mi bilmiyoruz dedi. 11 haziranda tekrar gel dış gebelik olabilir dediböyle durum yaşayan var mı çok korkuyorum
Beta HCG değerin çok iyi ama, keske yarin gitmeseydin doktora en azından 1 hafta sonraİnşallah bitanem ya bugün kan sonucu cıkana kadar ömrümden ömür gitti
sen bilirsin ama çok küçükse karnından görünmeyebiliyorO zaman yarın değil bir kaç gün sonra mı gitsem?
O zaman pazartesiye kadar beklim?Beta HCG değerin çok iyi ama, keske yarin gitmeseydin doktora en azından 1 hafta sonra
Benimki 4905 .sen bilirsin ama çok küçükse karnından görünmeyebiliyor
alttan bakılınca daha rahat görülür bi kaç gün sonra başka doktora gidersen
kan değerim de 4 bin küsürdü
Hani biraz kesenin büyümesi görünür hale gelmesi açısından biraz bekle dedim. Ama özele gitmeyeceksen zaten maddi bi kaybın da olmaz o yüzden yarın da gidebilirsin canım. Ne ilacı verdi doktor biliyo musun? Folik asit verdiyse bi an önce başla kullanmaya aksatma onu. Sana ve bebeğe hiçbi zararı yok zaten onun. Bir de vajinal ultrasonu sen mi istemedin? Vajinal olsaydı daha iyi olurdu. Karından görmek çok küçük olduğu zamanlarda zordur4 5 günmü ben yarın gidim diyodum yazdigi ilaclarida almadim ki yarin onaylatım diye 4 5 gun sonra daha mı iyi olur
Yani beklesen iyi olur canımO zaman pazartesiye kadar beklim?
Progestan düşük önlemek amaçlı kullanılır normalde. Onun haricindeki ilaçları kullanabilirsin. Demir ilacı ve vitamin ilacı diğer hepsi. Hele ki folik asiti başlamanı geciktirme. Doktora gitmek seni çok zorlamayacaksa ilaçları başlamak konusunda da endişe yaşıyorsan ilaca başlamak için en azından belki bir an önce doktora görünmen iyi olur. İstersen aile hekimine de gidebilirsin. Zaten gebeliğin boyunca aile hekimin de takip edecek seni. Şimdiden git bi görüş istersen. Bir de kanaman mı var acaba progestanı neden verdi ki acaba?Yok canım kendisi göbekden baktı. İlaç olarak da:
Oligofer, zentius, decavit, progestan bide folik asit yazdı ama almadim baslamak istemedim baska doktora da gitmeden
Kanama filan demedi canim dedim ya doktor icime sinmedo yarin özel bi hastaneye gidip tekrar ilac yazdircam bu ilaclarida gostericem..Progestan düşük önlemek amaçlı kullanılır normalde. Onun haricindeki ilaçları kullanabilirsin. Demir ilacı ve vitamin ilacı diğer hepsi. Hele ki folik asiti başlamanı geciktirme. Doktora gitmek seni çok zorlamayacaksa ilaçları başlamak konusunda da endişe yaşıyorsan ilaca başlamak için en azından belki bir an önce doktora görünmen iyi olur. İstersen aile hekimine de gidebilirsin. Zaten gebeliğin boyunca aile hekimin de takip edecek seni. Şimdiden git bi görüş istersen. Bir de kanaman mı var acaba progestanı neden verdi ki acaba?
Gecmis olsun canım yok ya beklemicem allah esirgesin..Ben dış gebelik geçirdim 11 hazirana kadar beklenilmez başka doktora got ben üç kanama geçirdim ve tuplerimin birini kaybettim
sağol canım ben simdi 9 haftalık hamileyim kese 2000 lerde gözükmüştü inş cihazla alakalidir bazen kotu oluyo doktor bile göremiyo bseyGecmis olsun canım yok ya beklemicem allah esirgesin..
Ay hadi gözün aydın demiştik sana kafaya takmaya gerek yokmuşKızlar gittik doktor ultrasonla alttan baktı cok sukur normal gebelik :)
Aynısını dediler bana ve boşuna korkuttular. Vajinal bakılırsa görünür canım,daha küçüktür o.Kizlar merhaba. Uzatmadan konuya girmek istiyorum. Reglim 7 gün geçiyor evde test yaptim pozitif çıktı bugün doktora gittik. Doktor ultrasonla baktı kese göremedi ve kan testi istedi kan degerim 4905 çıktı evet gebelik var ama iç gebelik mi dış gebelik mi bilmiyoruz dedi. 11 haziranda tekrar gel dış gebelik olabilir dediböyle durum yaşayan var mı çok korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?