Dis gebelik mı bos mu tecrübesi olanlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi yrgn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yrgn

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2008
66
1
611
Ankara
SAT me göre 5hftlik gebeyim.şiddetli bir sancı sonrasi Taze kırmızı kanamam oldu. 1gun sonra koyu mor kanamam yine şiddetli sancı sonrası oldu. 2gundur hiç ağrım yok . Artık hamilelik hissim bulantım, uyku, göğüste hassasiyette yok. Bhcg 250 geldi. 2 gün sonra400 e yukseldi.karın usgde keseyi goremedik.vajinal usg 2 gün sonraa yapılacak.kahverengi akıntım devam ediyor. Bu ne simdi tecrübesi olan var mı bebek normal degilsede beni neler bekliyor.

merhaba umarım herşey yolundadır. bende 5 haftalığım bugun önce kahverengi sonra pembe akıntım olmuş. bende endişelendim. şuan tekim kötü birşey olur diye bende endişeleniyorum. henüz doktora gitmedim. biraz zaman geçtikten sonra gitmeyi düşünüyordum ama şimdi pazartesi hemen gitmeyi düşünüyorum

Düzensiz bir beta hcg artışı var saten o değerlerde karıdanda vajinalda görünmez kese düzensiz beta hcg artışı kanama olayı dış gebeliğe benziyor ayrıcada ağrı olayı ama tabi düşecek bir gebelikde olabilir ufak bir ihtimalde olsa belki sağlıklı bir gebelik bile olabilir.Dış gebelikse eğer okadar korkma bir ilaçla sonlandırıyorlar iğneyle beta hcg nin düşmesi zaman alıyor

Bende senin gibi yapmistim sadece eczane testi yaptım onu bile adetim geçildikten 5 gün sonra tüm belirtilerin vardı çünkü benim 2.gebeligim .digerinde hersey iyi gitmisti .doktora 8.haftada gitmeyi düşünüyordum.kanayana kadar tabi. Doktoru tlf la aradım düşük tehdidi olduğunu istirahat bol su içmeyi ve progestan hap önerdi il dısında olduğu icin göremedi.ama kan testi hiç yapılmamıştı 3 gün önce test yapınca durumun bu olmadıgını anladık ve ben hapı kestim hatta işimede geri dondüm .bu yeralar düşecek diye. Bekliyorum ama 2.kandan galiba dış gebelik olasılığı yüksek bende yalnızım simdi. Cok korkuyorum.
Sen istirahat et bol su iç ama sadece tuvalete gidiyorum yani o derece sağlıklı bı gebelikte olabilir seninkisi en kısa zamanda hiç değil bir kanda bhcg gor acil şifalar

Ne olduğunu anlamak ne kadar sürer acaba evde çocukla yalnızım esim il dısında birden tüp patlayip şoka girilmez dimi.yarın bir bhcg daha bakılacak yani evde böyle bekliyeyim mı usg de de göremezsek hep takip mı edilecek ani birsey olursa diye hastane çantası hazırladım beklemenden başka yapılacak bisey yokmu bide dış gebelikse her hastanede tedavi yeterli olmaz dimi ben ilcedeyim

O değerlerde tüp patlamaz sanmam.Canım inan ne desem zor şimdi ben kendi dış gebelik maceramı anlatayımki bir profa gidiyordum o bile anlayamadım emin olamadı acaba dış gebelikmi yoksa düşecek bir gebelikmi hani düşük oluyor içerde parça kalıyor tabi hücre bölünmesi o parçayla devam ediyor ve düzensiz bir beta hcg artışıyla birlikde böyle birşey olma ihtimalide var benimde yaklaşık o değerlerdeydi ne tüpde ne rahimde görülmedi kaç doktor bakdı çünkü değer düşük bir değer en son dış gebelikden emin olmak için kürtaj yapdı bana çıkan parçaları patolojiye gönderdi ve herhangi bir rahimde gebelik olmadığı anlaşıldı pataloji sonucu bu durumdada zaten tek olasılık dış gebelik kalmışdı iki doz iğne vuruldu aralıklarla ve yükselmesi devamlı olan beta hcg düşüşe geçdi ve devamlı düşmeye başladı sıfırlanması 1.5 ayı buldu ve tabi kanamalarımda devam etti bu sürede az az.Yani bulunduğunuz ilçede devlet hastanesi üniversite hastanesi gibi bir hastane uzman kadın doğum doktoru varmı bilemiyorum ama şu an eşimde yok diyorsun bita hcg yi 48 saatte bir ölçtürerek duruma bak kim bilir belki düşmeye başlar ama yükselme devam ediyorsa öyle bekleme bence

Mtx igne ve kurtaj oldum bu neydi ancak patoloji sonucunda belli olacak en azından bhcg düşmeye başladı

zaten canım çözümüde buydu dış gebelikse mtx rahim içiyse kürtaj evet pataloji sonucu belli olur dışmı içmi

benimde ilk gebeliğimde kanamam vardı dediğin gibi doktora gittim bende kese vardı içinde bebek yoktu 3 hafta geriden geliyomuş doktor
ne yaparsan yap düşücek almamız lazım dedi sonuç kürtaj bi kaç gün sonra tekrar muayeneye git eğer rahimde kese görünmezse alttan ultrasonla baksın doktor o zman ne olduğu çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…