Diş gebelik geçiren var mı?

Coksukurbugunume

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2022
2.716
1.429
Arkadaşlar selam

Ben hamile olduğumu öğrendim betam yavaş yükseliyordu
En son 380 lere çıktı.
Sonra düştü 250 ye aradan 3 gün geçti kan verdim 200 e düştü.

Kanamalarım oluyor doktor 4 gün sonra tekrar kan ver dedi 15 ve altına düşünce bitmiş sayacağız kimyasal gebelik diyeceğiz dedi.

Diş gebelik geçirenler sizinde böyle mi opmustu kıpkırmızı lekelenme var.

Düşürmek için iğne vb vermedi. Kan verip gözlemleyeceğiz dedi.

Konuyu iki kere açmışsınız farklı baslıklarla lakin siz dış gebelik değil kimyasal gebelik geçiriyorsunuz

Kızlar Doktor kesin diş gebelik dedi bana ilk önce kürtaj dedi istemiyorum dedim. İğneyi öğrendim çünkü sizlerden.
Yarın Ege üniversitesinde yapılacak iğne işlemi 1 ya da 2 gece yatış olacakmış.
O neden yapılıyor.
İğne kabadan yapılıyor diye okudum kalma amacı nedir takviye vb bir şey mi olacak?

yasayipgorelim merhaba. Öncelikle çok geçmiş olsun. Dış gebelik geçiren biri olarak çok iyi anlıyorum seni. Ben biraz kendi sürecimden bahsetmek istiyorum. 3 yıllık evliyiz ve evlendiğim ilk ay hamile kalmışım fakat normal adet gününde (12 şubat) adet oldum ben. Ama adetim bitmedi normalde 5-6 gün süren döngün bu sefer 12. Gün olmasına rağmen (24 şubat) kanamam vardı. Doktora gittik. Muayene etmeden önce gebelik testi verdi ve betahcg 56 gibi bir değer çıktı. Hamileymişim. Hamilelik süreci bilinmezliklerle dolu 2 günde bir test vereceksin dedi. İşin ilginç yanı dış gebelikte beta hcg'de düzenli artış gözlenmiyor. Ama bende herşey normal 2 günde bir değerlerim 2 kat artıyor fakat kanamam ve kasık ağrılarım hiç kesilmedi. 1 martta üniversite hastanesine yatışım yapıldı ultrason ve kan tahlili ile takibe aldılar beni. Kese gözükmüyor fakat beta hcg artıyordu. 8 martta 2548 lere çıkan gebelik değerimle sol tüpümde keseyi gördüler. İlk önce kürtaj oldum. Hemen ardına tek doz metotreksat iğne oldum. 4 gün daha hastanede yattım ( 2 günde bir betahcg bakıldığı için bu değeri görüp ne kadar düşüş var bir doz daha iğneye ihtiyaç var mı diye yatış verildi) beta hcg değeri hızla düşüşe geçti. Düşüşü görünce taburcu ettiler. Sıfırlanana kadar her iki günde bir kan tahlili verdim. Allah yardımcın olsun dualarım seninle. Benim kan değerim sıfırlanması yanlış hatırlamıyorsam nisanın son günlerini bulmuştu..

Ben de dıs gebelık gecırıyorum iğne oldunuzmu ben tüp bebekle hamıle kaldım fakat dıs gebelık olduğu anlasışdı ve Ege unıversıtesınde ıgne vurulucam çok acı lı bır iğne oldugunu söylüyorlar aca sonuç nasış oluyor lütfen cevaplar mısınız

Bende su an Ege’deyim evet agrili

Canım benim iğne vurulurken ağrım olmadı ama sonrasında kasık ağrılarım bacak ağrım falan oldu. Dün 10. günümdü iğne vurulalı. Tekrar baktılar beta düştüğü için iğne yapmadılar tekrar.

Benim diş gebelik iğnesi 20 sinde oldu 5 gün yattım hastanede, bugün sabah kan verdim yükselmişti kan. Öğlen 2 de yatış dediler tekrar kan aldılar o zaman dusmus denildi iğne yapmadı böyle şeyler gördünüz mü yaşadınız mı

Igne vurulduktan 7 gün sonra düşüyor 4 . 5 gün tam net sonucu vermezmız kadın dogumcu bır tanıdıgım var bu sekılde olduğunu soyledı gecmıs olsun umarım sızınde değer dusutedır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…