• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dış gebelik geçirdim, düşük yaptım bebeğim olur mu diyenler lütfen okuyun

Allah sana iyilik saglik afiyet versin insallah tez zamanda iyilesirsin. Dualarimiz seninle.Lutfen kendine dikkat et. Ic kanaman varsa neden seni eve gonderdi ki tehlikeli degil mi?
bhcg dgeri düşük diye birşey yapmadı vücudunun kanı emmesini bekleyelim dedi düşükten sonra hep temiz dediler rahmin geçen haftadan beri neiye böyle oldu anlamadım

Çok geçmiş olsun.. Ben de iç kanama geçirmiştim ve çok sancılı bi süreçti:110: Ama hemen ameliyata alınmama karar vermişlerdi. Neden beklettiklerini anlamadım açıkcası? Haberdar etmeyi unutma lütfen. Allah herşeyi kalbine göre versin..
amin canım geçen haftaya kadar rahim hep temiz çıkıyordu iyisin deniyodu ne oldu anlamadım çok ağır bir sancı oldu iki kez farklı dk gittim bhcg düşük dedi vücudunun kendi kanı emmesini bekleyelim dedi en başta ameliyat olman gerekiyodu dedi önceki dk gerekmiyo demişti kafam karıştı 10 gün hiç kalkmadan yat dedi

amin canım geçen haftaya kadar rahim hep temiz çıkıyordu iyisin deniyodu ne oldu anlamadım çok ağır bir sancı oldu iki kez farklı dk gittim bhcg düşük dedi vücudunun kendi kanı emmesini bekleyelim dedi en başta ameliyat olman gerekiyodu dedi önceki dk gerekmiyo demişti kafam karıştı 10 gün hiç kalkmadan yat dedi

Ben de o sabahı hiç unutumam. Birden bi sancı başlamıştı sonra da açık pempe kan geldi ilk. Çok korkmuştum ve hemen yatağa uzanıp geçmesini beklemiştim ama geçmedi.. Her yerime iğneler, bıçaklar saplanıyodu sanki. Akşam 5 gibi doktora gitmeye karar verdik. Doktor benden gelen kana yani pede baktı. O sırada İngilte'de olduğum için ultrason tarihini bi kaç gün sonraya verdiler. O bi kaç gün kanama devam etti hafifleyerek. Ultrasondan sonra 10 tüpe yakın kan alarak sonunda beni ameliyata aldılar. İç kanama olduğu için çok riskli bi durum aslında. Acaba başka bi doktora mı başvurulsa? Ağrın var mı hala? Kanama?

Ben de o sabahı hiç unutumam. Birden bi sancı başlamıştı sonra da açık pempe kan geldi ilk. Çok korkmuştum ve hemen yatağa uzanıp geçmesini beklemiştim ama geçmedi.. Her yerime iğneler, bıçaklar saplanıyodu sanki. Akşam 5 gibi doktora gitmeye karar verdik. Doktor benden gelen kana yani pede baktı. O sırada İngilte'de olduğum için ultrason tarihini bi kaç gün sonraya verdiler. O bi kaç gün kanama devam etti hafifleyerek. Ultrasondan sonra 10 tüpe yakın kan alarak sonunda beni ameliyata aldılar. İç kanama olduğu için çok riskli bi durum aslında. Acaba başka bi doktora mı başvurulsa? Ağrın var mı hala? Kanama?
ağrılarım var adet sancısı ve batma gibi kanamam kesildi dıştaki dinleniyorum şimdilik ama halsizlik hafif baş dönmeleri devam ediyo birde sürekli aç gibiyim karnım gurulduyo yediğim halde hep açlık hissi var 4 doktora gittim ikincisi kürtaj yapalım demişti 3.sü gerek yok demişti keşke yaptırsaydım

çok çok geçmiş olsun allah çocuklarımıza sağlık sıhhat versin benim eşiöde varikosel ameliyatı oldu sperm sayısını arttırıcı ilaçlar kullandı ve sağlıklo bir kızım oldu yani benim eşimşn ameliyatlada düzelmedi hep ialçlar kullamdı bu gebeliğimde hiç.bişi kullanmadı ocaba sperm düşüklüğümdenmi oldu diyede düşünüyorum şimdi sıkıntılı bir süreç geçiriyorummiki aydır süren kanamalarım var çok sıkıldım.
çok teşekkür ederim sanada çok geçmiş olsun. benim eşimde oğlumda ilaçlar kullanmıştı 3 ay son bir ayda ben kullanmıştım. o ay hamile kaldım. bu süpriz olan hamileliğimde ise hiç bir şey yapmadık. ne ilaç nede başka birşey. beta hcg takibi yapılıyormu sana. sıfırlanana kadar kanama olabilir. bol bol dinlenmeli yemene dikkat etmelisin. tekrar geçmiş olsun.
2006 senesinde bana da tüp testi yapılmıştı. Sancılı bi süreçti ama doktor bana sol tarafımın tamamiyle açık olduğunu ama sağ tarafımın kapalı olduğunu, hamile kalmak istediğim zaman ameliyat olabileceğimi vs söylemişti. Bundan 5 yıl önce maalesef dış gebelik geçirdim ve kapalı olan sağ tarafımda gerçekleşmiş olay. Hemen testlerden sonra ambulansa bindirildiğim gibi ameliyat masasında açmıştım gözümü. Tüpümüm yarısı alındı ama üzülme dediler, sol tarafın hala süper. Tek yumurtayla hamile kalan bi çok kadın var dediler de dediler.. O zamanlar çocuk falan pek düşünmediğim için aldırış etmemiştim ama şimdi 30'una merdiven dayayan bi kadın olup, çevrendeki herkesin evinden bebek sesleri gelmeye başlayınca hadi bakalım dedim. Yaklaşık 3 aydır adet günlerimi kontrol edip, ovulasyon testleri kullanarak çift çizgileri yakalama peşine düşüp, sabırlı davrandım. Bu ayı 15'inde çift çizgiyi yakalayınca eşimle ilişkiye girdik. İlişki sırasında hep sol tarafıma doğru yattım ve 45 dakika öylece bekledim. Çünkü sağ tarafım kapalı olduğu için kendi kendime böyle bir çözüm buldum. İşe yarar mı bilmiyorum elbette ama bu hamile kalma işleri insana her bişeyleri yaptırıyor :KK55: Bu ayın sonunda adet olucam ama belki de olmicam ve mutlu bir haberle uyanıcam, kim bilir.. Bakalım:KK51:
geçmiş olsun. sola yatma fikrin bana doğru geldi. ama sadece sola yatmakla ovülasyon testiyle bitmez bu iş. hep diyorum eşinizde muayneye gitsin. sperm kalitesinde sıkıntınız yoksa kısa zamanda hamile kalırsın burada ben canlı şahidim. inşallah bu tez zamanda hamiş haberini duyarız :21:

iç kanama geçirdim ben 1 haftadır çok kötü sancılarım vardı sol tarafta özellikle kan degerim 14 ten 12 ye düştü bhcg 17 oldu buğün başka dk gittim iç kanama var dedi normalde ameliyat olman gerekiyormuş dedi ama şuan bişey yapamam dedi 1 hafta 10 gün dinlen yat dedi kötü olursan saat kaç olursa olsun ara dedi

mrb kızlar.benim sizlere bir sorum olacak.bilen varsa yardım etsin lütfen.az önce bir arkadaşla da konuştuk.ben 2 kes düşük yaptm.bebeklerimin kalbi duruyordu.şimdi tekrar hamileyim kan sulandırıcılar ve gerekli tedaviyi görüyorum.beta değerim 2464 kadar çıkmıştı ama bir hafta sonra tesadüf olarak sadece merakımdan tekrar beta değerime baktırdım 2396 düşmüştü.dr. umutlu konuşmadı yani beklemek anlamsız dedi.ben hemen karar veremedim sonra 2 günde bir betaya baktırdım.2646-2856-3231 oalarak yükseldi.bugün dr gidicem ama korkuyorum dr.saati gelmiyor sanki.böyle olupta doğum yapan yada yaptığını duyduğunuz kimseler var mı?çok merak ediyorum içim o kadar kötü ve sıkıntılı ki :KK43:...
canım umarım bebeğin sağlıklıdır ve seninledir. benim bildiğim kadarıyla gebeliğin ilk aylarında hergün 2 katına çıkarak artması gerekli. bizi haberdar et
ağrılarım var adet sancısı ve batma gibi kanamam kesildi dıştaki dinleniyorum şimdilik ama halsizlik hafif baş dönmeleri devam ediyo birde sürekli aç gibiyim karnım gurulduyo yediğim halde hep açlık hissi var 4 doktora gittim ikincisi kürtaj yapalım demişti 3.sü gerek yok demişti keşke yaptırsaydım
canım nasılsınnumarım daha iyisindir. iç kanama deyince korktum doğrusuo_O

geçmiş olsun. sola yatma fikrin bana doğru geldi. ama sadece sola yatmakla ovülasyon testiyle bitmez bu iş. hep diyorum eşinizde muayneye gitsin. sperm kalitesinde sıkıntınız yoksa kısa zamanda hamile kalırsın burada ben canlı şahidim. inşallah bu tez zamanda hamiş haberini duyarız :21:

Canım çok teşekkür ederim.) İnşallah ya gerçekten çok istiyorum:KK46: İngiltere'deyken bütün testleri yaptırdık. Benim ve eşimin herhangi bi sorumuz olmadığını söyleyip, hatta neden denemediğimizi bile anlamayan bakışlar fırlatmıştı doktor:KK48: Bana da iyi bi fikir gibi geldi sola yatmak amma eğer tutarsa tam bir mucize olucak.)

çok teşekkür ederim sanada çok geçmiş olsun. benim eşimde oğlumda ilaçlar kullanmıştı 3 ay son bir ayda ben kullanmıştım. o ay hamile kaldım. bu süpriz olan hamileliğimde ise hiç bir şey yapmadık. ne ilaç nede başka birşey. beta hcg takibi yapılıyormu sana. sıfırlanana kadar kanama olabilir. bol bol dinlenmeli yemene dikkat etmelisin. tekrar geçmiş olsun.

canım umarım bebeğin sağlıklıdır ve seninledir. benim bildiğim kadarıyla gebeliğin ilk aylarında hergün 2 katına çıkarak artması gerekli. bizi haberdar et
canım nasılsınnumarım daha iyisindir. iç kanama deyince korktum doğrusuo_O
yatıyorum evde dk 1hafta 10 gün yat dinlen dedi bhcg 17,85 yapacak birşey yok dedi vücut bunu emmesini atmasını bekleyelim dedi en baştan kapalı ameliyat olman lazımdı senin gibi hastalara bunu yaparız dedi bebek tüple rahim arasında oluşmuş ondan dolayı içe doğru kandan dolayı basınç yapmış o bölgeye girip temizlenmesi gerekirmiş dedi önceki dk gerek yok hiçbirşeye vücudun atar demişti ve bir haftadır iç kanama geçiriyorum antibiyotik verdi ayağa kalkma dedi kötü olduğunda mutlaka ara dedi keşke en baştan bu dk gelseymişim yada kürtaj olsaymışım :KK43:

Canım çok çok geçmiş olsun:( Dilerim en kısa zamanda sağlığına kavuşursun. Ama inan vücut bunu nasıl emecek ya da nasıl atacak merak içindeyim. Embriyo tüpte büyüdüğü için bu kanama gerçekleşiyo sonuçta. Onun ordan alınması gerek bence. Ay inşallah hemen sağlığına kavuşabileceğin bir sonuç karşına çıkar canım..

Canım çok çok geçmiş olsun:KK43: Dilerim en kısa zamanda sağlığına kavuşursun. Ama inan vücut bunu nasıl emecek ya da nasıl atacak merak içindeyim. Embriyo tüpte büyüdüğü için bu kanama gerçekleşiyo sonuçta. Onun ordan alınması gerek bence. Ay inşallah hemen sağlığına kavuşabileceğin bir sonuç karşına çıkar canım..
amin inşallah 1 hafta öncesine kadar iyiydim degerler güzel düşüyodu 207 -98-35 derken düşmeler yavaşladı ve sancı başladı kendi kendimimi nazar ettim anlamadım brokli kürü yapıyordum acaba omu iç kanamaya neden oldu diye düşünüyom

amin inşallah 1 hafta öncesine kadar iyiydim degerler güzel düşüyodu 207 -98-35 derken düşmeler yavaşladı ve sancı başladı kendi kendimimi nazar ettim anlamadım brokli kürü yapıyordum acaba omu iç kanamaya neden oldu diye düşünüyom

Brokoli kürünü hiç duymadım ama belki de olabilir? Bunu hamile kalmak için mi yapmıştın? Bi çok kür falan okudumuştum bende ama pek emin olamadığım şeyler bunlar. Mesela maydanoz suyu hamile kalmak isteyen kadınların hiç kullanmaması gerekiyomuş. Hamileliğe engelmiş..

Canım benim moralini hiiiiç bozma. Önce sana sağlıklı bir beden lazım. Allah'ın izniyle su süreci atlatırsan tekrardan denersin. Bence bu kür türlerini de hamilelikten önce yapmak ve hamile kalmaya hazır olunduğunda bırakmak gerek.

Merhaba arkadaşlar. nasılsınız. dış gebelik geçiren düşük yapan arkadaşlar çok geçmiş olsun.
ben dış gebelik geçirmiş biri olarak bu konuyu açtım. ben sol tüpümden dış gebelik geçirdim. dış gebelik öncesi birde düşüğüm vardı.. daha sonra (yaklaşık 1 sene sonra) rahim filmi çekildim. evet ağrılı bir işlem. ama dayanılamıyacak gibi değildi. anestezi narkoz alınacak kadar bir durum yok. benim filmde sol tüpüm tıkalı çıktı. ogünü hiç unutamam nasıl ağlamıştım sonucu duyunca.
daha sonra eşim tahlil verdi ve ondada sıkıntı vardı. varikosel ameliyatı olması gerekliydi. acil ameliyat oldu çift taraflı. zorlu bir süreç geçirdik. dr 6 aydan önce spermlerin iyi olamıyacağını söylemişti. 6 ay mı? 6 sene gibi geldi bana. dr unda dediği gibi 6 ay sonra gebe kaldım ama yine düşükle sonuçlandı. başka bir doktor bulmalıydık yada aşılama yapılacaktı. eşim bir akrabasının tavsiyesiyle bir dr buldu. masraflıydı özeldi herşeyi ama değdi. 3 ay sonra tekrar hamileydim. hemde sağlıklı. bir oğlum oldu çok çok şükür Allah yokluğunu göstermesin. şimdi bir oğlum daha olacak Allahın izniyle. 7 senelik evliyim. bu 5. gebeliğim. 2 . yavrum.
kızlar kontrollerinize eşinizide götürün mutlaka muayneden geçsin. bir spermioyram yapılsın. bazen düşüklerin ve dış gebelikler,n en önemli sebebi erkek kaynaklı olabiliyor.
hepinize sağlıklı günler diliyorum. İnşallah hepinizin kucağı birgün dolacak.Rabbim 'Ol' desin yeterki....
Canım sperm testinde eşimizin sperm kalitesi belli oluyor değil mi?

iç kanama geçirdim ben 1 haftadır çok kötü sancılarım vardı sol tarafta özellikle kan degerim 14 ten 12 ye düştü bhcg 17 oldu buğün başka dk gittim iç kanama var dedi normalde ameliyat olman gerekiyormuş dedi ama şuan bişey yapamam dedi 1 hafta 10 gün dinlen yat dedi kötü olursan saat kaç olursa olsun ara dedi

ya canım çok üzüldüm çok geçmiş olsun kanaman durmuşmu neden yolladı seni eve kan değerin baya düşmüş nasıl iç kanama oldu hayret tüpğtüpün yırtılmışmı çok zor bir süreç allah yardımcımız olaun dikkat kendine.

ya canım çok üzüldüm çok geçmiş olsun kanaman durmuşmu neden yolladı seni eve kan değerin baya düşmüş nasıl iç kanama oldu hayret tüpğtüpün yırtılmışmı çok zor bir süreç allah yardımcımız olaun dikkat kendine.
neden olduğunu bilmiyorum iyiydim bhcg düşüyordu sonra ne olduysa sancıyla mide bulantısı ve baygınlık hissi ile acile gittim taş düşürüyom sandım sol tarafta aynı zamanda tüplerde ağrı farklı dk gittim iç kanaman var dedi bhcg 17 gibi birşey yapamam 10gün gibi yat dinlen ayağa kalkma dedi kötü olursan ara dedi dinleniyom şimdi 3 ay sonra film çekelim dedi bakalım tüplerin ne kadar zarar görmüş dedi

Brokoli kürünü hiç duymadım ama belki de olabilir? Bunu hamile kalmak için mi yapmıştın? Bi çok kür falan okudumuştum bende ama pek emin olamadığım şeyler bunlar. Mesela maydanoz suyu hamile kalmak isteyen kadınların hiç kullanmaması gerekiyomuş. Hamileliğe engelmiş..

Canım benim moralini hiiiiç bozma. Önce sana sağlıklı bir beden lazım. Allah'ın izniyle su süreci atlatırsan tekrardan denersin. Bence bu kür türlerini de hamilelikten önce yapmak ve hamile kalmaya hazır olunduğunda bırakmak gerek.
bu kür tüpleri açıyormuş bende ondan dolayı yapıyodum 2 hafta bitti 3. haftaya başlamadan iç kanamam oldu tam emin değilim ama sanırım sebep bu dk. rada demedim bu kürü yaptığımı

bu kür tüpleri açıyormuş bende ondan dolayı yapıyodum 2 hafta bitti 3. haftaya başlamadan iç kanamam oldu tam emin değilim ama sanırım sebep bu dk. rada demedim bu kürü yaptığımı

Neden olmasın, vücudun belki de reaksiyon gösterdi.. Sen folikasit kullanıyor muydun? Aslında hamile kalmadan önce ve hamilelik döneminde bu takviyeyi almak daha faydalı.. Bence şu brokoli kürünü doktoruna bi danış. hatta kafanının rahat olması için bundan sonra da kullanma:) Dediğim gibi önce sağlıklı bir beden gerek şimdi sana canım. Dilerim derhal iyileşirsin..

Neden olmasın, vücudun belki de reaksiyon gösterdi.. Sen folikasit kullanıyor muydun? Aslında hamile kalmadan önce ve hamilelik döneminde bu takviyeyi almak daha faydalı.. Bence şu brokoli kürünü doktoruna bi danış. hatta kafanının rahat olması için bundan sonra da kullanma:) Dediğim gibi önce sağlıklı bir beden gerek şimdi sana canım. Dilerim derhal iyileşirsin..
Amin canım 6 ay kullandım hamile kalırım diye dış gebelik denince bıraktım 3 aydır kullanmıyorum dk diycem bakalım ne tepki verecek

Amin canım 6 ay kullandım hamile kalırım diye dış gebelik denince bıraktım 3 aydır kullanmıyorum dk diycem bakalım ne tepki verecek

Baya da uzun zaman kullanmışsın canım ya. Senin tüplerinde sorun var mıydı daha önce? Mesela benim sağ tüpün kapalı olduğunu doktor bana söylemişti. Teeee yıllar sonra gerçektende sağ tüpümde dış gebelik geçirdim. Doktor ne tepki verir bilmem ama akışına bırakmakta fayda var. Ay Allah'ım inşallah sorunsuz bi şekilde bu süre biter senin için..:KK68:

Baya da uzun zaman kullanmışsın canım ya. Senin tüplerinde sorun var mıydı daha önce? Mesela benim sağ tüpün kapalı olduğunu doktor bana söylemişti. Teeee yıllar sonra gerçektende sağ tüpümde dış gebelik geçirdim. Doktor ne tepki verir bilmem ama akışına bırakmakta fayda var. Ay Allah'ım inşallah sorunsuz bi şekilde bu süre biter senin için..:KK68:
Yok hiçbir sorunum yoktu hamile kalmadan önce dk gitmiş bütün tahlillerimi yapmış hiç bir sorun yok denmişti ben kötü usuttum yumurtaliklarimi ve o dönemler çok stresliydim ikisi birlesince sonuç bu oldu

Yok hiçbir sorunum yoktu hamile kalmadan önce dk gitmiş bütün tahlillerimi yapmış hiç bir sorun yok denmişti ben kötü usuttum yumurtaliklarimi ve o dönemler çok stresliydim ikisi birlesince sonuç bu oldu

Olan olmuş artık canım. İnsan böyle deneyim kazanıyo, hepimizin kazandığı gibi. Önemli olan senin sağlığın ve moralin. Doktoruna gittiğinde lütfen başından geçen herşeyi paylaş. Buna göre bi yol izlensin. Herşeyin yoluna gireceğine inanıyorum:)

Back