Dış Gebelik Belirtileri,Tedavi Yöntemleri

kızlar bende yaşadım geçtiğimiz aralık ayında dış gebelik...burda da imjuli çok destek oldu bana...benim bhcg degerim 1800 den 3 hafta içinde sıfırlandı.iğne ile tedavi oldum ama hepinizi çok iyi anlıyorum gerçekten çok sıkıntılı dönemdi hem benim hem eşim için...çok şükür geçti hepinize geçmiş olsun...imjulicim sana da geçmiş olsun kimyasal gebelik yaşamışsın anladığım kadarıyla...

kızlar bende yaşadım geçtiğimiz aralık ayında dış gebelik...burda da imjuli çok destek oldu bana...benim bhcg degerim 1800 den 3 hafta içinde sıfırlandı.iğne ile tedavi oldum ama hepinizi çok iyi anlıyorum gerçekten çok sıkıntılı dönemdi hem benim hem eşim için...çok şükür geçti hepinize geçmiş olsun...imjulicim sana da geçmiş olsun kimyasal gebelik yaşamışsın anladığım kadarıyla...

evet maalesef :/
sağlık olsun da üzülmedim çok, ilk gün biraz yıpratmıştım kendimi de şimdilerde iyiyim :)
teşekkür ederim çok.

evet maalesef :/
sağlık olsun da üzülmedim çok, ilk gün biraz yıpratmıştım kendimi de şimdilerde iyiyim :)
teşekkür ederim çok.

en kısa zamanda sağlıklı olarak inşallah bebeğine kavuşursun..tekrar geçmiş olsun daha tehlikeli durumları atlattık , hayırlısıyla herşey yoluna girecek:)

kızlar hepimize geçmiş olsun..
bende 2009 aralıkta dış gebelik yaşadım.adet gördüm bitti 3 gün sonra tekrar kanama başladı ve dış gebelik hastaneye yatırıldım...iğneyle düşürmeye çalıştırlar olmadı iç kanama ile acil ameliyata alındım...ve tüpüm gitti...
şimdi ocakta aşılama yaptırdım...tuttu ama bir gariplik var...adet günü öncesi 5 gün lekelenme adet günü beta hcg 15 ve adet günü 1 gün sonrası adet başladı 5 gün sürdü bitti 5 gündür lekelenmeler devam ediyor..2 güne bir beta takibi yapılıyor..cmt beta 868 pzt 1642 değerleri düzenli ve güzel artıyor..ama kese yok..lekelenme devame diyor.daha önceki gibi ağrım yok.....dr um çarşamba yani yarın tekrar test ve kese yine görünmezse bitirmeliyiz dedi...kafam allak bullak ne yapmam lazım....acaba geç görünürmü kese...

kızlar hepimize geçmiş olsun..
bende 2009 aralıkta dış gebelik yaşadım.adet gördüm bitti 3 gün sonra tekrar kanama başladı ve dış gebelik hastaneye yatırıldım...iğneyle düşürmeye çalıştırlar olmadı iç kanama ile acil ameliyata alındım...ve tüpüm gitti...
şimdi ocakta aşılama yaptırdım...tuttu ama bir gariplik var...adet günü öncesi 5 gün lekelenme adet günü beta hcg 15 ve adet günü 1 gün sonrası adet başladı 5 gün sürdü bitti 5 gündür lekelenmeler devam ediyor..2 güne bir beta takibi yapılıyor..cmt beta 868 pzt 1642 değerleri düzenli ve güzel artıyor..ama kese yok..lekelenme devame diyor.daha önceki gibi ağrım yok.....dr um çarşamba yani yarın tekrar test ve kese yine görünmezse bitirmeliyiz dedi...kafam allak bullak ne yapmam lazım....acaba geç görünürmü kese...

öncelikle geçirmiş olduğun dış gebeliğin için çok ama çok geçmiş olsun. hiçbirimizin başına tekrar gelmesin dilerim.

dış gebeliğinde tüpünün birini operasyonla aldılar sanırım, öyle anlıyorum.
aşılamanın da tuttuğunu söylüyorsun, tebrikler çok :)
beta değerlerinin düzgün artması da iyi haber ancak kese neden görünmüyor hiç bir fikrim yok :26:
bunu yazdıktan sonra tekrar doktorunla görüştüysen bilgilendirir misin?

inşallah bu süreçte herşey yoluna girmiştir ve keseyi görmüşsündür :nazar:

öncelikle geçirmiş olduğun dış gebeliğin için çok ama çok geçmiş olsun. hiçbirimizin başına tekrar gelmesin dilerim.

dış gebeliğinde tüpünün birini operasyonla aldılar sanırım, öyle anlıyorum.
aşılamanın da tuttuğunu söylüyorsun, tebrikler çok :)
beta değerlerinin düzgün artması da iyi haber ancak kese neden görünmüyor hiç bir fikrim yok :26:
bunu yazdıktan sonra tekrar doktorunla görüştüysen bilgilendirir misin?

inşallah bu süreçte herşey yoluna girmiştir ve keseyi görmüşsündür :nazar:

malesef yine dış gebelikmiş pzt 1642 idi çarş 258 olmuş sanırı bu sefer tüpün ucunda kalmış 5,5 haftalıktı kanamam devam ediyor cuma tekrar değer takip edilecek..şükür ki ameliyata gerek kalmadan düştü ama ara ara karnımda ağrı devam ediyor..bir dahaki sefere artık:):nazar:

malesef yine dış gebelikmiş pzt 1642 idi çarş 258 olmuş sanırı bu sefer tüpün ucunda kalmış 5,5 haftalıktı kanamam devam ediyor cuma tekrar değer takip edilecek..şükür ki ameliyata gerek kalmadan düştü ama ara ara karnımda ağrı devam ediyor..bir dahaki sefere artık:):nazar:

hayırlısı ve sağlıklısıyla olsun bundan sonraki inşallah :nazar:
çok geçmiş olsun.

sevgili arkadaşlar sitenizi yeni buldum ve bende korkularım arttıkça netten araştırmalar başladım.en kötüsüde sürecin çok yavaş işlemesi ve tam teşhisin net olarak konulamaması.
çok tecrübesizim ve bana bu konuda lütfen yardımcı olun. 1 yıllık evliyim ve şubat ayından itibaren bebek düşünür olmuştuk artık. 4 şubatta son adetim gerçekleşti. mart ayında adetimde gecikme oldu. hamile kadığımı düşündüm.çünkü baş dönmesi, ve göğüslerde ağrım ve duyarlılık çok fazlaydı. fakat ben muayeneye gitmeden 10 martta kanamam başladı. tecrübesiz olduğum için regli olduğumu düşündüm ve kanamam 11. günününe geldiğinde başka bir neden olacağını düşündüm.çünkü adetim çok düzenlidir 6-7 gün sürer. 21 martta doktora gittim. hcg değerim 24 çıktı, kimyasal gebelik yaşadığımı söledi dr ve tam bir hafta sonraya randevi vererek hcg oranının düşmesi gerektiğini söledi. fakat ben 28 martta tekrar gittim dr a. hcg değerim 37 çıktı. tekrar 3 gün sonraya yani yarına kan değerime bakacaktı. fakat ben iyice endişelendiğim için başka bir hastaneye başka doktora gittim. oda cumaya b hcg me bakıcak.dış gebelikten şüphelendi. bu ne demek oluyor arkadaşlar. düşük için bile bir hafta boyunca onca gözyaşı döktüm şimdi dış gebelik konularını okudukça kahroluyorum. dış gebelikse sorunum erken mi henüz tedavi çin. yada doktorlar neden tam bi teşhis koyamadı.ne yapmalıyım.çok korkuyorum. ve psikolojim çok bozuk. kanamam az da olsa hala devam ediyor. ara ara çok hafif ağrım var karnımda. ama beni çok sarsmıyor.şişkinlik var sanki karnımda.bunlar ne demek oluyor.

bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın bilgilerinize çok ihtiyacım var. nolurrrrr.....

herkese merhabalar, önce kısaca hikayemi yazayım sonra da bilginiz varsa fikir verirseniz sevinirim;
aşılamalar ve iki tüp bebek negatifden sonra;
3. tüp bebek dış gebelik (sol tüpüm alındı)
4. tüp bebek dış gebelik (sağ tüpğm alındı)
5. tüp bebek denemesinde beklemedeyim değerlerim ;
transferin 5. günü;8
transferin 7. günü ;95
transferin 10. günü; 569
transferin 12. günü ; 1115
transferin 13. günü ;1470 (burda bozuluyor çünkü en az 1600 olmalıydı)
transferin 14. günü ; 2001(burda da artış az, ikiye katlama prensibine göre 1 gün sonra 2200 civarı olmalıydı)

ağrım ve lekelenmem diğer iki dış gebeliğimdeki gibi var. ancak doktor beklememiz gerektiğini söylüyor. tüp bebek olduğu için ( iki embrio transfer edildi bunlardan biri de bölündüyse yani 3 bebek var ise bhcg yüksek olsada gözükmez 5.haftanın sonunda yada 6.haftada bakıcam dedi)

uzun lafımın kısası 3 kere dış gebelik geçiren oldumu, tüm sayfaları gezdim 2 kişi filan denk geldi 3 kere geçiren.. ama benim her iki tüpüm de yok.. ne olur bi yorum. benim gibi olupta normal hamile olan var mı? doktorum ısrarla endişe edilecek bişey yok diyor, kafasını kırmak istiyorum çünkü ilaçla halledilsin ameliyat olmak istemiyorum artık :KK43:
Hepimizin Allah yardımcısı olsun.

ne demek rica ederim :) rahim filmini mutlaka çektir, doktor da çok önemli,, benim kendi ilk doktorum gerek yok filme, normal yolla denemeye devam edin demişti ama ben ilaçla sonlandırmada tüplerde bir hasar meydana gelmiş olabilir diye çok korkuyordum, yeniden böyle bişey yaşamak çok sıkıntı olur diye düşünüyordum.
o yüzden doktorumu değiştirdim ve içim rahat etti :)
burdan haber verirsin sanırım bana :) kolay gelsin.

imjuli :KK43:
rahim röntgeninde sol tüpüm tıkalı çıkmıştı maalesef. operasyon geçirmek istemedim, dr.umda zaten herhangi bir şey yapmak istemedi. tüpümün alınmaması iiyi bir şeymiş dediğine göre, %80 şansımın olduğunu da söyledi bebek için. neredeyse bir sene olacak:KK43:(( eğer yine sol tüpten hamile kalırsam dış gebelik olacakmış...
2 farklı doktora daha gittim, hepsinin söylediği aynı. denemeye devam edecekmişiz. bunun bir tedavisi yok mudur yahu...
her kafadan bir ses çıkıyor, kimi mikro enjeksiyon diyor, kimi tüp bebek diyor. özel hastaneler ticarethane olmuş ne yapsak bilemedim ki :KK43:(((((((
oooof oooffff!

Çok geçmiş olsun:KK43: Umudumuzu yitirmiyoruzzz :KK49:

ilk gebeliğimde kalbidurmuştu bu ay rahim filmi çekildim tüpler açık güzel ama rahimde az yapışıklık var dediler hamileyim değerim çok güzel artıyor bugün dra gittim alttan keseyi göremedi bişey var gibi ama emin değilim buysa yeni gelişiyor dedi değerim 1.700 çıktı 2 gün sonra gel tekrar bakalım ağrın kanaman olursa hemen gel dedi çok korkuyorum dış gebelikmi sizce

slm arkadaşlar bende dış gebelik yaşayanlardan biriyim geçtiğimiz ay adet gördükten bi kaç gün sonra lekelenme başladı yaklaşık 15-20 gün arası az az kanamam devam etti adet zamanım tekrar geldığınde bi ağrı oldu ama tam olarak başlamadığı için şüphelendm ve test yaptım pozitif çıktı aynı gun sol kasığımda çok şiddetli bi ağrı oldu hemen kan tahlili bhcg 526 ama doktorlar göremedi nerde oluştugunu dış gebeliktir dediler iğne tedavisi oldum 26 gün oldu iğne yapılalı ama hala kanamam var az az hcg de bu hafta sıfırlandı..benim gibi olan varmı acaba..?

selam kızlar bende dış gebelik gecirdim malesef... daha yeni oldugu icin henüz kendime gelemdim...şimdi size neler yaşadıgımı yazayım...15 mayıs adet günümdü ama ben o gün gelmeden hamile oldugumu anlamıştım cünkü bundan 5 ay önce bir düşük yapmıştım...aynı o zamanlardaki belirtilerim vardı ben hemen test yaptım ikinci cizgi cok silik cıktı ilk başta yok diye düşündüm ama adet günü yaptıgımda cizgi daha belirgindi...hemen ertesi gün kan verdim sonuc 101.3 tü evet hamileydim cok sevinmiştim biraz zaman gecsin diye bekledim bebegimi görmek icin... bu arada karın agrım cok oluyodu ama ben hic böyle bişey oldugunu düşünemedim...bir hafta sonra cok kotü karın agrım oldu ve o akşam lekenmem oldu hemen acile gittik eşimle.. ben yine düşük yapıyorum sandım...hemen doktorum yatırdı beni serum falan verdiler ertesi gün ultrosana girdigimde bebk görünmüyo dedi doktorum yine kan testi yaptılar 1000 e cıkmıştı sonra doktorum takibe alacaz seni dedi dış gebelikten süphelendi bir gün arayla kan testi yaptılar 6700 e kadar cıktı bu arada ultrosonda göründü bebegim ama malasef tüplerde kalmış kalbi bile atıyodu...hemen alınması gerektegini söyledi ertesi gün kapalı amaliyat oldum laparoskopi cok agrılarım oldu 4 gün once dikişlerim alındı şimdi daha iyiyim ama cok yıprandım...rabbim kımseye böyle acı şeyler yaşatmasın...su anda uzun bir muddet korunmayı düşünüyorum yine aynı şeyi yaşarım diye korkuyorum bu korkulardan kurtulunca kendimi iyi hissedince inş tekrar bebiş düşünecem... rabbim hepimize hayırlısıyla sglıklı bebişler versin...

kızlar ben yaklaşık 6 ay önce dış gebelik geçirdim bu ay doktora gittiğimde bana tedavi uygulamıcam normal yollarla hamile kalmayı deniceksın dedi bu şekilde hamile kalan varmı acaba ben gebelikten önce rahim filmi çektirmiştim bi tıkanıklık yoktu ama dış gebelik oldu şimdi yine olursa diye korkuyorum acıkçası...

kızlar ben yaklaşık 6 ay önce dış gebelik geçirdim bu ay doktora gittiğimde bana tedavi uygulamıcam normal yollarla hamile kalmayı deniceksın dedi bu şekilde hamile kalan varmı acaba ben gebelikten önce rahim filmi çektirmiştim bi tıkanıklık yoktu ama dış gebelik oldu şimdi yine olursa diye korkuyorum acıkçası...

selamlar pnr30
Doktorların ilk tavsiye ettikleri şey bu zaten. En önemli şey pozitif olmak, stresten kesinlikle uzak durmanız lazım, olmadı, yine dış gebelik olur mu diye sızlanan ben tecrübelerime dayanarak söylüyorum:) Hala bende bir şey yok o ayrı mesele:)) Dış gebelik gerçekten çok zor bir durum ama herşeyin bir zamanı bir kısmeti var. Önceleri ben de çok kafama takıyordum ama artık takmıyorum. Normal yolla hamile kalamazsanız, en kötü ihtimalle aşılama ya da tüp bebek yaparsınız olur biter. Tıp bu kadar ilerlemişken, kendinize bunu dert edip gelecekte çocuğunuzla geçireceğiniz vakitten çalmayın. Hayat zaten fazla kısaaaa :)
Herkese sevgilerrrr. :KK55:

merhabalar arkadaşlar yazdıklarınızı okudum.yaklaşık 1aydır kanamam oluyor doktora gittim gebelik testi yapıldı 1300 civarında cıktı gebeydim ancak bebek rahimde gorunmuyordu ve dış gebelik oldugu teşhisi konuldu cuma gunu tekrar gittik test yapıldı düşme olmadı 1500lere cıkmış iğne yapıldı 1hafta sonra tekrar gidecegiz doktora ama cok kotuyum halsizim mide bulantısı ve kanamam hala var doktorum artış olursa hemen gelmemi soyledi iğnenin yan etkilerimidir acaba cunku asırı halsizlik var ve midem cok kotu korkuyorum allah kimseye yasatmasın bu durumu:KK43:

X