Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhabalar arkadaşlar yazdıklarınızı okudum.yaklaşık 1aydır kanamam oluyor doktora gittim gebelik testi yapıldı 1300 civarında cıktı gebeydim ancak bebek rahimde gorunmuyordu ve dış gebelik oldugu teşhisi konuldu cuma gunu tekrar gittik test yapıldı düşme olmadı 1500lere cıkmış iğne yapıldı 1hafta sonra tekrar gidecegiz doktora ama cok kotuyum halsizim mide bulantısı ve kanamam hala var doktorum artış olursa hemen gelmemi soyledi iğnenin yan etkilerimidir acaba cunku asırı halsizlik var ve midem cok kotu korkuyorum allah kimseye yasatmasın bu durumu
merhabalar arkadaşlar yazdıklarınızı okudum.yaklaşık 1aydır kanamam oluyor doktora gittim gebelik testi yapıldı 1300 civarında cıktı gebeydim ancak bebek rahimde gorunmuyordu ve dış gebelik oldugu teşhisi konuldu cuma gunu tekrar gittik test yapıldı düşme olmadı 1500lere cıkmış iğne yapıldı 1hafta sonra tekrar gidecegiz doktora ama cok kotuyum halsizim mide bulantısı ve kanamam hala var doktorum artış olursa hemen gelmemi soyledi iğnenin yan etkilerimidir acaba cunku asırı halsizlik var ve midem cok kotu korkuyorum allah kimseye yasatmasın bu durumu
merhaba arkadaşlar ben de 16 ocak da laporoskopi oldum ama tüpüm alınmadı. arkadaşlar bir konuya dikkatinizi çekmek için yazıyorum ben de burdan takip ederken hep şu ifade dikkatimi çekti eğerkan değeri 2 günde 1 , iki katına çıkmıyorsa dış gebelik denir ama bende öyle olmadı ilk başta az arttı doğru ama 2 gün sonrasında 6000 küsurlardan 35272 e çıktı fakat kese görünmediği için dış gebelikti ama kan değeri artsa bile bence hiç ihmal etmeyin mutlaka keseyi ve kesedeki embriyoyu görünceye kadar takipte olun. inşallah kimse böyle bir şey yaşamaz.
:18: :26ün uyandım yemek yedikten sonra karnımın alt tarafında sancılanma başladı geçer diye düşünüp geçiştirdim ama aradan 5-6 saat geçti miğde bulantısıyla devam etti acile gittim kan ve idrar tahlili yapıldı ve SISTIT teşhisi konuldu doktor antibiyotik ve ağrı kesici yazdı geçmezse gün içerisinde gastrolojiye gelirsiniz dedi daha öncede SISTIT oldum fakat belirtileri idrar yaparken yanma ve kanama arada birde bulantı oluyordu ama karın ağrısı hiç çekmedim ve 24 saat den fazla oldu hala karın ağrısı çekiyorum...
Şimdi bende dış gebelikten şüpheleniyorum gebelik testi yaptım negatif çıktı acaba acildeki kan ve idrar testinde gözükürmüydü dış gebelik olsaydı ?
yarın sabah kadın doğuma gidip şüphelerimi söyleyip bir yol bulmaya çalışıcam ama çok korkuyorum geç kalmış olmaktan geçirenler tam olarak belirtilerini paylaşabilirmi lütfen mesela internetteki belirtilerde nefesin kesilmesi omuz veya boyunda batma gibi belirtiler var şu anda bendede göğsümün sağ tarafında batma başladı
gelişmeleri paylaşıcam sizinle (Antalya)
çok teşekkürler şimdiden:18:
adet günün ne kadar geçti dış gebeliğin en büyük belirtisi kahverengi kanamadır.anlattığın şey tamda sistite uyuyor.bende geçirdim aynı şeyi vücuttaki iltihap mide bulantısı yapar.idrarda yanma vs.ayaklarını sıcak tut.antibiotiğe devam et.
çok teşekkür ederim uconn doktora gittim kist çıktı hemde 5cm geçmiş tehlike sınırları içindeymiş patlama riski var dedi doktor ve apantisitle karışabilirmiş birkaç tane tahil yaptırmamı istedi tahlil sonuçlarına göre ameliyatın nasıl gerçekleşmesi gerektiği hakkında bilgi verecekmiş.... umarım herşey iyi sonuçlanır tekrar teşekkür ederim
Çook acil yardım lütfennn !!!!!!
Öncelikle herkese merhaba sabahtsn beri ağliyorum moralim çok bozuk lütfen bi bilen yardim etsin ben tüp bebek yaptirdim sonuç pozitif oldu syin 13 ünde transferim oldu ve sat'a göre 4 hafta 4 günlük hamileyim ama problem şu ki bhcg değerlerim tam 2 kat artmıyor 1.5 1.6 katlıyor size en başından değerlerimi yaziyorum nOlur bi bileniniz yaşayinibz varsa bisey solesin bu degerler normalmi transferden sonraki günlere göre yazıyorum 9.gün:54 12.gün:92 14.gün:154 16.gün:280 ve 20.gün:504. Artis var ama tam degil persembe tekrar istedi doktor bu artislar normalmi degilse ne olabilir kimyasal gebelik yada dış gebelik olabilirmi böyle artıp sağlikli gebelik yaşayan varmi ???????? Doktordan çiktigimizdan beri karnim agriyo çöktüm resmenn nolurr bebeğim benle olsun ((((( allahim onu bana bağışla....diş gebelik olabilirmi yaşayanlar nolur bilgi versin bana şükürler olsun kanamam yok arada ağrim oluyo ama transferin ilk gununden beri yani 20 gündür ara ara olup bitiyor...
selam canım, bende aynı senin gibiyim. sana da çok yardımcı olamayacağım bende beklemedeyim çünkü şuan ama paylaşalım yaşadıklarımızı. benim 7 ocakta transferim oldu. betahcg 12. gün 92, 14.gün 112, 16.gün 144, 18.gün 278, 20 gün 498 ve bugün 24. gün 1155 çıktı. ilk üç testten sonra doktorum artışlar az olduğu için normal olmadığını söyledi dış gebelik olabilir dedi biraz daha bekleyelim bakalım dedi. sonra katlamaya başladı ve kanamam da olmadı bugüne kadar, dış gebelik olsaydı bugüne kadar kanaman olurdu dedi. yalnız bugün ultrason bakıldı ve kese gözükmedi sanki kanama olacakmış gibi sıvı varmış, perşembe 2 gün sonra tekrar bakacak. ağrılar bende de var karın ağrısı bel ağrısı. bende çok tedirginim ama ağlama ne olur. kendime hep şunu söylüyorum normal değilse sonradan özürlü veya gelişmemiş olacaksa daha da büyümeden sonlanmasına razıyım. daha doğrusu hayırlısı neyse onu versin rabbim diyorum. sana doktorun bir yorum yapmadı mı canım.
ilacı aldıktan sora bi miktar yükseliyor sonra düşüyor bhcg, doktorum normal demişti, bende de öyle olmuştu. 290 küsurlardan 336 ya çıkmıştı, ben de ilaç aldım, düşmesi gerekmiyor mu diye sormuştum.
kanamam da ilacı aldığımın 10. günü falan başlamıştı, uzunca bi süre sürmüştü. endişelenme.
duruma göre yeni doz iğne yaparlar ya da laparaskopi olursun.
Canim benim resmen aynı durumdayız hemen aynı artislar ama sende de bende de düşme yok bende daha keseye bakılmadı benim tam sinirlardayız kanamamizda yok şükür acaba geçmi gelişiyor anlamiyorum doktorum bana bisey demedi takip edicez kan tahlili dedi sınırdasın dedi senin agrilarin ne durumda benim ara ara 1.2 gün ibce bicak saplaniyo gibiydi simdi 1 hafta öncede daha çoktu sanki biraz azaldi ağlamadan edemiorum çok korkuyorum (( haklisin hayirliysa olsun ama biliyisun işte çok zor ((
arkdaşlar dün itibari ile dış gebeliğim sonlandı.başımdan geçenleri kısaca yazmak istedim.çünkü ben araştırma yaparken bu sayfada yazılanlar beni gayet bilgilendirdi.
hamile olduğumu öğrendikten hemen sonra şiddetli kasık(tek taraflı), bel ve bacağa vuran ağrılarım 1 hafta sonrasında ise kahverengi kanamalarım başladı.kendimi acilde buldum tabi.beta değerim henüz 350 civarında olduğu için bebek görünmedi doktor düşük yapıyor olabileceğimi düşünerek progesteron hapı verdi.2 günde bir yapılan beta testlerim hep normal hamilelikteki gibi yaklaşık 2 katına katlayarak ilerledi.4000 civarında olmasına rağmen bebek hala görünmediği için doktorum önce kürtaj yaptı.hormon seviyem yükselmeye devam ettiği için dış gebelik teşhisi konuldu.önce 50 mg methotrexate iğnesi oldum değerlerim düşeceğine 6000 lere çıktı.ikinci iğnemi oldum bu seferki 85 mg dı.değerlerim artık düşmeye başlamıştı ilk iğneden tam tamına 35 gün sonra değerlerim sıfıra düştü.tabi bu süreç boyunca kanamalarım çok şiddetliydi ağrılar doğum sancısından beterdi.günlerce çok acı çektim.benim şanssızlığım değerlerimin bu kadar yüksek olmasıydı.genelde dış gebelikte beta 1000 i geçmiyor bile.ama en büyük şansımda iç kanama geçirmeden ameliyat olmadan bu hastalığı atlatmış olmam.bunda hamileliğimi erken dönemde farketmem ve sürekli doktor gözetiminde olmam en büyük etmen.
yalnız arkadaşlar doktorum tıpta hastalık yoktur hasta vardır demişti bana sen kendini kimseyle kıyaslama her bünye farklıdır demişti.haklıda çünkü burda okuduklarımdan yola çıkarak herkes bu dış gebeliği farklı yaşıyor.bende işte böyle yaşadım.artık hamile değilim ama hala sol tüpümde ağrılarım azda olsa devam ediyor.bakalım ne zaman geçecek.işin gerçeği çoooook zor bir süreç bu durumu yaşayan herkesin en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum.allah düşmanımın başına vermesin...