- 5 Kasım 2009
- 1.805
- 60
vale-14 öncelikle çok geçmiş olsun...bende yeni yaşıyorum bu süreci ve tedavi devam ediyor benim değerlerim 347 900 1500 1700 gibi seyredince iki doktora gittim ve ikisi de dış gebelik dedi...hatta ilk gittiğim doktor bana hemen kürtaj yapalım demişti...sonradan gittiğim (bir gün sonra) dr ise dış gebelik dedi ve tedavi yöntemlerini anlattı o gün kemoterapi için kullanılan bi iğne oldum ve bugun tam bir hafta geçti...iğneden sonra tekrar test yaptırdığımda ilki 1800 ve bugünkü 984 çıktı..hala tedirginlik yaşıyorum acaba iç kanama tehlikesi devam ediyormu diye ama kendim psikolojik olarak çok iyi ve güçlü hissediyorum...şunu biliyorum (benim ilk hamileliğimdi) bi şekilde sağlıksız oluşan embriyo yada bebek kendine zaman tanımıyo bu yüzden diyorum ki buna şükür..ve inanıyrum bundan sonraki gerçekten problemsiz ve sağlıklı bir hamilelik olacak....bunu herşeyden çok istiyorum..bilmen gereken tek şey iki tüpün sağlam olduğunda bile hamile kalma şansın %100 değil dolayısıyla bu oran sende otomatık olarak yarıya düştü....ama ben günlerdir forumda yazılanları takip eiyorum eski yeni ne varsa insan inanır ve gerçekten gönülden isterse herşey oluyor...benim sana önerim sadece sakin olman ve tedbirli olman...umarım isteyen herkesin kuzucukları olur ve sağlıklı mutlu olurlar:)tekrar geçmiş olsun..
bide buarada doktor düşük yapıyorsun diye önce kürtaj mı yaptı sana?dış gebelik olduğu sonradan mı anlaşıldı sende...bu yüzden belkide iç kanama gibi tehlikeli bir durum yaşadın..neyseki sana birşey olmamış....
canım cok tesekkür ederim pozitif düşünmeye calışıyorum benim 3 düşük 1 dış gebelik olmak üzere 4 gebeliğim oldu
dr anlamamasını sebebi bende kese göründü aslında o yalancı keseymiş ve dış gebelikte cok nadir görülen bişeymiş
ayrıca hiç agrı bas dönmesi ateş gibi belirtiler olmayınca dış gebelik olma ihtimali vermediler
kese görününce düşük yaptıgımı zannettiler ve ben bi parca düşürdüm onu düşük zannettiler ama değilmiş
daha sonra kanamalarım durmayıp beta hcg degerlerim bi inip bi yükselince dr parca kalmıs onu almamız lazım dedi
kürtaj oldum fazla parca cıkmayınca 2 gün sonra benden yeniden tahlil istediler tahlil sonucumda degerler yükselince
dış gebelik tehşisi koyuldu vajinal ultrasonla sol tarafıma iki kere baskı yapıp ağrımasıyla ortaya cıktı
ve laparoskapi oldum sol tüpümü kaybetmişim vede asırı derecede iç kanamam varmış onu temizlemişler
cok zor günlerdi allahım bi daha yasatmasın ama halime binlerce sükür daha beterleriyle karşılastırmasın
Son düzenleme: