Dış Gebelik Belirtileri,Tedavi Yöntemleri

vale-14 öncelikle çok geçmiş olsun...bende yeni yaşıyorum bu süreci ve tedavi devam ediyor benim değerlerim 347 900 1500 1700 gibi seyredince iki doktora gittim ve ikisi de dış gebelik dedi...hatta ilk gittiğim doktor bana hemen kürtaj yapalım demişti...sonradan gittiğim (bir gün sonra) dr ise dış gebelik dedi ve tedavi yöntemlerini anlattı o gün kemoterapi için kullanılan bi iğne oldum ve bugun tam bir hafta geçti...iğneden sonra tekrar test yaptırdığımda ilki 1800 ve bugünkü 984 çıktı..hala tedirginlik yaşıyorum acaba iç kanama tehlikesi devam ediyormu diye ama kendim psikolojik olarak çok iyi ve güçlü hissediyorum...şunu biliyorum (benim ilk hamileliğimdi) bi şekilde sağlıksız oluşan embriyo yada bebek kendine zaman tanımıyo bu yüzden diyorum ki buna şükür..ve inanıyrum bundan sonraki gerçekten problemsiz ve sağlıklı bir hamilelik olacak....bunu herşeyden çok istiyorum..bilmen gereken tek şey iki tüpün sağlam olduğunda bile hamile kalma şansın %100 değil dolayısıyla bu oran sende otomatık olarak yarıya düştü....ama ben günlerdir forumda yazılanları takip eiyorum eski yeni ne varsa insan inanır ve gerçekten gönülden isterse herşey oluyor...benim sana önerim sadece sakin olman ve tedbirli olman...umarım isteyen herkesin kuzucukları olur ve sağlıklı mutlu olurlar:)tekrar geçmiş olsun..

bide buarada doktor düşük yapıyorsun diye önce kürtaj mı yaptı sana?dış gebelik olduğu sonradan mı anlaşıldı sende...bu yüzden belkide iç kanama gibi tehlikeli bir durum yaşadın..neyseki sana birşey olmamış....

canım cok tesekkür ederim pozitif düşünmeye calışıyorum benim 3 düşük 1 dış gebelik olmak üzere 4 gebeliğim oldu
dr anlamamasını sebebi bende kese göründü aslında o yalancı keseymiş ve dış gebelikte cok nadir görülen bişeymiş
ayrıca hiç agrı bas dönmesi ateş gibi belirtiler olmayınca dış gebelik olma ihtimali vermediler
kese görününce düşük yaptıgımı zannettiler ve ben bi parca düşürdüm onu düşük zannettiler ama değilmiş
daha sonra kanamalarım durmayıp beta hcg degerlerim bi inip bi yükselince dr parca kalmıs onu almamız lazım dedi
kürtaj oldum fazla parca cıkmayınca 2 gün sonra benden yeniden tahlil istediler tahlil sonucumda degerler yükselince
dış gebelik tehşisi koyuldu vajinal ultrasonla sol tarafıma iki kere baskı yapıp ağrımasıyla ortaya cıktı
ve laparoskapi oldum sol tüpümü kaybetmişim vede asırı derecede iç kanamam varmış onu temizlemişler
cok zor günlerdi allahım bi daha yasatmasın ama halime binlerce sükür daha beterleriyle karşılastırmasın:KK43:

Son düzenleme:
canım cok tesekkür ederim pozitif düşünmeye calışıyorum benim 3 düşük 1 dış gebelik olmak üzere 4 gebeliğim oldu
dr anlamamasını sebebi bende kese göründü aslında o yalancı keseymiş ve dış gebelikte cok nadir görülen bişeymiş
ayrıca hiç agrı bas dönmesi ateş gibi belirtiler olmayınca dış gebelik olma ihtimali vermediler
kese görününce düşük yaptıgımı zannettiler ve ben bi parca düşürdüm onu düşük zannettiler ama değilmiş
daha sonra kanamalarım durmayıp beta hcg degerlerim bi inip bi yükselince dr parca kalmıs onu almamız lazım dedi
kürtaj oldum fazla parca cıkmayınca 2 gün sonra benden yeniden tahlil istediler tahlil sonucumda degerler yükselince
dış gebelik tehşisi koyuldu vajinal ultrasonla sol tarafıma iki kere baskı yapıp ağrımasıyla ortaya cıktı
ve laparoskapi oldum sol tüpümü kaybetmişim vede asırı derecede iç kanamam varmış onu temizlemişler
cok zor günlerdi allahım bi daha yasatmasın ama halime binlerce sükür daha beterleriyle karşılastırmasın:KK43:

canım çok geçmiş olsun...kadın olmk gerçektn zor olaymış valla...ben yine anlamadım iç kanama ve tüpte patlama olayı kendini çok çabuk gösterir kendinden geçer bayıırsın ve ağrısına hiç dayanamazsın diyorlar..yanlış anlama ama sen hangi dr a gittin çok merak ettim...hamileliğini ilk öğrendiğinde testlere başlamadılar mı ben iki günde ken vermekten canım çıktı nerdeyse...

canım benım cok cok gecmıs olsun bende suan dıs gebelık yasıyorum benımde ılk degerım 29.60 dıger degerımde 12.70 cıkmıstı ultrasyonda da bısı gorulmemıstı ppazartesı gecesınden berı de kanamm var dıger regl kanamalarımdan cok farklı ama bılmıyorum pazartesı gunu bende doktora gıtcem bakalım ne olcak duruma gore turkıyeye gıtcem durumum karısık yanı benımde moralım cok bozuk psıkolojım bozuldu burda ama herseyın hayırlısı ne dıyelım kı baska ALLAH HERKESE HERSEYIN EN HAYIRLISINI NASIP EYLESIN VE EN YAKIN ZAMANDA HEPIMIZE SAGLIKLI BEBISLER NASIP ETSIN
AMINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

canım çok geçmiş olsun...kadın olmk gerçektn zor olaymış valla...ben yine anlamadım iç kanama ve tüpte patlama olayı kendini çok çabuk gösterir kendinden geçer bayıırsın ve ağrısına hiç dayanamazsın diyorlar..yanlış anlama ama sen hangi dr a gittin çok merak ettim...hamileliğini ilk öğrendiğinde testlere başlamadılar mı ben iki günde ken vermekten canım çıktı nerdeyse...

cok zor hemde allah yardımcımız olsun canım
iki güne bir 20 gün boyunca kan verdim bi gün düşüyodu bi gün yükseliyodu
benimki sessiz ilerlemiş yavas yavas yani sinsice dedi dr.
eger biraz daha gec kalınmıs olsaymısız yani takip edilmeseydi hayati tehlikeye girermişim
ben 2 dr gittim biri uzman biri prof ikiside kese göründüğü için tehşis koyamadı
bide dediğim gibi bende hiç belirti olmadı kanamalrım durmadı bide rengim kireç gibiydi
dr yanıltanda hiç bi belirti olmaması profta tedavi görüyorum banada ilk önce ilaç tedavisi dedi
daha sonra gec kalınmıs olabilir riske atmayalım dedi laparoskopi oldum
eger kürtaj olmasaydımda dış gebelik oldugu farkedilmicekti allah yüzüme baktı:KK43:

eger biraz daha gec kalınmıs olsaymısız yani takip edilmeseydi hayati tehlikeye girermişim
ben 2 dr gittim biri uzman biri prof ikiside kese göründüğü için tehşis koyamadı
bide dediğim gibi bende hiç belirti olmadı kanamalrım durmadı bide rengim kireç gibiydi
dr yanıltanda hiç bi belirti olmaması profta tedavi görüyorum banada ilk önce ilaç tedavisi dedi
eger kürtaj olmasaydımda dış gebelik oldugu farkedilmicekti allah yüzüme baktı:KK43:

bende senin gibi iki dr a gittim allah yarımcımız lsun bundan sonrası istemek ve belemek galiba..

slm kızlar bugun test sonucum (b-hcg)984 çıktı.1800gibi bi değerdi bundan önceki umarım sorun yaşatmaz bana...

çok sevindim, düşüyor değerin artık :))

bundan sonrası için hayırlısı olsun, sana uzun uzun yazmıştım ama görmedin mi acaba :)

çok gerçmiş olsun, çok ucuz atlatmışsın.

aslında 3-4 kere kan değerini gözleyince teşhis koyabilirlerdi, çok falza beklemişler, 20 gün çok . gerçekten çok ucuz atlatmışsın, çok geçmiş olsun diyorum, acil şifalar diliyorum.
bir tanıdığımın başına da geldi, önce keseyi görüp hamilesin demişler, ardından kanama olunca düşük yapıyorsun demişler, ama ağrılar artınca ve kanama durmayınca ameliyata alındı, sol tüpünü kaybetti ve ölümden döndü. meğer gebeliği ikizmiş, biri düşük, diğeri dış gebelik :/
belki senin de kese görünmesinin nedeni buydu? belki senin de gebeliğin ikizdi, olabilir mi acaba.
neyse canım, büyük geçmiş olsun yeniden.

çok gerçmiş olsun, çok ucuz atlatmışsın.

aslında 3-4 kere kan değerini gözleyince teşhis koyabilirlerdi, çok falza beklemişler, 20 gün çok . gerçekten çok ucuz atlatmışsın, çok geçmiş olsun diyorum, acil şifalar diliyorum.
bir tanıdığımın başına da geldi, önce keseyi görüp hamilesin demişler, ardından kanama olunca düşük yapıyorsun demişler, ama ağrılar artınca ve kanama durmayınca ameliyata alındı, sol tüpünü kaybetti ve ölümden döndü. meğer gebeliği ikizmiş, biri düşük, diğeri dış gebelik :/
belki senin de kese görünmesinin nedeni buydu? belki senin de gebeliğin ikizdi, olabilir mi acaba.
neyse canım, büyük geçmiş olsun yeniden.

dr sorduk canım cok düşük bi ihtimal dedi bazı dış gebeliklerde yalancı kese diye bişey oluyomus
beni kan değerlerimde farkettiklerinde kesede görününce düşük yapıyo olabilirsin beklicez dedi
sonra bi parca düştü gittik dr baktı rahimde bişey kalmamış küçük bi parca var bunuda vücut atar dedi
4 gün sonra tekrar kan verdi düşmemiş kürtaja aldılar kürtajda anladılar yani parca cıkmayınca
megersem o düşen parca rahimden bi parcaymış gebeliğe hazırlayıp rahimde olusmayınca temizlemek için
parcalar düşürmüşüm prof öyle acıkladı bende sol tüpümü kaybettim allahım daha beterinde saklasın
insan yasadıkça neler ögreniyo:2:
arkadasın tekrarda hamile kalabildimi acaba:26:

dr sorduk canım cok düşük bi ihtimal dedi bazı dış gebeliklerde yalancı kese diye bişey oluyomus
beni kan değerlerimde farkettiklerinde kesede görününce düşük yapıyo olabilirsin beklicez dedi
sonra bi parca düştü gittik dr baktı rahimde bişey kalmamış küçük bi parca var bunuda vücut atar dedi
4 gün sonra tekrar kan verdi düşmemiş kürtaja aldılar kürtajda anladılar yani parca cıkmayınca
megersem o düşen parca rahimden bi parcaymış gebeliğe hazırlayıp rahimde olusmayınca temizlemek için
parcalar düşürmüşüm prof öyle acıkladı bende sol tüpümü kaybettim allahım daha beterinde saklasın
insan yasadıkça neler ögreniyo:2:
arkadasın tekrarda hamile kalabildimi acaba:26:

anladım canım, çok geçmiş olsun yeniden.

yok henüz haberim yok, çok yeni zaten bu başından geçen şey, geçen aylarda oldu.

benim 2 tüpüm de sağlam ama ben de daha kalmadım :/ sabırsızlıkla bekliyorum ama kısmet galiba bazı şeyler.

elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım :))
ben 80 mg ilaç aldım, değerlerim düşüktü benim evet, ilaç almadan önce 174, 196 ve 220 gibi idi değerlerim. ilaç aldıktan sonra 270, 336 oldu ve ardından 296, 220, 130, 65, 40 ve 0 gibi değişti, yani düşüşte 2 katı olması gerek gibi bi grafik izlemesi şart değil, önemli olan düşüşe geçmesi, inşallah sen yeniden ölçüm yaptığında artık düşüşe geçtiğini görebilirsin. ondan sonrası ise zamana kalacak artık, dediğim gibi benimki 40 günü biraz geçtiğinde sıfırlanmıştı.
ağrın olması normal, kanama regl kanamasından biraz farklı gibi geliyor olabilir. ama benim doktorumdan öğrendiğim, tüpteki embriyoyu kanama ile atmıyoruz, yani vücuttan atılan bişey yok, o embriyo orada küçülerek, vücut taarfından absorbe adiliyor, çünkü ilaç bu işe yarıyor, kanamanın sebebi düşen bhcg hormonu. daha önce kendini gebeliğe hazırlayan rahim duvarın, gebelik hormonu bhcgnin düşmesiyle birlikte incelmeye başlıyor ve kanama bu yüzden. içini rahat tut :)
ağrı benim dış gebeliğimin olduğu sol tarafta çok daha baskındı, ancak allah korusun tüp patlamış olsa 1 saat bile duramazsın, hem iç kanaman olur hem de ağrı çok çok fazla olur. o yüzden sen yine içini ferah tut.
sırf bu yüzden beni hastaneden çıkarmamışlardı, sadece 1 gece eve gitmeme izin vermişlerdi, onda da eğer iyi hissetmezsen hemen gel diye sıkı sıkı tembihlemişlerdi. benden de sana tavsiye, eğer anormal bi durum sezersen ve ağrın çok şiddetlenirse hiç beklemeden hastaneye git. durumu hep kontrol altında tut :)

rahim filmi biraz meşakkatli diye okumuştum ben de önceden, ama dış gebeliğimin üzerine tüplerimin durumunu görmeden yeniden hamile kalmak fikri beni çok korkutmuştu. inan ki rahim filmi çekilirken duyduğun ağrı, şu anki ağrından çok ama çok daha az. bir de ben anestezi almadan oldum düşün :) yani bu konuda da rahat ol ve mutlaka çektir, gerekirse anestezi alırsın, bişey hissetmezsin ama şöyle düşün yeniden dış gebelik mi, yoksa kendinden emin olmak mı? ben rahim filminde 2 tüpümün de açık olduğunu ve sol tüpümde dış gebelikten dolayı bir hasar kalmadığını gözümle görünce çok mutlu olmuştum, çok şükür :) çünkü daha önce de söylediğim gibi vücutun absorbe etmeye çalıştığı embriyodan kalıntı da kalabilir ve tüp geçişini iyice kapatabilirdi.
rahim filmini sakın ama sakın ihmal etme.

bhcg düşerken doktor muayenesi gerekmiyor, hayır. rahat ol bu yüzden :) ama eğer muayene ederse gerek gördüğündendir, sen korkma olur mu :)

eşlerimizin desteğinin yerini hiçbirşey tutamaz, birbirimize olan desteğimiz ayrı tabii ki. ancak benim eşim de yurtdışında çalıştığı halde, sıkça gelip gitmişti, hatta bir süre de kalmıştı benimle, sanki benimle birlikte onun da canı yanıyordu :/

dediğim gibi, şu ana kadar herşeyin normal, sen canını sıkma, ilacını aldın, moralini yüksek tut. inşallah düşüşe geçmiştir de rahatlarız :))

iyi haberlerini bekliyorum :KK66:

canım teşekkürederim desteğin ve yazdıkların için...artık bekleyip takiplere devam edeceğim sorunsuz gidiyor şimdilik şükürler olsun.:nazar:

slm mıllet dun doktora gıttım sonunda bugun sonucumu aldım ve degerlerım normale donmus 0.56 ya dusmus bundan sonrası hayırlısı bakalım pekı kızlar sey soracaktım bundan sonra korunmalı mıyım yoksa korunmayıp hamıle kalacagım gunumu bekleyeyım ne yapmam gerekıyor bu konuyla bılgısı olanlar yardımcı olursanız sevınırım :KK17::KK17:

slm mıllet dun doktora gıttım sonunda bugun sonucumu aldım ve degerlerım normale donmus 0.56 ya dusmus bundan sonrası hayırlısı bakalım pekı kızlar sey soracaktım bundan sonra korunmalı mıyım yoksa korunmayıp hamıle kalacagım gunumu bekleyeyım ne yapmam gerekıyor bu konuyla bılgısı olanlar yardımcı olursanız sevınırım :KK17::KK17:

çok sevindim, çok geçmiş olsun. kimyasal gebelik yaşadın ve kendiliğinden sonlandı :)
benim bildiğim korunmana gerek yok, vücutta devam eden bir gebelik yok ya ad düşük yapmadın çünkü. aslında başarısız gebeliklerin çoğu bu şekilde sponlanırmış, haberimiz bile olmazmış, biz reglimiz gecikti diye yorumlarmışız. atlattın yani :KK66:

ama senin yerinde ben olsaydım, bir doktora gider ultrasona girerdim, yine de sen bilirsin :KK66: geçmiş olsun yeniden.

cok tesekkurler canım degerın normale dondugunu gorunce gerek kalmadıgını dusunmustum ama en yakın zamanda gıder gırerım ultrasyona ınsallah hepimiz en kısa zamanda bebıslerımızı alırrız kucaklarımıza :KK19::KK19:

oncelikle çok geçmiş olsun canım...bende senin yerinde olsam gider güzel bi muayne olur içimi rahatlatırdım..kendiliğinden atlatmışsın çok sevindim şimdi en kısa zamanda bi bebek versin allah ım inşallah...

imjuli cim ben günlerdir yazamadım yine bir şok geçirdim geçen hafta doktora gittiğimde ultrasonda karın boşluğunda sızıntı olmuş ve büyük olasılıkla kan dedi:KK43:şok olduk resmen ama daha sonradan bu duumun normal olduğunu söyledi bi tehlike kalmamış...ama bi terslik daha var benim hcg 250ye kadar düştü biliyorsun 1800lerdeydi...böyle olmasına rağmen doktor ultrasonda bişey görüyor ilk önce 1,8e 1cm idi bugun ise 2,6 ya 2cm olmuş büyümüş ...ama doktor embriyo olup olmadığı ve nerde olduğu hakkında kesin birşey söylemiyor...bu durum bana biraz şüphe verici geldi sen nedersin bu konuda ne önerirsin??

imjuli cim ben günlerdir yazamadım yine bir şok geçirdim geçen hafta doktora gittiğimde ultrasonda karın boşluğunda sızıntı olmuş ve büyük olasılıkla kan dedi:KK43:şok olduk resmen ama daha sonradan bu duumun normal olduğunu söyledi bi tehlike kalmamış...ama bi terslik daha var benim hcg 250ye kadar düştü biliyorsun 1800lerdeydi...böyle olmasına rağmen doktor ultrasonda bişey görüyor ilk önce 1,8e 1cm idi bugun ise 2,6 ya 2cm olmuş büyümüş ...ama doktor embriyo olup olmadığı ve nerde olduğu hakkında kesin birşey söylemiyor...bu durum bana biraz şüphe verici geldi sen nedersin bu konuda ne önerirsin??

hımm, çok geçmiş olsun canım benim.

yani açıkçası pek bir fikrim yok ama aklıma şöyle birşey geliyor, madem ki içeride kanama olmuş ve bhcg değerin düştü, o zaman o gördüğü şey kanama ile oluşan bir pıhtı olabilir. kan pıhtısı yani?
peki doktor bunun normal olup olmadığı konusunda birşey söylüyor mu?

sen en iyisi bhcg değerin sıfırlandığında ve ardından 3 ay korunduğunda bir rahim filmi çektir, o durumda oluşmuş pıhtı vesaire varsa da tüplerden geçen ilacın etkisiyle atılıyor.

bende çok merak ettim :26:

hımm, çok geçmiş olsun canım benim.

yani açıkçası pek bir fikrim yok ama aklıma şöyle birşey geliyor, madem ki içeride kanama olmuş ve bhcg değerin düştü, o zaman o gördüğü şey kanama ile oluşan bir pıhtı olabilir. kan pıhtısı yani?
peki doktor bunun normal olup olmadığı konusunda birşey söylüyor mu?

sen en iyisi bhcg değerin sıfırlandığında ve ardından 3 ay korunduğunda bir rahim filmi çektir, o durumda oluşmuş pıhtı vesaire varsa da tüplerden geçen ilacın etkisiyle atılıyor.

bende çok merak ettim :26:

sağol canım...doktora bakarsan herşey çok normal ama işte insann elinde olan bişey değil ister istemez sorun varmş gibi hissediyo:KK43:artık çok gerildim gerçekten çok fazla takıntılı oldum biran önce bitsin ve normal hayatıma geri döneyim:KK43:tekrar teşekkürler canım..

sağol canım...doktora bakarsan herşey çok normal ama işte insann elinde olan bişey değil ister istemez sorun varmş gibi hissediyo:KK43:artık çok gerildim gerçekten çok fazla takıntılı oldum biran önce bitsin ve normal hayatıma geri döneyim:KK43:tekrar teşekkürler canım..

az kalmış, sıkma canını, 250ye kadar düşmüş işte bak bhcg değerin. inşallah şimdiden sonra hızla düşer de sıfırlanır bir an önce. içini ferah tut :)

slm kızlar zor anlarımda bana destek olup bildiklerinizi benimle paylaştınız,rahatlattınız beni...özellikle imjuli sana ayrıca kocaman teşekkürler...hepinize sağlıklı şanslı mutlu yıllar diliyorum:)))):nazar:

slm kızlar zor anlarımda bana destek olup bildiklerinizi benimle paylaştınız,rahatlattınız beni...özellikle imjuli sana ayrıca kocaman teşekkürler...hepinize sağlıklı şanslı mutlu yıllar diliyorum:)))):nazar:

ne demek canım benim :78: birbirimize destek olabildiğimiz için ben de herkese teşekkür ederim.

geçmiş olsun bu arada, ultrasonda görünen kitle hakkında bir gelişme oldu mu?

2011 tüm dileklerinizin gerçek olacağı bir yıl olsun! herşey gönlünüzce olsun :) mutlu yıllar!

Son düzenleme:
X