Dış Gebelik Belirtileri,Tedavi Yöntemleri

tugbasude peki senin değerlerin nasıl seyretti yazabilir misin? Kaçken teşhis konuldu kaçken ameliyata alındı? Tekrar geçmiş olsun..

merhaba arkadaslar foruma bende yenı uye oldum 2 yıllık evlıyım son 1 yıldır cocuk sahıbı olmak ıstıyorduk gecen ay 10 da regl oldum bu ay hamılelık suphesıyle ayın 8 de test yaptım pozıtıf cıktı daha sonrakı 2 gunde ayrı ayrı test yaptım hepsınde pozıtıf cıktı ayın 12 sınde doktora gıttım kan testı ıcın pazartesı gunu cevabı aldıgımda kan degerım 29.60 dı hamılesınız dedıler bunun uzerıne ultrasyona gırdım ama ultrasyonda hıc bısı gorulmedı yenıden kan testı yapıldı ve onda da kan degerım 12 cıkmıs hamılelık yok dedıler kımyasal gebelık yada dıs gebelık olmus olabılır dedıler eve gelıncede gece hasta oldum ama normalınden cok az bılmıyorum kafam cok karısık suan bakudeyım ve burdadı doktorlar berbat otesı doktor demeye bın sahıt lazım ne yapacagımıda bılemıyorum moralım cok bozuk

öncelikle geçmiş olsun...ne olura olsun bence test sonuçlarını al yeniden bi doktora git seni korkutmak istemem ama yolun basındayken ilaçla tedavi ol bence...ama ilk olarak sorunun ne lduğunu kesinlikle öğrenmen gerek...tekrar geçmiş olsun....

kızlar bugun aksama doğru benim kanamam başladı iğnemi cumartesi olmuştum...kanamanın başlaması bir umut dış gebelikten kurtulmuş olabilmem demek mi hcg değerleri sıfırlanana kadar?biraz içim rahatadı sanki ama yine de şüpheliyim bu durumdan...çok ağrım falan yok sanki regl olduğumda hissettiğim kadar,ama kanamanın muhteviyatı biraz daha farklı....bide ilk regl günü olarak mı bilmem gerek bu tarihi?şimdden teşekkürler...

bhcg değerin sıfırlandıktan sonra gerçekleşen ilk kanamanı regl olarak değerlendirebilirsin :)
geçmiş olsun, rahatlamana sevindim.

öncelikle geçmiş olsun çok.

ilk aldığın bhcg değeri ile ultrasonda birşey görülmemesi normal, doktorlar bhcg 1000 ve üzerine çıkmadıkça ultrasonda kese gözlenmediğini söylüyorlar.

daha sonra bhcg değerinin düşmüş olması ise büyük ihtimal kimyasal gebelik yaşadığına işaret.
tekrar bhcg ölçtürerek değerinin düşüp düşmediğine bak, kendiliğinden sıfırlanırsa şanslısın, eğer düzensiz bir yükselme varsa mutlaka doktoruna tekrar görün derim.
düzensiz yükselme demek, 48 saatte bir ölçülen bhcg değeri normalde 2 katına yükselir, bu durumda sağlıklı bir gebelik var demektir ama eğer bu dediğimin dışında bir şekilde yükseliyorsa düzensiz yükselmedir ve çok büyük ihtimal dış gebeliğe işaret eder.

ama şu anki haliyle senin bhcg değerinin düşmesi kimyasal gebeliğe işaret. dediğim gibi 48 saat arayla birkaç bhcg değeri alarak emin ol.

gulerxy ve ımjulı cok tesekkurler ben suan bakudeyım ve burdakı cogu doktorlara doktor bıle denılemeyecek kadar egıtımsızler en son pazartesı gunu test yaptırmıstım ondan sonra hıc yaptırmadım yaptırmaya korkuyorum galıba bılmıyorum pazartesı gunu testten sonra gece kanamam oldu ama daha oncekı regllerımden cok farklı 2. gun bıle cok az geldı varla yok arası gıbı bıseydı gercı hala oyle ınanın kafam allakbullak olmus durumda doktorların bır dedıgı dıgerını tutmuyo burda hersey paraya endexlı oda dogru cevabı alamıyosunuz bıle bırazdaha bekleyıp turkıyeye donmeyı dusunuyorum allah kımseyı bakuye ve bakudekı doktorların elıne dusurmesın cok berbat bır yer

bence bekleme, ben reglim geciktikten 2 gün sonra ilk kan tetsimi yaptırıp 174 ile hamile olduğumu öğrenmiştim, sevincim 24 saat bile sürmeden şiddetli ağrı ile hastanede acildeydim. tam 1 hafta sonra da ilaçla tedavi olmak için hastaneye yatmıştım.
yani düşün reglimin geciktiğinin 1. haftası ben hastanedeydim.

hiçbirşey yapamıyorsan bhcg ölçtür ve kendin takip et. bir anormallikte hemen yola çıkarsın. ama dış gebelikse eğer, inan ki hiçbişey yapmayarak risk alıyorsun. gidebiliyorsan hemen git, şakası yok.
ben libyadayım ve geçenlerde burda eşimin bir arkadaşının hanımı tüpü patlayarak ameliyata alındı, sonuçta tüpünü aldılar ve kaybettiği kan o kadar fazlaydı ki 2 gün yoğun bakımda kaldı. keşke burada beklemeden türkiyeye dönseydi

tüm bunları dış gebelik ihtimaline göre yazdım, yanlış anlama sakın. başımdan geçtiği için biliyorum, hiç affı yok bir bomba gibi içinde dış gebelik.
ama eğer kimyasal gebelikse zaten kanama ile atılır ama yine de reglin sonunda doktora görünmen gerekir.

bunların arasındaki ayrımı yapabilmek içinse bhcg ölçtürmen gerekecek. yok mu bi laboratuar?
eminim libyadan daha iyi durumdadır orası :))

canım benım burda hersey para endexlı oldugu gıbı dıplomalarda oyle 10 bın manata ıstedımızz dıplomayı alabılırız ve hıc bır bılgımız olmasada calısabılırız anlayacagın burdakıeler kasap ınsanları koboy olarak kullanıyolar deneme yanılma yontemıyle ogrenıyolar bazende bazıları turkıyeye semınerlere gıdıyo hepsı bu turkıyede okuyupda doktor olanı cok az benım gıttıgım hastanede burdakı en ıyı hastane sozde ozel bır hastane ama doktorları 5 para etmıyo ıste ne kadar para verırsek verelım sonucu alamıyoruz daha oncede burda bır rahatsızlık gecırdım 3 hastaneye gıttım ayrıca 3 doktorada gosterdım sonucları ınan hıc bırı hıc bısı bulamadı ve her gıttıgım hastanedekı test sonucları farklı farklıydı anlıycan burdan daha berbat bır yer yok emın olabılırsın suan azda gelse kanamm oluyo varla yok arası yanı kanamam tamamen bıtınce yıne mecburen gıdecem bakalım bu sefer ne dıyecekler cok merak edıyorumm yıne bır sonuc alamazsam turkıyeye kesın donus yapcam

canım çok geçmiş olsun, seni çok iyi anlıyorum, buralarda da durum pek farklı değil, allah kimseyi dışarıda iken hastanelere düşürmesin

dilerim önemli bi djurum yoktur, dilerim kimyasal gebeliktir ve sana bi zarar vermez. dualarım seninle, haberdar et olur mu duurmundan :)

.trknysmn kullanıcısından alıntı

canım benım burda hersey para endexlı oldugu gıbı dıplomalarda oyle 10 bın manata ıstedımızz dıplomayı alabılırız ve hıc bır bılgımız olmasada calısabılırız anlayacagın burdakıeler kasap ınsanları koboy olarak kullanıyolar deneme yanılma yontemıyle ogrenıyolar bazende bazıları turkıyeye semınerlere gıdıyo hepsı bu turkıyede okuyupda doktor olanı cok az benım gıttıgım hastanede burdakı en ıyı hastane sozde ozel bır hastane ama doktorları 5 para etmıyo ıste ne kadar para verırsek verelım sonucu alamıyoruz daha oncede burda bır rahatsızlık gecırdım 3 hastaneye gıttım ayrıca 3 doktorada gosterdım sonucları ınan hıc bırı hıc bısı bulamadı ve her gıttıgım hastanedekı test sonucları farklı farklıydı anlıycan burdan daha berbat bır yer yok emın olabılırsın suan azda gelse kanamm oluyo varla yok arası yanı kanamam tamamen bıtınce yıne mecburen gıdecem bakalım bu sefer ne dıyecekler cok merak edıyorumm yıne bır sonuc alamazsam turkıyeye kesın donus yapcam

tekrardan geçmiş olsun canım...ben de imjuli ye katılıyorum çok büyük risk alıyorsun...bende şuan dış gebelik geçiriyorum hala tedavi aşamasındayım ve gerçekten dikkatli tedbirli olmak gerekiyor...senin yerinde olsam dönmek için beklemezdim çünkü saatler içinde bile herşey değişebiliyor böyle bir durum varsa...umarım yoktur inşallah sende biran önce rahatlayıp sağlıklı bir yavru dünyaya getirirsin....ben okadar çok istiyorum ki biran önce bu durumdan kurtulmak ve herşeyin normale döndüğünü görmek istiyorum...tekrar geçmiş olsun....

Son düzenleme:
sagolun arkadaslar hafta ıcı gıdecem doktora bakalım ne olcak ona gorede turkıyeye gıderım hayırlısı inş. ALLAH İNŞ. HEPİMİZE BEBİŞ NASIP EDER EN YAKIN ZAMANDA

canım sen toplamda kaç mg aldın ilacı senin eğerler çok düşüktü yanlış hatırlamıyorsam ben yarın terar teste gidiyorum hcg en son 1812 çıkmıştı 1794ten umarım artık düşmeye başlar ve bu değerin düşümesinde neyi baz almamız gerekiyor normal gebelikte iki günde iki kat artan bu değer şimdi nasıl bi düşüş göstermeli????nekadar kafa karıştırdım dimi...bide benim kanama var ama ağrıda var ve ağrı karnımın geneline yayılıyor sanki içimden birşeyler parçalanıp sökülüyormuş gibi...dr um bana ağrı kesici alabilirsin demişti dün gece mecburen aldım ve ağrım kesildi hatta bu saate kadar çok şükür rahatım..allah korusun bu ağrının sebebi patlama falan olsaydı geçmez azalmazdı dimi???rahim filmi nasıl oluyo benim bildiğim biraz meşekkatli olduğu...hcg değerleri düşmeye başladığında dr yine muayene ediyormu ben bu olayada alışamadım henüz vajinal muayene((ultrason ble olsa(ben kendimi psikolojik olarak rahat hissediyorum sadece korkuyorum operasyon yada iç kanama gibi durumlardan(ama en yakın desteğim herşeyim eşim benimle sancı çekip ağlıyor günlerdir beni rahatlatmaya çalışıyor iyiki yanımda........birde sen burdan çok destek oldun bana çok teşekkürler....

Son düzenleme:

elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım :))
ben 80 mg ilaç aldım, değerlerim düşüktü benim evet, ilaç almadan önce 174, 196 ve 220 gibi idi değerlerim. ilaç aldıktan sonra 270, 336 oldu ve ardından 296, 220, 130, 65, 40 ve 0 gibi değişti, yani düşüşte 2 katı olması gerek gibi bi grafik izlemesi şart değil, önemli olan düşüşe geçmesi, inşallah sen yeniden ölçüm yaptığında artık düşüşe geçtiğini görebilirsin. ondan sonrası ise zamana kalacak artık, dediğim gibi benimki 40 günü biraz geçtiğinde sıfırlanmıştı.
ağrın olması normal, kanama regl kanamasından biraz farklı gibi geliyor olabilir. ama benim doktorumdan öğrendiğim, tüpteki embriyoyu kanama ile atmıyoruz, yani vücuttan atılan bişey yok, o embriyo orada küçülerek, vücut taarfından absorbe adiliyor, çünkü ilaç bu işe yarıyor, kanamanın sebebi düşen bhcg hormonu. daha önce kendini gebeliğe hazırlayan rahim duvarın, gebelik hormonu bhcgnin düşmesiyle birlikte incelmeye başlıyor ve kanama bu yüzden. içini rahat tut :)
ağrı benim dış gebeliğimin olduğu sol tarafta çok daha baskındı, ancak allah korusun tüp patlamış olsa 1 saat bile duramazsın, hem iç kanaman olur hem de ağrı çok çok fazla olur. o yüzden sen yine içini ferah tut.
sırf bu yüzden beni hastaneden çıkarmamışlardı, sadece 1 gece eve gitmeme izin vermişlerdi, onda da eğer iyi hissetmezsen hemen gel diye sıkı sıkı tembihlemişlerdi. benden de sana tavsiye, eğer anormal bi durum sezersen ve ağrın çok şiddetlenirse hiç beklemeden hastaneye git. durumu hep kontrol altında tut :)

rahim filmi biraz meşakkatli diye okumuştum ben de önceden, ama dış gebeliğimin üzerine tüplerimin durumunu görmeden yeniden hamile kalmak fikri beni çok korkutmuştu. inan ki rahim filmi çekilirken duyduğun ağrı, şu anki ağrından çok ama çok daha az. bir de ben anestezi almadan oldum düşün :) yani bu konuda da rahat ol ve mutlaka çektir, gerekirse anestezi alırsın, bişey hissetmezsin ama şöyle düşün yeniden dış gebelik mi, yoksa kendinden emin olmak mı? ben rahim filminde 2 tüpümün de açık olduğunu ve sol tüpümde dış gebelikten dolayı bir hasar kalmadığını gözümle görünce çok mutlu olmuştum, çok şükür :) çünkü daha önce de söylediğim gibi vücutun absorbe etmeye çalıştığı embriyodan kalıntı da kalabilir ve tüp geçişini iyice kapatabilirdi.
rahim filmini sakın ama sakın ihmal etme.

bhcg düşerken doktor muayenesi gerekmiyor, hayır. rahat ol bu yüzden :) ama eğer muayene ederse gerek gördüğündendir, sen korkma olur mu :)

eşlerimizin desteğinin yerini hiçbirşey tutamaz, birbirimize olan desteğimiz ayrı tabii ki. ancak benim eşim de yurtdışında çalıştığı halde, sıkça gelip gitmişti, hatta bir süre de kalmıştı benimle, sanki benimle birlikte onun da canı yanıyordu :/

dediğim gibi, şu ana kadar herşeyin normal, sen canını sıkma, ilacını aldın, moralini yüksek tut. inşallah düşüşe geçmiştir de rahatlarız :))

iyi haberlerini bekliyorum

selam kızlar bende 1 ay önce dış gebelik gecirdim
sessiz ilerleyen dış gebelikmiş hiç agrım sızım hiç belirti olmadı
beta hcg bi yükselip bi düşüyodu dr düşük yapıyosun dıs gebelik olsa agrıdan duramassın dediler
ama kanamalarım ve kan değerlerim düzensizleşinde kürtaja aldılar kürtajda fazla meteryal cıkmayınca
tekrar kan degerlerime bakıldı yine düzensizdi sonra dr um sol tarafıma baskı yapınca acıdan duramadım
apar topar ameliyata aldılar laparoskopi oldum.sol tüpümü patlatmış ve iç kanama geçiriyormuşum
eger biraz daha geç kalınsaymış hayati tehlikeye girebilirmişim allahım kimseye yaşatmasın.
cok zor günler gecirdim ama önce allah sonra eşim ve dr cok destek oldular hem fiziksel hem psikolojik
çabuk toparlandım allahım o günleri tekrar göstermesin
benim sorum tek tüple kalıpta hamile kalan arkadasalrım varmı acaba bilgi verirseniz sevinirim

Son düzenleme:
slm kızlar bugun test sonucum (b-hcg)984 çıktı.1800gibi bi değerdi bundan önceki umarım sorun yaşatmaz bana...

vale-14 öncelikle çok geçmiş olsun...bende yeni yaşıyorum bu süreci ve tedavi devam ediyor benim değerlerim 347 900 1500 1700 gibi seyredince iki doktora gittim ve ikisi de dış gebelik dedi...hatta ilk gittiğim doktor bana hemen kürtaj yapalım demişti...sonradan gittiğim (bir gün sonra) dr ise dış gebelik dedi ve tedavi yöntemlerini anlattı o gün kemoterapi için kullanılan bi iğne oldum ve bugun tam bir hafta geçti...iğneden sonra tekrar test yaptırdığımda ilki 1800 ve bugünkü 984 çıktı..hala tedirginlik yaşıyorum acaba iç kanama tehlikesi devam ediyormu diye ama kendim psikolojik olarak çok iyi ve güçlü hissediyorum...şunu biliyorum (benim ilk hamileliğimdi) bi şekilde sağlıksız oluşan embriyo yada bebek kendine zaman tanımıyo bu yüzden diyorum ki buna şükür..ve inanıyrum bundan sonraki gerçekten problemsiz ve sağlıklı bir hamilelik olacak....bunu herşeyden çok istiyorum..bilmen gereken tek şey iki tüpün sağlam olduğunda bile hamile kalma şansın %100 değil dolayısıyla bu oran sende otomatık olarak yarıya düştü....ama ben günlerdir forumda yazılanları takip eiyorum eski yeni ne varsa insan inanır ve gerçekten gönülden isterse herşey oluyor...benim sana önerim sadece sakin olman ve tedbirli olman...umarım isteyen herkesin kuzucukları olur ve sağlıklı mutlu olurlar:)tekrar geçmiş olsun..

bide buarada doktor düşük yapıyorsun diye önce kürtaj mı yaptı sana?dış gebelik olduğu sonradan mı anlaşıldı sende...bu yüzden belkide iç kanama gibi tehlikeli bir durum yaşadın..neyseki sana birşey olmamış....

Son düzenleme:
tamam canım benım pazartesı gıtcem doktora gelınce hemen yazarım sıze hepınıze tekrar tekrar tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…