canım sen toplamda kaç mg aldın ilacı senin eğerler çok düşüktü yanlış hatırlamıyorsam ben yarın terar teste gidiyorum hcg en son 1812 çıkmıştı 1794ten umarım artık düşmeye başlar ve bu değerin düşümesinde neyi baz almamız gerekiyor normal gebelikte iki günde iki kat artan bu değer şimdi nasıl bi düşüş göstermeli????nekadar kafa karıştırdım dimi...bide benim kanama var ama ağrıda var ve ağrı karnımın geneline yayılıyor sanki içimden birşeyler parçalanıp sökülüyormuş gibi...dr um bana ağrı kesici alabilirsin demişti dün gece mecburen aldım ve ağrım kesildi hatta bu saate kadar çok şükür rahatım..allah korusun bu ağrının sebebi patlama falan olsaydı geçmez azalmazdı dimi???rahim filmi nasıl oluyo benim bildiğim biraz meşekkatli olduğu...hcg değerleri düşmeye başladığında dr yine muayene ediyormu ben bu olayada alışamadım henüz vajinal muayene
((ultrason ble olsa
(ben kendimi psikolojik olarak rahat hissediyorum sadece korkuyorum operasyon yada iç kanama gibi durumlardan
(ama en yakın desteğim herşeyim eşim benimle sancı çekip ağlıyor günlerdir beni rahatlatmaya çalışıyor iyiki yanımda........birde sen burdan çok destek oldun bana çok teşekkürler....
elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım :))
ben 80 mg ilaç aldım, değerlerim düşüktü benim evet, ilaç almadan önce 174, 196 ve 220 gibi idi değerlerim. ilaç aldıktan sonra 270, 336 oldu ve ardından 296, 220, 130, 65, 40 ve 0 gibi değişti, yani düşüşte 2 katı olması gerek gibi bi grafik izlemesi şart değil, önemli olan düşüşe geçmesi, inşallah sen yeniden ölçüm yaptığında artık düşüşe geçtiğini görebilirsin. ondan sonrası ise zamana kalacak artık, dediğim gibi benimki 40 günü biraz geçtiğinde sıfırlanmıştı.
ağrın olması normal, kanama regl kanamasından biraz farklı gibi geliyor olabilir. ama benim doktorumdan öğrendiğim, tüpteki embriyoyu kanama ile atmıyoruz, yani vücuttan atılan bişey yok, o embriyo orada küçülerek, vücut taarfından absorbe adiliyor, çünkü ilaç bu işe yarıyor, kanamanın sebebi düşen bhcg hormonu. daha önce kendini gebeliğe hazırlayan rahim duvarın, gebelik hormonu bhcgnin düşmesiyle birlikte incelmeye başlıyor ve kanama bu yüzden. içini rahat tut :)
ağrı benim dış gebeliğimin olduğu sol tarafta çok daha baskındı, ancak allah korusun tüp patlamış olsa 1 saat bile duramazsın, hem iç kanaman olur hem de ağrı çok çok fazla olur. o yüzden sen yine içini ferah tut.
sırf bu yüzden beni hastaneden çıkarmamışlardı, sadece 1 gece eve gitmeme izin vermişlerdi, onda da eğer iyi hissetmezsen hemen gel diye sıkı sıkı tembihlemişlerdi. benden de sana tavsiye, eğer anormal bi durum sezersen ve ağrın çok şiddetlenirse hiç beklemeden hastaneye git. durumu hep kontrol altında tut :)
rahim filmi biraz meşakkatli diye okumuştum ben de önceden, ama dış gebeliğimin üzerine tüplerimin durumunu görmeden yeniden hamile kalmak fikri beni çok korkutmuştu. inan ki rahim filmi çekilirken duyduğun ağrı, şu anki ağrından çok ama çok daha az. bir de ben anestezi almadan oldum düşün :) yani bu konuda da rahat ol ve mutlaka çektir, gerekirse anestezi alırsın, bişey hissetmezsin ama şöyle düşün yeniden dış gebelik mi, yoksa kendinden emin olmak mı? ben rahim filminde 2 tüpümün de açık olduğunu ve sol tüpümde dış gebelikten dolayı bir hasar kalmadığını gözümle görünce çok mutlu olmuştum, çok şükür :) çünkü daha önce de söylediğim gibi vücutun absorbe etmeye çalıştığı embriyodan kalıntı da kalabilir ve tüp geçişini iyice kapatabilirdi.
rahim filmini sakın ama sakın ihmal etme.
bhcg düşerken doktor muayenesi gerekmiyor, hayır. rahat ol bu yüzden :) ama eğer muayene ederse gerek gördüğündendir, sen korkma olur mu :)
eşlerimizin desteğinin yerini hiçbirşey tutamaz, birbirimize olan desteğimiz ayrı tabii ki. ancak benim eşim de yurtdışında çalıştığı halde, sıkça gelip gitmişti, hatta bir süre de kalmıştı benimle, sanki benimle birlikte onun da canı yanıyordu :/
dediğim gibi, şu ana kadar herşeyin normal, sen canını sıkma, ilacını aldın, moralini yüksek tut. inşallah düşüşe geçmiştir de rahatlarız :))
iyi haberlerini bekliyorum