Diş benim uzmanlık alanım . Benim de çok zorum oldu dişlerimle.
Öncelikle internetten hastalık taraması yapmayın. Çünkü kol ağrısı yazsanız bile 3 günlük ömür biçiyorlar. Dikkate almaya değmez.
Ha evet diş eti hastalıkları birçok şeyin habercisi olabilir. Fakat ağız ve diş kafa içinde olduğu için bir-çok organla ilgisi vardır...
Dis eti kanamasi durmasa ya da ciddi bir sorun varsa dis hekiminiz size gerekli testleri önerecektir zaten.
Ama sizin agzinizda öyle ciddi bi şişlik yok. Arada olur. Hiç-bir sebep yokken de olur. Bazen vitamin eksikliğinden olur. Bazen yeterince temizleyememiş olmaktan olur.
Ağzımla zorum olmayan gun sayısı azdır bende
Gömülü ve kırılmış yirmilikler alakasız yerlerden çıkıyordu. Ameliyatla alındı.
Öndeki dişlerim tamamen genetik miras nedeniyle eğriydi. Arkadan 2 sağlıklı diş çekilerek tel tedavisi ile düzene sokuldu. O tel tedavisi süresince ac gezdim. Fotoğraflarıma bakamıyorum. Sanki Somaliden gelmişim gibi kemiklerim sayılıyordu.
Neyse ondeki metal teller cıktı. Fakat arka kisma ince bir tel çekildi. O da 5 senedir orda duruyor. Bazen dilim araya kaçıyor acıyor. Hele dilimde yara varsa (ki sık sık vardir) geberiyorum acıdan.
Sonra dis etlerim kaşınıyor. Çekiliyor. Yaralanıyor. Doktorlar ağzın gayet iyi diyorlar. Ama ben hissediyorum. Bende bi sorun var.
.
Her gün en azından 20 dakika fırçalarım. Sert diş fircalari aliyorum ki güzel temizlesin. Ama temizliği beni memnun etmiyor.
Ağız bakim suları kullaniyorum arada.
Bi keresinde dislerimi çamaşır suyu ile silmiştim. Çünkü temizlenmiyordu..
Ya da ben kafaya taktım bilmiyorum.
Benim de agzimla büyük husumetim var