- 28 Kasım 2014
- 334
- 227
- 43
- 35
Benim dişlerim berbat durumda geçen iltihap şişti ve içinden irin çıkıyordu şimdi indi doktor korkum var çok kötü çok acı çektim zamanında kipkirimizi derisi yamuk ta var wampir dilerim vardı 6 ay tel kullanım sonrası indi aşağı ama alttaki yamuk dişe bişey yapmadı salak Dr. Şimdi acısını çekiyorum tek taraflı yediğim için sol kısım tarar dolu ilerde dissiz kalırım ben daha 26 yaşındayım 15 yaşımdan beri belki dahada önceden hep bu dert basimdaydi
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
merhaba arkadaşlar bende diş eti çekilmesi var. doktorum küretaj gerekli dedi. önde diş taşlarıı temizledi. şimdi de küretaja başladı.4 seans.ilk seansı yaptırdım. korkulacak bir şry yok. işlem sırasında da sorasında da acı yok denecek kadar az. alt ön dişimde çok çekilme ve sallanma var. flep operasyonla kurtarabiliriz belki dedi. yoksa çekilecek. ama ben çektirmeyi düşünmüyorum kendisi düşene kadar. kemik tozu falan koyacakmış. dikiş de olacak sanırım. biraz korkutuyor. bana önerdiği diş fırçası süper ötesi. adı curaprox . siz de doktorunuza sorup alabilirsiniz. çok iyi bir fırça. diş macunu da var ama sensodyne falan da kullanabilirsin dedi. tabi bir de diş ipi.
Birkaç sayfa önce yazdıımı düzeltmek istiyorum..Benim özellikle alt dişlerde epey çekilmeler var..Kürle filan hallolacak şeyler deil bunlar..mutlaka geç kalmadan dişeti uzmanına görünün..ben de haftaya gideceğim..muhtemelen baya ayrık olacak araları canavara dönüşeceim 26 yaşımda..ama ne yapalım önce çok kafama taktım sonra dedim Allah daha büyük dert vermesin..millet kanserle uğraşıyor..artık ne der ne yapar nasıl işlem uygular bilmem..bizde genetik oldugundan ne kadar uğraşsam da hastalıklı deri ordan gitmiyor muhtemelen kazıyacak..belki kemik bile ekler fikrim yok...ama dişleri az çekilme yapınca mutlaka gidin çünkü aslında eriyen dişeti değil KEMİK..evet ynlış duymadınız kemik eridiği için dişeti çekiliyor en sonunda köküne kadar inince de düşüyorlar..bunun kötü yanı da kemik erirse implant bile yapmak zor olur..uzun yazdım ama çok hüzünlüyüm bi yandan..keşke daha dikkat etseymişim dişipi kullansaymışım..
Üst dişlerim protez,diplerinde renk değişimi ve morarma kanama nedeni ile dişçiye gittim.dişeti çekilmesi ve kemik erimesi olduğunu söyledi,küretaja başladık bugün 2.seansım bitti.benim komple alt üst çene küretaj yapıldı.ağrısız sızısız bi işlem zaten uyuşturuyor.Ağız içinde bakteri barınmaması için bakım çok önemli.sabah ve akşam ayrı 2 yumuşak diş fırçası verdi.akşamları bakım işlemi epey uzun.dişleri fırçaladıktan sonra ayrı minik ara fırçası ile herbir diş arasını tek tek temizliyorsunuz,üstlerim protez olduğu için onun aralarına ayrı diş ipi ile temizliyorum.ağız gargarasını sıkıp daha sonra dişeti jeli sürüyorum.bu jel 1 hafta küretaj yaralarını çabuk iyileştirsin diye kullanılıyor.yatmadan önce en son dişeti için kokusuz vazelin sürüyorum.bu işlemler yaklaşık 20 dk sürüyor.Benim gibi hem çekilme hem kemik erimesi olanlar için başka alternatif maalesef yok bu ömrümüzün sonuna kadar uygulamamız gereken bakım.ayrıca her 6 ayda bir taş temizliği ve kontrol yapılması gerekiyor.erimenin seyri takip açısından.Tek sıkıntı şu bu tedavi başarı ile sonuçlandıktan sonra dişetleri kendini biraz geri çekiyormuş yani dişleriniz benimki gibi protez ise ve içleri metal ise diplerinin görünme ihtimali var ve değiştirmeniz gerekebilir.eğer zirkonyum ise zaten onların da altı beyaz olduğu için çekilse de beyaz kısım görüneceği için sıkıntı olmaz.diş etlerinin kendini minimum çekmesi içimin doktorum dişetleri ile birlikte süpürür gibi aşağı doğru fırçalamam gerektiğini söyledi.yani dişetlerini de üst kısmı aşağı alt çeneyi yukarı doğru fırçalıyorsunuz.normalde de en sağlıklı fırçalama yöntemi buymuş.macunun ne olduğunun bi önemi olmadığı doğru bakımı yaptığın sürece macun bile kullanmayabilirsin dedi.Bu arada bu tedaviyi uygulayan sadece dişçi değil diş Eti uzmanı.Bu nedenle elimden geldiğince detaylı anlatmaya çalıştım ki belki bir faydası olur diye.
Çok geçmiş olsun bi faydam olduysa ne mutlu.aman ihmal etmeyin ben çok ihmal ettim şimdi acısını çekiyorum.Önemle değineceğim bi konu mutlaka diş Eti Uzmanı görmesidir.Dişçilerin uzmanlık alanı olmadığı için para kazanmak adına yanlış bi tedavi uygulayabilirler.doktora gittikten sonra mutlaka gelişmeleri paylaşın bizimle.inşallah benimki gibi sıkıntılı bişey çıkmazcanim Allah razi olsun, benim su an aklimi basima getirdin cunku, hemen yarin disciye gidiyorum
neredeyse 2 aydir sol ust kisimdaki 4 disimin dis etleri sis, kirmizi, agrili ve yikarken agiz dolusu kaniyor
bazen geciyor bu agri ama bazen o tarafimla birsey cigneyemiyorum bile.. kendiliginden iyilessin diye hep bekledim ama bu yazindan sonra anladim ki derhal gitmeliyim doktora
gunde 2 kez yikiyorum, dis ipi nadiren o'da on dislerime uyguluyorum ah salak kafam..
size Ankara Miadent ağız ve diş sağlığı merkezini öneririm cok ıyı uzmanlar var diş eti uzmanındanda cok memnun kalırsınız öneririm
izmirde bu konuda doktor tavsiye edebilecek var mı? diş eti çekilmesi var ve geçmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?