Diş eti hastalıkları ...Bilgi ve paylaşım...

Amin canm inşallah kolay geçer bendede dayanıcam bende artık nabalm :) çok sağol ilgilendiğin için

Ferhal benim kuretaj bittikten sonra dis etlerimin seviyesini tek tek olcup kaydetti.Subatta gidecegim yine olcecek .Sonucuna gore hangi dislerime ameliyat yapacak ona bakacak sanirim

küretajım 6 seans sürdü.her seansta diş etlerine bişey soktu baktı ama bi yere kaydetmedi.her doktorun kendine göre bi yöntemi var heralde.üstleri ameliyatsız kurtardık demşti,implant yapabiliriz demişti,ben şimdi sağ üste implant yaptırdım.herhalde her gittiğimde bakacak diş etlerine gerekirse altlara ameliyat yapacak.ama bugün sadece implantın dikişlerini aldı,başka bişey demedi.

Onu bilemiyorum da eger dis etlerin fircalarken kaniyor, elma, armut gibi meyveleri isirarak yerken kaniyorsa dis etlerinde sorun var demektir.

Bi gidip görünmek lazim dis hekimine belki basit bir dis tasi temizligiyle geçecekken erteliyoruz sonra daha da buyuyor sorun.Ben de farkettigimde gec olmustu:) Ama zararin neresinden dönülürse kâr diye gittim doktora Simdi daha özen gösteriyorum ağız bakimima keşke daha once gitseydim diye kiziyorum kendime.

Dis eti rahatsiz olan arkadaslar yumusak firca kullandiklari zaman daha rahat ederler birde bitkisel macun oneriryorlar ben denedim cok memnunum dis etim 2 gun kanama oldu sonra duzeldi herkese gecmis olsun

diş eti rahatsızlığı belirti vermeyebilir de...bende olduğu gibi..kanama ,sızlama falan olmadı bende.dişlerim aralandı ama dişlerim zaten aralıklı olduğu için farketmedim normal sandım.neyseki tedaviye başladım.zor değilmiş.geciktirmeyin:)

Evet arkadaşlar diş eti tedavisi zor değil iyileşme biraz zaman alıyor herkes geciktirmeden giderse zamana da kısaltmış oluruz herkese geçmiş olsun

Dişeti kanamaları dişeti çekilmeleri ve ağız içi aftlarınada iyi gelen ve flor içermeyen bir diş macunu var arkadaşlar kullandım aleovera ve propolis barındırıyor içeriğinde detaylı bilgi için nurbyr

Selam kızlar 1 buçuk yıla yakın diş teli tedavisi gördüm ve sonrasında malesf geçmek bilmeyen bir diş eti kanaması ve ağız kokusu oluştu. Dr.'um diş eti küretajı yapalım dedi ama hem masraflı hemde acı verici geldi bana vazgeçtim ve arkadaşın tavsiyesi üzerine bir diş macunu kullandım. sonuç cidden süper. Sadece 3 günde sonuç almaya başladım. şuan 15 gündür kullanıyorum ve çok memnumum. isteyen olursa özelden yazarım.

ne gibi faydaları oldu macunun

Daha önce yazdım mı bilmiyorum ama ibrahim saraçoğlunun bi kürü var dağ kekiği diye bi bitki var onu 5 dakika 1 bardak suda kaynatıp soğutuyorum onunla dişlerini fırçalıyrum yumuşak bir fırçayla..ve kesinlikle süpürme yöntemi kullanın fırçalarken..bu kürü sabah akşam yapıyorum çalkalıyorum bir de onunla..şuan biraz düzeldi gibi..ilerde tekrar yazarım sonucu

merhaba arkadaşlar bende diş eti çekilmesi var. doktorum küretaj gerekli dedi. önde diş taşlarıı temizledi. şimdi de küretaja başladı.4 seans.ilk seansı yaptırdım. korkulacak bir şry yok. işlem sırasında da sorasında da acı yok denecek kadar az. alt ön dişimde çok çekilme ve sallanma var. flep operasyonla kurtarabiliriz belki dedi. yoksa çekilecek. ama ben çektirmeyi düşünmüyorum kendisi düşene kadar. kemik tozu falan koyacakmış. dikiş de olacak sanırım. biraz korkutuyor. bana önerdiği diş fırçası süper ötesi. adı curaprox . siz de doktorunuza sorup alabilirsiniz. çok iyi bir fırça. diş macunu da var ama sensodyne falan da kullanabilirsin dedi. tabi bir de diş ipi.

Birkaç sayfa önce yazdıımı düzeltmek istiyorum..Benim özellikle alt dişlerde epey çekilmeler var..Kürle filan hallolacak şeyler deil bunlar..mutlaka geç kalmadan dişeti uzmanına görünün..ben de haftaya gideceğim..muhtemelen baya ayrık olacak araları canavara dönüşeceim 26 yaşımda..ama ne yapalım önce çok kafama taktım sonra dedim Allah daha büyük dert vermesin..millet kanserle uğraşıyor..artık ne der ne yapar nasıl işlem uygular bilmem..bizde genetik oldugundan ne kadar uğraşsam da hastalıklı deri ordan gitmiyor muhtemelen kazıyacak..belki kemik bile ekler fikrim yok...ama dişleri az çekilme yapınca mutlaka gidin çünkü aslında eriyen dişeti değil KEMİK..evet ynlış duymadınız kemik eridiği için dişeti çekiliyor en sonunda köküne kadar inince de düşüyorlar..bunun kötü yanı da kemik erirse implant bile yapmak zor olur..uzun yazdım ama çok hüzünlüyüm bi yandan..keşke daha dikkat etseymişim dişipi kullansaymışım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…