Önerin için çok teşekkür ederim, doktor normal diş hekimi mi yoksa diş eti hastalıklarna bakan periodontolog mu? Benim anne babamda da var yani genetik bir durum doktora gitmiştim diş taşı olmadığını söyledi ama rahatsız oluyorum diş etlerim çekildiği için hassasiyet yapıyor az da olsa kanıyor
merhaba benim alt ön dişimde seviyeleri nasıl ouyor bilmiyorum ama bence orta seviyede çekilmem var çekilme 10-15 günde birden olduMerhaba.görüyorumki hepinizin dişeti hast ile ilgili sorulariniz var.ben dişeti hast uzamninin asistaniyim ozel bi klinikte 7 senedir calismaktayim.deneyim gozlemlerimi size elimden geldigince anlatmaya calisacagim.
Diseti hastaliklari cesitli seviyelerden olusur ve fiyatlar da ona gore degisir.mesela faz1 tedavi bin tl,faz 4 tedavi ise 2 bin tl gibi.bunlar dişeti hast nizin ne derece kotu seviyede oldugunu gosterir.
Diseti hastaligi diseti kanamasi,dişetlerinin kasinmasi,soguk sicak da sizlama,renk degisimleri,kizariklik şişlik vb seylerle kendini gosterir.eger bunlardan bir ya da birkaci sizde mevcutsa diseti rahatsizliginiz var demektir.
Tedavi sekli ise soyle.steril bi ortamda steril aletlerle dişetlerinizin kenarindan iltihablarin cikarilmasi islemi.uyusturularak yapiliyo.agiz komple uyusuk oluyo.hekim tedaviyi yaparken bi yandan da asistan hortum/sakşın la kanamalari,iltihabi dokulari alir.cok ileri vakalarda diseti komple acilip yapilir.hatta bazen kurtarilamayacak derecede kemik erimesi olan,artio dişi tutacak kemik kalmamis sallanan disleri o esnada cekeriz.
Genel anlamda bu sekilde.soru ve sorunlarinizi ayrintisiyla cevaplayabilirim.
Sevgiler
Dişeti iltihabında ağızda koku oluyor.Tahammül etmesi çok zor... Doktor bey doğru söylemiş.Benim bildiğime göre kalp kapakcıklarına yerleşiyor.Diş etinde renk değişikliği ile mora yakın kırmızı, koyu kırmızı, mor, siyah veya irin rengi ve dişler fırçaladığında kanama oluşması diş etlerinde sorun olduğunu haber veriyor.
Sabah kalkınca ağızda kanama olması, diş etlerinde şekli değişikliği ve iltihap oluşması da diğer belirtiler arasında yer alıyor.
Diş Hekimi Yaşar Nalçacı, diş ve dişeti arasındaki bakterilerin diş eti çekilmesine yol açtığını söyledi. Bakteri ve virüsler kalp, pankreas ve akciğerlerde iltihaba da yol açabiliyor.
Merhaba, dişetlerindeki bakteriler kalp kapakçıklarına yerleştiği gibi, hamile bayanlarda erken doğuma bile sebebiyet verebilmektedir. Bu nedenle hamilelik planlanmadan önce mutlaka ağız ve diş sağlığının bakımı yapılmalıdır. Ayrıca acil durumlar dışında ilk ve son 3 ayda müdahale etmek sakıncalı olabiliyor, bu nedenle önceden yaptırılmasında fayda vardır.Dişeti iltihabında ağızda koku oluyor.Tahammül etmesi çok zor... Doktor bey doğru söylemiş.Benim bildiğime göre kalp kapakcıklarına yerleşiyor.
çok geçmiş olsun ,diş fırçasını en yumuşak olanından tercih etmesi gerektiğini düşünüyorum soft ultra soft şeklinde çeşitleri var genellikle çocuklar için öneriliyor ama bizim de dikkat etmemiz gereken bir durum fırça kıllarının yumuşaklığı,ayrıca diş macunu tercihi önemli ben ve iki buçuk yaşındaki küçük kızım LR marka alovera florsüz diş macunu kullanıyoruz ve gerçekten çok memnunum benim de sık olmasa da arada bir diş eti kanamalarım olurdu şuan öyle bir sıkıntım kalmadı onu önerebilirim size (aklınıza yatarsa bana mesaj atmanızı rica ederim....)Bilgisi olan yardımcı olsun lütfen!!
Kızlar abimde yıllardır diş eti sorunu var. Diş etleri çekiliyor , fırçalarken yada durduk yerde kanıyor , sürekli apse oluyor, diş etiden ameliyat oldu ama çekilöe devam ediyor ve en kötüsüde dişleri artık sallanmaya başladı dökülecekne yapılmalı kızlar allah için bişey söyleyin kayserideyiz varsa iyi bir doktor onada gidelim
Macunun çok da etkili olmadığı söyleniyor dişleri yemek kırıntılarından sıyırmada. Tuzla fırçlayanlar varmış, deneyeniniz odu mu
Merhaba,cam çıtası nedir?KiZlar dış eti kanaması ve renginin koyulasmasindan bende dertliydim. Sabahları dış etlerim kanıyordu , fircalarkende kanama oluyordu. Dişçiye gittim temizlendi bakım yapıldı. Dişçinin tavsiyesiyle 1 lt Sirkenin icine taze cam çıraları ekleyip kaynatiyoruz. Soguyunca suzup sabahları bununla yutmadan 1 dakika gargara yapıyoruz. Tukurdugunuzde ölü dış etleri göreceksiniz. Hemen dişlerinizi fırçalayin 1 hafta sonra kanamadan eser kalmıyor. Ayrıca disetinizin renginde pembeye donüyor. Deneyin cok memnun olacaksınız. Cam ne kadar tazeyse o kadar iyi. Ayrıca dış ipide gercekten cok önemli ihmal etmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?