• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş Dolgusu Hakkında Yardımm :(

Gezgin..

Canıma Can Kattın!!...
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2008
2.552
2
156
- Yurtdışı
Hayırlı akşamlar arkadaşlar...
Bugün diş dolgusu yaptırdım iki tane,yarın iki tane daha yaptırıcam bu yaşımda :gitme: ...
Yalnız ben ilk defa karşı karşıya geldiğim için merak ediyorm,gümüş yapıldı bana,bunlar ne kadar sağlam olur yaa bilmiyorumkismile Doktorum taş gibi olur dedi iki saat sonra ama ben psikolojikmen hiçbişey yiyemedim tedirgin oluyorum.. Yarın diğerleri yapılsın heralde hiçbişey yemem bikaç gün bilmiyorumkismile .. Yaptıranlara sormak istedim,normal olması gereken ney tedaviden sonra? mesela sızı yapar mı ? sanki sızlıyor arada benim ki bilmiyorumkismile nelere dikkat etmem lazım ??? Doktorum kendinden baya emindi ama ben genede kararsız kaldım tam güven olmadı sanırım içimde,yada ilk olduğu için anlamıyorum durumu bilmiyorumkismile

eminim sitede diş dolgusu yaptıranlar çok vardır,ama nedense sorum cevapsız kaldı,diğer topiklerde olduğu gibi... Neyse teşekkürler hepinize....

Hayırlı akşamlar arkadaşlar...
Bugün diş dolgusu yaptırdım iki tane,yarın iki tane daha yaptırıcam bu yaşımda :gitme: ...
Yalnız ben ilk defa karşı karşıya geldiğim için merak ediyorm,gümüş yapıldı bana,bunlar ne kadar sağlam olur yaa bilmiyorumkismile Doktorum taş gibi olur dedi iki saat sonra ama ben psikolojikmen hiçbişey yiyemedim tedirgin oluyorum.. Yarın diğerleri yapılsın heralde hiçbişey yemem bikaç gün bilmiyorumkismile .. Yaptıranlara sormak istedim,normal olması gereken ney tedaviden sonra? mesela sızı yapar mı ? sanki sızlıyor arada benim ki bilmiyorumkismile nelere dikkat etmem lazım ??? Doktorum kendinden baya emindi ama ben genede kararsız kaldım tam güven olmadı sanırım içimde,yada ilk olduğu için anlamıyorum durumu bilmiyorumkismile

tatlım dolgudan sonra bazen 1 hafta ya da 1 aya kadar hafif bir sızlama normal ancak asıl problem dayanılmaz bi ağrı yapıp yapmaması...sende bu yok anladığım kadarıyla o yüzden için rahat olsun bir de siyah yani amalgam dolgu veya beyaz dolgu arasında kullanım yerleri olarak çeşitli farklılıklar var yani o biraz senin dişinle alakalı bi durum şu da var ki siyah dolgunun ömrü daha uzun oluyo o nedenle şayet çok şiddetli bi ağrın olmuyosa kendine boşuna sıkıntı etme yakında alışırsın ..ilk tecrüben olduğu için garipsemişsin hepsi bu...geçmiş olsun...a.s.

merhaba,

bende 1,5ay öncesine kadar ilk defa dolgu yaptırdım yalnız beyaz benimki cok da tavsiye dilen bir dr gittim ama bende bir şansızlık vardır 1 hafta dişim müthiç sızladı ama resmen su içiyorum su dişimin altına gidiyor dpğru düzgün bişiy yiyemedim sürekli rahatsız oluyordum 2 hafta bekledim baktım değişen bişiy yok yeniden gittim şikayetimi dile getirdim neyse bozdu dolguyu 2.sini yatı 1 ay cok iyi kullandım 1 ayın sonunda dolgu hafif sızlamaya başladı ama ilk dolgu gibi değil 1 hafta filan böyle gitti şimdi iyi ama herhangi bişiy yok fakat sıcak ve soğuk yiyeceklerde yine hafif bir sızlama var ki bu kendi dişlerimizde bile oluyor içini ferah tut sen canım bunlar karşılaşılab,ilecek sorunlar

Evet haklısınız,ilk dolgularımın sızısı kalmadı çok şükür,bugün yaptırdıklarımın var hafif,doktorum da bir hafta da sürer sızlama ara ara belli olmaz bu dedi,çok şükür sıcak soğukta bir his olmuyor bende,ilk olduğu için çok tedirgin oldum sanırımbilmiyorumkismile Bugün hele ikinci dolgular yapılırken doktoru az kalsın deli ediyordumkaydirigubbakcemile3 Kadıncağız zor durdu yanımda,Allahdan çok iyi biriydi hiç kızmadı,arkasını dönüp düşünüp durdukaydirigubbakcemile3 derine indikçe sızlıyordu ah o an tutmayın benii,doktorun elini ittim ani refleks ile kaç kezkaydirigubbakcemile3 Çok şükür atlattım....
Rabbim bir daha nasip etmesin,dişle imtihan zormuş gerçekten,şimdi daha çok anlıyorum diş ağrısı hiçbirşeye benzemez diyenleri... Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler içinopuyorumnanaktan

bendede gümüş renk dolgu var sigorta hastanesinde yaptırdım tıkdemedi.Özelde beyaz dolgu yaptırdım hem sızledı hemde kırıldı hiç memnun kalmadım.ıyi bir doktor bulşup düzeltirmek istiyorum.Özelde doktor çürüğü temizlememiş dolgu yaparken.

ya arkadaşlar ben de bişey sorayım
benim iki üst ön dişlerimin arası kararmaya başladı çok endişeleniyorum sürekli görünen bir yer sonuçta... gitsem dolgu yaparlar mı yaparlarsa nasıl yaparlar bilginiz var mı???

Merhabalar, amalgam ve kompozit dolgular hakkında bilgi vereyim. Amalgam, gümüş renk

Son düzenleme:
Merhabalar, amalgam ve kompozit dolgular hakkında kısa bir bilgi vereyim. Amalgam, gümüş renklidir. Kompozit (beyaz dolgu) dolguya gore daha saglamdir daha uzun ömürlüdür. Genellikle arka bölgedeki dişlere uygulanır, günümüzde çok tercih edilmemesinin nedeni estetik olmaması ve civa icermesidir. Bu civanin insan sağlığı üzerine tartışmalar olsa da günümüzde hala güvenle uygulanmaktadir. Kompozit dolgularsa estetiktir hem ön hem arka bölgedeki dişlere uygulanabilir. Maliyet açısından bakılırsa kompozit daha pahalıdır. Kompozit uygulaması sırasında ekstra özen gerekir. Amalgam ve özelliklede kompozit dolgudan sonra sızı olması cok normaldir ama herkeste olacak diye bir kaide yoktur. Kompozitte en fazla 1ay kadar bu sızı sürebilir ama genellikle de kendiliginden gecer..

Merhabalar amalgam dolgu hakkında bilgisi olan var mı?

merhaba, başka bir konuda bahsetmiştim, 8 yıl önce amalgam dolgu yapılmıştı alt çenemdeki büyük azılardan birine, koyu renkli dolgu, çok çürüktü o dişim ama 8 yıl dayandı, sonra düştü(yani geçen sene), dişimde o dolgu varken hassasiyet hissetmedim iyi yapılmıştı çünkü, doktor da o zaman diğer çürüklere kompozit yani beyaz dolgu (küçük çürüklerdi), sadece o büyük çürüğe amalgam yapmıştı. bu sene tüm dolgularımı yeniledim hepsi kompozit, sanki hiç çürüğüm oluşmamış gibi de estetik duruyor, zararlı olduğu hakkında görüşler mevcut, o yüzden bir daha amalgama bulaşmak istemiyorum, düzenli olarak birkaç yıl arayla dolgularımı yeniletmeyi düşünüyorum kalıcılığın sağlanması için.

merhaba, başka bir konuda bahsetmiştim, 8 yıl önce amalgam dolgu yapılmıştı alt çenemdeki büyük azılardan birine, koyu renkli dolgu, çok çürüktü o dişim ama 8 yıl dayandı, sonra düştü(yani geçen sene), dişimde o dolgu varken hassasiyet hissetmedim iyi yapılmıştı çünkü, doktor da o zaman diğer çürüklere kompozit yani beyaz dolgu (küçük çürüklerdi), sadece o büyük çürüğe amalgam yapmıştı. bu sene tüm dolgularımı yeniledim hepsi kompozit, sanki hiç çürüğüm oluşmamış gibi de estetik duruyor, zararlı olduğu hakkında görüşler mevcut, o yüzden bir daha amalgama bulaşmak istemiyorum, düzenli olarak birkaç yıl arayla dolgularımı yeniletmeyi düşünüyorum kalıcılığın sağlanması için.[/QUOT

bende de 2 tane amalgam dolgum var ve değiştirmek istiyorum. 10 yılı aşkın süredir kullanıyorum fakat cıvanın vücuda verdiği zararları öğrenince değiştirme kararı aldım fakat korku var biraz yani nasıl değiştiriyolar sonradan bir sıkıntı yaratırmı dolgunun değiştirişmesi ?????

Dolgunuzun değiştirilmesi bir sıkıntı yaratmaz. Kompozit uygulamasi sirasinda kullanilan asit nedeniyle sonradan cok hafif bir hassasiyet olusabilir.. amalgaminizi yaptirali baya olmus zaten. Estetik acidan da rahatsizsaniz degistirilmesinde fayda var..

Back