Diş çekimi

Heee onlar onlar mı kız. Ay ben onlara kanal tedavisi yaptırdım. Yeminle öyle bi acı ağrı hatırlamıyorum. Ne berbattı ya
Demek oymuş haaa. Ağlamıştım kanal tedavisinde

Yaa salı günü 4 yirmilik dişi de cektireceğim ve rapor almadan okula devam etmek istiyordum eğer böyle oluyorsa mümkün deği kac günde toparlandıniz
4 adet 20 lik dişini aynı gün çeken doktorun diplomasındam şüphe eserim ben!!
Benim doktorum demişti ki iki azı dişi bile aynı gün çekilmez.
Bi hafta arayla çekmişti, eli çok hafifti hiç acı anımsamıyorum. Ben hayatıma devam etmiştim.
Ama bi 20 lik dişim yatay ve gömüktü, onu lisedeyken çapada baya 1-2 saat süren amelyatla almışlardı, biryıgın dikiş yemiştim, anestezinin etkisi geçtiği halde çatır çatır dikişlemişlerdi valla acısını hala anımsarım.
Onda mesela helalinden en az 3 en fazla bi hafta rapor almıştım yani.
Çok da sıkıntım olmuştu

Heee onlar onlar mı kız. Ay ben onlara kanal tedavisi yaptırdım. Yeminle öyle bi acı ağrı hatırlamıyorum. Ne berbattı ya
Demek oymuş haaa. Ağlamıştım kanal tedavisinde
Dur oğlanı böyle tehtit edeyim düzgün diş fırçalamadımında, diyim kanal tedavisi ağlatıyomuş

Çok teşekkür ederim,evet gayet iyiyim.Büyük azı dişiydi benimki de.

Öğrenciler yapıyordu çekimleri zaten orada biraz gözlemledim deneme tahtasıyız sanki
Öğrenci gömülü olmayan dişi çekmeye çalıştı. Yani tutup çekecekti. Igneyi soktu. Enjektör kan dolunca geri çıkardı. Soktu çıkardı soktu çıkardı. Sonuncusu cok acıdı. Bırakın beni dedim. Kızcağız da ufak bi kız mahcup oldu. Hocasi geldi. Tamam ben yaparım dedi. Hayır istemem dedim. Baktı şişmiş. Kızarmış ve cok acıyor. Tamam gidin madem dedi.

Sonrasinda bi kac gün sonra diş hastanesinde yaşlı bir hekime gittim. Bi seferde çekti aldi. Sorunsuz oldu.

Fakat gömülü olan 20 lik dişi hiçkimse çekmeye yanasmiyordu. Diş de altran yukari degil de arkadan önce doğru büyüyordu. Öndeki dişleri sıkıştırmış egritmeye başlamıştı.

Mecburen dis hekimliğine gittim. Dayim diş hekimi benim
. O da ısrarla cerrah tavsiye ediyordu. Zaten hekimler beni kabul etmiyordu.

Dis hekimliğinde tavsiye edilen doktor da beni kabul etmedi. Cok yogunmuş. Başka bir arkadaşını önerdi.

Onu kapı kapı aradım. Ve buldum. Uzunboylu, beyaz tenli, yakışıklı,nihayet 30_33 yaşlarında fıstık gibi delikanlı... neyse konumuz bu değil.

Hekim dedi " ben bunu falanca gün çekerim. Fakat kan tahlili ile panaromik film lazim. Ayrıca ben doçent olduğum icin devlet bir miktar ücret alıyor. Benimle alakali degil. Çünkü normalde ogrenci arkadaslar bizim gozetimimizde yaparlar bu ameliyatı. Ücreti öderseniz olur" dedi.

Tamam dedik. Randevu verdim ameliyathaneyi hazır ettiler. Yaklaşık 45 dakika sürdü. Çok derindi. Çok zorlandık.

Ücret bişey değildi. 110 mu neydi tam net hatırlamıyorum ama o arada bi seydi. Tek diş ücreti bu.

Sonra ameliyathaneden çıkmadan biraz gözetim altında tuttular.

Sonrasi malum işte.

Sonra o doçentle evlendim falan diye bitecek sandıydım konu

Ben iyice korkmaya basladım ya bu diş ameliyatlarında niye komple uyutmuyorlar

İyi de 4 nü aynı anda cektirirsen değil çorba içmek ağızını açamazsın bi müddet. Ve 4 taraf uyuşuk cok ağır gelir. Hekim sanırım kasap o da ayrı bi şey nasıl onaylar böyle bi şeyi aklım almadı. Biz 2 tane dolguyu bile aynı anda yapmamaya çalışıyoruz dolgudan sonra ki sızlamalar karışmasın kolay tespit edebilelim bi aksaklık olursa diye.

Butun acım tek seferde bıtsın ıstiyorum ben de aslında bır daha o koltuğa oturacak cesareti kendimde bulamayabilirim ameliyat esnasında acı hıssetmesem de yeter sonrası için gözümü karartıcam

Yaa salı günü 4 yirmilik dişi de cektireceğim ve rapor almadan okula devam etmek istiyordum eğer böyle oluyorsa mümkün deği kac günde toparlandıniz
Kotu anılarını anlatanlar olmus, ben de kendi yirmilik animi yazayim.
Yirmilik disim çürüyüp inanilmaz bir agri yapmışti. Doktora gittim,beni sandalyeye oturtup bir igne yapti uyussun diye. 5 dk sonra tekrar çağırdı
'Uyusmadi aslinda. Bekleyelim bence' dedim, "gel bir bakayim" dedi. Ben 'heralde uyusuklugi kontrol edecek' diye actim agzimi, tek hamlede pit diye cekti.
Maksimum 15 saniye sürmüştür yani :)
Sonra arkadaşıma oturmaya gittim,bol bol.sohvet ettim. Ne agri ne sızı ne sislik...

Konuya gelince, ben de bir azi disimi cektirdim, asla da heehangi bir degisiklik olmadi disaridan gorunen

Iki yıl önce üstteki yirmilik dişimi çektirdim sonrasinda hicbir ağrı sızı hissetmedim Üstelikte hamileydim parol dışında bir hap ta kullanamıyordum. Inşallah çabuk toparlarsınız. Gittiğinizde mutlaka ağrı kesici yazdirin sonrası için

Doktor dişi uyuşturunca geçici bi ağızda eğilme ve hissizlik oluşuyo ama yarım saate kadar heöen geçiyo merak etmeyin

Bir hafta içinde 6 azı dişimi çektirdim hiç bişey olmaz merak etme.
Bu durum biraz dişinizin kökü ile alakalı sağlam ise zorlayabilir benimki gibi ise hemen gelir.
İlk çekimde heyacandan bayılacak gibiydim doktor ihtimalleri söyledi uzun sürebilir vs.
Kerpeteni ağzıma sokması ile diş bütün geldi eline. Doktorda şaşırdı bu kadar kolay beklemiyordum dedi. Hemen de iyileşti ağrı sızı olmadı dikkatli yemek yerseniz sorun olmaz.
Şimdiden geçmiş olsun

İmkansiz gibi bir şey bu 1 hafta yüz şişiyor zaten buz kompres yapıyorsun. 4 u cekim oldu benim ve hepsi ayri zamanlarda hepsine birden katlanamazsiniz agriya eger gömülü 20 lik diş ise

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…