dirençli yumurtalık sorunu

beyser

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2010
290
35
118
Eskişehir
hacam merhabalar..33 yaşındayım ilk tedavimden önce rahimde kist olduğunu ve tedaviden önce alınması gerektiğini belirtti doktorumuz ve hemen operasyonla 2 adet kistim alındı ve hemen ara verilmeden adetimin 21. günü uzun protokol uygulandı fakat 1 adet yumurtam oluştu o yüzden tedavim sonlandırılmak zorunda kaldı. doktorum yumurtalıklarımın çok drençli olduğunu o yüzden cevap vermediğini söyledi..2. tedavim ise yine hemen ilk tedavimin bitirildiği ayın adetiyle birlikte kısa protokol uygulandı bunda farklı olarak femara tableti, menogan ve gonal f kullandım. 3 adet yumurtam oluştu 3 ü de döllendi ve 2 si transfer edildi fakat ne yazık ki negatifle sonuçlandı..
benim sorum şu olacak size uygulanan tedavi sıklığı ve kullanılan ilaçlar benim bi sonraki tedavimde bana sıkıntı oluşturur mu yani yumurtalıklarım cevap vermeyebilir mi ve yumurta sayısını artırma şansım var mıdır?

hacam merhabalar..33 yaşındayım ilk tedavimden önce rahimde kist olduğunu ve tedaviden önce alınması gerektiğini belirtti doktorumuz ve hemen operasyonla 2 adet kistim alındı ve hemen ara verilmeden adetimin 21. günü uzun protokol uygulandı fakat 1 adet yumurtam oluştu o yüzden tedavim sonlandırılmak zorunda kaldı. doktorum yumurtalıklarımın çok drençli olduğunu o yüzden cevap vermediğini söyledi..2. tedavim ise yine hemen ilk tedavimin bitirildiği ayın adetiyle birlikte kısa protokol uygulandı bunda farklı olarak femara tableti, menogan ve gonal f kullandım. 3 adet yumurtam oluştu 3 ü de döllendi ve 2 si transfer edildi fakat ne yazık ki negatifle sonuçlandı..
benim sorum şu olacak size uygulanan tedavi sıklığı ve kullanılan ilaçlar benim bi sonraki tedavimde bana sıkıntı oluşturur mu yani yumurtalıklarım cevap vermeyebilir mi ve yumurta sayısını artırma şansım var mıdır?

merhabalar buyuk ihtimalle ya ameliyatiniza bagli ya da daha onceden yumurtalik rezervinizde bir azalma soz konusu uzun protokoller bu tur yumurtaliklar icin uygun degildir yani yumurtaliginizda bir direncten olusmasindan daha cok verilen protokolun geregi baskilama karsisinda cevap vermemis, biraz eli kolu baglanmis denilebilir. zaten daha sonra da goruldugu uzre kisa protokolde bir cevap alnmis tranfere kadar basarili bir sekilde ulasilmis. yumurta sayisini tamamen artirmak soz konusu olmasa bile kalitesini artirmak olasi aydan aya farkliliklar gosterebilir en iyi oldugu ayi takip etmek de onemli basarida yanlizca bunlar etken degil daha bircok faktor var arastirilmasinda fayda var simdiden bol sans sevgilerimle

merhaba benım regl duzensiz ve 26 şubat ve 12 nisan son regl mart ayında olmadım yumurtlama gunum nedır nısan ayı için tesekkurederim

Back