Direkt evlilik niyetiyle başlamak?

Noraa89

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
2.854
1.309
35
Merhaba hanımlar 33 yaşındayım. Ara ara birileriyle görüşüyorum. Niyetim herşey yolunda giderse evlilik. Arada aracı olunca karşı tarafın da evlilik niyetiyle görüştüğünü biliyorum. Fakat farklı bir tanışma olunca niyeti hemen belli etmek doğru mu sizce? Aslında başımdan geçen olayı anlatsam doğrusunu yanlışısını söylerseniz daha doğru olur.

Eğitimde biriyle tanıştım. Aynı yaşıtız. Herşey çok güzel gidiyordu İlgili, kibar evlerimiz 10-15 dakika uzaklıkta. Bazı kriterleri çevremdeki insanlara uymasa da (kariyer+dış görünüş) ben kesinlikle bunları sorun etmedim çünkü etkilendim kendisinden. Baya karnımda kelebekler uçuşuyor falan, kendisinin de hisleri yoğun. Eğitimden yaklaşık bir kaç ay sonra iletişime geçtik ve görüştük yüz yüze. Hiçbir problem yok. Elektriğimiz baya tuttu, planlar yapıyoruz, gayet güzel anlaşıyoruz. 2.görüşmeyi yaptık. Laf arasnda arkadaşıyla yaptığı konuşmadan söz etti. Arkadaşıyla evlilikle ilgili nasıl konuştıklarını, "oğlum ne evliliği, böyle kafam rahat" vs gibi cümleleri dile getiriyor. Neyse benim tabi yüzüm düştü. Evlilik düşünmüor musun diye direkt sordum ilerde kafama göre biri çıkarsa olabilir, (ben değilim yani başkası çıkarsa:)) evlilikten korkmuyorum ama şu an düşünmüyorum hele çocuk hiç düşünmüyormuş. Ben de kendisine evlilik ve çocuk düşündüğümü bu şekilde devam edemeyeceğimi belirttim. O da saygı duyduğunu belirttti hemen masadan kalkmadık ben gayet kararımdan emin hiç üzüşmemiş gibi sohbete devam ediyorum fakat o enerjik, esprili adam gitti omuzları cokmus adam geldi. Birden modu düştü, üzüldüpünü o kadar iyi anladım ki.. Neyse kalktık benı arabamın olduğu yere bıraktı seni de evine bırakayım dedım istemedi, tavirlı davrandı ve tokalasmak istesem de tokalasmadı benimle.

Bu olaydan sonra tekrar bır kez konustuk wp dan. Benim hemen kestirip attığımı, orada o lafları söyledıysem bır bildiği var diye düşünmem gerektiğini söyledi. Fakat konu çocuk konusuna gelince yine istemediğini üstüne basa basa hatta bu konu açılınca daha da istemediğini belirtti. Ben de boşa vakit kaybetmememiz gerektiğini dile getirdim. Mesajı yazdım ve sadece beğeni atıp bıraktı. Cevap bile yazmadı ben de heryerden çıkardım.

Şimdi benim sorum şu, görüştüğüm kimseye niyetimin evlilik olduğunu söylemiyorum, belli yaşa gelmiş insanlarız akışında olur herşey diye düşünüyorum fakat farkettim ki söylemesem de alttan bu mesajı vermeye çalışıyorum gibi. Niyetimi hemen belli edersem çok mu itici görünürüm. Bu arada niyetim evlenmek derken hemen nikah masasına gidiyoruz değil tabiki:) Birbirimizi tanıyalım, bir şeyler paylaşalım, birlikte yeni yerler görelim istiyorum. Kafamda şu da soru işareti adama niyetimi belli etmesem ki mesela bu görüştüğüm kişi bu konuyu açmasa 1-2 sene konuştuk, birşeyler paylaştık ciddi bir adım beklerken adam bana ben evlilik düşünmüyorum derseee:)) Boşa vakit kaybı olmaz mı?

Kesinlikle karşı tarafı ürkütecek şekilde evlilik delisi gibi davnramadım zaten akışında olur herşey diye düşündüm ki kendisine de söyledim tanırız birbirimizi olmazsa herkes kendi yoluna bakar illa evleneceğiz diye birşey yok dedim. Ama karşı taraf çok keskin bir şekilde evlilik hakkında olumsuz yorum yapınca vakit kaybetmek istemedim.

Ben bu konularda dürüst olma taraftarıyım. Ve inanın sizin hiçbir kaybınız yok. Çünkü bir süre sonra insan çok yoruluyor birini tanı çevresini tanı o yakınlığı kur evlenmeyi düşün ve burda onca konu okuyoruz 4-7 sene emek verdim nasıl ayrılayım diye. Bi de o yanı var yani o kadar uğraşıp ayrılamama. Ben de eşime öyle demiştim bir süre sonra sanırım ben 30 yaşındayken. Bak istemiyorsan veya seninle evlilik zor gibi diyorsan açık açık soyle benim zamanımı çalma diye ki o zaman nerdeyse 2 yıldır birlikteydik ben geç bile kalmıştım bu konuşmayı yapmakta. bence siz çok doğru yapmışsınız baştan konuşmakla. Bence bu işler universitede veya 20lerde iken olur. Gezelim ya evlilik düşüncek zaman mı dersin. Ama artık 30 yaşın getirdiği bir ciddiyet oluyor insanın ustunde ister istemez. bir yere gideceğini bilmek ister. Boşverin siz arkadaşı. Bir de o size bişi demeden anlayacakmışsınız ve bir bildiği var diyecekmişsiniz. Oldu paşam. Adam olsun da açık açık konussun.

Bence ilişkinin hemen başında sürekli evlilik, çocuk muhabbetleri etmek doğru değil, itici gösterir. Ama 6 aydan sonra böyle muhabbetler edilebilir. Uzun yıllar geçtikten sonra da olmuyor.
Bunu seninle evlenmeyi veya seninle hemen çocuk düşünüyorum diye değil de benim planlarım ve isteklerim arasında bu var diyerek anlatmak lazım bence. Yani ben böyle bir insanım bi noktada bunalrı düşünüyorum ama sen bu konulara uzak bir insansan baştan bizden olmaz demenin nesi kötü? Bence son derece sorumluluk sahibi ve aklı başında olduğunu gösterir o kişinin. İstemiyorum asla diyen kişi için de aynısı geçerli. İkinci günden adamın soyismi ile defter kenarlarına imza çalışmayalım tabii ama dürüstlük iyidir :)

Bence ilişkinin hemen başında sürekli evlilik, çocuk muhabbetleri etmek doğru değil, itici gösterir. Ama 6 aydan sonra böyle muhabbetler edilebilir. Uzun yıllar geçtikten sonra da olmuyor.

Aslında konu evliliğe hiç gelmedi, Birbirimizi tanıma aşamasındaydık tam cicim aylarındaydık gül gibi geçinip gidiyorduk:) kendisi arkadaşıyla yaptığı konuşmadan söz edince ben niyetimin evlilik oldığunu, devam edemeyeceğimi dile getirdim.

uf, bence denge kurulması gereken bir konu bu, çünkü zaman içinde iki kişinin de fikri değişebilir. ben kendimi bildim bileli evlenmek istemem örneğin ama biriyle tanıştığımda "bu kişi zamanıma değen biri mi, uzun süreli bir şey yaşanabilir biri mi?" diye değerlendirim çünkü her ne kadar nihai emelim evlenmek olmasa da ilişkilerimi ciddiye alırım. biri de bana ilk görüşmelerde "ya evlenelim ya görüşmeyelim" dese, belki bi birliktelik olsa ilerleyen senelerde evleneceğim olabilecekse bile o an görüşmemeyi seçerim. çok değil ama biraz da olsa zamana bırakılmalı bu konu sanırım, karşılıklı olarak karakterler ve uzun süreli planlardan bi nebze daha emin olunduktan sonrasına.

kesinlikle doğru. Kadınız biyolojik saatimiz var zamanımız kısıtlı. Gezip tozacak yaş olacak +35 eee sonra? sonra birden gözü açılıp ben sorumluluk alamam çocuk istemem vs vs tarzı ergen hezeyanlar yaşatacak. Şöyle bir gerçek malesef varki 35 yaşını aşmış bir erkek çok rahat kendinden küçük bulur lakin kadınlar hep bir tık yukarı yaştaki erkekler ile aynı skalaya griyor. Gerçekleri unutmamak hep yarar sağlar. bence muhattap dahi olmayın artık bundan sonrası sizin için zaman kaybı adam için eziyettir.

Adamı tanımıyorum nasıl ya evlenelim ya da konusmayalım diyebilirim ki? Ki kendisi ben evlenmeyi düşünyorum diye bitirmeyi de düşünmedi.
"Düşüncene saygı duyuyorum, herkes evlenmeyi istemek zorunda değil tabi, sen evlenmeyi düşünmüyorsun ama ben düşünüyorum kusura bakma ben bu şekilde devam edemem dedim. İlişki illa evliliğe gidecek diye bir kural yok ama sen konuyu açmışken söyleyeyım ben bu niyetle başlamak isterim. İleride olur olmaz bilemem ama benim niyetim bu" vs. 3-5 cümle daha ekleyerek bir konuşma yaptım.

Erkekler 40'inda da 45'inde de rahatlıkla ilk evliliğini yapıp çocuk sahibi oluyor,biz öyle değiliz.cocuk isteğiniz varsa eğer zaman kaybetmemeniz gerekiyor.Doktorlar dahi 35den sonra gebeliği riskli görüyor,tıp gelişti gerçi hadi 38 39 da olsun ama biz kadınların pekte şansı yok bu konuda.

Mikro penis ne demekk?:))) Annem de çocuğu olmuyor belki dedi.
evli ve Çocuğu olabilir ihtimali de aklıma geldi bir tanıdığa araştırttım:)) Kendi halinde biriymiş, bekarmış:)

Niyetinizi önceden söylemeniz daha mantıklı bence en azından böyle öküzlerle uğraşmak sorunda kalmazsınız. Bir bildiği varmış, neymiş acaba bildiği

Mikro penis ne demekk?:))) Annem de çocuğu olmuyor belki dedi.
evli ve Çocuğu olabilir ihtimali de aklıma geldi bir tanıdığa araştırttım:)) Kendi halinde biriymiş, bekarmış:)
Banada öyle geldi ya keyif pesinde gezerim tozarım takılırız diye dusunuyor,ya cinsel bir sıkıntısı var,mikro panis 1 2 cm penis demek gerçekten evli de olabilir çok güzel sakliyorlar,kendini mülayim tanittigina kanmayin.Ailesine bakiyor belki durumu yok,maddi sıkıntıları olabilir,bunlar aklıma gelenler.Ne olursa olsun sakladığı şeyler var,güvenilir değil bence

yok, direkt böyle demişsinizdir'i kastetmemiştim yazarken. bence kendinizi güzel ifade etmişsiniz. yine de bir ilişkinin evlilik niyetiyle başladığını bilmek hele daha başlarda cicim aylarında ekstra bir baskı yaratabilir gibi geliyor bana. kendimi düşününce, en baştan bir nevi bunun sözünü vermek benim üzerimde sorumluluk baskısı yaratırdı. beklentilerinizin denkleştiği biriyle tanışırsınız umarım.

Öyle paran varsa al yoksa dükkanın önünü kapatma der gibi olur ama.
Yani : Evleneceksen gel yoksa git tavırları doğru değil bence.
Adamın evlenecegi varsa da evlenmez,en azından sizinle evlenmez.
Sizi beğenecek,fikirleri değişecek,onun için vazgeçilmez bir hayat arkadaşı olduğunuza kanaat getirecek ki teklif gelsin.
Sizin tavrıniz : Bir şey satmaya çalışan,kota doldurmak için çabalayan temsilciler gibi sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…