- Emoji Skoru
- 281.161
- Puanlar
- 598
- Konu Sahibi honeysuckle
umarim son sansta olur, heyecani en az seviyeye indirmeye calisin,
denetmenle gerekmedikce konusmayin, sinyalleri kesinlikle atlamayin.
ben de birincide kalip, ikinci seferde almistim . fakat bize yaptiklari kural takintisini, gercekte onlarca yillik soforlere yapsalar, eminim yuzde doksaninin ehliyetini ellerinden almak zorunda kalirlar.
beni, yayalara kirmizi isik yanarken ; aheste aheste gecen yayalara yavaslayip yol verdim diye birakmisti, yayalari ezecek miymisim ? halbuki gercek yasamda cogu sofor yayalara, yaya gecidinde bile yol vermiyor..
hakkinizda hayirlisi olsun.
Sizin özelinizde genele yazıyorum, hepsini üstünüze alınmayın
Bu ülkede kötü sürücü sorunu had safhada. Birkaç yıl öncesine kadar pazardan alınır gibi ehliyet alınıyordu diye düşünmeyin, doğru olan sizin aldığınız yöntem. Yokuşta kalkamayan, doğru düzgün park edemeyen, sinyal vermeyi alışkanlık haline getirmeyen bir zahmet almasın ehliyet, araç kullanmasın. Araç kullanmak düz yolda sıfır stresle gitmek değil ki. Arkada üç insan oturuyor diye panik yapan trafikte sıkıştırılınca da panik yapar, kazaya sebebiyet verir. Evet trafikte sıkıştırılıyoruz, park ederken kısıtlı zamanımız oluyor özellikle trafik yoğun bölgelerde. Beş hamleyle girme lüksümüz olmuyor çoğu zaman. Boş bulduğunuz yere çat diye girecek yeterlilikte olmalısınız aksi halde taciz edilir, daha çok panikler hiç giremezsiniz.
Yolda yaya varsa, yayaya kırmızı dahi yansa durulur. Yaya yola ayağını attığı anda araç trafiği durur, durmalıdır. Şu an aktif araç kullananların bu kurala uymuyor olması sizin hata yaptığınız gerçeğini değiştirmez. Böyle böyle değişecek bu düzen, böyle oturacak. Haklı bir sebeple kalmışsınız. Eminim bu size ders olmuştur, aktif araç kullandığınızda yayanın öncelik hakkını korursunuz.