Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bizim zamanımızda her şeyin puanı vardı artık öyle değil mi? Tek sinyalle kalma falan olmuyordu.Ehliyetin hayırlı olsun Rabbım kazadan korusun. Canım keşke 18 yıl önceki sistem şimdi de olsaydı. Ama şimdi hersey çok zorlaştı sinyal vermesen bırakıyorlar. 30 dk boyunca sürüş yapmak zorundasın.
Hödük ki ne hödükOrda olsaydım ben çalıştırırdım seni valla hödük kocana inat. Gerçi bunların çoğu böyle
Hayir simdi tek yanlista indiriyorlarBizim zamanımızda her şeyin puanı vardı artık öyle değil mi? Tek sinyalle kalma falan olmuyordu.
Tek sinyal verme kalıyorsun. 2 kez stop ettir kalıyorsun. Emniyet kemerini takmama, heyecanlanmak, aracı sağa sola savurma, sınav güzergahını bilmemek, L parka tek manevrada girmemek bunlar ve niceleri kalma sebebiBizim zamanımızda her şeyin puanı vardı artık öyle değil mi? Tek sinyalle kalma falan olmuyordu.
Bugünkü eğitim için ders talep ettim vermediler. Dersi yarıda bıraktığım için almış olmak görünüyormusum. Pztesi , salı için istedim dolu ancak perşembe cuma veririz dediler. Saati de 200 TL. Sizde de mi bu fiyata özel dersler ?Bir kere günlük 4 ders saçmalık. Bizim kursumuz var sadece haftasonu ders isteyenlere 4 er ders yazıyoruz mecburiyetten. 2 şer ders almanız gerek resmiyette de bu böyle.
İkincisi ilk gün dur kalk öğretilir sonra sırasıyla parkurlar devam edilir. L parkı atlaması gerçekten gereksiz olmuş. L park çok basit taktiği var paraleli yapıyorsanız onu da yaparsınız.
Bugün yarıda kalan eğitimi talep edin mecbur kaldım gitmek için kalanı istiyorum deyin. Şimdi özel ders istediniz diretirler tabi ücretli vermek için
Bide naçizane tavsiyem kendi arabanızla son zaman eğitime çıkmayın. Çünkü kendi arabanızın debriyaj kavrama noktasına alışacaksınız bu da sınavda sıkıntı yaratacaktır
Koltuğa oturunca aynaları kontrol edip etmediğine de bakarlardı eskidenTek sinyal verme kalıyorsun. 2 kez stop ettir kalıyorsun. Emniyet kemerini takmama, heyecanlanmak, aracı sağa sola savurma, sınav güzergahını bilmemek, L parka tek manevrada girmemek bunlar ve niceleri kalma sebebi
Yani şöyle esnaf gibi düşünün zorlayın pazarlık yapın. Evet bizde kendi kursiyerlerimize 200 den veriyoruz. Bazen durumu iyi olmayan oluyor 160 a kadar düşüyoruz.Bugünkü eğitim için ders talep ettim vermediler. Dersi yarıda bıraktığım için almış olmak görünüyormusum. Pztesi , salı için istedim dolu ancak perşembe cuma veririz dediler. Saati de 200 TL. Sizde de mi bu fiyata özel dersler ?
Paralel parkta hiç sıkıntım yok hatta hoca tek güzel yaptığın şey bu dedi Ama L parka gelince eğim olduğu için istop yüzünden sıkıntı yaşıyorum aslında istop yapmasam sıkıntı olamayacak. Sizce 4 saat ek ders alsam kurtarabilir miyim ?
Kızlar merhaba. Aranızda araba kullanan, direksiyon sinavina girmiş olan arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi ? Gerçekten manevi desteğe çok ihtiyacım var.
Eylül ayında ehliyet kursuna yazıldım. Her ne kadar eşim sen yapamazsın, beceremezsin dese de azmettim. Sabahtan akşama kadar çalışıyorum, 3 yaşında dünyalar güzeli bir yavrum var. Akşam da onunla ilgileniyorum ve onu yatirinca 22' den sonra ehliyet sinavi için kendi kendime çalıştım. Teorik sinavi geçtim. Bir buçuk ay sonra direksiyon dersleri başladı. Henüz bir hafta oldu. Hafta içi sabah 8-12 arası 4 er saat olmak üzere üç gün eğitim gördüm. Bugün de 4 saat eğitimim vardı. Ama ailevi sebeplerden dolayı egitimi yarıda bıraktım eve döndüm. Bugün topu topu yarım saat sürüş yapabildim.
Haftaya pazar sınavım var ve ben daha hicbirsey bilmiyorum. Arabayı sürüyorum evet ama surekli istop ettiriyorum. Paralel parkta sıkıntım yok ama L parkı daha çalışamadık. Sadece bir kaç kez denedik onda da istop yüzünden başaramadım. Hoca sagosun her L park alanına geldiğimizde burası çok dolu sira beklemeyelim dedi teget geçip yola devam ettik.
Benim planım Bugün dört saat eğitim aldıktan sonra h içi akşam yol tenha iken kendi arabamızı bir kaç kez kullanmaktı. Ama Bugün egitimim nasip olmadı. Şimdi sadece Haftaya ctesi yani sinavdan bir gün önce 2 ders dersim var. Pazar günü sınav var. Siz söyleyin ben simdi ne yapayım((
Ben daha üç günlük eğitim ile nasil o sinavi geçeyim? Önceden araba kullanmayı bilsem sıkıntı yoktu ama sıfır aday olarak başladım. Parkuru bile adam gibi bilmiyorum. Allah başka dert vermesin buna hamd olsun ama umutlarım hayallerim bugünkü eğitime bağlıydı. Şu an kendimi sinavdan kalmış düşünüyorum.
Size sorum sinav öncesi parkurda kendi araciniz ile çalışma yaptınız mı? Bende bu şekilde kendi aracimiz ile h içi aksamlari parkurda bir saat sürsem olur mi acaba?
Birde sizce ben bu durumu 2 saatlik ders ile kurtarabilir miyim ?
Ek ders olayını sordum. Saati 200 lira dediler. Bugünü telafi etmek için 4 saat alayım dedim onu da perşembe ve cuma için ayarlayabiliriz dediler. Lütfen olumlu yada olumsuz bana manevi destek olur musunuz?
Sizler neler yaptınız?
Tabi o da varKoltuğa oturunca aynaları kontrol edip etmediğine de bakarlardı eskiden
benim zamanım da puan sistemi vardı 70 alınca geçiyordun ya şimdi değişmiş demek ki sanırım sinyal falan 15 puandıTek sinyal verme kalıyorsun. 2 kez stop ettir kalıyorsun. Emniyet kemerini takmama, heyecanlanmak, aracı sağa sola savurma, sınav güzergahını bilmemek, L parka tek manevrada girmemek bunlar ve niceleri kalma sebebi
Benim zamanımda puan sistemi vardı böyle değildi 2005de aldım ben taaHayir simdi tek yanlista indiriyorlar
Ben hic panik değildim aksina kendime bu konuda güvenim vardı. 15 yasindaki cocuk sürüyor ben ki suremiyecegim diyordum. Ta ki bugüne kadar. Bugün derslerim yanınca umudum bitti. Bunda da bir hayır var Allah beter bir sıkıntıdan hastalıktan korusun diyorum ama işte emek verip araya aksaklıklar girince üzülüyor insan. Hergun ders alamadım is yeri izin vermedi. Hafta içi en fazla iki gün izin alabildim. Sabahtan derse gidiyordum dört saat kullanıp ise donuyordum5 ay önce aldım ehliyetimi , zor değil yeterki isteyin . 3 gün dört saat ders vermeleri saçma olmuş 15 gün 1 er saat ders almıştım hatta fazla fazla çalıtırmıştı hoca . Sınavda panik olmayın öncesinde siz sürmeseniz bile eşinizle güzergahta bi kaç kez gidin nerden dönmeniz gerektiğini ne yapmanız gerektiğini görün . Parkı mutlaka öğrenin birde stop etmemek için ayağınızı debriyajdan hafif çekip hemen gaz verin ayağınızı düz yolda debriyajdan çektiğiniz an zaten araba gitmeye başlar yokuşta da ayağınızı yine yavaşça debriyajdan çekip titrediğihi hissettiğiniz an birden gaz verin . Adla geçemicem demeyin inanın yaparsınız ben çok panik bir insandım eşim asla inanmıyordu şuan sürüyorum önemli olan mantığını kavramak
Puan yok maalesef öyle daha iyiydi bence. Bu sisteme sanırım 2016 da geçildibenim zamanım da puan sistemi vardı 70 alınca geçiyordun ya şimdi değişmiş demek ki sanırım sinyal falan 15 puandı