Direksiyon Sınavı Kabusu!!! Son Yıllarda Girenler Deneyimlerini Paylaşabilir Mi?

X2010

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2013
322
41
Öğretmenlik yaptığım ilde kursa yazıldım ben ilçede görev yapıyorum önceden ilde yaşadığım için ilde yazıldım ama sonra çok pişman oldum kurs çok ilgisiz ve sorumsuz hep ben aradım dersleri istediğim gibi zoraki dil döke döke uzakta olduğum için almaya çalıştım maddi manevi çok yıprandım.Ordan aldığım yetmez diye özel ders de aldım 2 saat okuldan bi hoca da yardım etti arabasıyla trafikte sürdüm zor alanlardan bile geçtim gel görünkü 2 sınavda da yolu biraz geçtikten sonra indirdiler son birkaç yıldır direksiyon sınavları çok zor küçük bi hata da bile indiriyorlar arabadan.

3.sınav temmuz sonu yaşadığım ilde özel ders alacam ehliyetim olmadığı için trafiğe çıkartmayacaklar oraya gidince 2 saatlik derslerini alsam bu sefer geçebilir miyim diye düşünüyorum araba sürebiliyorum ama yine panik heyecan yapmamdan korkup kaybedeceğim diye korkuyorum 2.sınavda resmen ayağım titredi pedalleri karıştırdım parkı çok iyi yapmama rağmen istop ettiğim için ilerisine izin verilmedi.Çok sıkıldım yoruldum....

Öğretmenlik yaptığım ilde kursa yazıldım ben ilçede görev yapıyorum önceden ilde yaşadığım için ilde yazıldım ama sonra çok pişman oldum kurs çok ilgisiz ve sorumsuz hep ben aradım dersleri istediğim gibi zoraki dil döke döke uzakta olduğum için almaya çalıştım maddi manevi çok yıprandım.Ordan aldığım yetmez diye özel ders de aldım 2 saat okuldan bi hoca da yardım etti arabasıyla trafikte sürdüm zor alanlardan bile geçtim gel görünkü 2 sınavda da yolu biraz geçtikten sonra indirdiler son birkaç yıldır direksiyon sınavları çok zor küçük bi hata da bile indiriyorlar arabadan.

3.sınav temmuz sonu yaşadığım ilde özel ders alacam ehliyetim olmadığı için trafiğe çıkartmayacaklar oraya gidince 2 saatlik derslerini alsam bu sefer geçebilir miyim diye düşünüyorum araba sürebiliyorum ama yine panik heyecan yapmamdan korkup kaybedeceğim diye korkuyorum 2.sınavda resmen ayağım titredi pedalleri karıştırdım parkı çok iyi yapmama rağmen istop ettiğim için ilerisine izin verilmedi.Çok sıkıldım yoruldum....
ben bile gectim yav, Allah in izniyle halledersin merak etme.. pratige agirlik ver.. panigi birakmaya calis..

öncelikle şahsi fikrim: şu son sistemi kim getirdiyse Allah bin kere razı olsun..
önceden arabayı kaldırabilene veriyorlardı..son sistem kesinlikle çok yerinde oldu..
ama bence stop ettireni bırakmalarıda ayrı bir saçmalık..
kötü kullanıyorsa park edemiyorsa tamam buraksınlar ama stop ettireni bırakmaları abartı oluyor..
bende yeni aldım kursa hiç katılmadım sadece direksiyon dersleri aldım hocamız çok iyiydi ilk sınavda geçtim ama gerçekten çok ama çok zordu.. o an stop ettirsem kalmıştım..
stres yapmayın rahat olun zaten rahat olunca bişekilde hatada yapmıyorsun..

öncelikle şahsi fikrim: şu son sistemi kim getirdiyse Allah bin kere razı olsun..
önceden arabayı kaldırabilene veriyorlardı..son sistem kesinlikle çok yerinde oldu..
ama bence stop ettireni bırakmalarıda ayrı bir saçmalık..
kötü kullanıyorsa park edemiyorsa tamam buraksınlar ama stop ettireni bırakmaları abartı oluyor..
bende yeni aldım kursa hiç katılmadım sadece direksiyon dersleri aldım hocamız çok iyiydi ilk sınavda geçtim ama gerçekten çok ama çok zordu.. o an stop ettirsem kalmıştım..
stres yapmayın rahat olun zaten rahat olunca bişekilde hatada yapmıyorsun..

Ben de direksiyon derslerine zar zor katıldım uzakta olduğum için stop ettim sonra park yaptırdılar çok iyi yaptım müfettişler not almış stop ettiği in dediler...Stopu en iyi kullananlar bile yapıyor sınav öncesinde kurs hocası stop etme dedi bilinç altına mı girdi stup etmeyen ben birkaç kez yaptım....

Heycanlanmadan sakin şekilde sınava girin elinizden geleni yapın olur yada olamz diye düşünün kafaya takmayın fazla

rahat olman 1.Şarttır ben 4 sene önce aldım ama benim jüride çok lanetti.Tüyoları bilirsen işin kolaydır nelerde hata yaptın söyle tüyo vereyim azıcık

Canım sen boyle panik yaparsan zaten araba kullanamazsın cok rahat ve kendinden emin olman gerekiyor

ben 2 sene önce almıştım bu sistemin ilk geldiği zaman ilkinde arabadan indirmeden son durağa kadar geldim fakat geçemedim nedense tek bir çarpı bile olunca geçilmiyor

ikinci sınavda mükemmel kullandım ve geçtim

Tşk arkadaşlar.
Elimde değil sınava girmeden önce ilçeden ile yanımda arkadaşım vardı trafiğe çıktım kursun hocası süper diyor ama sınavda ayağım titriyor kısmet diyorum.
3.sınavı geçmek çok istiyorum maddi manevi çok yıprattı çünkü kesin yaşayacağım yerde alaydım diyorum çok pişmanım yardım edin tiyo verin daha çok özel paket aldım ailemin yanında temmuz sonu oraya gidecem sınav için.

geçen bi arkadaşım girmişte polis çıkmış sınavda önüne o da durmadığı için kalmış geçememiş

geçen bi arkadaşım girmişte polis çıkmış sınavda önüne o da durmadığı için kalmış geçememiş
Çok ilginç adamlar bırakmak için bahane buluyorlar.
Benim arkadaşım hatasız yapmış hatta hayırlı olsun demişler sınav açıklanmış kalmış sebebi çok heyecanlı.

merhaba size biraz sorum olucak umarım cevaplarsınız.. ben ehliyet almak için bi sürücü kursuna kaydolmayı düşünüyorum istedikleri miktar 750 tl onun dışın dada masrafların olucagı söylendi ama ben sürücü kursunda neyapılacagını bilmiyorum bu paranın dahilinde bana araba kullanmayı mı öğretecekler ? farkındayım biraz cahilce sorum ama herkes farklı bişey söylüyo yok sadece direksiyon dersi alıcaksın gibisinden.. sürücü kursuyla kendim görüşemediğim için burdan size sormak istedim şimdiden çok teşekkür ederim.

merhaba size biraz sorum olucak umarım cevaplarsınız.. ben ehliyet almak için bi sürücü kursuna kaydolmayı düşünüyorum istedikleri miktar 750 tl onun dışın dada masrafların olucagı söylendi ama ben sürücü kursunda neyapılacagını bilmiyorum bu paranın dahilinde bana araba kullanmayı mı öğretecekler ? farkındayım biraz cahilce sorum ama herkes farklı bişey söylüyo yok sadece direksiyon dersi alıcaksın gibisinden.. sürücü kursuyla kendim görüşemediğim için burdan size sormak istedim şimdiden çok teşekkür ederim.
Genelde 950 1000 tl civarı kurslar içinde direksiyon eğitimi de var yazılı sınavı geçince 5 saat 10 saat arasında değişebilir tam hatırlamıyorum ama günde 30 dk toplam 5 saat bizim kurs böyle olabilir ilk direksiyon sınav ücreti bu paranın içinde kalırsanız kalan 3 hakkı siz ödersiniz 150 tl umarım yardımcı oldum.

Genelde 950 1000 tl civarı kurslar içinde direksiyon eğitimi de var yazılı sınavı geçince 5 saat 10 saat arasında değişebilir tam hatırlamıyorum ama günde 30 dk toplam 5 saat bizim kurs böyle olabilir ilk direksiyon sınav ücreti bu paranın içinde kalırsanız kalan 3 hakkı siz ödersiniz 150 tl umarım yardımcı oldum.
çok teşekkür ederim.. dün kayıt oldum bende. 750 tl idi ama tanıdık indirimiyle 600 e kayıt oldum .. yazılı sınavdan sonra direksiyon eğitimi de alicam direksiyon sınavının biraz zor oldugunu söyledi ama altından kalarım inşallah.

Tşk arkadaşlar.
Elimde değil sınava girmeden önce ilçeden ile yanımda arkadaşım vardı trafiğe çıktım kursun hocası süper diyor ama sınavda ayağım titriyor kısmet diyorum.
3.sınavı geçmek çok istiyorum maddi manevi çok yıprattı çünkü kesin yaşayacağım yerde alaydım diyorum çok pişmanım yardım edin tiyo verin daha çok özel paket aldım ailemin yanında temmuz sonu oraya gidecem sınav için.

canım ben yeni aldım ehliyetimi.. hatta daha elime alamadım, parayı denkleştirince gidip alacağım.. sınavı tek girişte geçtim.. bende çok korkuyordum ama korkacak bişey yok aslında.. tamamen heyecan yüzünden kaybediyor çoğu kişi...
verilebilecek tüyoları sıralayım sana..belki bir nebze işine yarar...hocamın bana söylediklerini yazıyorum..

1. heyecanını yenmek için elin ayağın titremesin diye sakinleştirici bir bitki çayı iç.. adaçayı olabilir..eğer titrediğini komisyon anlarsa çok üstüne düşerler.. hata yapman kaçınılmaz olur...

2.sınav anında arabaya oturunca selam ver, bir ki kelimelik bir muhabbet oluştur.. nasıl geçiyor sınav çok kalan varmı gibisinden sorular sor.. o bir kaç saniyelik zaman seni sakinleştirir ve hocalar üzerinde iyi bir ilk izlenim bırakırsın..

3.güleryüzlü ol sürekli tebessüm et, suratın asık olursa bu heyecandan kaynaklanıyor sanırlar yada korktuğunu düşünürler.

4.heyecan varmı gibi soru sorarlarsa, ehh işte birazcık var de geç.. sakın çok aşırı heyecanlıyım korkuyorum falan filan deme..

5.sinyalleri sakın unutma, unutmamak için sürekli sinyal sinyal sinyal diye kendini telkin et..

6.vites değiştirirken sakın vitese bakma.. bakarsan eğer henüz vitesin yerlerini öğrenememiş diye düşünürler..

7.sağa sola bakarken dönüşlerde virajlarda vs. ani kafanı çevirme, hareketlerin hızlı ve ürkütücü olmasın, gayet sakin modda, kendinden emin , bakışların gayet masum olsun.. sert bakışlar, sert kafa çevirmeler, elini ayağını hızlı oynatmalar dikkatlerini çeker.. korktuğun anlaşılır..

ben bunları uyguladım, hatta bütün arkadaşlarım kaldılar gözümün önünde.. ama ben sakinliği elden bırakmadım.. bindim arabaya aynamı kemerimi kontrol ettim bismillah dedim çıktım, hata yapmadım hiç.. hatta yanımda oturan komisyon çok dikkatlisin maşallah dedi..:)
üstelik birçok aksilik yaşadım.. beni listenin en sonuna yazmışlar ve sıra bana gelene kadar hava hafif kararmaya başladı, derken aniden yağmur yağmaya başladı ve silecekleri sürekli çalıştırmak zorunda kaldım, farları yakmak zorunda kaldım, karşımdan araba gelirken kısa farları, geçtiğimde uzunları yaktım.. bunlar konsantremi çok bozdu, ama yine de belli etmedim.. diyeceğim o ki, sen korkudan gebersen bile sakın belli etme. kolay gelsin :)

Maaşallah size tek girişte geçmeniz çok iyi hem sınavlar bu kadar zorken artık...

Heyecanı yenmeniz güzelde direksiyona yazılmadan araba sürmeyi biliyor muydunuz?
Ben hiç sürmedim mesela kursa yazılmadan önce ve de yazılı eğitimlerine hiç katılmadım...
3.sınava girecem yakında dediğiniz şeyleri dikkate alacağım...

Arkadaşlar geçen cumartesi 3.sınavıma girdim bu sefer daha sakin başarılıydım ama sonuç yine kaldım.
Komisyondaki hoca ile konuştum başka şehirden geliyorum çok pratik yaptım heyecana bağlı sebeplerle küçük hataları görmeyin dedim iyi ve anlayışlılardı diğer komisyonumdakilere göre U dönüşü,park,geri geri gitme,rampa hepsini yaptım sadece rampaya çıkmadan düz yol düşünüp pedal bıraktım stop etti hoca bi daha yapma dedi hata sonra yokuş çıkıp sağa döndüm vitesi hıza göre yanlış taktım elim kaydı heralde sınavı bitirdiler oysa sadece düz yol trafik kalmıştı bu nasıl sistem heyecan ve birkaç hata payı verilmeli bu gidişle ehliyet alamayacağım dosyam yanacak okadar emek zaman para gidecek sil baştan yapmak da zor Üzgünüm.

X