Direksiyon sınavı beni endişelendiriyor

Welldone0

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2016
3.076
6.189
Birkaç gün sonra direksiyon sınavım var. Karakter olarak gergin, endişeli biriyim. Söz konusu sınav olunca bu özelliğim hat safhada oluyor.

Genel olarak sınav beni endişelendiriyor ama özellikle park konusunda endişeliyim. En son derste geri geri parkı ve L parkı iyi yaptım. Ama itiraf etmeliyim ki yapana kadar canım çıktı. Debriyajtan ayağı hafifçe kaldırıp arabanın hareket ettiği noktada ayağımı sabitlemek epey zahmetli.

Endişemi, heyecanımı, gerginliğimi nasıl yok edebilirim?

Aslında gaza ( arabadaki değil :KK70: ) ve motivasyona çok ihtiyacım var. Bu işin Taktiği varsa da paylaşırsanız sevinirim.

8 Eylül güncellemesi:
Direksiyon sınavını geçemedim. Işıklarda aracı istop ettirdim. Ne geldiyse başıma fazla endişe ve stresten geldi. Tüm hevesim uçtu gitti.
Sanırım ikinci sınava girmezsek bir hakkımız gidiyormuş, doğru mu? Yani ikinci sınava istediğimiz zaman giremiyoruz değil mi?

11 Eylül Güncellemesi
2. sınava girmeyeceğim. Belki hazır olursam 3. veya 4. sınava girerim. O kadar yoğun çalışma sonucunda epey yoruldum ve iyice sıkıldım araba sürmekten. O yüzden bir müddet dinleneyim diyorum.

Keşke hocaya değil de kendi fikrime güvenip ilk sınava girmeseydim. O zaman böyle 2. 3. sınava girmeyince hakkım gider derdi olmazdı. Bu yüzden biraz canım sıkkın doğrusu. Ama yapacak bir şey yok tabii.

7 Ekim Güncellemesi
2. sınav bir hafta ertelenince gireyim bari dedim ve sınavı geçtim. :)))

Son düzenleme:
Gayet sakin olun yapabildifinize gore demekki hazirsiniz gergin ve panik olursanjz daha da batiyorsunuz :)
Ben ilk arabayı calistirdigmda istop ettirip arkadaki heyet herşeye bastan bağlayabiliriz değil mi demiştim gülüp tabiki demişlerdi :KK70:

Yapılamayacak bisey yok yaparsnz :-)

Gayet sakin olun yapabildifinize gore demekki hazirsiniz gergin ve panik olursanjz daha da batiyorsunuz :)
Ben ilk arabayı calistirdigmda istop ettirip arkadaki heyet herşeye bastan bağlayabiliriz değil mi demiştim gülüp tabiki demişlerdi :KK70:

Yapılamayacak bisey yok yaparsnz :-)
Ben gergin olduğumda debriyaj ayağım titriyor hem de çok fazla titreyebiliyor, o kötü.
İlk bir iki ders ayağım öyleydi, sonra kendime güvenince titremeyi bıraktı.

Sizin heyet iyiymiş.
Sınavdan geçme kalma durumunda komisyonun psikolojisi de önemliymiş. Bazıları tek bir hatada sınavdan kalırken bazıları 5 kez istop ettirse bile sınavdan geçebiliyormuş.

Kendini kasmana hiiç gerek yok
Bu kadar insan yapabildiğine göre çokta zor olmasa gerek :)

Ben de geçen yıl aldım başta çok gergindim ama komisyonum çok iyi denk geldi beni rahatlattılar bile diyebilirim ve ilk seferde aldım :)

Rahat ol yapabilirsin tüm kontrol sende

Kendine güven yapılmayacak birşey olsa kimse yapamaz bunu unutmaa :KK25:

Kendini kasmana hiiç gerek yok
Bu kadar insan yapabildiğine göre çokta zor olmasa gerek :)

Ben de geçen yıl aldım başta çok gergindim ama komisyonum çok iyi denk geldi beni rahatlattılar bile diyebilirim ve ilk seferde aldım :)

Rahat ol yapabilirsin tüm kontrol sende

Kendine güven yapılmayacak birşey olsa kimse yapamaz bunu unutmaa :KK25:
Teşekkür ederim.
Yapılamayacak bir şey olmadığını çok iyi biliyorum. Ama başarısız olma ihtimali beni tedirgin ediyor.
İlkokuldan beri öğretilen " başarılı olmalısın" gibi cümleler sonucunda böyle oldum belki de.

Bende bu konuyu takipdeyim bugun herseye bastan baslayip ögrenmeye baslarken :-)
Siz de direksiyon derslerine mi yeni başladınız?
Aslında benim asıl sorunum sınavlarda fazla gergin ve endişeli olmam. Yani bu sadece bu sınav için geçerli değil..
Bunu nasıl aşabilirim bilmiyorum.

Önceki geceyi kötü geçirmiş ve komisyonun aşırı huysuz gıcık olmalarına ragmen ,oturdugum an arkadan direksiyon hocam omuzlarimi sıkınca kendi kendimi rahatlatıp 0 hatayla geçtim.
Geçersiniz rahat olun kâfi

İlk direksiyon sınavım geldi aklıma. Daha önceden pratiğim çok olduğundan iyi bir şofördüm tek eksiğim ehliyetti. Devam zorunluluğu olmadığı için şehrimize yakın bir ilçeden kayıt olmuştum sınavı da oraya verdiler. İlk ben başladım sınava yanımda kadın düşmanı hayattan nefret eden kilosundan kemer bile bağlayamayan bir er kişisi “hoca” kasislerden kaçıyorum yolda çukura girmiyorum (aslında bu iyi bişey) sınavımı yarıda yandan frene basarak kesti. Böyle bir hakkı yokmuş arabayı vurursam veya hiç çalıştıramazsam yapabilirmiş ama sınavı başka türlü yarısa kesemezmiş. Sınavım iptal edildi onun yüzünden. Ne kadar çok ağlamıştım ah ettim o adama.

İlk direksiyon sınavım geldi aklıma. Daha önceden pratiğim çok olduğundan iyi bir şofördüm tek eksiğim ehliyetti. Devam zorunluluğu olmadığı için şehrimize yakın bir ilçeden kayıt olmuştum sınavı da oraya verdiler. İlk ben başladım sınava yanımda kadın düşmanı hayattan nefret eden kilosundan kemer bile bağlayamayan bir er kişisi “hoca” kasislerden kaçıyorum yolda çukura girmiyorum (aslında bu iyi bişey) sınavımı yarıda yandan frene basarak kesti. Böyle bir hakkı yokmuş arabayı vurursam veya hiç çalıştıramazsam yapabilirmiş ama sınavı başka türlü yarısa kesemezmiş. Sınavım iptal edildi onun yüzünden. Ne kadar çok ağlamıştım ah ettim o adama.
Sınav öncesi bunu öğrenmesem daha iyi olurdu sanki.
Sizin adınıza üzüldüm.

Ayy düşünemedim valla özür dilerim :KK64:Tavsiyem sınavınızı kim olursa olsun yarıda kestirmeyin öyle bir hakları yok.
Arabayı 2. kez istop ettirirsem veya emniyet kemerini takmadan arabayı çalıştırırsam öyle bir hakları var. Belki çok fazla hata yaparsam veya şu an aklıma gelmeyen telafisi olmayan bir hata yaparsam da hakları var.

Bu arada önemli değil o kadar.

Benimde sınavım var haftasonu ilkinde kaldım ve dışardan başka bir hocayla ders aldim kurs hocası sınavı gececek kadar öğretiyor ve sınav güzergahı dışına çıkmıyor size tavsiyem gerginliğinizi komisyona belli etmeyin çünkü araç sürerken gergin sürüyor hata yapar trafikte gözüyle bakıp olumsuz başlıyorlar çünkü insan bildiği şeyde gerilmez demekki birseyler oturmamış diye düşünüyor. Araç varsa aynı güzergahta 4 5 tur atın rastlıyorsunuz öyle olunca ben eşimle 4 5 kez sınavı tekrar ettim

Benimde sınavım var haftasonu ilkinde kaldım ve dışardan başka bir hocayla ders aldim kurs hocası sınavı gececek kadar öğretiyor ve sınav güzergahı dışına çıkmıyor size tavsiyem gerginliğinizi komisyona belli etmeyin çünkü araç sürerken gergin sürüyor hata yapar trafikte gözüyle bakıp olumsuz başlıyorlar çünkü insan bildiği şeyde gerilmez demekki birseyler oturmamış diye düşünüyor. Araç varsa aynı güzergahta 4 5 tur atın rastlıyorsunuz öyle olunca ben eşimle 4 5 kez sınavı tekrar ettim
Başka araçla çalışma yerinde park yaptım ama eğitim aracıyla o aracın kavrama noktası, direksiyonun sertliği vs. farklı olunca araç değiştirince ayarım şaşmıştı.

Hem tur atılan yer trafik olduğu için orada ehliyetsiz süremem ki.

Sürüş konusunda kendimi epey geliştirdim. Tek endişem endişeli olmam.

Ayy düşünemedim valla özür dilerim :KK64:Tavsiyem sınavınızı kim olursa olsun yarıda kestirmeyin öyle bir hakları yok.
Yalan yanlış bilgi vermeyin bence
Pekala yarıda kesme hakları var
Benim sınav günümde benden önceki adayın aracını hoca sürüyordu,hatası sonucu yarıda kesip direksiyona hoca geçmişti.
Keza benimle başka kurstan giren bi kadında aynı şekilde kendi sürmeden hoca ile geldi geçemediği için.
Aday sorunsuz devam ettiği takdirde sonuna kadar getirebiliyor aksi takdirde yarıda kesip direksiyonu alıyorlar alma hakları da mevcut.

Endişe duymanız, stresli olmanız, heyecanlı olmanız, korkmaniz hepsi normal şeyler. Ilk kez direksiyon sınavına katılacaksınız, nasıl geçecek bilmiyorsunuz. Ama inanın tüm endişe,korku,stres boşuna. Bunu en üst düzeyde yaşamış biri olarak söylüyorum. Ben sınav günü sınav saatine kadar hiç birşey yiyemedim stresten, mide bulantısı, baş ağrısı, soğuk soğuk terleme, sanki geçemezsem dünyanın sonu...
Ama sınavda değil eğitimdeydim sanki. Çok rahat geçti. Eğitimde yaptıklarımızdan farklı birşey yapmıyoruz sonuçta. Eğitim parkurunuda ezberlemiş oluyoruz zaten. Başarılar...

Endişe duymanız, stresli olmanız, heyecanlı olmanız, korkmaniz hepsi normal şeyler. Ilk kez direksiyon sınavına katılacaksınız, nasıl geçecek bilmiyorsunuz. Ama inanın tüm endişe,korku,stres boşuna. Bunu en üst düzeyde yaşamış biri olarak söylüyorum. Ben sınav günü sınav saatine kadar hiç birşey yiyemedim stresten, mide bulantısı, baş ağrısı, soğuk soğuk terleme, sanki geçemezsem dünyanın sonu...
Ama sınavda değil eğitimdeydim sanki. Çok rahat geçti. Eğitimde yaptıklarımızdan farklı birşey yapmıyoruz sonuçta. Eğitim parkurunuda ezberlemiş oluyoruz zaten. Başarılar...
Teşekkürler. Aslında her sınavda olduğu gibi bu sınavda da aşırı kaygılı olmamak lazım.Umarım bunu başarabilirim. Çünkü şimdiden endişelenmeye başladım.

ilk hakkimda kaldim.
ikinci hakkim pazar gunu girecegim.
tavsiyem gorevli kisileri hic duymayin hocaniz size kucuk tuyolarla birkac kelime soyler.
gereksiz bir sekilde insani germeye calisiyorlar..

motor parcalarini iyi ezber edin. yarim kontaktaki isaretleri bilin. kemeri unutmayin basin gaza gidin. sanki tekmissiniz gibi... parkta arabadan iniyorlar daha iyi hic acele etmeden parkinizi yapin.

ilk hakkimda kaldim.
ikinci hakkim pazar gunu girecegim.
tavsiyem gorevli kisileri hic duymayin hocaniz size kucuk tuyolarla birkac kelime soyler.
gereksiz bir sekilde insani germeye calisiyorlar..

motor parcalarini iyi ezber edin. yarim kontaktaki isaretleri bilin. kemeri unutmayin basin gaza gidin. sanki tekmissiniz gibi... parkta arabadan iniyorlar daha iyi hic acele etmeden parkinizi yapin.
Hocam bu sınavda olmayacak. Onun yerine başka bir hoca olacak. Öyle görevlendirme yapılmış .Böylesi daha iyi olur benim için. Hocam sınavda olsa daha çok gerilirim belki.

Önde oturan görevlinin söylediği önemli şeyler olmuyor mu? Şunu yap falan gibi?

Siz neden kaldınız? Söylediler mi?

Hocam bu sınavda olmayacak. Onun yerine başka bir hoca olacak. Öyle görevlendirme yapılmış .Böylesi daha iyi olur benim için. Hocam sınavda olsa daha çok gerilirim belki.

Önde oturan görevlinin söylediği önemli şeyler olmuyor mu? Şunu yap falan gibi?
valla benimkinin ne arabadan, ne sinav guzergahindan, ne de kurallardan haberi vardi.
saridan kirmiziya donecek isikta bas gec dedi mesela. ben dinlemedim durdum. durmamla kirmizi yandi zaten. elbette komut verebilirler ama size dogru gelen seyi yapin.

X