• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah dini nikah

resmi nikah olmadan dini nikah yapmıyorki hocalar. bizim evlenme cüzdanını görmüştü ondan sonra yapmıştı

Canım artık hocalar resmi nikah olmadan yani nikah cüzdanını görmeden dini nikah yapmıyor..

Ama resmi nikaha kadar, arada geçen bi 6-7 aylık belki de daha fazla nişanlılık süreci var, o süreç içerisinde nişanlılar geziyor tozuyor yalnız kalıyor vs vs , bu durumda dini nikah olması gerekmez mi? Uygun mudur dini nikahsız bu durum?

Ama resmi nikaha kadar, arada geçen bi 6-7 aylık belki de daha fazla nişanlılık süreci var, o süreç içerisinde nişanlılar geziyor tozuyor yalnız kalıyor vs vs , bu durumda dini nikah olması gerekmez mi? Uygun mudur dini nikahsız bu durum?

dinimizce o dönemde dini nikah olması şart kesınlıkle ama artık genclerımız nıkahsızda ilişkiye gırdıgı için bence hocalar basına bela almamak için yapmıyor cunku yalan yok bu devır böyle kımse korkmuyor zina işlemekden bazı nıkah kıyan hocalar var resmı nıkahsız ama cok ıyı tanıdıgı kişiler olursa kıyıyorlar benım cevremdekıler. cunku el ele tutusmak bile zinaya giriyor..

canım ben evleneli 1.5 sene oldu ağustosta nişanlandık haziran ayında düğünü yapmaya karar vermiştik o zamana kadar eşim gelip gidiyordu benim babanm kayınpederim ve eşim imam.her ne kadar evleneceğin kişi eşin gibi sayılsa da dini açıdan mahremler var o yüzden nikahınızın kıyılması en doğru olandır biz evlenmeden 4-5ay önce hem resmi hem dini nikahımızı kıydırmıştık sizin ilk yapmanız gereken aile arasındada olsa resmi nikahınızı kıydırmak zira resmi nikah olmadan dini nikah kıyılmaz yani kıyan hocalara ceza var gerekirse resmi nikahı düğün zamaanıda tekrara formaliteden kıydırırsınız umarım bilgilendirebilmişimdir sevgiler...

nisanlilik dönemi ,biribirini seven iki insanin birbirlerini tanima sürecidir
böyle bir sürecte dini nikah nasil kiyilabilir?
nisan atildiginda nikah ne olcak?
kisi dinen evli olmus oluyor,oysaki bunlar nisanli ve es adayini tanima sürecinde
dinimiz belirli ölcüleri koymus kurani kerimde iki kisi bas basa ayni odada kalamaz,
kadinda erkekte birbirine karsi tesettürüne hal ve hareketlerine dikkat edecek,edep ahlak cercevesinden cikmayacak
ücüncü bir kisiyle birbirleriyle konusup anlasmalarina Allah ruhsat vermis
bizler helali haram.harami helal kilamayiz bu yetki ancak Allaha mahsuzdur
o yüzden resmi nikahin kiyildiginin ardindan hemen imam nikahini yapmanin daha saglikli olabilecegini düsünüyorum..

Allah C.C simdiden kuracak olacaginiz yuvaniza huzur mutluluk versin insallah.

kisi dinen evli olmus oluyor,oysaki bunlar nisanli ve es adayini tanima sürecinde
dinimiz belirli ölcüleri koymus kurani kerimde iki kisi bas basa ayni odada kalamaz,
kadinda erkekte birbirine karsi tesettürüne hal ve hareketlerine dikkat edecek,edep ahlak cercevesinden cikmayacak
o yüzden resmi nikahin kiyildiginin ardindan hemen imam nikahini yapmanin daha saglikli olabilecegini düsünüyorum..

kesinlikle aynı fikirdeyim resmi olmadan dini nikah olmazz....

hacılardan hocalardan duyup işitip , burda kuranda yazıyormuş gibi lanse edilmesinden nefret ediyorum !

ne demek el ele tutuşmak bile zina !

kuranın hangi ayetinin hangi suresinde yazdığını söyleyin de inanayım ...

kuranı duyarak öğrenmeye çalışmak yerine , sadece kurandan okuyaraka öğrenmeye çalışmanız en mantıklısı ve akıllıcasıdır , yoksa böyle kulaktan dolma bilgilerlerle yalan yanlış şeylere inanırsınız

Ben böyle birilerinin anlattığı şeyleri dinlemiyorum bile, saçmalık+saçmalık İnsanları korkutmak, ürkütmek için uydurulmuş bir sürü vesvese, Nişan denilen şey insanların bir birini tanıma süreci, nişanlandıktan sonra hem resmi hem dini nikahı yap eee anlaşamazsan ne olacak? Bekarken boşanırız o zaman:)))

hacılardan hocalardan duyup işitip , burda kuranda yazıyormuş gibi lanse edilmesinden nefret ediyorum !

ne demek el ele tutuşmak bile zina !

kuranın hangi ayetinin hangi suresinde yazdığını söyleyin de inanayım ...

kuranı duyarak öğrenmeye çalışmak yerine , sadece kurandan okuyaraka öğrenmeye çalışmanız en mantıklısı ve akıllıcasıdır , yoksa böyle kulaktan dolma bilgilerlerle yalan yanlış şeylere inanırsınız

"Kuranda yazıyormuş gibi" demen çok yanlış olmuş herşey kuranda yazmaz.Örneğin kuranda namaz kılın yazar ancak namazın nasıl kılınacağı kurana bakarak asla anlayamazsın.Anlamanın tek yolu hadislerdir.Artık günümüzde çoğu kişi hadisleri inkar eder oldu ancak unutmamak lazım müslümanlıkda peygambere uymak farzdır. Peygambere uymanın yolu hadislerden geçer.... Zina sadece cinsel ilişkide olmaz zinanın çeşitleri vardır 1-2 tane değil bunlar. hulyabaskurt adlı üye zaten bu konuya değinmiş.. neyse konumuz o değil

Konuya gelirsek dini nikah yapman iyi olur. Şahsen ben yapmanı öneririm

Nikahın en ilk şartı herkese duyurulmasıdır.Aranızda yaptığınız nikah meşru olmuyor zaten.O nikahın amacı rahatça günaha girebilelim diye değil.Nişan atılırsa eğer en çok mağdur olan siz olursunuz bence ailenizi dinleyin.

Allahu teala olabilecek fitneleri engellemek icin özelliklede kadini kötü emellerden korumak icin
namahrem kisilerin birbirlerine dokunmalarini yasaklamistir
ancak doktor..hastalik v.s durumlar haric

buna delilde su hadisi seriflerden yararlanabiliriz
Peygamber (sav) "Kadinlarin elini tutup tokalasmam. (Ahmed bin Hanbel, Nesâî, İbn Mâce).

Peygamber (sav) bir hadisi şerifinde söyle buyuruyor:
"Sizden biriniz, basına igne ile dürtülmesi kendisi icin helal olmayan bir kadına dokunmaktan daha hayırlıdır."

Kim Allah'a ve ahiret gününe iman ediyorsa, yaninda mahremi olmayan bir kadinla yalniz kalmasin; cünkü bu takdirde ücüncüleri seytandir.(Müsned, 1/222; 3/339)

yani bu hadisi serifleri sevgili peygamberimiz s.a.v efendimiz Allahtan vahiy geldikten sonra bizlere acikladi
hersey zamanla yerli yerince bizlerin iyiligi icin konulmus sinirlardir.
Hadisi seriflerdende nisanli kisilerin yani birbirlerine namahrem olan kisilerin nasil bir tetbir alarak birbirlerini tanimalari gerektiginide yeterince anlayabilmemiz gerekiyor.

Su da var herkez kendi arzusu ve iradesi dogrultusunda yasamaya özgürdür
ancak soruya binaen bizler Allahin hükmünü anlatmakla mükellefiz diye düsünüyorum.

Son düzenleme:
canım bu konuda fıkıh alimleri de ikiye ayrılmış kimi evet yapılmalıdır diyor kimileri ise yapılmamalıdır diyor.
bana kalırsa da yapılmamalı nişanlılık demek iki tarafın, ailelerin birbirini tanıması demektir
dini nikah kıyıldığında resmen olmasa bile Allah katında o insanla evlisin eee oldu ki anlaşmazlıklar çıktı ve ayrılık oldu sonra ne olacak?
en iyisi sınırlar dahilinde nikah kıyılmadan birbirinizi tanımaya çalışın

nişan döneminde dini nikahın saçma olduğunu düşünenlerdenim. Allah göstermesin nişan bozulursa ne yapacaksınız? dul mu kalacaksınız yani?

Kesinlikle katılıyorum o zaman nişanlılık diye birşey olmazdı aileler anlaşınca hemen nikah kıyılırdı. Ayrıca eş nikahlı hanımıyla beraber olmak da isteyebilir bu durumda, sonuçta helali.

Back