Öncelikle merhaba, ne karar verdiniz bilmiyorum ama ben başımdan geçeni anlatayım.
Ben henüz Müslüman oldum diyebilirim. Geçtiğimiz günlerde de tesettüre girme kararı aldım ve uygulamaya başladım.
Sevgilim bu süreçte bana çok destek oldu. Bilinçlendikçe ve bilen insanlardan sordukça gördük ki aslında söz, nişan, nikah... Bütün bunların sadece bu dünyada hükmü var.
Sevgilimin bir abisi, şu an yüksek lisans yaparak her gün bilgisine bilgi katan bir din görevlisi. Bu konuda o bizi yönlendiren kişi oldu. Bizim adımıza yaşadığı üzüntüyü görmek açıkcası beni de etkiledi.
Nişanda imam nikahının yapılmasını, bu konuda ciddiysek bu adımın çok da "tuhaf" olmayacağını, ileride aman şu ne der bu ne der diye düşnürken Allah'ın rızasını unutmamamızı söyledi. Ki çok doğru.
Öte yandan imam nikahının olması rahatlatıyormuş da yok "yanlış işler" yaparmışız da, evliliği beklemek doğruymuş da... Evliliğe karar vermişsen ve seninle evlenecek insanı da doğru seçmişsen imam nikahından sonra "yanlış işler" olmayacağından da eminsindir. Bu kadın ve erkeği birbirine zararlı iki tür olarak değerlendirenleri anlamıyorum.
Yani kısaca eğer kendine ve sevgiline güveniyorsan imam nikahı ne kadar erken o kadar iyi. Aklında oturmayan şeyler varsa düğün günü...
Diyorum ben
Bir de şu var: Kardeşim avukatlık stajı yapıyor, o da bu konuda fikir verdi. Yeni yönetmeliğe göre resmi nikah olmadan imam nikahı kıyılmıyor. Yine de tanıdık imamlarla da bunu halledenler var. Bakış açınla ilgili tamamen.