Din yznden ayrlmak istemiyorum :( Bu durumda ne yaplr?

Dinler toplumda kaosu önlemek,insan vicdanını ön plana çıkarmak için yollanmışken insanları böylesine birbirine düşürdüğünü görmek ne kadar üzücü,her inanıştan insanlar var,inananı var inanmayanı var işte buna karşı hoşgörülü olmak bu kadar mı zor...Erkek arkadaşın sana çok rahat dinini değiştir diyebiliyorken sen aynı teklifle ona gitsen tepkisi ne olurdu acaba merak ettim... Siz birbirinizi seviyor ve hayata aynı pencereden bakabiliyor musunuz ? Bence iki sevgili arasında ki evliliğe giden yolda önemli olan bu iki seçenek olmalı,bireysel inanışlar değil..

Son düzenleme:
ben herseye korukorune inanmiyorum..
kimsede bana katilmak zorunda degil..sadece okuyup arastiralim tek kaynaga bakmadan yapalim bunu..konunun disina fazla tastik..
bana degil arkadasa cevap veriniz.....
benden cok arkadasin fikirlerinize ihtiyaci var..
arkadasim dinimiz cok guzel bir din yozlastirmadan yasandikca..
erkek arkadasinla enine boyuna konus..
kul icin din degisceksende hic degisme..

Aynen bende sana katiliyorum. kim yazmis bunlari kime gore gunah.. bende okudum ve ayni sekilde bu tarz kurallari bulamadim.. herkezin inanci kendine gore. Ama tabi bazilarin kafalarina bu tarz dusunceler iice yerlesmis ve onun ailesi de o yonde dusunuosa o zaman cidden sorun olabilir ama ben yine de aska inaniyorum onunla herseyin ustesinden gelinebilir diye dusunuyorum..

bırbırının dınını ozellıklerını kabul edıp evlenen bırcok ınsan var.
Bu ınsan senınle gelecegı goremıyor onu gectım dınını sorun edıyor sen bunun uzerıne degıstırmekten bahsedıyorsun ve o da tepkısız.Buna bırsey denmez bence.Sen dın degıstırırken tepskızı kalmasının nedenı de ben zorlamadım sen kendın yaptın demek ıcın bence.

Arkadaşlar karşılıklı tartışmaya girmeyin ve
kullandığınız kelimelere lütfen dikkat edin...
eğer yorum yapacaksanız,saygı çerçevesinde yapın...
ikinci kez uyarmayalım...
güzel paylaşımlar diliyorum...
sevgiler...

birisi için din değiştirimez. bizim dinimizce birisini müslüman olmasına sebeb olmak düşünemeyeceğiniz kadar sevap. sevdiğin kişi için değilde gerçekten istediğin için müslüman olmanı gerçekten çok isterim. kitabımızın meailini oku araştır ne kadar huzur bulacaksın. herşeyden önce ruhun istemeli. dinimiz gereği müslüman birisi ancak müslüman birisiyle evlenmesi şarttır. karşısındaki kişiye müslümanlığı tanıtması anlatması gerekir. bu tamamen sana kalmış bişey. mevlam gönlüne huzur versin.

bence dinini inandığnı bir araştır birde karşıdakini gerçekten hilafı göreceksin ve eminim madem okadadrda seviyorsun dinini deiştireceksin çünki ben mason ve hristiyan dini araştırmacısıydım
okadar yanlış şeyler varki sadece beynini kullan emin ol çok mutlu olucaksın

din değiştirmek senin için hayati bir karar olmasına rağmen tepki göstermediyse bence fedakarlık yapılacak bir erkek değil. böyle bir durumda kafası niye karışık anlamadım.

aynen bu şekilde düşünüyorum bende.. madem bu şekilde düşünüodu bunu 1 buçuk senedir nie dile getirmiodu açık konuşmak gerekirse seninle en başından beri ileriyi düşünmüodu ve baktıki sen düşünmeye başladın gerekçesini sundu..

evlilik ciddi bir meseledir ve üstünde durulması gerekn bir konudur bu da
dinini değiştir ve evlen hem müstakbel eşin seni kurtarıyor aslında ama farkında değilsin cnm çok şanslıymışssın

allah için okudum okudum diyorsunuz ama kuranın türkçesini baştan sona akumadığınızı sizde bizde biliyoruz okuduysanız ve bu sölediklerinizde ısrarcıysanız o zaman sizin aklınızdan şüphe ederim okudugunuzu anlayamamaışssınız
kuranı kerime göre islama göre müslüman erkek hristiyan kadınla evlenebilir ama müslüman kadın gayri müslüm bi erkekle evlenemz

Elmalılı Meali - Bakara / 221. Müşrik kadınları, iman etmedikçe nikâhlamayın. Bir müşrik kadın, sizin hoşunuza gitse bile, iman etmiş olan bir cariye herhalde ondan daha hayırlıdır. Müşrik erkeklere de mümin kadınları nikâh ettirmeyin. Bir müşrik, sizin hoşunuza gitse bile, mümin bir köle elbette ondan daha hayırlıdır. Onlar sizi ateşe davet ederler, Allah ise, kendi izniyle cennete ve mağfirete davet ediyor ve âyetlerini insanlara açıklıyor. Umulur ki onlar hatırda tutup, öğüt alırlar.

Erkeğin mslüman olup da kadının başka dinde olması olabilirken, kadın müslüman ise başka dinde erkekle evlenemez. Çünkü; evde sözü, hükmü geçen daha çok erkektir. Kadın fıtratı itibarıyle erkeğe ra'mdır. Yanlış anlaşılmasın, güç kuvvet hakimiyet değil ancak, erkek kadını etkiler, her anlamda. Ve dininden de uzaklaştırabilir...

yazdigin mealde soylediginin tam tersi yaziyor sanirim okumadan kendi fikrini yazmissin..musrik birisi(allaha sirk kosan) iman etmedikce musluman erkek yada kadin olsun hayirli degildir nikahlamayin yaziyor..yani dedigim dogru kuran erkek kadin ayrimi yapmiyor..bunu cikaran erkekler..onlara masallah hersey helal..

Maide,5 .ayeti Elmalılı Hamdi Yazır Meali ...

Bugün size iyi ve temiz şeyler helal kılındı. Kendilerine kitap verilenlerin yiyecekleri size helal olduğu gibi, sizin yiyeceğiniz de onlara helâldir. Ve müminlerden iffetli hür kadınlar ve sizden önce kendilerine kitap verilenlerden namuslu hür kadınlar, zina etmeksizin, gizli dost tutmaksızın, namuslu bir şekilde mehirlerini ödediğiniz takdirde, size helâldir. Her kim imanı inkâr ederse, ameli boşa gitmiş olur ve o, ahirette zarara uğrayanlardandır.

yine herkes hocalığa soyunmuş...
arkadaşlar ordan 3 ayet burdan 5 hadisi kopyalayıp yapıştırarak konuya açıklık getiremezsiniz
ayrıca vazifemiz de değil haddimiz de
zaten dinen uygun mu diye soran yok, dinim farklı olduğu için ayrılmak istemiyorum diyor arkadaş
dinim farklı diye onunla evlenmem caiz mi demiyor
sürekli ayetler hadisler yazıyorsunuz ama bunların konuyla ilgisi yok
sen müslümansın sen değilsin diye de ithamda bulunmaya kimsenin hakkı yok
ayetten hadisten kimsenin rahatsız olduğu da yok, niye bunu diyen insanlara bu şekilde saldırılıyor her seferinde
bunu da anlamış değilim
burda dinin bu konudaki bakışını tartışmak değil konunun amacı
her konuyu cuma vaazına çevirmeye çalışmayın lütfen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…