Din yznden ayrlmak istemiyorum :( Bu durumda ne yaplr?

v_letta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2009
34
0
86
37
İstanbul
Merhaba arkadaşlar
Ilk başta yalnış anlaşılma olmasın diye soylemek istiyorum her dine karşı son derece saygım var ve asla yadırgamam. Benim durumum biraz karışık, Belli bir yaşa yurtdışında yaşadım ve babam hristiyan olduğu için benim de dinim bu, annemin musulman olduğuna ragmen pek alakası olmadı dinle.Çok iyi hristiyan sayılmam kiliseye de cok nadir giderim son derece inancım var geri kalan kısmı pek dert etmiyodu ta bu seneye kadar..
Erkek arkadaşım son derece modern olmasına ragmen bu konuda sorun yaratmaya başladı. 1 bucuk sene cıkıyoruz, en son cıktıgımız tatilde boyle bir konu açıldı ve dedi ki benin ailem seni asla kabul etmez..''Yarı yabancı olmasını bırak bi kere dinle hiç uyuşmuyoruz''.. anne tarafı komple kapalı ve hiç tanışma firsatımız olmadı. Ama baba tarafıyla aramız çok iyi.
Gerçekten bu durum beni çok dusundurmeye başladı. Naapacağımı bilemedim. Onu o kadar çok seviyorum ki bir turlu şey geçiyo aklımda.. dinimi değiştirmeyi bile goz onune aldım ama ondan herhangi bir tepki gelmedi. Benimle birlikte geleceği goremiyor kafası karışık.. ne yapabilirim? Ayrılmayi aklımdan bile geçirmiyorum cunku bu kadar iyi anlaşabileceğim insanı bulmak gerçekten zor..ve bulmuşken pes etmek istemiyorum ama içimde o kdr buyuk dert oldu ki normal hayata dewam edemiyorum surekli aklımda, o da hissediyodur...

Bu konuda fikirlenizi dinlemek isterdim.. biraz uzun oldu ama..okuduysanız çok tşk :)

canım bi başkası için yani sevdiin için kendini değiştirmeye hazırmısın?? bunu gerçekten istiyormsuun yani mantığında kabul ediyormu bunu?? 1 yıl boyunca seni böyle olduğun için kabul eden seni sen olduğun için seven insan şimdimi düşünüyo bunları??

Farklı dinlerden bir sürü kişi evlilik yapıyor, aslında bu bir sorun olmamalı ama ne yazık ki bakış açıları çok farklı...Aklıma madem bu bir sorun olacaktı, herhalde sen de baştan beri dinini saklamadın, neden bu kadar süre geçince problem oldu, bir takım şeyler ciddileşmeye başlayınca mı acaba sorusu geldi. Sonuçta bir buçuk yıllık beraberlik var ortada, onun da ailesi belliydi seninki de...Seven insana din farketmez diye bir klişe var ama iş ciddiye binince ne yazık ki öyle olmuyor. Sen müslüman olsan bile anne tarafı kapalıymış, yine bile problem yaşanabilirdi...Benim düşüncelerim bunlar, çözüm dersen din değiştirmek seni mutlu edecekse olur ama neden böyle bir fedakarlık gerekir diye de düşünmeden edemiyorum. Keşke herkesi olduğu gibi kabul edebilsek...

Gerçekten bu durum beni çok dusundurmeye başladı.
dinimi değiştirmeyi bile goz onune aldım ama ondan herhangi bir tepki gelmedi. Benimle birlikte geleceği goremiyor kafası karışık..

din değiştirmek senin için hayati bir karar olmasına rağmen tepki göstermediyse bence fedakarlık yapılacak bir erkek değil. böyle bir durumda kafası niye karışık anlamadım.

bu kadar zamandır dinini bildiği halde şimdi bunun problem olacağını ileri sürmesi düşündürücü canım

zaten sevdiğin için bile olsa din değiştirmek kolay bir iş değil her ne kadar dindar olmasa da insan başka bir dine geçtiğinde uyum sağlamakta zorlanabilir.

hem insan sevdiğinin dini ne olursa olsun o nu öyle kabul eder ve ailesini iknaya çalışır böyle tepkisiz kalmaz

ben yerinde olsam ilişkimi gözden geçiririm canım

Benim eşim müslüman ama yabancı. Din birliği ilişkide gerçekten çok önemli arkadaşlar, kültürlerimizin çatıştığı yerde dinden örnek gösteriyoruz, tartışmıyoruz kaydirigubbakcemile5

Ayrıca, neden başlamış madem ailesi kabul etmeyecekmiş? 1,5 yılı neden geçirmiş? Bence gerçekten inanacaksan değiştir dinini yoksa bir erkek için inancını değiştirmeye değmez, saç rengi değil sonuçta bu. Erkek arkadaşın çok seviyorsa ailesini herşekilde ikna etmeli, zaten islam kurallarına göre müslüman erkek hristiyan kızla evlenebilir yerimseniben

canım din değiştirmek çok ciddi bişeydir
dinini anladığım kadarıyla sevdiğin kişi için değiştiriyorsun
islam dini tarifi olmayan zevklerle bezeli bir dindir
bu dini tanıdığın için seçmeni isterdim
erkek arkadaşın her görüşmenizde bu olumsuzluğunu dile getiriyor muydu
yoksa aniden gelişen bir çıkış mı?

hrıstıyan bır bayan musluman bır erkekle evlenebılır islam dınınce sakıncası yok kaldıkı bu evlılık ıcın dın degıstırsenız bıle bır hayra vesıle olacagını dusunuyorum ıslama gırmenın bır erkek ıcın bıle olsa ne sakıncası var hatta kazancı bıle olabılır sız kendınızı gelıstırdıkten sonra ..işe o boyuttan bakmayın evlenecegı erkek ıcın dınını degıstırıp musluman olan ve sonra bu dını gercekten benımseyen o kadar cok bayan var kı...

bunu terk etmek için bir koz olarak kullanıyor gibi geldi. sadece din degıl yabancısın da demiş çünkü. önce karşına al konuş. benımle cıddı duşunuyormusun, yoksa bırbırımızı uzmeyelım yol verelim bitsin de.bi agzını yokla bakalım.

din degıştırmeye gelınce ıyı duşun taşın araştır, onun için degıl kendın için degıştır bence. muslumanlık gerçekten insanın içini huzurla dolduran sevgı dolu bır din. ama senın bunu istemen lazım.ite kalka olmaz.

sen dinini değiştirebileceğini söylediğinde seninle bir gelecek düşünemiyorum demesi
kilit bir laf bence...
dinden farklı sorunlarınız var bana kalırsa, önce bunları düşünüp gözden geçirmelisin.
tek sorun din olsaydı sen bu teklifi yaptığında mutluluktan havalara uçması gerekirdi
iyice düşünmeden karar vermemelisin, dinini başkaları için değil kendin için değiştirmelisin istiyorsan tabi...

başlığında; dini farklılık yüzünden ayrılmak istemiyorum diyorsun..
bu durumda sana düşen, islam dinini çok daha iyi araştırıp, müslüman olduktan sonra neler yapman gerekeceğini vs.. iyice tartarak karar vermek olacak...

umarım hayatın için çok doğru bir karar verirsin...mutluluklar diliyorum..

din konusu kk da bam telidir
muhalefet görüşlere ve fetva verecek hocalara karşı hazırlık olmanı tavsiye ederim
din değiştirme konusuna gelince
din değiştirmek gömlek değiştirmek gibi bir şey değildir
bilmediğin etmediğin kendini yakın görmediğin bir dine sevgilin için geçmeni doğru bulmuyorum
önce islamiyeti tanı öğren
daha sonra kararını ver

madem öyleydi neden bunu söylemek için 1.5 sene beklemiş ki? ailesini sana tercih ediyorsa evlenseniz bile sorun olur ilerde kesin

umarım başlangıcı sevdiğin insan için olur ama inşallah sende sonralaraı inaanarak yaşarsın dinini.

ama yine de araştırmadan kalkışma derim. çok hassas bir kou yaaa ne dicemi bilemedim

bence bu din konusu herşeyden önemli çünkü bu şaka değil oyun değil, mantığınla düşün.. ELBETTE ıSTERıM MÜSLÜMAN OLMANI KıM ıSTEMEZKı? Fakat sakın olaki sevdiğim adam beni böle kabul etmiyor ailesi istemiyor müslüman olmalıyım onlara yakışmam için kabullenmeleri için die adım atma.. ilk önce kendine sor ben gerçekten istiyormuyum yapabilirmiyim de mantığınla başbaşa kal at kalbini bir tarafa ve mantığınla sor mantığınla cevap ver kendine.. Öyleki bunu söyleyen kişi ailem kabul etmez diyen kişi yarın öbürgün ailesi bişi istediğinde ailem bunu istiyor şöyle yapmalasın die seni tekrar yönelendirebilir..
seni sen olduğun için sevmedimi bi ilişkiye başlamadamı bu adam?? ee ne diye seni değiştirmeye çalışıyor bunu anlayabilmiş değilim.. "eğer gülü tutucaksa dikeninide gözönünde bulundurmalı yok eğer dikeni tutamıyorsa güle hiç dokunmicaktı"

cnm sen demişsinki vazgeçmek istemiyorum ......pekala erkek arkadaşın neden bi savaş vermekten bahsetmiyorda seni ailem kabul etmez diyor ....madem etmez neden seninle bu kadar (vazgeçemeyeceğin ) bir aşk yaşıyor .....aşk acıtır ,aşk kör eder,
ben derimki ne yaparsan yap kendin için yap sevdiğin insan için değil evlilik çok farklı bişey
oda savaş versin biraz ailesine sana olan sevgisinden bahsetsin .....gerçi ben böyle dedim ama sevgilin bişeyler yapıyormu yazmamışsın....sadeece ailem kabul etmez demiş ...demişsin...

birde şunu diyeyim ayrı dinlerden insanlar görüş açıları dar değilse gayet mutlu olur annenle baban bu zamana gelmiş sanırım seni din konusundada zorlamamış ....senin evliliğinde böyle olabilir cnm ....

bu benim fikrim....

çok zor bir karar ama ben dinimi değiştirmezdm
ki snn sevgilinin ağzında başka baklalarda var.
yukarda bi arkadşaın deidği gibi madem ailem kabul etmez diyor
tatile neden gidiyor seninle?

Din bir insan maneviyatı için çok önemli. Kimse için değiştirmeye değmez diyorum.
Ancak islam dinini araştırıp benimserseniz ve bu dinde daha huzurlu olacağınıza karar verirseniz mantıklı.
Şimdi onun için değiştirdiniz sonra olur ya anlaşamayıp ayrıldınız ne olacak bunu da düşündünüz mü?
farklı dinlerden insanlar pekala anlaşabilir. İşte en yakın örneği anne babanız.
Bana ayrılmak için bahane ediyor gibi geliyor. Çünkü
1- Beyefendinin aklına ayrı dinler nedense 1,5 yıl sonra gelmiş.
2-Din değiştiririm dediğinizde hiçbir tepki vermemiş. Normalde havalara uçması gerekirdi.
Bence ayrılmak istemesinin asıl nedenini öğrenin.

hem şunuda belirtim life_city demiş tatile neden gidiyor diye.. eee bu kişinin annesi kapalı çok tutucu kişilerdi neoldu böyle tatile çıkmalara nasıl izin veriyor?? yaaa anlamıyorum bu erkekleri ailesinin onay verip vermiceği kişileri çok iyi biliyorlarda nediye genç kızların canların ıyakıyorlar?? madem savunamicaksın sevginin arksında durup savaşmicaksın ailem kabul etmez diceksinde ne diye bile bile lades dersin bir ilişkiye girersin sayın x kişi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…