bazi konular destan gibi oluyor mesela, okumuyorum onlari. bazilari karisik yaziyor onlari gene okumuyorum.Tontrikocum, telefon klavyesi ile yazmanın ne kadar zor olduğunu birkaç aydır deneyimliyorum.
Klavye özellikleri, telefon markası gibi etkenler de bunu çok zorlaştırabiliyor.
Sonuçta diğer mesaj uygulamalarında yazdığımız kısaltmaları, otomatik olarak buraya uyguluyor klavye özellikleri.
Ben konuda senin gibi yazı stilini değil, cümlenin başı sonu ya da herhangi bir yüklemi bulunmayan, sürekli aynı kelimeleri tekrar eden, kendini ifadede büyük sıkıntı yaşadığı için bizlere bir bulmaca sunan üyelere söylendiği anlamını çıkardım.
Şahsen benim mesajlarım genelde öyle olur.bazi konular destan gibi oluyor mesela, okumuyorum onlari. bazilari karisik yaziyor onlari gene okumuyorum.
herkes herseyi yapabilecek diye birsey yok, o kisinin eksigide kendini kisa anlatamamasidir belki diyorum geciyorum..meselaa
kisaltma yapmanin ya da bazi seyleri eksik yazmanin nesinin kitap okumayla ilgisi var?
Bizde gün yüzüne çıkmayanları düşünemiyoruz bile 1Sen, gün yüzüne çıkanları aklayıp paklayıp saldığımız için.. en basitinden herhangi bir ülkede sınavdan sonuncu olup atanan "şanslı" kişiler ve birinci olup atanamayan "şanssız" kişiler gün yüzüne çıksa istifalar havada uçuşur, ama biz kapatırız, hatta alkışlarız :) ve evet yine söylüyorum başka ülkelerin adaletini, kanunlarını, sistemlerini kendimize örnek almak yerine aşağılık kompleksine girip körü körüne savunduğumuz için şu anda adaletimiz, eğitimimiz dünyada en berbat ülkelerle yarışıyor.. belki sap-saman bile değil, daha da kötüsü..
senin yazilarin genelde bana akici geliyor. birde uzun olsada akici geldiyse okuyorum bazen.Şahsen benim mesajlarım genelde öyle olur.
Bu sefer kısa yazayım derim ama başaramam.
Normalde de çok konuştuğumdan, kısa anlatım yapamıyorum, dilim şişer içimde patlar herhalde.
Aynen dediğin gibi, devrik ya da karmaşık yazı nasıl bir kusur ise, uzun uzadıya hikaye gibi anlatmak da bir kusurdur.
Konu saçma bir sürtüşmeye gitmiş, biz tüm kk olarak senin yazımını anlıyoruz, anlamamak için başka sıkıntılar olması gerekir ya da art niyet gerekir çünkü.
O sebeple üzerine alınacak ya da karşılıklı sürtüşecek bir duruma hiç girme, boşver...
Kısaltma yapmanın kitapla, edebiyat ya da bilgiyle hiçbir alakası olamaz.Alakasi var kuzum.
Benim türkçem "ilkokul" seviyesinde mesela (yazim dili) aynı şekilde kelime hazinem baya dar.
Almancada farkı. Niye? Türkçe kitap okumuyorum.
Almancam ve türkçem arasinda ucurumlar var- en büyük etken kesinlikle türkçe kitap okumamam
yanlis anladin. mesela gidiyorum yerine gidyrm yazdi..bunu kelime dagarcigiyla ilgisi yok, kelimenin dogrusunuda bilmemeyle ilgisi yok. kisaltma..Alakasi var kuzum.
Benim türkçem "ilkokul" seviyesinde mesela (yazim dili) aynı şekilde kelime hazinemde baya dar.
Almancada farkli. Niye? Türkçe kitap okumuyorum.
Almancam ve türkçem arasinda ucurumlar var- en büyük etken kesinlikle türkçe kitap okumamam
Gerçekten şu yazdıklarınızın ne alakası var? Ben burada memleket insanını, sistemini eleştirenlerin size göre batı hayranlarının konuyla alakasını çözemedim?
kesinlikle katılıyorum.Ben de pek severim ve siklikla da kullanirim devrik cumleyi. :)
Cumleye apayri bir anlam katiyor devrik cumle. Orneklendirecek olursak, asagidaki iki cumle ne kadar da farkli, degil mi?
- Ver coskuyu!
- Coskuyu ver!
yanlis anladin. mesela gidiyorum yerine gidyrm yazdi..bunu kelime dagarcigiyla ilgisi yok, kelimenin dogrusunuda bilmemeyle ilgisi yok. kisaltma..
Bundan şikayetçi iseniz ve kitap okumaya zaman ayıramıyorum diyorsanız, günlük olarak netten de olsa birkaç köşe yazarı takip etmek, anlatımı düzgün bir haber sitesine göz gezdirmek işe yaratacaktır.Anladim.
Bu tür kısaltmaların alakasi olmayabilir ama genel anlamda yazim yanlışlarıyla alakasi var.
Neyse ben senin yazdığını anliyorum zaten ama bazen ben bile yazim hatalarina takiliyorum. BEN... yani ilkokul seviyesinde türkce yazabilen bir kişi :)
Bundan şikayetçi iseniz ve kitap okumaya zaman ayıramıyorum diyorsanız, günlük olarak netten de olsa birkaç köşe yazarı takip etmek, anlatımı düzgün bir haber sitesine göz gezdirmek işe yaratacaktır.
Seçili haber, tartışma programlarını izlemek ise, özellikle kelime dağarcığınıza bin katacaktır.
Hele herkez ve bebeyim yok mu beni benden alıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?