diğer yazıştığım topiclere yazmıştım ama buraya yazmak ancaya nasib oldu kızlar
19 haziran salı günü sabah kalkınca nişanım gelmişti ama nişandan sonra sancınız olmadan dr a gitmeyin,bi kaç gün sürebilir doğum denildiği için dr a gitmek aklımın ucundan bile geçmedi
zaten arkadaşlar gelip evi temizleyeceklerdi ve geldiler,baya yoruldular,ben de onları izlerken yorulmuştum,biraz uzancam dedim,arkadaşım uzanmış halimi görünce,senin karnın inmiş,yarın doğurursun dedi,ben de sancım yok hiç demiştim
neyse ertesi gün,yani ayın 20 sinde sabah kalkınca gene nişan geldi,gene sancı yok ama bi ebeyi arayım dedim,o da ilk doğumum olduğu için,ne olur ne olmaz git dr una diye yönlendirdi
hemen dr u aradım ama hastanede değildi,asistanına ulaşmamda biraz zaman aldı ama o da hemen gel deyince gittim
muayeneye aldı,pazartesi iki parmak dedikleri açıklık,çarşamba üç parmak olmuştu(niye cm hesabı söylemedilerse)biraz da biz yardımcı olalım dedi asistan ve açılması için elinden geleni yaptı ama hala sancı yok
nst ye soktu beni,bakıyorum 30 dan yukarı çıkmıyo,oda bir iki defa 30 a ulaştı ama biraz sancı çoğaldı gibi geldi bana,dr geldi,nst de çıkmıyo ama senin karnın taş gibi,sancı başlamış,doğru yatışa dedi
ben hala bi eve gideyim,çantamı falan almadım diyorum,ne evi doğum başlamış,doğru doğumhaneye diye kışkışladı beni
doğumhaneye girer girmez beni yatırdılar,direk lavman ve akabinde serum ama benim sancılar bi çoğaldı,bırakın beş dk yı,üç dk,iki dk arayla giriyo.
serumda suni sancı var mıydı bilmiyorum,bana öyle bişey söylemediler(bu konuyu merak ediyorum doğrusu)
bebek tam aşağı inmemiş biraz yürü dediler,yaklaşık 15 dk yürüdüm sanırım(eboşum senle konuştuğum,daha doğrusu konuşamadığım zaman o zamandı işte)
sonra beni tekrar muayeneye aldılar,açılma 7 cm olmuş,orda suyumu patlattılar,ya da kendi patladı,sancıdan gözüm bişey görmüyo,kimseden bilgi de alamıyorum.
bu defa yatakta tekrar nst bağlıyım ve dr lar başımda bekliyolar,sancı geldikçe elle kontrol ediyolar,el yordamıyla artık nasıl yaptılarsa bebeği çevirdiler,yardımcı oldular,yürüyerek doğumhane bölümüne götürdüler,bi 15 20 dk da orda çok büyük sancı çektim ama gene de dayanılmıcak sancılar değildi
her sancı geldiğinde nefes tekniğiyle ıkındım,onlar da karnıma bastırmadan yardımcı oldular ve benim için dünyanın tüm tatlarından daha tatlı yavrum dünyaya gözlerini açtı
ilk ağzımdan çıkan çok şükür oldu,çünkü çok korkutmuştu drlar beni,normal doğum senin bebeğin için riskli olabilir,yaş faktörün var,çok uzun süredir beklediğin bi bebek,riske atmamalısın diye
ama rabbim yardım etti ve saat 16 da yatıp,21 de doğum gerçekleşmiş oldu.
hemen bebeğimi silip kucağıma verdiler,o kadar mutlu bi andı ki benim için,rabbim isteyen herkese nasib eder inşallah
doğumdan sonra dikişler biraz uzun sürdü sadece
ertesi gün de çıkışımız verildi ama daha öncede dediğim gibi,hem mutlulukla,hem de ilaçların etkisiyle kendimi çok iyi hissederek hem çocuk,hem iş koşturmacasına girince güçten düştüm,ağrılarım da arttı ve bi kaç gün hiç kıpırdayamadım
işte benim doğum serüvenim de böyle oldu
rabbim isteyen herkese,hamileliğimde ve öncesinde geçirdiğim sıkıntılı zamanlarda hep yanımda olan,acımı,mutluluğumu paylaşantüm canım arkadaşlarıma, hepinize en kısa zamanda nasib eder inşallah